u ile ilgili çalışmalar yapıyorum.okumada bi problem olmuyorda yazmada...deli ediyorlar beni.ama bugün farklı bir yöntem denedim.tahtayı ikiye böldüm. bir kız ve bir erkek öğrenci çıkardım söylediğim kelimelri kim önce ve doğru yazacak deyip yarış yaptırdım.tahtada fazzla hecelemedende kelimeleri yarış uğruna hızlı yazdıkları gördüm.herkese tavsiye ederim..
defterlerine yazdırırken kelimeleri heceleyerek mi yoksa birden mi söylüyorsunuz öğretmenlerim...
hocam yazdırırken bence heceleyerek sölemek gerekiyo çünkü daha baştayız bir anda yazamazlar.eski sistem olsa şekil olarak öğrendikleri için sözcükleri yazarlardı(gerçi eski sistemde hiç okutmadım ama):)
ben bugün " k" sesini verdim ve iyi gidiyor. Yazdırıkende bazen heceleyerek bazende hecelemeden yazıyorlar. Okuya okuya bazı kelimeleri ezbere yazabiliyorlar. Mesela atlat , Talat , Ali gibi...
bugün k sesini verdim. çok şükür bi problem çıkmadı. hatta k sesini verdikten sonra ikili heceleri ben söyledim, onlar söylediğimi yazdılar. inşallah böyle devam eder. tahtada yarış işini sevdim. yarın ben de bi deneyim...
Bütün sesli harfleri verdim ancak özellikle ü ve ö seslerini çok karıştırıyorlar. Ssss harfine hazırlık yaptım yarın bu harfide verdikten sonra yolu yarılamış oluyorum. Ancak hala hiç ses kaynaştıramayan 8 öğrencim var hafta sonları telafi derslerinde bu öğrencilerimi de kurtarabilirsem her şey güzel olacak. Arkadaşlar hep seslerden bahsediyoruz matematik dersinde ne yapıyorsunuz daha doğrusu ben matematik derslerini çok ihmal ediyorum sayılardan 9 a kadar verdim ama bugün müfredata baktım ki toplama örüntü ve basamak kavramlarından bahsediyor. Bu dersle ilgili paylaşımlarınız olursa umarım faydalı olur hepimize kolay gelsin.
ben de dün d sesini vermiştim bugün açık ve kapalı hecelerle ıkutma yaptırdım,ama eksiğim dikte yaptırmamak,orda biraz sorunum var galiba,bende yarın dikte yaptıracam.45 kişi sınıfım,6 tansi okumaya geçti.geeçti derken göstermediğim harfleride okuyolar.ben 8 seriden oluşan okuma kitabı aldım.tek tek ayırım onları 1 leri ayrı 2 leri ayrı.1.yi okuyana 2.veriyorum2.yi okuayana sıradakini,bu onları çok teşvik ediyor.hemn okuyup diğer kitabı almak için heyacanlanıyolar.6 tanesi 4.yü dahi bitirdi.ve 5.yi istiyolar.bu arada 3 ve 4.kitapda ki hiç bir harfi göstermedim.ama kitaptaki açıklamalarla da öğrenip okuyolar.velilerinde yardımı ile....yarından itibaren dikteye agırlık vereceğim.herkese başarılar...
Mevcutları 65 ve üstü sayıda olan öğretmen arkadaşlar bu hafta hangi sesi verdiler? Ben bu hafta m sesini verebildim ancak hala sınıfın en fazla yarısı sesleri birleştirerek okuyabiliyor,20 kişi de ezberleyerek okumaya çalışıyor,Geriye kalan 15 kişi için ne yapabilirim,ve bu durumda olan arkadaşlar varsa onlar ne yapıyor?Paylaşırsanız sevinirim.
Ben bugün ö sesini verdim,hece ve sözcükler türettik,pek sorun olmadı,yarında cümleler üzerinde çalışırız,ben de matematiği ihmal ediyorum,en son onluk ve birlikler üzerinde durarak 11-12-13 rakamlarını verdim,bir daire içine 10 tane elma ,dışına da 1 elma yaparak onluk ve birlikleri kavratmaya çalıştım,bu şekilde 20 ye kadar vermeyi düşünüyorum,arada ritmik sayma yaptırıyorum,bugün 20 den geriye doğru fasülye ve çubukları saydık.
Bugün U sesi ile kapalı ve açık heceleri oluşturduk. Matematikten 10 içerisinde toplama yaptırıyorum, aynı zamanda ileriye ve geriye ritmik saymalarıda ihmal etmiyorum.
Arkadaşlar yarın s harfini vermeyi düşünüyorum.Okuma serisinden ve okuma yazma öğreniyorum kitaplarından özellikle faydalanmaya çalışıyorum.Her harfin hece ve cümlelerini verdikten sonra iki sayfayı geçmemek şartıyla bazan harfle ilgili sayfalardan yazma ve okuma ödevi veriyorum.Geneline okuma serisinden okuma yaptırdığımda serinin fazla faydasını görmedim ama seviye gruplarına göre grup grup çağırıp okuma yaptırdığımda rekabetin etkisiyle olsa gerek daha gayretli ve dikkatli okuduklarını gördüm.(Bu arada okuma serisini okuttuğum öğrencilerin haricindekiler sıralarında okuma yapıyorlar, boş durmuyorlar.)
Ayrıca acizane tavsiyem çalışma sayfaları dozajında verilmeyince sistematik gidişi bozuyor bu hataya düşmeyelim.
Sayın hocam geçen ay bu hatayı yaptığım için söyledim.Çalışma sayfası ağırlıklı çalışınca baktım ki her şey darmadağınık oluyor.Şu anda çalışma sayfalarından sadece çok işe yaradığını düşündüklerimi(harfi ilk verdiğimde yazımı kavrasınlar diye ve çok işlek hece ve cümleleri) vermeye çalışıyorum.
Arkadaşlar,bu site sayesinde sizlerden haber aldıkça moral buluyorum.Yarın ı sesini vereceğim.17 öğrencim var4 tanesi dökülüyor.Diğer öğrencilerin hızını kesiyorlar.Her gün bu siteden indirdiğim dökümanları kullanıyorum.Ancak 1. sınıfta en önemli faktör aile destekli yardım oluyor.Veliler ilgili ise başarı artıyor.Herkese kolay gelsin.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma