Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 1. Sınıflar Bugün Okulda.....(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   18 Sonraki >>
Yazar Mesaj
selisel
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 0
%0
bullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2007 Saat 00:15
te?ekkürler sayyn ömer hocam
zeybek
IP  Tesekkur Et
gülder
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%0
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 18:51
  Merhaba;
 Kareli defterlere ne zaman geçiliyor?iki satyra my yazdyryyoruz önce?
Kar?yma çykynca kyzmadym elma kurduna.
Çünkü byça?y saplayan bendim O'nun yurduna.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 19:39
  Ben bugün 'k' sesini verdim.Ynanylmaz derecede hemen algyladylar.Sanyrym hafta sonu çaly?my? hynzyrlar.Bugün dikte çaly?masy ile geçti.Bugün oldukça verimliydi.Umudumun olmady?y ö?rencilerin bazylary  derse katyldy.Yn?allah hep yaptyklary gibi beni yaryn umutsuzlu?a dü?ürmezler.Sonuçta okuyacaklary kesin ama yine de insany yypratyyor.Sanyrym artyk haftada iki sese çykabilece?im.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 19:42
Orjinalini yazan: gülder

Merhaba;
 Kareli defterlere ne zaman geçiliyor?iki satyra my yazdyryyoruz önce?
  Sayyn ö?retmenim; ne zaman ba?lasan geç olmaz kanaatindeyim.Çünkü yanly? yapa yapa düzeltecekler.Çünkü ilk denemelerde düzenli yapamyyorlar.Kendimden biliyorum.Ama zamanla oturuyor.Bence geçebilirsin. 
IP  Tesekkur Et
mutitoks
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 13

%0
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 20:14
arkada?lar.proje ve performans ödevlerini naptynyz.bunlar hakkyndada görü? bildirirseniz bize rehber olmu? olacaksynyz ?imdiden te?ekkürler.
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 109

Aldigi Alkis: 9
%8
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 21:05
d sesini verdim synyfymyn durumu iyiye gidiyor 36 ö?renciden 6 tanesi beni zorluyor.ayryca soran arkada?a ben kareli deftere çoktan geçtim çok güzel düzgün yazanlar var. yazy defterine güzel yazanlar karelyede güzel yazyyor.ikazlarla düzeliyor.ben ayryca güzel yazanlara çizgi defterede geçirdim sadece harfi ilk kez yazarken kylavuz çizgiliye yazdyryyorum bazylary gerçekten süper.bu arada tek sorunumuz müzik beden e?itimi gibi dersler pek verimli olmuyor in?aallah ikinci döneme.herkese kolay gelsin.
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 21:07
ayryca gerçekten bu proje ve performans ödevleri hakkynda bilgisi olan arkada?lar yardymcy olursanyz sevinirim.
IP  Tesekkur Et
ogretmence
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

Aldigi Alkis: 2
%22
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 21:25
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen adresinden matematik proje ödevi indirdim. Ö?rencilerime verdim bile. Çok güzel hazyrlanmy? bir ödev. Performans görevleri için beklemedeyim. Okuma yazma çaly?malarynyn bitmesini bekliyorum.
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 22:37
ö?retmence  hocam o site 2.synyflar yönelik degil mi.1.synyfa uyuyor mu?
IP  Tesekkur Et
öznaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 22:55
arkada?lar ben yaryn o sesini verecem çok mu geç kaldym ?ama mevcudum 80 ba?ary orany %75 bol bol dikte yaptyryyorum ama çok zaman alyyor.
IP  Tesekkur Et
ogretmence
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 2
%22
bullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2007 Saat 23:16
Orjinalini yazan: pelinelif

ö?retmence  hocam o site 2.synyflar yönelik degil mi.1.synyfa uyuyor mu?
 O sitenin 1. synyf bölümüde var hocam. Forum sayfasyny ziyaret ediniz.

Düzenleyen ogretmence - 03-Aralik-2007 Saat 23:19
IP  Tesekkur Et
vesi84
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

%0
bullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2007 Saat 14:42

bugün y sesini verdim.?arkymyzy söyledik,bilmecemizi çözdük.ve yazmaya geçtik.heceleri ve kelimeleri olu?turduk.verimli bir gündü.yaryn cümleler kurup dikte yapaca?yz.artyk 2 gün ayyryyorum her sese.bol bol okuma yapyyoruz.mevcut 53.yarysy kavrady okumayy.bir kysmy çyrpynyyor.4 tanesi sesleri,1 taneside byrakyn sesleri daha beni tanymyyorLOL
 atamalarda var nasyl byrakycam onlary bilmiyorumCry
vazgeçmek yok...
IP  Tesekkur Et
lalvadi
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2007 Saat 18:58
25 ö?rencim var. s sesini verdim. yazmada biraz zorlandylar fakat synyfyn ço?unlu?u sesi kavradi. sesleri kolaylykla birle?tiriyorlar. beni zorlayan 6 ö?rencim var. biri ram'a gidecek. di?erlerinin aileleri çok ilgisiz. 2tanesinin okulla ilgisi yok ama di?erleri çabalyyor. aile deste?i olmayynca olmuyor. kolay gelsin.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2007 Saat 19:27
 Bugün 'k' sesine devam ettim.Dedi?im gibi yine ?oka u?radym. Dün ?ahaneydiler.Bugün süründük.Diktede geneli harika ama okumada zayyf kaldylar.Top sesin metinlerini okumada ço?unluk zorlandy.Yaryn son saat 'y' sesini verip ertesi gün kavrama çaly?malaryna girmeyi dü?ünüyorum.Ben matematikten proje olarak bugün 15 sayysyny fasulye,mercimek,küçük boncuklarla yapy?tyrarak yazmalaryny istedim.Çok güzel çaly?malar çykyyor ve de kavramalary kolayla?yyor.Herkese tavsiye ederim.1-14 arasy bütün sayylara bu dedi?imi yaptyrdym.Her sayyda farkly bir çaly?ma ile geliyorlar.Her ne kadar yardym da alsalar ödev yapma bilinci oturuyor diye dü?ünüyorum.
IP  Tesekkur Et
kanakana
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

Aldigi Alkis: 1
%10
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 17:44
  iyi ak?amlar arkada?lar.Allah hepimize yardymcy olsun.Sabyr i?iymi? 1. synyf okutmak.Bazen tak ediyor bazen ise sevinçten gözleri doluyor insanyn ilerleme görünce.
  Ben size ders i?leme medotumu anlatayym.ben verilecek sesi cd den izletiyom  sonrada kapaly ve açyk heceleri gösteriyom.Daha sonra özellikle açyk hecelerden kelimeler türetip 1 er satyr yazdyryp cümle kurup defterlerine yazdyryyorum.tahtaya metin olu?turup yazdyrmyyorum.Direkt defterlerine kafamdan cümleler kurup ben sölüyorum onlar yazyyor.Defterlerini kntrol ettikten sonrada benn tahtaya yazyp okutuyorum.Acaba ben yanly? metod   mu uyguluyom?
  Direkt öö?rencilere cümleyi yazdyryyorum  heceleye heceleye yazdyryyrum.
    Siz dersi nasyl i?liyorsunuz?
IP  Tesekkur Et
melek74
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 18:09

kanakana ö?retmenim ben sesleri  önceden kelimeler vererek hissettiriyorum Sonra cd ve sunularla (müzikli ?arkyly olanlaryna bayylyyorlar) sesi ve yazyly?yny izlettiriyorum.OKUMAYA BA?LIYORUM kitabyndaki uygulamalary  önce tahtaya ben yapyyorum sonra onlar kitaba  ve defterlerine yazyyorlar . Cümleler ve sonra metin çaly?masyyla okuyup yazdyyorum.HER GÜN MUTLAKA DYKTE caly?masy yaptyryyorum.Ödev olarak o gün ö?renilen hecelerden kelime ve cümleler veriyorum. Her gün, asty?ym metin çaly?malaryny bir kaç defa okutturuyorum.bana göre çok fazla yazarak de?il okuyarak kavryyorlar .Kolay gelsin   BOL SABIRLAR...

Düzenleyen melek74 - 05-Aralik-2007 Saat 18:11
IP  Tesekkur Et
kanakana
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 18:44
   te?ekkürler melek74 hocam.ben açyk heceleri verdikten sonra tahtada kelime olu?turup yazdyryp sonra kafamdan önceki sesleride içeren ba?ymsyz metinler olu?turup yazdyryyorum.Bi arkada?ymla konu?tu?umda o ben metini tahtaya yazyyom sonra okutuyorum ve defterlerine yazdyryyorum demi?ti.Bne kendi sistemimi anlattym bana seninki a?yr oluyordur demi?ti.Çünkü onun ö?renileri tahtaya bakarak yazyyor benimkiler direkt ben sölüyom onlar yazyyor.farkymyz bu.Benimde içime kurt dü?tü çünkü ilk defa 1. synyf okutuyorum.Acaba yanly? my yapyyorum diye dü?ünmeye ba?lamy?tym..
   Bende dikteye çok öenm veriyorum.derste ortalama 10 cümle yazdyryyorum ama dedim ya cümleler ba?ymsyz.Anlamly bir metin olu?turacak cinsten deil.Sadece cümleler kendi arasynda anlamly.
IP  Tesekkur Et
barkiin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 19:34
arkada?lar benim aklyma geçenlerde ?öyle bi fikir geldi ve uyguluyorumda.bütün heceleri sadece 2 harfli olanlary küçük ka?ytlara yazdyk ö?rencilerle sonrada kapynyn synyfa bakan yüzüne yapy?tyrdyk .yeni ö?rendi?imiz seslerle ilgili heceleride kapynyn dy?ary kysmyna yapy?tyrdyk. her sabah sesleri ve heceleri okuyup ayryca küçük ka?ytlara yeni ö?rendi?imiz sesle ilgili kelime yazypdolaplarynyn kapaklaryna bantla yapy?tyryp onuda okuyup derse öyle geçiyoruz.faydaly oluyor tavsiye ederim.BYRDE SINIF MEVCUDU KADAR TAV?AN çizip kestim kyzlar pembe erkekler mavi el i?i ka?ydyndan. beyaz ka?yttanda ?eritler kestim ve tav?anyn içinden geçirdim.tav?anlar hareket edebilsin diye
kartonun sonunada süpriz bi kutu çizip kim okuma yazmada ilrlerse tav?anyny hareket ettirip süpriz kutuya ula?yrsa ula?mak okuma yazmayy sökmü? olmak süpriz kutu açylacak ve hediyeni alacaksyn dedim çocuklarda çok ama çok etkili oluyor tabi çaly?mazsa tav?an geriliyo ve ba?langyç noktasyna geri geliyo aslynda resmini çekip göndermek isterim ama nasyl yapaca?ymy bilmiyorum
bu arada s sesindeyim bol bol dikte yaptyryyorum ve veli deste?i mutlaka ama mutlaka ?art

Düzenleyen barkiin - 05-Aralik-2007 Saat 19:36
IP  Tesekkur Et
esilim
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 20:15
slm.ben de y sesindeyim.bol bol okutuyorum.bazen onlar de?ilde sanki ben yeniden okuma-yazma ö?reniyorum.bazylary çok dikkatsiz ,okumuyor.tavana bakarak okuyor gibi,ama aslynda okumuyor.dikte çaly?masynda çok kötüler.söyledi?imi yazan bir ö?rencim var.di?erleriyle napacam bilmiyorum.daha etkili nasyl davranabilirim.yapamadyklarynda çok kyzyyorum.yanly? ama sabrym tükeniyor.önerilerinizi bekliyorum.

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 20:43
 Merhaba arkada?lar.Ben bugün y sesine yönelik çaly?tym.Diktede ilginçtir iyiler.Ama okumada sykyntylarym fazla.Ylk defa kar?yla?yyorum. 6 yyl 1.synyf okuttum ama bu sistemde ilk oluyor.Hiç böyle bir durumla kar?yla?mamy?tym.Normalde yazan ö?renci rahat okumaly ama ne hikmetse ço?unluk okumada sykyntyly.?öyle bir hesapladym.Haftada 2 ses veriyorum ve  dönem sonuna malesef sesler yeti?miyor.Panik yapyp yüklenmekde istemiyorum.Sizlerin yazdyklaryny okuyorum.Sistemi ço?unluk kavramy?.Benimkiler nedense beni zorluyor.Ümidim 2-3 ses sonra dedi?iniz yere gelebilmek.Yn?allah.Yaryn da y sesine ve metin çaly?masyna devam edece?im.Biraz geriyim ama me?hur sözü bilirsiniz.'Senin ne kadar anlatty?yn de?il,kar?ydakinin ne kadar anlady?y önemlidir.'Elimden geleni yapyyorum.Gerisi ö?rencide ve velide bitiyor.
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 22:11
 ü sesini verdim genel olarak iyiydi,zaten sesi birçogu önceden tanyyordu.tek sorunumuz dikte bazen hiç zaman ayyramyyorum ama artyk dikteye daha çok zaman ayyraca?ym.yazylary bazylarynyn çok bozuldu sanyrym yazyçaly?masy çok veriyorum.
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 46

Aldigi Alkis: 5
%10
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 23:26
Bugün "ö" sesini verdim gelnelde iyiydi. Ama heceleri birle?tirmekte zorlanan yani manty?y kavramayan ö?renciler var. Dikte çaly?malaryna az zaman ayyrabiliyorum. En azyndan okudu?umuz metinleri ya da cümleleri parma?ymyzla havada yazmaya çaly?yyoruz??!!
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 46

%10
bullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2007 Saat 23:29
"pelinelif" Hocam "b" sesini vermi?siniz. Bu sesi hissettirmek zor olsa gerek. Nasyl bir çaly?ma izlediniz? Önerileriniz var my? payla?yrsanyz sevinirim. Te?ekkür ederim...

Düzenleyen tebesir65 - 05-Aralik-2007 Saat 23:30
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 105

Aldigi Alkis: 32
%30
bullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2007 Saat 10:43
Ben  bu gün b sesini verece?im.?imdilik iyi gidiyoruz,geride olanlar da ata?a geçti.Dün çoraptan el kuklasy yaptyk,çok e?lendiler,tavsiye ederim.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

%10
bullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2007 Saat 17:35

Bugün ö sesini vardim.Zaten tanyyorlardy sesi,zor olmady.29 ki?ilik synyfym var.1 ö?renci ram a gidecek,e?itsel tany için randevu aldyk.2 ö?renci i?in manty?yny kavrayamady henüz ve seslerin hepsini tanymyyor.Geri kalanlar i?in manty?yny çözmü? durumda.Onlarla akycy ve hyzly okuma  bir de dikte çaly?malary üzerinde duruyoruz.Artyk hecelemeden okumalaryny istiyorum.Bunun için neler yapmalyyym? Ben sesleri içimizden birle?tirip öyle okuyalym diyorum ve örnek okuma yapyyorum...Önerileriniz varsa payla?yr?anyz sevinirim...

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2007 Saat 18:06

Bugün 'y' sesini verdim.Kavramasyny tahmin ettiklerim kavrady.Synyfym 28 ki?i.12 tanesi istenilen seviyede.Geri kalan 10 tanesi yava?tan geliyor.Hataly yazyp okuyorlar.Geri kalan 6 tanesi umutsuz vaka.2.dönem okuma ?anslary mevcut.6 tane ö?renci geçen yyldan kalmy? durumda.Ama sanki ilk kez kar?yla?yyorlar gibi.Sabyrla çaly?maya devam.Sonuçta okuyacaklar nasylsa...

IP  Tesekkur Et
nesrin
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%5
bullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2007 Saat 21:37
ben de ö sesini bitirdim.synyfym iyi durumda .dikte çaly?malaryna çok yer veriyorum ve hemen hemen hepsi yazyp okuyo.
IP  Tesekkur Et
BURCU1
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%0
bullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2007 Saat 14:35
ne güzel.hepiniz ilerlemi?iniz.bense 1haftadyr raporluydum.hastalandym.sesim tamamen kysyldy.kabus gibi bir haftaydy.bakalym bu hafta çocuklary nasyl toparlayaca?ym.geri kaldym.ama ne yapayym ö?retmen olmayynca ö?renci de olmuyor.sa?ly?ymyz çok önemli. 
IP  Tesekkur Et
kanakana
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2007 Saat 20:46
   ben pzrtsi y sesini verecem.?allah bazy arkadal baya bi öndeler demekki ii kavramy? ö?rencileri.ö?rencilerin günü gününe uymuyorki.bi gün ii olsa bi gün kötü.geçen hafta y sesi ve sürekli dikte yaptyrdym sykyldylar pzrtsi gececem y sesine.artyk metni kendim tahtada yazyyorum ben yazarken  okuyun diyorum sonra kendileri yazyyorlar  yazynca en az 5 kere kendiniz okuyun diyorum yazanlara.Sonra syrayla tahtaya kaldyryp okutturuyorum.
  sesi verince ben açyk heceleri verip direkt kafamdan cümleler olu?turup yazdyryyordum ?limdi ondan vazgeçtim artyk kendim tahtaya anlamly metin olu?turuyorum ve onu yazyyom ve  okutturuyorum.
  Arkada?lar diktede heceleyerekmi söyleyip yazdyryyorsunuz yoksa kelimeyi bütün söyleyip hecelemeden bütün yazabiliyorlarmy?
  benimkiler ben heceleyip yazdyryyorum 3-4 hecelilerde mecburen heceliyorum yoksa ekyazyyolar harfleri.2 hecelilerde sorunumuz yok
IP  Tesekkur Et
kanakana
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2007 Saat 20:47
   BURCU hocam geçmi? olsun telafi edersiniz korkmayyn resim müzik beden derslerinden gerekirse alyrsynyz...
IP  Tesekkur Et
gülder
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2007 Saat 20:50

kayaayper hocam el kuklasyny nesyl yaptynyz anlatabilir misiniz?Di?er arkada?larda bu tür etkinlikleri varsa yazarlarsa sevinirim. 

IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2007 Saat 11:53

Evlerindeki açyk renk çoraplaryndan,2 tane dü?me ,yapy?tyrycy,keçeli kalem istedim.Çoraplary ellerine geçirdiler.Göz ve a?yz yerlerini i?aretledim,onlar dü?meleri göz yerlerine yapy?tyrdylar ve a?yzyny kyrmyzy keçeli kalemle boyadylar.isteyen keçeli kalamle ka?,kirpik yapty.Evde isteyen yünden saç da yapty.Sonra da oyunlar oynadyk,zevkliydi.

iskorpit
IP  Tesekkur Et
gülder
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2007 Saat 18:41
 sa?olun hocam.Güzel ve kolay bir etkinlik olmu?.
IP  Tesekkur Et
gülkyz
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2007 Saat 21:43
Kolay gelsin arkada?lar. Ben de yapty?ym bir çaly?mayy sizlerle payla?mak istedim.Atik Ali kitabyndan okuma ödevi veriyorum.Ama evde ne kadar okuduklaryny takip edemedi?im için ?öyle bir yöntem buldum.Defterlerine biraz büyük bir elma çiziyorum.E?er söylenen sayyda okuma yapylyrsa o elma veli tarafyndan kyrmyzyya boyanyyor.Az okunduysa yarysy boyanyyor.Ertesi günü ödev kontrolünde kyzaran elmalara yyldyz veriyorum.Çok ho?laryna gidiyor.Baya i?e yarady bende siz de deneyin
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 10-Aralik-2007 Saat 18:44
b sesini verdim.zor olmady zaten bir çogu biliyordu.artyk iyiler 21 ö?rencim okumaya geçti.9 tanesinde epey düzelme var.6 tanesi beni zorluyor.yaryn çykarma i?lemini ö?retece?im.ayryca tebe?ir65 hocam mesajda yanly? yazmy?ym ö yazacaktym.ama b sesinde hiç zorlanmadylar.n sesini daha zor ö?retmi?tim.herkese kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
BURCU1
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2007 Saat 19:12
mrblar arkada?lar.kanakana hocam geçmi?olsun dile?iniz için te?ekkürediyorum.
biraz toparlandym.raporluyum ve ö?renciler ö?rendiklerini unutmu? olabilrler diyip umutsuzlu?a kapylmy?tym.fakat ?u iki gün beni mutlu ednler oluyor.2-3 ö?rencim artyk sesi verdi?imde önüne hangi kelimeyi verirsem vereyim hemen okuyor.sesi birle?tirme manty?yny kavrady.hatta o kadar meraklylar ki kitaplary kary?tyryp bu hangi ses diye soruyorlar.di?er 10 ki?i de kavrady fakat yava? okuyor.birkaçyda çözecek gibi.çok mutlu oldum.her geçen gün yeni biri ö?renmeye dair y?yk veriyor.sevindim.ama inanyn bu Aralyk ayynda dahi bu gün yüzünü yeni gördü?üm bir ö?renci geldi.ailesi yeni gönderiyor.ve dü?ünün ki syrf kasym ayynda yeni 6 ö?renci geldi.bir çok gurup olu?tu ve ko?u?turmaktan kendimi bir maratonda hissediyorum.haftada iki üç gün geçmi? kelimeleri de okuyup tekrar ediyoruz.

NE MUTLU TOMURCUK YÇYN ÇIRPINAN YÜREKLERE...NE MUTLU YLYM YOLUNDA TÜKENEN ÖMÜRLERE VE NE MUTLU Ö?RETMENLY?Y MESLEK EDYNENLERE.
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2007 Saat 20:02
Arkada?lar mysyrlarym patyr patyr patlyyorlarBig%20smileDarysy hepinizin ö?rencilerinin ba?yna.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
kanakana
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2007 Saat 20:22
  iyi ak?amlar arkada?lar.öncede yazmy?tym pzrtsi y sesini verecem diye 2 gündür y sesi üzerinde durduk hece kelime cümle metin derken yarynda d sesini verecem.Zor bir ses ama in?lhh cumaya kadar bitirirrim ve cuma tekrar yaparym artyk 2 sees vercem haftada.Zaten s sesini kendileri çzömü?ler eh 1 sesi aradan çykardyk.
  Hepinize kolay gelsin diyor ve ii çaly?malar diliyorum...
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%8
bullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2007 Saat 21:23
arkada?lar 6 ö?rencim geriden geliyor daha do?rusu bizimle eliyor ama pek ö?renemiyorlar synyfym kalabalyk oldu?u için ilgilemiyorm yeterince 4 tanesi ergeç ö?renir ama 2 tanesi umutsuz vaka daha önce 1.synyf okutan arkada?lar 2. döneme ö?renebilirler mi ne gibi çaly?malr yapmalyyym.de?erli görü?lerinizi payla?yrmysynyz.
IP  Tesekkur Et
asayamatla
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 7
%70
bullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2007 Saat 21:47
mrb arkadaslar pelinelif hocamla ayni durumdayim ben de .
biseyler yapmak istiyorum ama ne yapmam gerektigini bilmiyorum?
yardymcy olursaniz sevinirim..tesekkürler..
IP  Tesekkur Et
laylaygulay
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 25

%4
bullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2007 Saat 00:03
Hocam durumu kötü olan az ö?renciniz varsa di?erleri resim yaparken ya da tenefüs aralarynda onlarla ilgilenebilirsiniz. Ben haftanyn 3 günü okuldan sonra durumu kritik olan ö?rencileri okutmak için okulda kalyyorum. Bazen annelerini de ça?yryyorum beraber okutuyoruz. Çok faydasy oldu.
laylaygulay
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

%10
bullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2007 Saat 18:58
Dün küçük bi synav yaptym.4 cümle ( Dedesi balonu saklady-Ebru ile Sinem oynuyor-Ayla sayy saydy-Lale iel ela el ele) ve 5 sayy (4-16-35-78-92) bakmadan yazdyrdym.29 ö?rencim var,10 tanesi hiç hatasyz yazdy,3 tanesi hiç cümle yazamady di?erleri eksik ya da hataly yazdylar.Sayylarda 2 ö?renci hariç hepsi do?ru yazdy.Okumada 3 ü hariç hepsi okuyor.Kimisi çok iyi kimisi a?yr okuyor ama manty?y kavramy? durumdalar.Bugün ü sesini vardim.Bazy ö?renciler beni ?a?yrtyyor.Di?er sesleri de ö?renmi?ler her?eyi okuyorlar.Denemek için düz yazyly hikaye kitaby verdim okudular..3 ö?renci beni zorluyor,onlar için ne yapmalyyym?
IP  Tesekkur Et
biberce
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

Aldigi Alkis: 3
%21
bullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2007 Saat 22:14
Asayamatla ve Pelinelif arkadam ymerak etmeyin arkada?lar geçen yyl ben de birinci synyflary okuttum.Yki ö?rencim hariç hepsi okumaya birinci dönemde geçti,ikisi geçemedi ki onlar zaten kayna?tyrma ö?rencisiydi.bu yyl birle?tirilmi? synyf okutuyorum ve üç tane birinci synyf ö?rencim var.Ykisiyle gayet güzel ilerlememe ra?men üçüncüsü hiç bir ?ekilde hece kavramyny geli?tirmemi?ti.Bu vakit oldu umudumu iyiden iyiye yitirmeye ba?lamy?tym fakat u?ra?ym hiç bitmedi.sürekli üstüne gittim ve bugün gördüm kiçocu?um heceyi artyk olu?turabiliyo.E?er ö?renme bozuklu?u yoksa ö?rencileriniz mutlaka okumaya geçeceklerdiir,siz farkyna bile varmadan...Embarrassed

IP  Tesekkur Et
adalet1d
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 33

Aldigi Alkis: 4
%12
bullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2007 Saat 22:48
Merhaba arkada?lar,
hergün bu forumdaki payla?ymlary büyük zevk ve merakla takip ediyorum. ilkokuma-yazmada bir-iki ses farkla genellikle beraberlik var. Ama matematikte bu beraberlik yok sanki. Örne?in bizim okulda ben sayylardan 15'e kadar verdim. Ayryca toplama kavramyny vermeye çaly?tym. Hergün ö?renilen kelimelerden sorular olu?turup yanytlyyoruz. Ama zümre arkada?larymdan ikisi daha toplamayy vermediler. Sayylarda daha ilerideler. Sizler bu konuda neler dü?ünüyorsunuz?
IP  Tesekkur Et
BURCU1
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2007 Saat 22:56
arkada?lar.herkez geride olan ö?rencilerinden ?ikayetçi.ben de.ama yaryndan sonra kötü ö?rencileri iyi durumda olanlaryn yanyna oturtaca?ym.tenefüslerde de onlara okutturaca?ym.sizler onlaryn ö?retmenisiniz dedi?imde bakalym fayda görecekmiyim.son yada gelen bir ö?rencim hiç farketmeden iyi gurup içindeydi.baktym gayret ediyor.baya ilerledi.?imdi di?erlerini de öyle yapacam.benim sorunumu ya?ayan arkada?lar isterseniz 1-2 hafta siz de deneyin.sonuçlary payla?alym.ben de artyk haftada 2 ses vercem.
NE MUTLU TOMURCUK YÇYN ÇIRPINAN YÜREKLERE...NE MUTLU YLYM YOLUNDA TÜKENEN ÖMÜRLERE VE NE MUTLU Ö?RETMENLY?Y MESLEK EDYNENLERE.
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   18 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma