geçen yıl bura da da 3-8,sınıflara sınav yapılmıştı herhalde bu yıl olmayacak. bizim okulda 8 şube 3.sınıf. bu deneme sınavlaerı acaip stres yaratıyor,idare de rekabete yöneltince çok acımasız rakipler çıkabiliyor. geçen yıl benim derece beklenen 5 öğrencimin kağıtları gözetmen tarafından çıkarılıp öyle idareye teslim edilmiş. şok olmuştum. nitekim diğer sınavlarda idare gözetmenleri daha dikkatli görevlendirdi ve 5 öğrencimde tüm sınavlarda derece yaptı. bu yıl da aynı strese girmek istemiyordum. iyi de olmuş yapılmıyıo olması.
geçen yıl bura da da 3-8,sınıflara sınav yapılmıştı herhalde bu yıl olmayacak. bizim okulda 8 şube 3.sınıf. bu deneme sınavlaerı acaip stres yaratıyor,idare de rekabete yöneltince çok acımasız rakipler çıkabiliyor. geçen yıl benim derece beklenen 5 öğrencimin kağıtları gözetmen tarafından çıkarılıp öyle idareye teslim edilmiş. şok olmuştum. nitekim diğer sınavlarda idare gözetmenleri daha dikkatli görevlendirdi ve 5 öğrencimde tüm sınavlarda derece yaptı. bu yıl da aynı strese girmek istemiyordum. iyi de olmuş yapılmıyıo olması.
NASIL HOCAM YA BU NASIL BIR REKABETTIR BOYLE BENCE BU DUPEDUZ KISKAÇLIK ÇOK ÇALIŞTIRARAK YAPSIN REKABETINI BENCE ÇOK AYIP BENCE BIR OĞRETMENE ASLA YAKIŞMIYOR:)
NASIL HOCAM YA BU NASIL BIR REKABETTIR BOYLE BENCE BU DUPEDUZ KISKAÇLIK ÇOK ÇALIŞTIRARAK YAPSIN REKABETINI BENCE ÇOK AYIP BENCE BIR OĞRETMENE ASLA YAKIŞMIYOR:)
Al bende de okadar derlerya aynen öyle. Bizde 6 şübe 3. sınıf var. Geçensene aynı sıkıntıları bizde yaşadık. Bizdede gözetmenler birbirinin sınıfına girerek sınıflara kopya verdiler. Bunu duyunca önce ihtimal vermedim . Sonra öğrenciler açıkça ifede edince ve öğretmenlerden birtanesi ağzından kaçırınca şok olmuştum. İşe bakarmısınız .Bir öğertmene hırsı neler yaptırabiliyor. Benim inatıma yapmış. Birinci ve ikinci denemede benim sınıf ilk onu almış da çok zorlarına gitmiş. Ama ben onlara bunu hakketmediğimi anlatmaya çalıştıysamda olmadı. Elime geçen ne varsa önce onların bilgisayarlarına yüklerim. Elimden geleni yaparım.Bu yıl ne yaparım bu arkadaşlarla bilemiyorum. Demek ki heryerde varmış bu hikaye...
Tüm işe yarar organlarını kaybeden ben; bir kasap çengelinde bulduğum kalbime müşteri oldum yeniden,kelemi rehin bırakarak
malesef öğretmen olurken sadece kağıt üzerindeki sınavlarla seçiliyoruz. hadi biz 3-5 yıl sonra bu insanları görmeyiz,peki bu insanları örnek alarak yetişen öğrenciler ne olacak?
nöbetlerde sınıfları boşaltırken diğer sınıfları görüyoruz ister istemez ve inanın geçen yıl derste uyuyan öğretmenler bu yıl harıl harıl çalışıyor. bilmiyorlarki benim sınıfımmın okuması ortalama 40 kelime. benim hiç bir iddiam olamaz. vallahi ben çocuklara okuma öğretiyor,dersleri sevmelerine çalışıyorum. başkalarına ise sadece gülüyorum.sayemde hepsi derce yapacak. sanırım beni süpermen sanıyorlar. süpermen olsa bu sınıf dereceye yine giremez. ama elimden geldiğince çalışıyorum.
Hayat Bilgisi "Sağlık İçin Elele" , Türkçe "Atatürk'ün Çocuk Sevgisi" matematik üç basamaklı doğal sayılara giriş yaptık. Son ders resim dersinde ise elişi kağıtları ile çiçek yaptık.
Hayat Bilgisinde "Kaybeden Yok" konusu, Matematik dersinde boşluklu ve eldeli toplama işlemi, Türkçe dersinde 'Sana Borçluyuz' adlı şiirinin etkinlikleri ve müzik dersinde melodika ile pazara gidelim şarkısı çalındıi. Analiz sınavının sonuçları geldi. Benım sınıfım okulda 1. ilçede 5. ama diğer ilk 3 okul sadece 22 ile 38 öğrencisini sınava sokmuş. Yani sadece başarılı öğrencilerini biz ise tüm zümrece 240 kişi katıldık ve 3 f sınıfı olarak listede 5. ama seçme olamyan okullarda bence ilçe 2.olduk:) Zümre başkanı olarak tüm zümremi incelemk istiyorum ama Analizin sayfasını açamadım bakalım en az yapan öğrencimiz kaç en çok yapan kaç net yapmış.
Hayat bilgisinden tükenen kaynaklar, türkçeden Cumhuriyet ağacı parçasını, matematiktende toplama işlemini işledik. Müzikten Atatürk'le ilgili şarkılar konusundayız.
Üzerinde en çok durduğum konular; Yazım kuralları, noktalama işaretleri, eş, zıt anlamlı kelimeler, eş sesli kelimeler, cümle-kelime-hece-harf. Sözlük ve yazım kılavuzu kullanma.
Dilbilgisinde çok derinlere inmek istemiyorum. Çocukların anlayabileceği düzeyde işlemeye çalışıyorum.
öğretmenim bugün inanın çıldırmak üzereydim. hiç değilse eş anlamlı,zıt anlamlı ve sesteş kelimeleri kavrasınlar diyorum ama yok yok yok. hergün değişik oyunlarla işliyorum. en çok kim yazacak yarışması yapıyoruz ...ama soru olarak karşılarına çıkınca afallıyorlar.hece,harf de çalıştık. okuma düzeyleri heceleme olsa da kelimeleri heceye ayıramıyorlar. kalplerini de kırmak istemiyorum,başarabilirsiniz,size güveniyorum ve seviyorum mesajı veriyorum....
Dilbilgisi konuları soyut konular olduğu için öğrencilere çok fazla yüklenmiyorum. Ancak bilmeleri gereken konularda da işi çok sıkı tutuyorum. Özel isimler, noktalama işaretleri, yazım kuralları gibi konularda işi sıkı tutuyorum.
Eş ve zıt anlamlı kelimeler kutusu yaptık. Küçük bir kağıdın bir tarafına kelimeyi diğer tarafına ise eş veya zıt anlamlılarını yazıyoruz kutusuna atıyoruz. Zaman zaman oyunlar oynuyoruz kutudaki kelimelerle. Cümleler kuruyoruz. Kalıcı olduğuna inanıyorum.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Hayat Bilgisi, " Karnım Acıktı " beslenme bilinci oluştu diyebilirim ; 2 yıldır uğraşıyorum; bakanlığın da beslenme eğitimi ile ilgili çabaları da yardımcı oluyor; zaten taşımalı eğitim veriyoruz, öğrencilerimiz köy çocuğu ve doğal beslenebiliyorlar...
Türkçe dersinde, Sana borçluyuz şiiri okuma, anlama ve metni inceleme, sözcük defteri tutma çalışmaları yaptık...
Matematikten toplama işlemi çalışmalarının kitaplardan tamamladık, haftaya problem çözdüreceğim.
Olumsuz davranışlarımızın, gelecekte, büyüyünce başımıza ne gibi dert açabileceğini irdeledik; örnek olay yaşadık, bu öğrencimle özel ilgilenmem gerekiyor, günlerce iyi davranışlar sergiliyor fakat arada çok tutarsız, agresif eylemlerde bulunuyor, gelecekte bu davranışları başına dert açabilir.
Hayat bilgisi dersinde " Karnım acıktı" konusunu bitirdik. Matematik dersinde toplama işlemindeyiz. Türkçe dersinde "Cumhuriyet Ağacı" metnini bitirmeye uğraştık. Ancak bu metin hem vurgu tonlama ile okuma çalışmasında bizi yavaşlattı hem de etkinlikler çoktu. Güzel fırsatlar veren bir metin olması nedeniyle sınıfta çıkan tartışmalara da zaman ayırmak gerekti. Yine etkinliklerde verilen yazma çalışmalarının bir kısmını biz konuşma etkinliğine dönüştürdük. Her çocuğun konuşma yapmasını sağlamak da zamanımızı aldı. Bir de sınıfın konuşmacıyı eleştirmesi eklenince metin önümüzdeki haftaya sarktı. Ancak bize kazandırdıkları oldukça fazlaydı.Hem planlı yazma hem de konuşma alışkanlıklarımıza katkıda bulundu.
Bugün biz de Cumhuriyet Bayramı ile ilgili sınıfça etkinlik hazırladık.Çocuklarımla beraber 2 ders saati süresince Atatürk'ün yaptığı yeniliklerden pano oluşturduk.Çok büyük zevk aldılar ve sonunda aşağıdaki tablo ortaya çıktı...Daha sonra 29 Ekim de sınıfça hazırladığımız gösteriye çalıştık.Şiielerimizi okuduk.Matematikte ritmik sayma yaptık....Öğleden sonra genel prova ile günümüzü noktaladık.....
Panolarınız güzel olmuş Emel öğretmenim. Resimleri nasıl gönderdiniz. Diğer etkinliklerinizin resimlerinide gönderir misiniz? Hatta ayrı başlıkta panolarımıza astıklarımızı sergilersek daha iyi olur.
Panolarınız güzel olmuş Emel öğretmenim. Resimleri nasıl gönderdiniz. Diğer etkinliklerinizin resimlerinide gönderir misiniz? Hatta ayrı başlıkta panolarımıza astıklarımızı sergilersek daha iyi olur.
Teşekkürler hocam...Çok iyi bir fikir ..Hemen ayrı bir başlık altında panolarımız ile ilgili çalışmalarımız diye açıyorum...teşekkürler...Çalışmalarınızı bekliyoruz...
Sevgili öğretmenim resminizi yüklemek için tıpkı dosyalarımızı payalştığımız gibi resimlerimizide paylaştığımız siteler var. İşte bu resim paylaşımı sitesine resmimizi yüklüyoruz,resmi yükleyince site bize resiminizin yüklü olduğpu adresi göreceğimiz bir lik veriyor. ardından siteye girip aktif kullanıcılarda kullanıcı adımızın üstünü tıklayıyoruz sonra önümüze çıkan ekranda kullanıcı özelliklerini düzenle kısmı ile kişisel bilgilerimizi değiştireceğimiz ekran karşımıza çıkıyor bu ekranda avatar seç yazan yerdeki boşluğa resmimizin linkini kopyalayıp yapıştırıyoruz. Hocam olmazsa bana özel mesaj atın saygılarımla....
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
Sevgili öğretmenim resminizi yüklemek için tıpkı dosyalarımızı payalştığımız gibi resimlerimizide paylaştığımız siteler var. İşte bu resim paylaşımı sitesine resmimizi yüklüyoruz,resmi yükleyince site bize resiminizin yüklü olduğpu adresi göreceğimiz bir lik veriyor. ardından siteye girip aktif kullanıcılarda kullanıcı adımızın üstünü tıklayıyoruz sonra önümüze çıkan ekranda kullanıcı özelliklerini düzenle kısmı ile kişisel bilgilerimizi değiştireceğimiz ekran karşımıza çıkıyor bu ekranda avatar seç yazan yerdeki boşluğa resmimizin linkini kopyalayıp yapıştırıyoruz. Hocam olmazsa bana özel mesaj atın saygılarımla....
Sinan hocam arkadaşımız siteye resim eklemek istiyor...onu soruyor...Resimli anlatım yaparsak ii olur diye düşünüyorum...Sözlü olarak sanırım pek anlaşılmaz....teşekkürler....
Türkçede Atatürkün İğde Ağacı adlı metnine başladık Hayat bilgisi dersinde ise Kızılay Haftası konusunu işledik. Matematik te toplamada tahmine anca geçtik
Sinan hocam arkadaşımız siteye resim eklemek istiyor...onu soruyor...Resimli anlatım yaparsak ii olur diye düşünüyorum...Sözlü olarak sanırım pek anlaşılmaz....teşekkürler....
Sinan ve Emel öğretmenim cevaplarınız için teşekkürler. Aslında onuda merak ediyordum Sinan öğretmenim. Resimli anlatım olursa daha iyi olur tabii. Ben panolara yaptığımız etkinliklerin resimlerini nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.
bugün türkçede atatürkün iğde ağacı metninin okuma çalışmasını yaptık ve özetini çıkardık. Hayat bilgisinde acil durum adlı konuyu işledik. Matematikte ise zihinden toplama işlemini işledik yarın baharın deneme sınavını yapacağız.
pazartesi günü 'Mustafa' filmine gittik. Salı günü Hayat bilsinde kızılay haftasını işledik. Matematik dersinde ise problem çözme yöntemleri ve problem kurma üzerinde durduk. Türkçe dersinde Kızılay ile ilgili Emelciğimin etkinliğini yaptık. Diğer türkçe dersinde ise Tüm 3.sınıflara okuttuğumuz Gülten Dayıoğlu'nun Sıcak Ekmek adlı kitabından 20 soruluk bir test uyguladık. Müzik dersinde ise 10 Yıl Marşını söyledik. Diğer Türkçe dersinde ise Soy ağaçlarını inceledik ve panomuza astık. İnsallah resimlerini yollayacağım. Cumhuriyet ile gelen yeniliklerin oynandığı etkinliği yaptık. Bende bu arada bittim. Çünkü yarında kitap fuarına gezimiz var bakalım o nasıl olacak?
sayın emelgenc61 öğretmenim.bugün çok üzgünüm.16 çiçeğimi 3/b öğretmenine teslim ettim.2.sınıf öğretmeni doğum iznine ayrılacak.bugünden itibaren 2.sınıfta 30 çiçekle beraber olacağım.2,5 yıldır yetiştirdiğim çiçeklerimin kokusunu unutmayacağım.kendi kızıma almadığım şeyleri onlara almıştım.neyse.çok kalabalık ortam.alışacağım artık.sizi 2,sınıflar sitesinden takip edeceğim.saygılarımla.fethiye den selamlar.
sayın emelgenc61 öğretmenim.bugün çok üzgünüm.16 çiçeğimi 3/b öğretmenine teslim ettim.2.sınıf öğretmeni doğum iznine ayrılacak.bugünden itibaren 2.sınıfta 30 çiçekle beraber olacağım.2,5 yıldır yetiştirdiğim çiçeklerimin kokusunu unutmayacağım.kendi kızıma almadığım şeyleri onlara almıştım.neyse.çok kalabalık ortam.alışacağım artık.sizi 2,sınıflar sitesinden takip edeceğim.saygılarımla.fethiye den selamlar.
Sizin ve öğrencileriniz için çok zor olacaktır hocam...Ama elden gelen bir şey yok...Size yeni öğrencilerinizle başarılar diliyorum...Kolay gelsin...
Mudo oğretmenım donem ortasında sınıfınızı bırakmanıza çok uzuldum.
Hayat Bilgisi dersinde herşey güzel olacak konusuna adım attık. bu aralar çok gezdiğimizden biraz geri kaldık:( matematik dersinde ise problem kurma ve çözmeyi tekrar ettik. Türkçe dersinde ise halaaaa Cumhuriyet ağacındayız nerede ise 2. hafta ama gün olarak az oldu sanırım yarın biter kısmetse.Beden eğitimine çıkamağımız için Matematik ile ilgili alıştırma yapmak istediler. Bende isteklerine saygı duydum ve Matematik yaptık.
Matematik, "Üç basamaklı sayılarda toplama ile ilgili problem çözümü"
Türkçe, Cansu'nun Günlüğü parçasını bitirdik. Dilbilgisi ile ilgili ilgili (ünlü-ünsüz harfler, büyük ünlü uyumu) alıştırmaları yaptık. Son derste zambak yayınlarının 3. sınıf hayat bilgisi, Türkçe ve matematik dersi ile ilgili ilk cd'sini izledik.
Hayat bilgisi dersinde herşey güzel olacak konusunun etkinliklerinı yaptık. Takviye etüt dersinde ise Müdür yardımcımız saatı doldurdu. Matematik dersinde ise toplmalardan deneme yazılısı yaptık. Türkçe dersinde ise etkinlikleri bitirdik. Müzik dersinde ise öğrendiğimiz şarkıları söykedik.
10 kasımda yine burulsada yüreğimiz,öğrencilerimizin Atamızın ilke ve inkılaplarına sahip çıkan,vatan sevgisi dolu bir gençlik olduğunu görmek bugün okulumuzda bizi çok gururlandırdı.
yarın zambak deneme sınavı yapacağımız için bugün tüm derslerden tekrar yaptık.
cuma ya da can matematik sınavı var sanırım.
benim civcivlerim ödev yapma konusunda ilerleme kaydetseler de tekrar etme alışkanlığı kazanamadılar. inşallah bu sınavlarda dikkatli okurlar. zira bizim okuldaki rekabet hiç bir yerde yok. dereceye 3-5 öğrencim girmezse herkes ağzına sakız yapar. çok fenalar çooook....bunalıyorum çoğu zaman. devamlı idareye kendi sınıflarını övüyorlar.enn nefret ettiğim şeydir idare ve veliye bu tarz davranışlar. belki de sessiz durup ta iyi performans çıkardığım için benim kuyumu kazma çabaları vardır diyorum. oysaki ben her merak ettiklerinde yaptı klarımı onlarla paylaşıyorum.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma