Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Üçüncü Sınıflar İçin Materyaller
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Sınıflar İçin Materyal Paylaşımı | Üçüncü Sınıflar İçin Materyaller
Mesaj icon Konu: 2008-2009 3.SINIF GÜNLÜĞÜMÜZ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   5 Sonraki >>
Yazar Mesaj
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Konu: 2008-2009 3.SINIF GÜNLÜĞÜMÜZ
    Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2008 Saat 23:39

Arkadaşlar bu sayfada hergün yaşadığımız olayları,sorunları,yaptıklarımızı paylaşırsak birçok öğretmen arkadaşımıza ışık olacağımıza inanıyorum....Bütün 3.sınıf öğretmen arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyoruz....

Başarı dolu bir yıl dileğiyle....Herşey gönlünüzce olsun...Smile
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nezo,
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2008 Saat 17:50
Merhaba günlüğümüz...
Bugün yepyeni bir gündü...Hepimiz birbirimizi nasıl özlemişiz.Önce çocuklarımla kucaklaştık ve biraz hasret giderdik. Onların biraz daha büyüdüklerini gördüm.2 yıl ne çabuk geçti...İnanamıyorum....Artık 3.sınıfız...
Evet arkadaşlar ilk ders sohbet ettik.Sonra kitaplarımızı dağıttık ve kontrol ettik.Yapacaklarımız hakkında bilgiler verdim.Alınacak listemizi dağıttım.Daha sonra okuma çalışması yaptık,matematikte dört işlem alıştırmaları yaparak kontrol ettim.Son ders müzikti ve hava çok güzeldi.Kendimizi bahçeye attık.Şarkılar söyledik.İlk günümüzü mutlu bir şekilde bitirdik.
Umarım bir yılımızıda en iyi şekilde bitiririz.
IP  Tesekkur Et
memory
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 12

Aldigi Alkis: 2
%16
Alıntı memory Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2008 Saat 22:41
BİZ DE BUGÜN ÖZLEM GİDERDİKTEN SONRA iLKÖĞRETİM HAFTASI ÜZERİNDE DURDUK.ŞİİR YAZDIK.MATEMATİKTE 3 BASAMAKLI DOĞAL SAYILARI İŞLEDİK.KOLAY KAVRADILAR.GÜZEL BİR YIL DİLEĞİYLE...
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 409

Aldigi Alkis: 1280
%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 00:08
slmlar bizde bugun ilk önce tatilde yapılanlar ve okula olan özlemlerinşi konustuk. Daha sonra kitaplar ve hitiyaç listelerini dağıttık kitapları kontrol ettik ve yarın görüşmek üzere ayrıldık. Güzel ama çok sıcak bir gündü...
IP  Tesekkur Et
ergün09
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 32

Aldigi Alkis: 7
%21
Alıntı ergün09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 00:10
Önce tek tek hepsini kucaklayıp öptüm. Kimisi boy atmış, kimisi biraz kilo almış. Sonra kitaplarını dağıttım. İhtiyaç listesini fotokopi çektirip verdim. Tatilde yaşadıkları olayları anlattırdım. Hayat Bilgisi dersinde İlköğretim haftası metnini okutturup, ne anlama geldiği konusunda açıklamalarda bulundum. İlk günden fazla sıkmamak için bahçeye çıkarıp oyunlar oynattım. Matematik dersinde ritmik saymalar üzerinde durup, tekrar çalışmaları yaptırdım. Hikaye kitapları okutturup, okuma hızlarını tespit etmeye çalıştım. Sonuç tahmin ettiğim gibiydi. Hiç okuma yapmamışlar. Okuma hızı iyi olan yine iyi, kötü olan yine kötü olarak karşıma çıktılar. İlk günüm böyle geçti.   
IP  Tesekkur Et
serifce
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 34

Aldigi Alkis: 9
%26
Alıntı serifce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 00:32

Sıcak, bunaltıcı bir gündü; biraz keyifsizdik fakat hazır bulunuşluk düzeyleri iyiydi. Konuşması güzelleşen, okuması hızlanan öğrenciler var. Yarın ttnetteki çocuk şarkılarından dinleyeceğiz, ilköğretim haftası etkinliklerine şiir okumakla, şarkı dinleyip söylemekle devam edeceğiz, bahçede oyun oynayacağız...

IP  Tesekkur Et
yokus042
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı yokus042 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 01:31
Selamlar bızde bugun cocuklarla hasret gıderdık onlar ıkıncı sınıfa gıserken askere gıtmıstım epey bı ozlem olusmus. oyle bı kucaklastık kı etrafımdan ayrılmadılar kıtapları dagıttık hepsı cok sevındıler. daha sonra saolsun beledıyemız kırtasıye araclarrnı dagıttı artık bızede derslerımızı verımlı bı sekılde gecırmek kaldı. 2008-2009 egıtım ogretım yılının hayırlı olması dılegıyle...
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 89

Aldigi Alkis: 23
%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 18:24
merhaba dün ilk günümüzdü. Sınıfa girdiğimde öğrencilerimin hepsi bana gülerek sevgi dolu, ışıl ışıl gözlerle bakıyorlardı. artık 3.sınıf olduk. hepsini çok özlemişim. Önce tatil anıları anlatıldı, sonra kitaplar dağıtıldı. Öncelikle seviyelerini, ne kadar bilginin yerinde olup olmadığını anlamak için geçen seneki konulardan sorular sordum.pek bir bilgi kaybı olmaması beni sevindirdi.
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 20:42
Bugün ilköğretim haftası ile ilgili etkinlikler yaptık.Önemi hakkında konuştuk ve dikte çalışması yaptık.Matematikte toplama alıştırmaları yaptık.Son ders beden eğitimi ve bahçede hareketler yaptık...
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2008 Saat 00:42
Hayat bilgisinde ilköğretim haftasının önemi üzerinde durduk. Matematik dersinde 2 ve 3 basamaklı sayıları okuduk. Geçen seneden biliyorlardı zaten. Çalışma kitabındaki soruları yaptık. Türkçe dersinde ise okuma hızlarını ölçtük. Son derstede okuluna hoşgeldin ile ilgili oyunu oynadık
IP  Tesekkur Et
BİLO-52
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı BİLO-52 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2008 Saat 18:34

site sakinlerinden bir isteğim var lütfem matematik konularının üzerin de dursunlar..

301230
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2008 Saat 22:09
bugün yavaş yavaş kitaptaki konularımızı işlemeye başladık. Hayat bilgisi ve türkçe dersinin ilk konularını işliyoruz.Türkçe kitabının dili bizim sınıf seviyesine göre ağır geldi bana. Sizin kitaplarınız nasıl yayın evlerinden memnun musunuz?arkadaşlar.
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2008 Saat 22:16
yeni sınıfımızı kendimize göre yerleştirdik, panolarımızı hazırladık. Bazılarını astık. Bilgisayarımızı yerleştirdik.yeni bir yıla daha sınıfımızı hazırladık.
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2008 Saat 22:23
geçen seneki matematik bilgilerimizi pekiştirmek için toplama,çıkarma, çarpma işlemleri yaptık.en az 3 basamaklı olan sayıların okunuşu ile ilgili sorular sordum. kimi öğrencilerim 9 basamaklı sayıyıda okuyabiliyor, kimiside 3 basamaklıyı bile okuyamıyor. Bugün okuyamıyanlara tekrar anlattım.
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2008 Saat 23:13
hayat bilgisi dersinde kitabımı unuttum konusunu işledik. Çalışma kitabındaki soruları cevapladık. Türkçe dersinde ise  okul özlemi adlı şiiri okuyup etkinliklere başladık. sanat etkinliklerinde mandala çalışmasından bir boyama yaptılar. Rehberlik dersinde ise sınıf başkanı seçimi ve oturma planını yaptık.
IP  Tesekkur Et
perinsu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%20
Alıntı perinsu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2008 Saat 23:20
Matematik üç basamaklı doğal sayılara giriş yaptık.Türkçe ses bilgisi hatırlatma ve bununla bağlantılı kelime havuzu çalışması yaptık.rehberlik dersinde başkanlık şeçimi yapıldı.3 nakil öğrencim var ve bir tanesi okuma yazma bilmiyor...
IP  Tesekkur Et
F.ESİN
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 1
%12
Alıntı F.ESİN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2008 Saat 22:55

bu hafta okumalarına bakınca moralim bozuldu bir hayli gerileyip kelimeleri yanlış okuyorlar nasıl bir çalışma yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2008 Saat 22:59

Bol bol okuma çalışması yaptırın hocam...Toparlayacaklardır...Moralinizi bozmayın.İlk hafta bocalama dönemindeler...Alışacaklardır.

IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2008 Saat 21:25
Hayat bilgisinde "bütün çiçekler güzeldir" konusunu işledik".Türkçe dersinde okula dönmek şiirinin etkinliklrini yaptık.matematikte 3 basamaklı doğal sayıları işledil.son ders beden eğitimi ve serbest oyun oynadık...bir haftamızı güzel bir şekilde tamamladık...
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2008 Saat 23:20

Hayat bilgisinde bütün çiçekler güzeldir konusunu işledik. Matematik dersinde basamak değerlerine giriş yaptık. Türkçe dersinde metnin etkinliklerini yaptık. Resim dersinde okulun en sevdikleri bölümünü çizdik. Müzik dersinde ise ses alıştırmaları yaptık. Daha dün annemiz org ve melodika ile çaldık. Uyum içinde çaldıklarında çok hoşlarına gitti.

IP  Tesekkur Et
dilek34
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

Aldigi Alkis: 19
%100
Alıntı dilek34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2008 Saat 19:41

Yine hayal kırkılığına uğradık,okumalar hiç değişmemiş.Matematik konularında geometriden başlamış kitap bizde geometriden mi başlayalım  yoksa direk sayılra mı geçelim cevaplarsanız sevinirim.

IP  Tesekkur Et
funda
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%0
Alıntı funda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2008 Saat 20:19
kılavuz kitaba göre gitmekte fayda var. yani geometri. ben başladım bile eğlenceli aslında çocuklarada oyun gibi geldi. bbgün geometrik şekilleri açık halde çizip üç boyutlu yaptık.

Düzenleyen funda - 15-Eylül-2008 Saat 20:21
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2008 Saat 20:44
Orjinalini yazan: dilek34

Yine hayal kırkılığına uğradık,okumalar hiç değişmemiş.Matematik konularında geometriden başlamış kitap bizde geometriden mi başlayalım  yoksa direk sayılra mı geçelim cevaplarsanız sevinirim.

Hocam merhaba..
Hayal kırıklığına uğramayın...Daha ilk hafta çocuklarınız telafi edeceklerdir...Henüz bocalama dönemindeler, okula uyum sağlayınca inanın düzeleceklerdir.3 ay gibi uzun bir süre okuldan uzaktaydılar ve bu da normal... Hızlandırma yapın bol bol okuma ve dikte yaptırın sınıf içinde sizin gözetiminizde kısa sürede düzelecektr...
Matematik konularına gelince;bence fark etmez bu arada geometri bitmiş olur genelde geometri hep sona kalır ve yetişmez (en önemli konular) siz bitirmiş olacaksınız..Zaten ondan sonra doğal sayılara geçeceksiniz.Bence kılavuz kitabınızı takip edin derim..

IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2008 Saat 00:21
Orjinalini yazan: dilek34

dılek hocam kılavuzunuz nereden başlıyorsa oradan başlamanızı onerırım. Ama bizim kılavuzlarımız doğal sayılardan başlıyor
IP  Tesekkur Et
gülüversen
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%16
Alıntı gülüversen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2008 Saat 00:38
    hocam klavuz kitabı takip edin konular birbiri ile bağlantılı bunu işledikçe anlayacaksınız...
E?itim ?art
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2008 Saat 12:57
klavuz kitaplarımızdan türkçe ve hayat bilgisinde yıllık plan yok. sizce yıllık plan çıkarmalı mıyım? arkadaşlar.
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2008 Saat 23:56

Hayat bilgisinde Arkadaşımız ile ilgili etkilnikleri yaptık. Matematik de ise sayıları karşılaştırma konusunu işleyip konu ile ilgili soruları cevapladık. TÜrkçe dersinde ise Büyüyoruz konusunu okuyup sorularını cevapladık. Müzik dersinde ise İnatçı İki Keçi sarkısını çalışıp çalışma kiitabındaki soruları cevaplandırdık.

IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2008 Saat 18:11
Hayat bilgisinde arkadaş seçimi konusunu işledik.Türkçe de "Sen de Büyüyorsun metnini okuduk ve etkinlik çalışmalarını yaptık...Matematikte doğal sayılarda basamak adları ile ilgili alıştırmlar,son ders başkan seçimi yaptık...
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....
IP  Tesekkur Et
beril
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 355

Aldigi Alkis: 32
%9
Alıntı beril Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2008 Saat 21:36
Slm.Hayat bilgisi Beni anlayın konusunu işledik. Türkçede Sihirli sözler şiirirnin etkinliklerini yapıyoruz ve bu arada dilbilgisinden de tümce kavramı devrik ve kurallı cümle konusu üzerinde durduk. Matematik ise çok zevkli açılar konusundayız. Nedense bu geometri konusunda çalışma yaparken aklıma çok ilginç yöntemler geliyor ve uyguluyorum. Mesela dik doğru , yatay doğru ve eğri konusunda öğrencileri kullandım.Çok güldüler.şimdilik keyifle geçiyor.Tek sıkıntım ramazan dolasıyla çok susuzluk çekiyorum :) herkese kolay gelsin diyorum...
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...
IP  Tesekkur Et
ordulu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 1
%8
Alıntı ordulu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 00:32
  Önemli olan çocukların; heves ,arzu ve ilgisini sürekli taze tutabilmek, diye düşünüyorum.Gerisi geliyor zaten.
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 13:04
hayat bilgisi dersinde arkadşımı seçerken konusunu işledik. matematikte tek ve çift sayıları işledik.Bilgisayardan işlediğimiz konularla ilgili sunu izledik. türkçeden çalışma kitabını bitirdik. Bilgisayardan türkçe okuma kazanımıyla ilgili sorular çözdürdüm öğrencilerime.
IP  Tesekkur Et
ulku35
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı ulku35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 18:09
hayat bilgisi güzel konuş iyi dinle konusunu işledik. matematik tek ve çift sayılar. türkçe dersinde sende büyüyeceksin parçasını bitirdik. türkçe kitabındaki etkinlikler çok fazla. öğrenciler de sıkılıyor. dilbilgisi yetersiz
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 21:24
Hayat bilgisinde güzel konuş,iyi dinle konusunu işledik.Türkçe de sen de büyüyorsun metninin etkinliklerine devam ettik.matematikte basamak ve sayı değerleri ile ilgili alıştırmalar yaptık.son ders  ilköğretim haftası ile ilgili resim çalışması  yaptık....
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 22:12
Hayat bilgisinde güzel konuş,iyi dinle konusunu işledik. Türkçe dersinde alfabemizle ilgili bilgiler verildi. Büyük ünlü uyumuna giriş yapıldı. Matematik dersinde ise tek ve çift sayılar ile ilgili bilgi verilip değişik  sorular üzerinde çalıştık. Bilişim dersinde ise bölgemiz karantina altında olduğu için:) sağlık ocağından gelen doktorlar öğrenciilere kuduz ile ilgili seminer verdi.
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2008 Saat 20:16
hayat bilgisinden öfkene hakim ol konusunu işledik.matematikten dün tek ve çift sayıları işlemiştik. Bu gün 2 haftalık konularımızı matematikten tekrar ettik. Örnek sorular çözdük.

IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2008 Saat 20:52
Hayat bilgisinde öfkene hakim ol konusu ile ilgili sınıf içinde etkinlikler yaptık.matematikte doğal sayılar ile ilgili alıştırmalar yaptık.bilişim tek. dersinde klavye kullanımı çalışmalrı yaptık.son ders müzik dersiydi ama biz yine bilgisayardan ayrılamadık yazım çalışmamıza devam ettik...
IP  Tesekkur Et
ulku35
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı ulku35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2008 Saat 21:15
hayat bilgisi dersinde öfkene hakim ol konusu ile ilgili etkinlik yaptık. matematik dersinde doğal sayılar konusu ile ilgili alıştırmalar yaptık. türkçeden trafik parçasının hazırlık çalışmalarını yaptık. cuma günü matematikten doğal sayılar ile ilgili sınav yaptım. eve heyecanla gidip sınav kağıtlarını okumaya başladım. kağıtları okudukça saçlarımı yolasım geldi. o kadar basit hatalar yapmışlarki anlatamam. iyi öğrenciler hep iyi. kötülerse hep kötü. ne yapmalı şaşırdım. 
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2008 Saat 23:03
Hayat bilgisinde öfkene hakim ol konusu ile ilgili etkinlikleri yaptık.Matematikte doğal sayıların sıralaması ile ilgili alıştırmalar yaptık. Türkçe dersinde üzsüzlerin özellikleri üzerinde durduk ve diğer 2 derstede test sorularını çözdük. Görsel sanatlar dersinde ise trafik işaretleri ile ilgili levhalar çalıştık.
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 60

Aldigi Alkis: 11
%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2008 Saat 14:38
merhaba öğretmenlerim ben hem ilk kez 3. sınıf okutuyorum hem de kayınpederimin vefatı nedeniyle 10 gündür memleketteydik,derslerde çok geri kaldık. sen de büyüyorsun isimli metni bitirdik.  3 basamaklı sayılarda onluk-birlik-yüzlük kavramına girdik. seviye belirleme sınavı yaptım. sesteş,eşanlamlı kelimeler hiç öğrenilmemiş, özel isim, nokta,virgül ve hece ayırma konularını hiç bilmiyorlar. matematiği hiç sevmiyorlar. açıkçası çok sıkıldım derste,ruhum daraldı. şimdiye kadar 1 yıl taşınma merkezi bir okulda müd.vek. yaptım onun dışında da 2 kez 1. sınıf,3 kez 5.sınıf okuttum.tüm öğrencilerim canlı kanlıydı,matelmatiği severdi,diikkatliydi. bu sınıf çok boş bakıyor. ertesi güne unutmuş olarak geliyorlar. tavsiyelerinizi bekliyorum
IP  Tesekkur Et
ozak
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı ozak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2008 Saat 00:46
arkadaşlar etkinlikleri nasıl işliyorsunuz. basmak değerlerini öğretirken çok zorlandım ve kavratamadım.
 kullandığınız bir yöntem var mı?
 ben sayının okunuşu basamak değerini veriyor dedim ama onunda faydasını görmedim o almayanlarda.
  sayı 426 söylerken basamak değerlei ile söylüyoruz. 400 20 6 diye bununda bir etkisi olmadı.
  çok çaresiz kaldığımı düşünüyorum.

IP  Tesekkur Et
perinsu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%20
Alıntı perinsu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2008 Saat 01:25

merhaba arkadaşlar,

hayat bilgisi sorunlar ve çözüm yolları,türkçe eş anlamlı sözcükler,matematik tek ve çift doğal sayılar.Matematikte tek ve çift sayıları verdikten sonra tahtaya tek ve çift yazıp tahtayı ikiye böldük.Sıra ile bütün öğrencileri tahtaya kaldırıp okul numaralarını (hepsinin numarası 3 basamaklı)ilgili haneye yazmalarını istedim.bunu yarış şekline dönüştürdük.tekler öne geçti çiftler yaklaştı derken olaya heyecan kattık çok hoşlarına gitti.Görsel sanatlarda trafik kazaları ve işaretleri ile ilgili çalışma yaptık.
Ayrıca ben bu yıl kompozisyon çalışmasına başladım.hayat bilgisinde işlediğimiz konularla bağlantılı tek kelimelik konu veriyorum.Aklınıza ne gelirse yazın diyorum.Çok ilgin şeyler çıktı ortaya.
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2008 Saat 12:54
Bugün hayat bilgisinden benimle alay etme konusunu işledik. Türkçede çalışma kitabındaki etkinliği yaptık.Matematikte 6'şar ve 7'şer ritmik sayma konusunu işledik.
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2008 Saat 12:57
Orjinalini yazan: ozak

arkadaşlar etkinlikleri nasıl işliyorsunuz. basmak değerlerini öğretirken çok zorlandım ve kavratamadım.
 kullandığınız bir yöntem var mı?
 ben sayının okunuşu basamak değerini veriyor dedim ama onunda faydasını görmedim o almayanlarda.
  sayı 426 söylerken basamak değerlei ile söylüyoruz. 400 20 6 diye bununda bir etkisi olmadı.
  çok çaresiz kaldığımı düşünüyorum.

Öğretmenim ben sayı değerini yazmaları gerektiğinde rakamları yazacaklarını söyledim.Böylece basamak değerindede 400 20 6 diye yazacakları ayrımını anladılar.Ama yine çok örnek çözdük. Birkaç gün sonrada unuttularmı diye kontrol etmek için fotokopi dağıtmayı düşünüyorum.
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2008 Saat 21:00
Bugün hayat bilgisinden benimle alay etme konusunu işledik. Matematik dersinde ise 8er ve 9 'ar ritmik sayma konusunu işleyip sorular çözdük. Türkçe dersinde ise Trafik konusunun etkinliklerini tamamladık. Resim dersinde ise hayat bilgisi konusunda işlenecek olan trafik metnindeki betimlemeyi yapıp resmetlerini istedim. Rehberlik dersinde ise verimli ders çalışma yollarını konustuk. 
IP  Tesekkur Et
mudo
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 211

Aldigi Alkis: 31
%14
Alıntı mudo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2008 Saat 21:32
hayat bilgi sinden güzel konuş iyi dinle ile ilgili atasözleri yazdık.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır v.b gibi. türkçeden trafik konusu bu haftaki konum.matematikten tek çift büyük küçük sayılar işledim.
IP  Tesekkur Et
Sayfa   5 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma