Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

16 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem)

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2006 -2007 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=640
Tarih: 04-Mayis-2025 Saat 17:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: 16 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem)
Mesajı Yazan: sinanuzun
Konu: 16 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem)
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 00:27
Bu gün okulda...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aayygg
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 05:31

bakalım bugün kim öğrencilerine sesini hiç yükseltmeyecek.

Mesajı Yazan: aselnaz
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 08:21
Merhabalar eğitimci arkadaşlarım.Güzel yazıyorum belgesini hazırlarken artık güzel okuyorum adlı bir belge üzerinde değişiklik yapmıştım.sanırım o belgeyi de dönem başında bu siteden almıştım.Hala internet acemisi olduğum için siteye nasıl göndereceğimi bilmiyorum.Ayrıca güzel okuyorum belgesini de 20 kitap okuyan öğrencilere veriyorum.Böylece hikaye okuma hızı ve isteği de artmış oldu.Bir de renkli kartonlarla yaptığım puanlar var.(daire,üçgen,kare biçimlerinde 1'er,5'er ve altın puan dediğim sarı kartona yaptığım 10 puan var.Altın puanın üst kısmına bir kırmızı kurdale yerleştirdim.)Böylece ders içinde gösterdikleri başarıları puanla ödüllendiriyorum.Ve derse olan ilgi daha da artıyor..100 puan biriktiren büyük ödül alıyor ve bu ödül kendi istedikleri birşeyler oluyor.Arkadaşlara tavsiye ederim.Bunun bir avantajı daha var,öğrenciler kare,üçgen,daire ve dikdörtgenle tanışmış oluyorlar,ayrıca puanları sayıp,bütünleştirdikleri için matematik açısından da faydalı oluyor.Mesela 10 tane 1 puan biriktiren bir altın puan kazanıyor.

Mesajı Yazan: LOWE
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 11:49
Dün hacklenen msn adresimi gece saat 3 e kadar uğraşlar sonucu yeniden aldım. Moralim biraz düzeldi açıkçası. Şu an tenefüsteyiz, Türkçe den yazı çalışması yaptık. Yazılarda gün geçtikçe düzelmeler dikkatimi çekiyor. Öğleden sonra okuma yarışması yapacam.

-------------
LOWE KING

Mesajı Yazan: beril
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 13:00
Bende bugün okuma yarışması yapmak yerine hem ileri seviyede olan öğrencilerimle hemde geri seviyedeki öğrencilerimle dikte çalışması yaptım.İleride olanlara güzel bir şiir yazdırdım.Geriden gelenlere de 1. , 2. grup seslerle ilgili cümle çalışması yaptırdım.Umduğundan daha iyi sonuçlar aldım.Yazı benim için çok önemli.Okulun başından beri bu konuyla çok ilgilendiğim için yazı problemleri yok gibi.Ayrıca dayak olayına şiddetle karşı çıkıyorum.Çok sinirlendiğim zaman kendi oğlum aklıma geliyor ve kötü şeyler yapmamı engelliyor. Matematiktende örüntüler ve ritmik saymalarla ilgili iki çalışma yaptık , boyama , çok zevk aldılar.Öğleden sonra müzik ve beden eğitimi yapılacak.HERKESE İYİ TATİLLER...

-------------
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...

Mesajı Yazan: m_gulen
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 16:03
  Türkçeden dikte çalışması ve hikaye anlatma çalışması yaptık. Mat. toplama ve çıkarma işlemi gerektiren problemler çözdük. Bütün arkadaşlara iyi tatiller.

-------------
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."

Sadi-i Şirazi

Mesajı Yazan: ilkokuma
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 18:56
bugün okulda hayat bilgisi, matematik,türkçeden test çözdük. sonra hikaye tamamlama çalışması yaptık. bu konuda her geçen gün güzel son yazan öğrenci sayısı artıyor. bu beni çok sevindiriyor. geride olan öğrenciler için okumaya geçen öğrencileri görevlendirdim. onlara okutma yaptırdılar. bu sırada bende okumaya geçmeyenleri tek tek yanıma çağırıp okutma yaptırdım.kimin ne seviyede olduğunu daha hızlı takip ettim.herkese iyi tatillerr.

Mesajı Yazan: uzunsinan
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 19:21
MERHABALAR. BEN SİTENİZİ BİR ARKADAŞIMIN TAVSİYESİ ÜZERİNE GÖRDÜM.ÇOK GÜZEL BİR SİTE. TEŞEKKÜRLER

-------------
belki bir gün

Mesajı Yazan: turhus
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 19:22
Bugün biz de hayat bilgisinde para harcıyorum etkinliğini yaptık.Türkçe de özel isimlerin yazımı ve cümle sözcük bilgileri üzerinde durduk. Matematik dersinde  de paralarımız konusunu işledik. okuma yarışı da yaptık. Her gün hikaye kitabı veriyorum. Heceleyerek okuyan öğrencim oldukça azaldı. 

Mesajı Yazan: damla2
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 20:30
Aselnaz öğretmenim sınıf içinde yapmış olduğunuz uygulama çok hoşuma gitti. Ben de uygulamayı düşünüyorum. Ancak mevcudunuz kaç? Merak ettim.Bir de altın puanı biriktirdikleri puanlara göremi veriyorsunuz? Eminim bu yöntemle sınıf içinde bir kaç öğrenciyle ders işlemekten kurtulurum. Bugün Türkçeden dikte çalışması yaptım. Yetişemeyen öğrenciler hep aynı kişiler. Yine usanmadan defterlerine küçük notlar yazdım. Matematik dersinde toplama ve çıkarma ile ilgili problemler çözdük.

Mesajı Yazan: vehbi hoca
Mesaj Tarihi: 16-Mart-2007 Saat 21:00
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine siteyi inceleme fırsatım oldu. Özellikle bilgilerin paylaşılması adına olumlu bir çalışma. Bazı arkadaşların okuma hızlarını ölçmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını okudum. Ben de benzer çalışmalar yapıyorum. Acaba okuma hızlarını ölçen arkadaşların sınıflarındaki okuma hızı aritmetik ortalaması nedir ? Bu konuda bilgi yazarsanız sevinirim. Herkese çalışmalarında başarılar... 

-------------
vehbi

Mesajı Yazan: LOWE
Mesaj Tarihi: 17-Mart-2007 Saat 12:44
Benim Okuma yarışması sonuçları şu şekilde hocam
09.03.2007 El yazısı ile 1 dak okuma ortalaması: 22 kelime
16.03.2007 Düz yazı ile 1 dak okuma ortalaması : 33 kelime

Düz yazıyı çok daha seri okuyorlar. Bir deben ödüllendirmeyi şu şekilde yapıyorum. Bir öğrencim her yarışmadan 1. geliyor. Çünkü kendisi okumayı bilerek geldi 1. sınıfa. 1. yarışmadan 58, 2. yarışmada 95 kelime okudu. Her yarışmada 1. olma ihtimali yüksek olduğu için ben 1. ya değilde bir önceki okuma ile aradaki farkı en çok olana yani en iyi geliştirene ödül vermeye karar verdim.

-------------
LOWE KING

Mesaj Tarihi: 17-Mart-2007 Saat 15:46
Arkadaşım bu bilgileri benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Diğer arkadaşlarda bu konuyla ilgili bilgileri burada yazarlarsa bilgi paylaşımı açısından daha verimli bir ortam oluşturulabileceği kanaatindeyim. Benim sınıfımda sene başında belli bir ilerleme kaydedildikten sonra 1. dönem sonuna her cuma kadar söylediğini  yazabilme becerisinin ölçülmesine yönelik çalışmalar yaptıktan sonra 2. dönem başından beri yine her cuma 1 dk.da en fazla kelime okuma çalışması yapmaya yönelik bir çalışma yaptım. Şu anda sınıf ortalaması yaklaşık (düz yazı ve el yazısı aşağı yukarı birbirine yakın sayılır)28-30 arası. Bütün arkadaşlara özellikle LOWE teşekkürler ve iyi çalışmalar...

-------------
vehbi

Mesajı Yazan: sıddık
Mesaj Tarihi: 17-Mart-2007 Saat 22:18
Arksdaşlar benim sınıftakiler en ıyıler 38 cıvarı kötü olanlar 22 civarı okuyorlar şuan sınıfımda 2tane okumaya geçmek üzere olan öğrencim var onlar için yapabileceğim bir şey var mı?önerilerinizi bekliyorum tesekürler

-------------

Mesajı Yazan: ilkokuma
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2007 Saat 09:36
yaptığım ilk okuma yarışında 1 dakikada 60 kelime okuyan öğrencim var. bu 56,55,48, değişiyor tabi. sıddık hocam ben, okumaya geçmek üzere olan öğrencileriniz için veli ile sık sık iletişim kurup, evde bol bol okuma yaptırmaları için bilgilendirmenizi, görsel sanatlar, v.b derslerde sık sık onlarla okuma yapmanızı öneririm.

Mesaj Tarihi: 18-Mart-2007 Saat 12:49

Sayın Sıddık Hoca'm bu konuda veli desteği şart diye düşünüyorum.Benim sınıfımda da bütün harfleri tanıyan ama okuma becerisini kazanamamış iki öğrenci mevcut. Velileri okuma yazma bilmediği için veya başka işlerde çalıştıkları için öğrenciye çok fazla bir katkı sağlayamıyorlar. Umarım velilerle görüşmeleriniz sonunda olumlu sonuçlar alırsınız. Bir de öğrencinin yaş seviyesine uygun bir öğrenci ile birlikte çalışmasını sağlayabilirseniz faydalı olabilir diye düşünüyorum. SELAMLAR...

-------------
vehbi

Mesajı Yazan: sıddık
Mesaj Tarihi: 18-Mart-2007 Saat 16:30
Arkadaşlar ilginizden dolayı teşekürler selamlar...

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info