Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 1. Sınıflar Bugün Okulda.....(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   18 Sonraki >>
Yazar Mesaj
melek03
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 2
%66
bullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2008 Saat 23:47
ii geceler yeni dönem herkese hayyrly olsun. benim de okuyamayan hatta sesleri dahi hala bilemeyen ö?rencim var. onlar için neler yapabilirim. ilk senede 1. synyflar verildi ve bunun sorumlulu?u çok a?yr. ayny ö?rencilerde matemematikte de baya zorlanyyorum. yardymlarynyzy bekliyorum. lütfeen...
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 46

Aldigi Alkis: 5
%10
bullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2008 Saat 22:44
Melek hocam! önerim matematik, hayat bilgisi ve türkçe derlerini zamanynda ve sykylmadan yaptyrmak. belki bir?eyler almyyorlar gibi görünür ama çocuklaryn anlama düzeylerini geli?tirdi?ine inanyyorum. yani bykmadan anlatmak ve anlatty?ynyz bir çok ?eyin somut örneklerle derstelemeniz önelidir..
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: melek03,
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 109

Aldigi Alkis: 9
%8
bullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2008 Saat 23:54
melek03  hocam görsellere çok önem verin derim yani matematik defterleri resim defteri gibi olsun acele etmeyin tela? etmeyin sabyr çok önemli zeka problemleri yoksa ö?renirler ba?arylar kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 17-Subat-2008 Saat 00:00
bir ö?rencim hariç hepsi okuyor dersleri kolylykla i?leyebiliyoruz bazen sadece yapacaklary etkinleri söylüyorum bir ço?u tek ba?yna yapyyor.okumalary iyi syylyr yanibence.en iyi okuyan ö?rencim dakikada 68 kelime okuyor synyf ortalamasy 35.sizlerde nasyl.bu arada arkda?lar sizde nasyl durum okuma hyzy,okudu?unu anlama falan? 
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
bullet Gönderim Zamanı: 17-Subat-2008 Saat 17:32
Geçen hafta Türkçe kitabyna ba?ladyk. ?emsiye adly ?iiri i?ledik. Çoçuklar etkinlikleri çözerken zorlanmadylar. Bol bol konu?turdum çocuklary.
Sesli ve sessiz okuma kurallaryny iyice kavrattym. ?iiri canladyrma çaly?masy yaptyk.Çok ho? oluyor.
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen hocam çocuklar 35-68 kelime iyi okuyorlar.Ben hiç saymamy?tym yaryn bir sayayym.

---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
suzan_ebru
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 0
%0
bullet Gönderim Zamanı: 17-Subat-2008 Saat 17:44
merhaba
benim 17 ö?rencim var su an 15 ö?rencim çok hyzly okuyor.1ö?rencim yava? okuyor biri ise yeni yeni 3sesi birle?tirmeye ba?lady.Bence veli çok önemli benim ö?rencilerimin okumalarynda en büyük destek onlardan geldi.Zaten yava? okuyon ve yeni okuma ö?rencimin velileri ilgisiz oldu?u için böyle oldu.?u an inanyn ö?rencilerim benden daha fazla istekli ve velilerde..Bunu iste?i ö?rencisinde ve velisinde sa?layan bir ö?retmen mutlaka ba?aryly olur.Ben köyde okutuyorum.Ö?rencilerimle ilk dersimde inanyn çok umutsuzdum.Daha byrakyn makas tutmayy kalemin bile nasyl tutulaca?yny bilmiyorlardy.Ama ?u an ö?rencilerime bakty?ymda onlarla gurur duyuyorum.Matemetik olarak 1.dönem sadece sayylary verdim birde 100e kadar ritmik sayma ama inanyn kesinlikle ö?renemezler diyordum 10a kadar bile sayamyyolardy uzun u?ra?laryma ra?men ama ben yylmadym her hafta yky ders sayylary tekrarlattym tekerlemeler içine sayylaryda ekleyerek oyunla?tyrdym.?imdi ise kitaba ba?ladyk ve düz yazylary okuyup ne yapacaklaryny ben söylemeden yapyyolar daha ilk hafta ve sayylar konusu bitti.Onluk birliklere geçiçem bu hafta.Matemati?i yeti?tiremem derken bu duruma gelmesi onlaryn okuyup anlamalary beni sonsuz mutlu etti.Bu nedenle arkadaslaryma tavsiyem herhangi yeni ö?rendikleri bir etkinlikte mutlaka yapmalary gerekiyo neden yapamyyolar diye umutsuzluga dü?meyin etkinlikli aralyklarla bir kaç kere uygulayyn göreceksiniz ki birkaç uygulamada hepsi yapyyor.Örne?in cümle olu?turma etkinli?i yapmy?tym 3 kelimeden bir cümle olu?turamady çogunlugu neden yapamyyolar diye çok kyzdym çocuklara yky ders boyunca anlata anlata yoruldum oysa by kaç gün sonra tekrar denesem hem onlary o kadar hyrpalamamy? olurdum hemde kendim yorulmamy?.Benim kendi izlenimlerim bunlar umarym sizede yardymcy olabilmi?imdir.Herkese ba?arylar..
sey
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

%10
bullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2008 Saat 18:54
Bugün okuma hyzlaryny görmek için okuma yary?y yaptym.Ve herkesin kendiyle yary?aca?yny bir dahaki okuma yary?ynda kendini geçip geçmeyece?ini ölçece?imizi söyledim.Çok ho?laryna gitti.Hem bu sayede birbirleriyle yary?a sokup yypratmamy? olurum çocuklary diye dü?ündüm.Okuma hyzlaryna gelince; iyiler,ortalar bi de kötüler var.70-80 kelime okuyan da var 10-15 kelime okuyan da..Okuyamayan 2 ö?rencim kaldy.Biri kayna?tyrma e?itiminde ve özel destek de alyyor..Di?eri için ne yapabilirim bilmiyorum...Çocukta garip bi inat var, ya da dikkati a?yry da?ynyk toparlayamyyor.Onu da rehberli?e yönlendirmeyi dü?ünüyorum...
IP  Tesekkur Et
mutitoks
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 13

%0
bullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2008 Saat 10:28
hocam aynysyndan bendede var bitane
dikkati inanylmaz da?ynyk çok ilgiçtir ki onunla hala e sesindeyiz.matemati?inin iyi olmasy beni endi?lendiriyor çünkü sayylarla arasy seslerden daha iyi bende rehberli?e gönderdim ama sonuç normal geldi.
IP  Tesekkur Et
melek03
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 2
%66
bullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2008 Saat 21:23
 tebe?ir65 hocam öncelikle yardymlarynyz te?ekkür ediyorum. ben sene ba?yndan beri her dersi kendi saatinde i?ledim. bi yerde hata yapyyorum ama ne oldu?unu çözebilmi? de?ilim. okumaya geçen çocuklar çok yava?, onlaryn okuma hyzyny artykmak için neler yapabilirm? bir de okumaya geçemeyen çocuklarym da heceleri biliyor ama kelimelri okuyamyyorlar. onlar için nasyl bi yöntem deneyebilirim?
 pelinelif hocam size de çok te?ekkür ediyorum. sabyr konusunda synyfta kaldym. sene ba?yndan beri niye olmuyo diye saçymy ba?ymy yoldum ama bu dönem çocuklar biraz daha iyiler çok ?ükür!!!
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2008 Saat 21:44
Arkada?lar ben geride olan ö?renciler için ?u yöntemleri kullanyyorum.Synyfta iyi okuyan ve okuyamayan ö?rencileri birlikte oturtuyorum,onlardan yararlanyyorum.Çocuklar birbirlerine daha faydaly oluyor.Birde okumaya geçemeyenlere ayry ödevler veriyorum.Mesela kysa heceli kelimeler veriyorum,bol bol okuyup bakmadan yazmalaryny istiyorum.Velilerle daha syk ileti?ime geçiyorum..Biraz u?ra?acaz ama olacak.Sabyr diyorum.Okuma hyzyny arttyrmak için de kysa hikayelerden olu?an kitaplar veriyorum ve okuduktan sonra bana anlatmalaryny istiyorum ve de?i?tiriyorum..Yakynda bir veli toplantysy yapmayy planlyyorum...
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2008 Saat 21:46
O toplantyda velilere okuma hyzy ölçme çaly?malaryyapmalaryny önerece?im.Dakikada okuduklary kelime sayylaryny ölçüp not etmelerini ve tekrarlamalaryny söyleyece?im.Çocu?un kendi kendini a?ma?ynyn onu yüreklendirece?ine inanyyorum..
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: melek03,
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2008 Saat 00:08
Kar dolayysyyla köyde kaldyk.Ö?rencilerde pazartesinden beri gelmediler. Yaryn tlf aça?ym her birine kitap okusunlar bolca. 
---
IP  Tesekkur Et
paplink
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
bullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2008 Saat 00:11
arkada?lar payla?ymlarynyzy okuyorumda çok imreniyorum açykçasy .Ben 27 mevcutlu bir synyfta 12 ö?rencimi okuma yazmaya geçirebildim geri kalan 15 ö?renci ise sadece açyk heceleri okuyup yazabiliyor ama harflaerin tümünü ilemeyen ö?rencilerimde var sürekli kendimi suçluyorum bu dönem geri kalan grubun üstüne yo?unla?ycam bir sürü etkinlik ve ek çaly?mayla umarym i?e yarar.Hepimize çok kolay gelsin :)
her güzel ?ey adam olacak çocuklar için...
IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 64

%0
bullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2008 Saat 19:18
Pazartesi günü tefti? olaca?ym arkada?lar..2.ders gelecek.türkçe dersinde.Pazartesi günü türkçe ders kitabyndaki 2.metine geçece?iz.yani syra ona geldi.bu metni i?leyen arkada?lar, metni i?lerken kitap dy?ynda uygulady?ynyz teknikler varsa paya?ymlarynyzy bekliyorum.
bu arada ilk tefti?im..Confused
DS
IP  Tesekkur Et
öznaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
bullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2008 Saat 19:45

slm arkada?lar ben de yaryn türkçe kitabyna geçecem 60 ö?rencim okumaya geçti 10 u geçmek üzre 8 i beni çok zorlayacak. okuma hyzyny artyrmak için arkada?lar  önerilerinize ihtiyacym var. ben hergün 3cümlelik te olsa bütün ö?rencilerin okumasyny kontrol ediyorum am evde okuma yapmadyklary için ilerleyemiyorlar.ayryca biti?ik e?ik el yazylary çok iyi okuyorlar ama düz yazylarda çok a?yrlar hece hece okuyorlar.

IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 22-Subat-2008 Saat 15:58
Arkada?lar top yayyncyly?yn hyzly okuma ile ilgili bir kitap+CD si var.Ben almayy dü?ünüyorum.
CD demo görüntüsü: !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

Demo görüntüleri incelmeniz önerilir. Yaryn bir tane alaca?ym daha detayly bilgi veririm in?allah.
---
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: esinekinci,
ünal
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Subat-2008 Saat 21:14
Okuma hyzlaryny artyrmak için önce heceleyerek sonra hecelemeden okumalary gerekiyor.
Ö?rencilerin gözleri kelimeleri tanymaya ba?layynca hyzly okumaya ba?lyyorlar.Ayryca hikaye kitaplarynyda okusunlar.50 hikaye okuyan çocuklar baya bir hyzlanyyorlar.
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 105

Aldigi Alkis: 32
%30
bullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2008 Saat 19:20
Arkada?lar türkçe dersinde neler yapyyorsunuz?Payla?yrsanyz sevinirim.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2008 Saat 20:01
kayaayper hocam ben 2 saat selbest okuma 3 saat güzel yazy dikte çaly?masy 7 saat metin i?liyoruz.ayryca hece çaly?masy yaptyryyorum,alfabemizdeki arfleri ö?rettim sesli harfleri verdim çok kolay kavradylar. ayryca nokta virgül soru i?areti kesme i?areti ve ünlemi vermi?tim büyük harfin kullanyldy?y yerleri ö?retmi?tim unutmamalary için bunlarla ilgili ödevler verip diktede buna çok dikkat ediyorum.bu gün test çözmeyi ö?rettim bazylary zaten ö?renmi?ler o y?üzden zorlanmadym.ama benim bir sorunum var kylavuz kitbym berbat ilk kez 1.synyf okutuyorum tam neler ö?retmem gerekti?i açyklanmamy? kaynak kitapalardan  ara?tyrarak buluyorum bu konuda ne dü?ünüyorsunuz kylavuz kitaplarynyz yeterince açyklayycymy? 
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2008 Saat 12:07
Zaten bu karma?aya ben de ondan dü?tüm.Kaynak kitaplara baktym,bir sürü konu var.Bizim kitabimizda her?ey basite alynmy?.Synyrymy belirleyemedim o nedenle.Sizin yaptyklarynyzy ben de yaptyrdym.Hece bölme,cümlede bo?luk doldurma gibi çaly?malar da yapyyorum.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2008 Saat 19:12

Merhaba arkada?lar.Yaryn veli toplantysy yapmayy planlyyorum.O toplantyda velilere bi davrany? çizelgesi vermeyi dü?ünüyorum.bu çizelge aylyk olacak ve her gün veli tarafyndan doldurulacak..Umarym i?inize yarar..

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2008 Saat 19:20
Birde ben her ay okuma grafi? yapmayy planlyyorum.Bu ilk grafi?imi sizinle payla?mak istedim.Arzu eden arkada?lar kendi bilgilerini girerek grafi?i kullanabilirler...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sukranb33, tebesir65,
biberce
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

Aldigi Alkis: 3
%21
bullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2008 Saat 20:32
Arkada?lar ben okuma yary?yny kelime sayysyna göre de?il de hece sayysyna göre yapyyorum.Böyle daha gerçekçi oluyor bence çünkü bazy kelimeler iki heceden bazylary ise 5 heceden ibaret bu durumda bunlary e?it tutmak anlamsyz.E?er farkly farkly kitaplardan okuma yary?masy yaptyryyorsanyz bence kelime yerine hece sayysyny baz alyn.
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2008 Saat 21:39
Ben okuma yary?yny ayny metinden yaptyrdym.Ve okuma yaptyryrken ezberleme olmasyn diye sadece ben dinledim,di?er ö?rencilere çaly?ma verdim o syrada.Ama bu konuda haklysynyz,okuma hyzyny tespit etmek kelime farklylyklary açysyndan objektif de?il gibi duruyor.Ben ayny metni okutmakla en azyndan e?it ?art sa?lamaya çaly?yyorum...
IP  Tesekkur Et
sezen
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
bullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2008 Saat 00:03
Merhaba arkada?lar benim synyf mevcudum 25 ama genelde hareketli ö?rencilerden olu??makata dersi i?leme sürem kystly oluyor sonrada dikkatlerini toplamakta zorlanyyorum siz bu konuda neler yapyyorsunuz
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2008 Saat 16:17
Orjinalini yazan: biberce

Arkada?lar ben okuma yary?yny kelime sayysyna göre de?il de hece sayysyna göre yapyyorum.Böyle daha gerçekçi oluyor bence çünkü bazy kelimeler iki heceden bazylary ise 5 heceden ibaret bu durumda bunlary e?it tutmak anlamsyz.E?er farkly farkly kitaplardan okuma yary?masy yaptyryyorsanyz bence kelime yerine hece sayysyny baz alyn.

Bence kelime olarak tutsan daha iyi olur..Sonuçta ayny metni okuduktan sonra ?artlar e?it oluyor. Kelimedeki hece sayysy fazla olsada okuduktan sonra direk geçecektir.

Kelimelerdeki hece sayysyny  synyrlamak istiyorsan kendin bir metin yazabilirsin. Herkese ayny metni okutursan sorun olmayacaktyr. Fakat metni okuturken sakyn yüksek sesle okutma bazy uyanyklar metni bir kaç dinlemede ezberliyorlar. Kelimenin ilk hecesinini duyunca kelimeyi okuyor hemen. Hatta cümleyi bir çyrpyda söyleyenler oluyor:)

Orjinalini yazan: sezen

Merhaba arkada?lar benim synyf mevcudum 25 ama genelde hareketli ö?rencilerden olu??makata dersi i?leme sürem kystly oluyor sonrada dikkatlerini toplamakta zorlanyyorum siz bu konuda neler yapyyorsunuz

Bende de bir tane var.SAdece ilk derste sakin duruyor. SAnki sakinle?tirici verirsinde etkisi geçer ya sonra çekilmez oluyor. Ö?rencilerim diyor ki "Ö?retmenim E.. gelmeyince ne güzel ders i?liyoruz." Haklylarda:)
Ben sürekli bir ?eylerle u?ra?masyny sa?lyyorum. Ama bazen yetersiz oluyor. Benim sa? kolum gibi Dolaptan bir ?ey alacaksam onu gönderirim. Makas ile bir ?ey kesilecekse ona kestiririm. Bazen synyfyn kapysyny kapatmasyny söylerim. Sayy kartlarymyz var bazen kary?tyryyorum. gidip düzeltmesini istiyorum. Verdi?iniz ödevleri kontrol etmesi için onu görevlendirin. Arada synyfta gezip arkada?larynyn yazylaryna bakmasyny istiyorum.
Arada tahtaya kaldyryn bir ?eyler yazdyryn. Kysacasy bo? byrakmayyn. vs.

Düzenleyen erkanerbas - 27-Subat-2008 Saat 16:24
---
IP  Tesekkur Et
öznaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2008 Saat 19:55
ARKADA?ALAR MEVCUT ÇOK KALABALIK 78 ÖZELLYKLE TÜRKÇE DE SESLY OKUMA YAPARKEN BELLY BY SÜRE SONRA SINIFTA U?ULTU BA?LIYOR ZAMAN YETY?TYREMYYORUM.  ÖNERYLERYNYZ YÇYN ?YMDYDEN TE?EKKÜR ETTYM.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2008 Saat 21:49
Orjinalini yazan: öznaz

ARKADA?ALAR MEVCUT ÇOK KALABALIK 78 ÖZELLYKLE TÜRKÇE DE SESLY OKUMA YAPARKEN BELLY BY SÜRE SONRA SINIFTA U?ULTU BA?LIYOR ZAMAN YETY?TYREMYYORUM.  ÖNERYLERYNYZ YÇYN ?YMDYDEN TE?EKKÜR ETTYM.

Arkada?ym Allah kolaylyk versin 78 ki?i ile u?ra?mak gerçekten zor.Bunlaryn hepsi birinci synyf my ? Birle?tirilmi? synyf my?

Synyfy iki parça olarak dü?ün yarysyny Yazy çaly?masy yaptyryn di?er yarysy okuma çaly?masy yaptyrsyn.

Veya her syrada oturan ö?renciler yanyndaki arkada?laryndan sorunlu olsun.Okuma kurallaryny en iyi uyan ki?iyi belirleyece?inizi söyleyin.Fotograf makineniz varsa.Kurallara uyan ö?rencilere foto cekip Synyfyn görünen kö?esine asyn.Herkes resmini duvara astyrmak isteyecektir. Oto kontrol geli?tirmelerine yardymcy olur.

Alternatfi olarak;
Resim yerine okuma kurallarana uygun olarak okuma yapty?yny belgeleyen bir sertifika düzenleyeyip çocuklara verebilirsiniz.
---
IP  Tesekkur Et
öznaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2008 Saat 22:45

önerileriniz için çok te?ekkür edrim hocam hepsi 1. synyf foto?raf olayy ilgilerini çeker 

IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 64

%0
bullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2008 Saat 20:53
arkada?lar okuma bayramy hazyrlyklaryna ba?ladyk.zümre olarak yapyyoruz.ve zümrenin en genç ö?retmeni olarak ö?retmen konu?masy görevi bana verildi. açykçasy ilk synyfym oldu?u için heyecanlyyym bi o kadar da özel bir konu?ma olmasyny istiyorum.kafamda olu?turdu?um bir taslak var ama yine de fikir olmasy açysyndan benimle payla?abilece?iniz bir örnek konu?ma varsa sevinirim.
?imdiden te?ekkürler..
DS
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2008 Saat 22:53
Arkada?ym forumda olmasy lazym bir arkada? koymu?tu sunu ve içerik.

Ayryca forumun ana sayfasynda okuma bayramy ba?ly?yna bakabilirsiniz.

Düzenleyen erkanerbas - 01-Mart-2008 Saat 22:55
---
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sukranb33,
öznaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2008 Saat 18:32

arkada?lar hecelemeden hyzly okumalaryny  sa?lamak için ne tür etkinlikler yapabilirim.hikaye kitaplary tekerlemeler yetmiyor ..

IP  Tesekkur Et
tulyum
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
bullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2008 Saat 09:27
öznaz hocam bol bol kitap ba?ka çaresi yok gibibir de cesaretlendirme ayryca cocuklara çaktyrmadan aralarynda yary?ma yaptyrma ben böyle yaptym su anda cok yy deyl ama yyne de yy sayylyrlar

byrde bazy cocuklara hyzly okutaca?yz dyye ezyyet edyyoruz cocuk kelymeyy do?ryu okuyaca?ym dyye butun dykatyny oraya veryyor daha sonra okudu?unu anlamyyor bence önemli olan okudu?unu anlamalary

syz velilerle i?birli?i yapyp bol bol evde veokulda kitap okutun fazla da sykmaya gerek yok

umarym yardymcy olurum
tesekkurler
IP  Tesekkur Et
semaBERKE
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 6
%5
bullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2008 Saat 00:31
Kesinlikle bu konuda size katylyyorum hocam çocuklar hyzly okuyacaklary zaman anlamayabiliyorlar ancak oluruna byrakyp anlayarak okumalaro daha uygun sanyyorum.Zamanla zaten hyzlaryny artyracaklar.
IP  Tesekkur Et
cingoz
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2008 Saat 18:17
merhaba arkada?lar size bir ?ey soracaktym 23 nisanda ne yapacaksynyz?
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2008 Saat 19:17
Orjinalini yazan: cingoz

merhaba arkada?lar size bir ?ey soracaktym 23 nisanda ne yapacaksynyz?

Nasretten hoca fykralaryndan canlandyrma yaptyrmayy dü?ünüyorum.
---
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2008 Saat 19:22
Okuma bayramy yapacak arkada?lar,bunun bir zamany var my?Ne zaman yapmayy planlyyorsunuz?
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2008 Saat 20:21
Orjinalini yazan: zaranbula

Okuma bayramy yapacak arkada?lar,bunun bir zamany var my?Ne zaman yapmayy planlyyorsunuz?

Zamany yok diye biliyorum genelde nisan ayynda yaparlar 23 nisan hazyrlyklary da var ya bilmiyorum ne yaparyz.
---
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2008 Saat 22:36
okuma bayramynyn bildi?im kadaryyla bir zamany yok.ben mayysta yapaca?ymhavalar iyice ysynsyn 23 nisanda geçsin  rahat olalym istiyorum.
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2008 Saat 22:51
Ben de mayysta yapaca?ym okuma bayRamyny,de?i?ik fikirlerimiz olursa payla?alym arkada?lar.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
barkiin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
bullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2008 Saat 12:50
arkada?lar size bi?ey sormak istiyorum. ?u an il içi syra tayinleri ba?lady.hem syra tayini hem de e? durumu tayini isteyebilirmiyim.cevaplarsanyz sevinirim
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2008 Saat 22:35
hocam onlaryn ikisinin atamasy ayny listeden beraber yapylyr.yani e? durumu ?ansynyz varsa onu deneyin ek 12 puanla öne geçme ihtimailiniz olur.
IP  Tesekkur Et
adalet1d
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 33

Aldigi Alkis: 4
%12
bullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2008 Saat 22:15
De?erli Arkada?larym...
Size benim için çok önemli olan bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Görsel Sanatlar dersii. Eski adyyla Resim-Y?. Bu derste kendimi çok yetersiz hissediyorum.
Müzik dersinde fülüt ö?reniyoruz. ?u ana kadar üç parça çalmayy ö?rendik (la, fa.sol notalaryyla) Beden E?itimi dersinde de elimden geldi?ince güzel oyunlar oynuyoruz..Fakat Görsel Sanatlar dersi için yardymlarynyzy -hele görsel olabilirse çok sevinirim- bekliyorum. Bu dersle ilgili link adresi var my? Bu derste neler yapyyorsunuz? ?imdiden te?ekkür ederim.
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2008 Saat 22:27

Arkada?lar,lütfen bana yardym edin!!!!! Hani ary vyz vyz vyz ?arkysy var ya,onun mp3 ünü aryyorum ama bulamyyorum.E?er sizlerde varsa ve ula?mamy sa?larsanyz çooooooooooook sevinirim.

iskorpit
IP  Tesekkur Et
gulvatan
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0