Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eğitim
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Öğretmenler Odası | Eğitim
Mesaj icon Konu: Kurdele takmalı mı takmamalı mı ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: Kurdele takmalı mı takmamalı mı ?
    Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2006 Saat 22:53
Değerli arkadaşlar hepimiz zamanında yakamızda bir kurdeleyle dolaşırdık. Ben ilkokul yıllarımda annem önlüğümü yıkamıştı ve kurdelem kopmuştu diye okula gitmediğim günü hiç unutmam. O benim için bir övünç ve güven kaynağıydı. ama acaba öğretmenim doğrumu yapmıştı bana kurdele takarak ?

Evet arkadaşlar belki eleştirileceğim ama kırmızı kurdele öğrencilerde olumsuz sonuçlara neden oluyor. Bazen ateşlemek yerine başarısız öğrencilerin dahada başarısızlığına neden olabiliyor. Hatta bazen "sen aptalsın okuyamıyorsun bile" diyen öğrenciler olabiliyor. Kurdelesi olmayan öğrenci ise bu durum karşısında olmayan kendine güvenini iyice kaybedebiliyor.

Peki alternatif ne olabilir ?

Değerli arkadaşalar alternatif olarak sınıfta yer alan elma şekilleri kullanılabilir. Bir afiş hazırlanır ve üzerinde elma resimleri olur okumaya yaklaşan öğrencilerin elmaları kızartılır, kırmızıya boyatılmaya başlanır. İlk günlerde renksiz olan elma kırmızı olduğunda öğrenci okuyor demektir. Bu durum karşısında öğrenciler benim elmamda kızarsın diye fazla çalışabiliyorlsr.

Veya tıpkı yukarıdaki gibi papatyalarda kullanılabilir okumaya yaklaşan öğrencinin papatyası açmaya başlar yani her ilerlemede bir yaprak eklenir. Saygılarımla...

IP  Tesekkur Et
hg orhan
Moderatör
Moderatör

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 391

Aldigi Alkis: 305
%78
Alıntı hg orhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2006 Saat 23:40

kurdelenin zararlı olduğunu savunanlardanım. fakat elma, papatya, vs. bunlar çocukların kurdeledeki özgüvenlerini zedelemiyor mu? kızaran elmalar kızarmayanlara kurdeledeki muameleyi yapmayacaklar diye bilir miyiz ki ? çocuklar bizim ayırım yapmamamıza rağmen kendi içlerinde ayırımlara gidebiliyorlar. bir yandan da titizlikle sınıftaki durumu izliyorlar ve buna göre birbirlerini yaralayıcı yorumlar yapabiliyorlar. bu eğitimi muhakkak ki biraz da aileden geliyor. özellikle birinci sınıf ailelerinin de bu tarz yorum yanlışlarında bulunduklarını biliyoruz. çıkış yine veliyi eğitmek  ve çocukları sınıf arkadaşlarını aşağılayıcı değil teşvik edici sözler söylemeleri konusunda eğitmelerini sağlamak. çevresine böyle davranan kişilere rastlarız. öğrencilerimizin gelecekteki yaşamlarında bu şekilde davranmamaları için ilk okuma yazmanın bu aşaması için daha yapıcı ve özgüven zedelemeyeci çözümler üretmemiz gerekiyor. açıkçası ben elma ve papatya için özgüven zedelemez diyemiyorum. peki bu aşamada özgüven zedelemeden öğrenciler nasıl teşvik edilmeli? bu konudaki önerilerinizi ve parlak uygulama fikirlerinizi bekliyoruz.

gorhan811
IP  Tesekkur Et
derya924
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 52

Aldigi Alkis: 3
%5
Alıntı derya924 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2007 Saat 10:24

Sinan hocama bu konuya kesinlikle katylyyorum.alternetiflerinin daha uygun oldu?unu dü?ünüyorum, neden derseniz kurdela heran göz önünde olacak kyrmyzy oldu?u için çok daha dikkat çekiyor..elma ve papatyayy kullandy?ymyzda kendi aralarynda birbirleriyle aty?mak yerine, içten içe hyrs yapacakalryna inanyyorum benim elmam da kyzarmaly vs. diyerekten..

ben bu yöntemi uygulayaca?ym bu sene..te?ekkürler hocam..
Karanly?a küfredece?ine bir mum yak!(KONFUCYUS)
IP  Tesekkur Et
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2007 Saat 10:57
bence  de elma olayy daha te?vik  edici....ben öyle  yaptym ..kurdele biraz abartyly  oluyor  diye  dü?ünüyorum.....
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 109

Aldigi Alkis: 9
%8
Alıntı pelinelif Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2008 Saat 23:00
BU KONUDA SYZLERE KATILMIYORUM.E?ER KURDELA OLUMSUZ ETKY YAPIYORSA ELMA NEDEN YAPMASIN,ELMASI KIZARMAYAN ÇOCUK GENE AYNI TEMBEL POZYSYONUNA DÜ?MEYECEK ALAY KONUSU OLMAYACAK MI?1.SINIF ÇOCU?U ACIMASIZ OLUR.BENCE YSTER KURDELA OLSUN YSTER ELMA FARK ETMEZ OLUMSUZ YANINDAN ÇOK OLUMLU YANLARI VAR.OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK YÇYN REHBERLYK  ?ART.
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma