Değerli arkadaşlar hepimiz zamanında yakamızda bir kurdeleyle dolaşırdık. Ben ilkokul yıllarımda annem önlüğümü yıkamıştı ve kurdelem kopmuştu diye okula gitmediğim günü hiç unutmam. O benim için bir övünç ve güven kaynağıydı. ama acaba öğretmenim doğrumu yapmıştı bana kurdele takarak ?
Evet arkadaşlar belki eleştirileceğim ama kırmızı kurdele öğrencilerde olumsuz sonuçlara neden oluyor. Bazen ateşlemek yerine başarısız öğrencilerin dahada başarısızlığına neden olabiliyor. Hatta bazen "sen aptalsın okuyamıyorsun bile" diyen öğrenciler olabiliyor. Kurdelesi olmayan öğrenci ise bu durum karşısında olmayan kendine güvenini iyice kaybedebiliyor.
Peki alternatif ne olabilir ?
Değerli arkadaşalar alternatif olarak sınıfta yer alan elma şekilleri kullanılabilir. Bir afiş hazırlanır ve üzerinde elma resimleri olur okumaya yaklaşan öğrencilerin elmaları kızartılır, kırmızıya boyatılmaya başlanır. İlk günlerde renksiz olan elma kırmızı olduğunda öğrenci okuyor demektir. Bu durum karşısında öğrenciler benim elmamda kızarsın diye fazla çalışabiliyorlsr.
Veya tıpkı yukarıdaki gibi papatyalarda kullanılabilir okumaya yaklaşan öğrencinin papatyası açmaya başlar yani her ilerlemede bir yaprak eklenir. Saygılarımla...