Ancak mutlaka her synyfta 1-2 tane okumaya geçemeyen daha do?rusu harfleri tanyyp birle?tiremeyen ö?renciler vardyr.
Ne yaptyk onlary kaderlerine mi terkettik.ben onlara zaman ayyrmaya çaly?yyorum ama bu istedi?im gibi olmuyor.Çünkü 42 tane da ö?renci beni bekliyor.Evde de ilgi yok.
tebe?ir65 hocam ekleme iyi olmu? elinize sa?lyk:)) Bu arada ayny sykyntylary bizde ya?yyoruz hocam.Okumaya geçince anlamly okumada problemler ba?lyyor.Bazy ö?renciler çok yava? okuduklary için okuduklaryny anlamada problem ya?yyorlar.Hyzly ve akycy okumaya geçmek için kysa ?iir veya tekerleme ezberletme faydaly olabilir...
okuyamayan 1-2 ö?renci mi? Ne mutlu sizlere ?u an okuyamayan 12 ö?rencim var. HAfta sonlary 4 ö?renc. ve haftaiçi ö?le aralary birer ö?renci ile çaly?yyorum.Özel ilgi olunca hemen söküyorlar ben payla?ymlarymy çok kötü durumda oldu?umu gördü?üm için kestim kendimi berbat hissettiriyo bazy yazylar.Anlayarak okumaya gelince ben ?u anda okuyabildiklerine ?ükrediyorumAnlyycanyz dur durak yok çok çaly?maya devam herkese kolay gelsin ba?arylarymyzyn devamyny dilerimmmmmm.......
ya benimö?rencilerin hepsi okuyor ama hala hece hece okuyorlar çok yava?lar ne yapabilirim?Lütfen yardymcy olur musunuz örne?in bir kelimeyi bütün olarak my okuayacaklar
Sayyn hocam berke73 , heceleyerek okuma okumaya yeni geçen çocuklar için gayet normal.Ben bunu a?mak için sesleri içinden birle?tirip kelimeyi birden söylemelerini istiyordum..Ve klasik olacak belki ama heceleyerek okumayy a?manyn en önemli yolu bol bol okuma yaptyrmaktyr.Velilere bu konuda bilgi verip bunu sa?larsanyz problem çözülür..Çocuklary okumaktan byktyryp so?utmadan okumalaryny sa?lamalyyyz.Bunun içiin de yazylary çok yo?un olmayan bol resimli ve albenisi olan kitaplarla ba?lamak faydaly olacaktyr.Ba?arylar diliyorum...
iki ö?rencim okumaya hala geçemedi.digerleri okumayy epey ilerletti 100 kelime okuyan var.yani arada uçurum açyldy.r gün u?ra?yyorum ama 1.grup harflerin ötesine geçemediler ne yapaca?ymy bilemiyorum.
iki ö?rencim okumaya hala geçemedi.digerleri okumayy epey ilerletti 100 kelime okuyan var.yani arada uçurum açyldy.r gün u?ra?yyorum ama 1.grup harflerin ötesine geçemediler ne yapaca?ymy bilemiyorum.
Bende de 3 tane var.Birisi hala konu?muyor.O kadar utangaç ki ö?leyin okula sycak yemek geliyor.Tüm arkada?lary yiyip kalktyktan sonra yemeye ba?lyyor. Hala konu?turamadym. Rehberlik servisine gönderdik.Konu?sunda öyle getirin dediler.Be adamlar konu?sa ne diye size göndereyim...
Bir tanede e?kyyam var.Gelmedi?i günler ba?ym a?yrmadan bir gün geçiriyorum.
Di?erinde umut var gibi ama hala "al" a "la" diyor.. Sesleri tanyyor ama birle?tirmiyor.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
Erkan hocam geçen sene benimde sizin ö?renciniz gibi konu?mayan yüzünü saklayan bir yaban gülüm vardy...Sene sonuna do?ru yava? yava? açylmaya ba?lady ama çok az...Okumaya geçti..Bu sene biraz daha iii...Artyk derslere katylyyor ama zorla ..Hala utangaç.Çocuklar ne yapsyn ki da? köylerinden geliyorlar kalabalyk ortamlarda bulunmayyca ...Yava? yava? açylacaklardyr....Mutlaka hepsi okumaya geçecektir zamanla, sabyr diliyorum hepinize.Çok büyük problemler yoksa tabi...
erkan hocam benim kiler tam problem 6 ayda ancak 5 harf ö?retebildim üstelik bu harflerle olu?an kelime ve cümlelerin tamamyny okuyamyyorlar aileler çok ilgisiz zaman ayyrmak benim içinde çok ancak hergün sabyrla çaly?tyryyorum rehberlikten randevu aldym gönderecem sonuç çykacagyny sanmyyorum matematikleri iyi toplama çykarma rahat ypyyorlar sayylaryn hepsinin tnyyorlar sorun nerede anlamadym.bazen çok sinirliyorum tabii.di?er ö?rencilerim epey ilerlediler test çözmeye ba?ladyk çok hyzly okuyup yazabiliyor birço?u.nerede hata yapyyorum bir bilebilsem.
Hata diye dü?ünmeyin hocam.Sonuçta okuyan çocuklar da sizin ö?rencileriniz.Her çocu?un yapysy farkly.Bazy çocuklar geç algylyyor,geç ö?reniyor.Bazylarynyn da daha özel durumlary var.Belki de özel e?itime bireysel deste?e ihtiyaçlary var.Benim bi ö?rencim haftada 3 gün okuldan sonra özel e?itime gidiyor.Okumaya geçmedi henüz,yazy desen daha aralylklarda bakarak yazmayy do?ru yapamyyor.Ama sene sonuna kadar okuyabilir diye dü?ünüyorum.Harflerin ço?unu tanyyor,hatta bazylaryny birle?tirebiliyor ama bi kelimenin hecelerini ayry ayry okuyor birle?tirmeye gelince unutuyor:)) Sabyr...
Bende de bi tane var ama umutsuz vaka,ne olacak bilmiyorum.Okumaya geçenlerle de hala heceleme sorunu var,okudu?unu anlamama sorunu var.Ama buna da ?ükür de mi???
arkada?lar uzun zamandan beri yazayym dedim ama fyrsatym olmady tam konunun üzerine gelmi?ken yazayym artyk.bir ö?rencim var eylülden marta kadar el ve eleden bir adym ileri yol kat edemedim.görünü?te hiç bir kusuru olmayan biraz içine kapanyk ve dikkat da?ynykly?y oldu?unu dü?ündü?üm bir ö?rencim 1. dönem ram a yönlendirdim ram tam te?ekküllü devlet hastanesinden rapor istedi ve tüm raporlar normal çykty.ram ö?rencinin hiç bir sorunu olmady?yny kayna?tyrma olmayaca?yny belirten rapor yazdy.bu sefer tekrar kendime döndüm ve hatayy kendimde arayarak bep yaptym ve her?eye ba?tan ba?ladym.ama yok yine bir adym atamyyorum hep çocu?un gözü sa?da solda ben dedimmiydi tekrarlyyor 30 kez tekrar ediyoruz 31. de yine suratyma bakyyor.çyldyrmak üzere oluyordum.sonra müdür veli zümrem ve ben bir toplanty yaptyk ve çocu?u synyfta byrakmak için ön rapor düzenledik bu arada müdür bey veliyi psikiyatyr a yönlendirdi.veli çocu?u aldy ve ankaraya gitti bir hafta gelmedi.çe?itli testlerden sonra ilaç tedavisne ba?lamy?lar ve çocuk okula geleli 2 hafta oldu ?a?yracaksynyz ama çocu?um günde 30 dk çabam sonucu artyk okuyor.bu nasyl bir ilaçtyrki çocuk bir cümleyi unutmadan aklynda tutabiliyor.önceden tek bir sesi 3 saniyede unutan bir çocu?un artyk okuyor olabilmesi beni çok ?a?yrtty ve benim için inanylmaz bir tecrübe oldu.demekki çocuklarymyz için neler neler yapylabilir.ama önce veli istemeli.
Arkada?ym,bende de ö?rencine benzer bi ö?renci var.Ama aileyi bi türlü doktora götürmeye ikna edemiyorum.Sinirimden patlamak üzereyim.Dün veli bana bi hafta ba?ka bi synyfta ö?renim görse acaba i?e yarar my diye sordu.Doktora götüreceklerine, bulduklary çözüme inanamyyorum...
Arkada?lar çocuklaryn dünyasy öyle ilginç ki,onlara ula?amyyoruz bazen belkide...Benim bi ö?rencim özel e?itime gidiyor okuldan sonra..Görseniz fizik olarakta parmak çocuk dersiniz.Hiç umudum yoktu okuyabilir diye.Ama harflerin ço?unu tanyyor ve katabiliyor.El kaslary biraz daha geli?se daha düzgün yazacak.Mutlaka yapacak bi?eyler var ve biz bunlary tesadüfen ke?fediyoruz bazen.....
arkada?lar uzun zamandan beri yazayym dedim ama fyrsatym olmady tam konunun üzerine gelmi?ken yazayym artyk.bir ö?rencim var eylülden marta kadar el ve eleden bir adym ileri yol kat edemedim.görünü?te hiç bir kusuru olmayan biraz içine kapanyk ve dikkat da?ynykly?y oldu?unu dü?ündü?üm bir ö?rencim 1. dönem ram a yönlendirdim ram tam te?ekküllü devlet hastanesinden rapor istedi ve tüm raporlar normal çykty.ram ö?rencinin hiç bir sorunu olmady?yny kayna?tyrma olmayaca?yny belirten rapor yazdy.bu sefer tekrar kendime döndüm ve hatayy kendimde arayarak bep yaptym ve her?eye ba?tan ba?ladym.ama yok yine bir adym atamyyorum hep çocu?un gözü sa?da solda ben dedimmiydi tekrarlyyor 30 kez tekrar ediyoruz 31. de yine suratyma bakyyor.çyldyrmak üzere oluyordum.sonra müdür veli zümrem ve ben bir toplanty yaptyk ve çocu?u synyfta byrakmak için ön rapor düzenledik bu arada müdür bey veliyi psikiyatyr a yönlendirdi.veli çocu?u aldy ve ankaraya gitti bir hafta gelmedi.çe?itli testlerden sonra ilaç tedavisne ba?lamy?lar ve çocuk okula geleli 2 hafta oldu ?a?yracaksynyz ama çocu?um günde 30 dk çabam sonucu artyk okuyor.bu nasyl bir ilaçtyrki çocuk bir cümleyi unutmadan aklynda tutabiliyor.önceden tek bir sesi 3 saniyede unutan bir çocu?un artyk okuyor olabilmesi beni çok ?a?yrtty ve benim için inanylmaz bir tecrübe oldu.demekki çocuklarymyz için neler neler yapylabilir.ama önce veli istemeli.
Hocam ayny sorunu ben dahil bir çok arkada? ya?yyoruz. Benim; Synyf mevcudum 36, bunlardan 6 ö?renci peltek, 1 sara hastasy a?yr ilaçlar kullanyyor, 2 ö?rencimde(kesin olan-anneleri söyledi) 5 ya?ynda konu?mayy ö?renmi?ler ve bu yyl yani 1 yyl aradan sonra okula göndermi?ler... sizden ricam bahsetti?iniz ö?renci için ayryntyly bilgi verebilir misiniz? örne?in doktorun önerileri, verdi?i ilaçlar vb. ?imdiden te?ekkür ederim...
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
hocam bu konu ile ayryntyly rapor bana haziran ayynda gelecek.ancak kullandy?y ilacyn ismini malesef bilmiyorum. veliden ö?renebilirim. bu durum da ö?rencileriniz var ise direk dr yönlendirmeniz daha etik ve daha do?ru olur.haziran ayynda zeka testi yapylacak.?u durumda zaten ö?rencim normale döndü.sanyrsam ilaçlar algyyy açyk tutuyor,unutmuyor.bilim ve typ bu kadar ilerlemi?ken çözümü olan bir rahatsyzly?y var ise ö?rencilerin, mutlaka velilerin daha duyarly olmalary gerekiyor.sonuçta çocuklar hepimizin.
Merhaba arkada?lar.Kimseden ses seda çykmyyor artyk.Yazynca da kendi kendine konu?uyor gibi oluyor insan:))
Bugün müfetti? geldi synyfyma..Grubun en problemli müfetti?i.Onlary önemsemiyorum ama yine de cany sykylyyor insanyn.Onca eme?in, çaly?manyn bi ders saati içinde abuk subuk ele?tirilere maruz kalmasy ne saçma ve de mantyksyz..Yönetmeli?e ' yönetmenlik' diyen bi insan tarafyndan ele?tirilmek insanyn bazy ?eyleri sorgulamasyna neden oluyor....
Uzun zamandyr yazmyyordum.Sanyrym derslere kendimi kaptyrdym.Neyse 28 ö?rencimin hepsi okudu.Okumada çok da istedi?im synyrlarda de?ilim ama çaly?maya devam.Ufaktan testlere ba?ladyk.Her ne kadar cevap olarak bütün ?yklary i?aretleselerde devam.Zamanla hepsi mecburen yary? aty hesaby bu testlere gömülecekler.29 Nisan'da Okuma Bayramy yapyyorum.Gerekli hazyrlyklar ve çaly?malar tamam.Geriye sadece sergilemek kaldy.Bu yyl ö?rencilerim kadar ben de yoruldum.Hatta daha fazla.Ö?renci velilerimin yerine de çaly?mak zorunda kaldym.Neyse mutlu son.Mutlu bir yorgunluk.Müfetti?lerin gelece?ini sanmyyorum.Gelene git demeyiz.Ürünümüz ortada.Yster üzüm yer.Yster ba?cyyy döver.Hiç önemli de?il.Vicdanym o kadar rahat ki.Tamamen yyly çocuklara adadym.Hani derler ya" adym Hydyr,elimden gelen budur."Hepsi bu.daha da çaly?maya devam ediyorum.Herkese saygylar...
Ben de bayadyr yazamyyorum.Okuma Bayramy yaptym çooooooooooook yoruldum ama de?di.E?er biri bana nasyl gönderece?imi tarif ederse sizlerle payla?mayy çok isterim.
bende uzyn zaman oldu yazmayaly 23 nisany geçirdik ?imdi okuma bayramy sitresi ba?lady 16 mayysta yapaca?yz.in?aallah iyi geçer.bu arada cuma günü müfetti?ler geldi.hiçbir ?eye baklmady.iyi geçtiçocuklara cümle yazdyrdy .ba?kada bir ?ey yapmady.okuma bayramy yapan arkada?lar dökümanllaryny payla?yrsa sevinirim.
De?erli Arkada?larym, benim de sorunum okuma yazma hyzlandykça ö?rencilerin el yazylarynda olan de?i?iklik. Bu de?i?iklik ne yazykki olumsuz yönde. Elyazylary yava? yazdyklary zaman, özen gösterdikleri zaman güzel; ama hyzly yazdyklary zaman çok kötü. Ne yapaca?ymy ?a?yrdym. Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.
Ben de bayadyr yazamyyorum.Okuma Bayramy yaptym çooooooooooook yoruldum ama de?di.E?er biri bana nasyl gönderece?imi tarif ederse sizlerle payla?mayy çok isterim.
Arkada?lar ö?rencilerimizin ortalama okuma hyzy ne kadar olmaly sizce?Ö?rencilerime kysa metinlerle anlamaya yönelik her gün ödev veriyorum.Ama nedense okuma hyzlary beni tatmin etmiyor.Acaba bende mi yoksa ö?rencilerde mi sorun var anlayamadym.Ya da bu sistem mi böyle???Bu yedinci kez birinci synyf okutu?um.Eski sistemde çoktan hyzly ve anlayarak okumaya geçmi?tim.?imdi bir hecelemedir gidiyor.Bolca okuma yaptyryyorum.Tekerleme yazyp ezberletiyorum.?iir ezberletiyorum.Okuma yary?y yaptyryyorum.Gerekli motivasyon için ne gerekiyorsa yapyyorum.Önerileriniz varsa uygulamaya hazyrym.
De?erli ö?retmen arkada?larym görü?lerinize katylyyorum, önce bunu belirteyim...
Benim synyftada gözle görülür bir okuma hyzy dü?ü?ü var. Ben mart ve nisan aylarynyn son haftalary içinde ölçmü?tüm. synyf sitemizde de ( !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen )görebilece?iniz gibi 49 ö?renciden 22 sinde okuma hyzy geriledi. buda yakla?yk %50 yi gösteriyor
Fakat görü?üm odur ki, bizler okumayy sevdirece?iz veliler de evde geçirilen zamanda okumayy te?vik eden tedbirler almaly. Aksi halde kelime hazinesi geli?meyen ö?renci yava? okuyor, yava? okuma ile birlikte okudu?unu anlamama sorunu ortaya çykyyor. Artyk ?u bilimsel olarak kanytlanmy?tyr ki, hyzly okuma anlamayy kolayla?tyryyor. En basit izahy ?u, hyzly okuma ile beyin okudu?undan ba?ka dü?ünecek olaylara yönelmiyor. okunan metin beyinde büyük bir alan kaplyyor.
Son olarak Allah yardymcymyz olsun ( 1.synyf ) üst synyflarda daha iyi çaly?ma ortamlaryna kavu?aca?ymyza yürekten inanyyorum. Kolaylyklar diliyorum.
ARKADA?LAR BYR SORUM OLACAK GEÇENLERDE SEDA SAYANIN PROGRAMINA TRABZONDAN BYR YLKÖ?RETYM OKULUNDAN OKUMA BAYRAMI YÇYN Ö?RENCYLER KATILMI? VE ÇOK BE?ENYLMY? ACABA HANGY OKUL BYLYYORMUSUNUZ? BEN YZLEME OLANA?I BULAMADIM AMA ÇOK MEREK ETTYM ACABA BYLEN ARKADA?IM BU OKULUN GÖSTERYSYNE NEREDEN ULA?ABYLYRYM BANA YOL GÖSTERYRMY?
Sanyrym kimse artyk mesaj yazmayacak.Herkesin sorunu kalmady galiba.Neyse nisan ayynyn son haftasy yapacak oldu?um okuma bayramyny, hava muhalefeti sebebiyle geçen hafta yapabildim.Bulundu?um okulda bu bir ilk oldu.Sanyrym güzel oldu.Yorucu idi ama ö?rencilerin orada ?iirlerini okumalary,skeçlerini canlandyrmalary gurur verici idi.Sanyrym yyl boyunca çekti?im sykyntylara de?di.Artyk bol bol okuma ve anlama üzerine çaly?yyoruz.Yani Halâ durmak yok.?imdiden herkese iyi tatiller.Dinlenmeyi hakettik sanyrym.
Arkada?lar 49 ö?rencim var 45 tanesi okumaya geçti, 4 tanesi maalesef geçemedi. çok mu kötü acaba?
Bir de okumalar çok yava?. hala heceleyerek okuyolar. neden böyle oluyor anlamadym. sizlerde de öyle mi? yoksa benden mi kaynaklanyyor anlamadym. cevap verirseniz sevinirim.
ö?retmenim 34, 49 ö?rencide 4 tane anormal bir rakam de?il.neden okumaya geçemedikleri önemli 2.synyfta bile geçen olabiliyor.kendinizin suçlamayyn her?ey bizim elimizde de?il.hocam okumalarynyn geli?mesi için ben sesli okumayy ve dikteyi çok yaptyrmy?tym synyf ortalamam 65 -70 kelime ama 90 ,100 11o kelime okuyanlarym var 25 -30 civary okuyan çok az ö?rencim var.bulundu?unuz çevrenin e?itim durumuda çok önemli yani i? bence birazda ailede bitiyor allah yardymcynyz olsun.
ö?retmenim 34, 49 ö?rencide 4 tane anormal bir rakam de?il.neden okumaya geçemedikleri önemli 2.synyfta bile geçen olabiliyor.kendinizin suçlamayyn her?ey bizim elimizde de?il.hocam okumalarynyn geli?mesi için ben sesli okumayy ve dikteyi çok yaptyrmy?tym synyf ortalamam 65 -70 kelime ama 90 ,100 11o kelime okuyanlarym var 25 -30 civary okuyan çok az ö?rencim var.bulundu?unuz çevrenin e?itim durumuda çok önemli yani i? bence birazda ailede bitiyor allah yardymcynyz olsun.
Sayyn ö?retmenim sizin bulundu?unuz bölgede veliler çok yardymcy olan bir bölge mi? Merak ettim.Verdi?iniz rakamlar çok fazlaca.3.synyf okuma seviyesinde anca o rakamlara ula?ylyr.Belki de sizin ö?rencileriniz çok zekidir.Neyse oldukça iyi bir okuma seviyesi tebrikler...
Kim ne derse desin i? velilerde bitiyor. Ö?rencinin ö?renme bozuklu?u yoksa velinin günde 1 saat ilgi göstermesiyle arkada?ymyn vermi? oldu?u sayylara rahatlykla ula?ylabilir. Hatta geçilebilir. 1. synyf sene sonu olarak 60 kelime ideal sayydyr. Ama unutmamak lazym, önemki olan kelime sayysy de?il okudu?unu anlamasydyr.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
Kim ne derse desin i? velilerde bitiyor. Ö?rencinin ö?renme bozuklu?u yoksa velinin günde 1 saat ilgi göstermesiyle arkada?ymyn vermi? oldu?u sayylara rahatlykla ula?ylabilir. Hatta geçilebilir. 1. synyf sene sonu olarak 60 kelime ideal sayydyr. Ama unutmamak lazym, önemki olan kelime sayysy de?il okudu?unu anlamasydyr.
Merhaba arkada?lar..28 ö?renciden biri hariç hepsi okumaya geçti.Okumaya geçemeyen özel e?itime gidiyor.Okuma hyzlary genelde iyi.3-4 ö?renci 20-30 kelime arasy okuyor,di?erleri 50 üzeri.3-4 ö?renci 100 ve üzerinde..Sessiz okumaya geçi? ne zaman olacak?Deneyeyim dedim olmady pek:) Seslerini azaltyyolar sadece,dudak kypyrdatmadan okumayy denemedim bile:)))
Bazen acy bazen tatly, bazen yorgun bazen yylgyn bazen de mutlu geçen bir e?itim ö?retim yylynyn daha sonuna geldik. Emek verip sonucunu görmek çok güzel bir duygu. Bu açydan birinci synyf di?er synyflara nazaran çok daha heycan ve mutluluk verici. çünkü verdi?inin sonucunu en çok gördü?ün synyf...
Sene boyunca sitede yazan herkese te?ekkür ederim. Çünkü her yoruldu?umda siteyi açtym, sitede; ya?adyklaryny, dü?üncelerini ve duygularyny payla?an arkada?lardan güç aldym... Herkese iyi tatiller!
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma