Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

09 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem)

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2006 -2007 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=615
Tarih: 07-Temmuz-2025 Saat 17:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: 09 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem)
Mesajı Yazan: sinanuzun
Konu: 09 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem)
Mesaj Tarihi: 08-Mart-2007 Saat 21:36
Bu gün okulda...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: LOWE
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 09:27
Günaydin arkadaslar 1. ders az önce bitti. Okuma yarışması yaptırıyorum. Ortalama dakikada 30 kelime çıkıyor. Hatta 25-30 arası desek daha doğru. Normalde kaç kelime olmalı bu konuda bilgisi olan varmı?

-------------
LOWE KING

Mesajı Yazan: anamasliyim
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 09:56
okuma yarışı yaptırmak çok ta doğru bişey değil ama çocukların hoşuna gidiyor. bende en iyi okuyan 60 70 kelime okuyor. ortalama 30 40 kelime. aslında beklediğimden iyi gidiyor....

Mesajı Yazan: beril
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 11:12
bende bugün yaptırdım.En iyi okuyan 45 kelime , en yavaş okuyan da 19 kelime okuyor.Kanımca fena değiller.Bir öğrencim daha okumaya geçti bugün.Kaldı 5 öğrenci. Bugün veli toplantısı yapacağım . Bakalım veliler ne derece katılacak?Okumaya geçemeyen öğrencilerin velileriyle bugün bir harbimiz olacak anlaşılan...Tongue

-------------
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...

Mesajı Yazan: Bir_ogrtm
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 12:25
Yapacağınız harpte size başarılar diliyorum hocam

-------------
Konya dan Bir_Ogrtm
Göğün her yerde mavi olduğunu anlamak için
dünyayı dolaşman gerekmez.

Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 14:00
Arkadaşlar ben yaptım diye mi yaptınız bu okuma yarışını?
Bence faydalı hocam okuma yarışı. Çocuk kendi kendine okuma hızını geliştirmesi gerektiğini bilsin.

-------------
LOWE KING

Mesajı Yazan: beril
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 14:04
Ben Sinan Hocamın tavsiyesi üzerine 3 haftadır yapıyorum:)))

-------------
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...

Mesajı Yazan: aayygg
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 20:03
bugün z harfini verdim beni çok zorladılar.yarın öğrencileri okula çağırıp z harfine devam edeceğim.okuma bayramını haziranda yaparım herhalde.yaz tatilinde de matematik hayat bilgisi konularını işlersek eylülde benim yaz tatilim başlar.

Mesajı Yazan: bahriye
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 20:07
mrb
okuduğum mesajlara göre herkes aynı sorunları yaşıyor bizdede hala daha okuduğunu anlamada sorunumuz var bu benim dikteyi başlangıçta paralel yürütemememden kaynaklanıyor.ama yavaş yavaş bunu da telafi etmeye başladık.her hafta 2 tekerleme öğreniyoruz bu haftadan itibaren hızla okuma bayramının hazırlıklarınıda bu çalışmalar gibi yürütmeye başlıyacaz.aslında yarış yaptırmak doğru değil bunu aldığımız eğitimle çok iy biliyoz ama buda çok işimizi kolaylaştırıyo.bende okuma hızını haftda 2yada 3 kez yapıyom önceden anlamadılar bi iki ama 18kişilik sınıfımda 6kişilk grubum sürekli hadi öğretmenim ölçelim diye tutturuyo hergün hoşlarına gidiyo yani.bu ölçüme yeni çıkanları katmıyom henüz ve 90 kelime okuyan olduğu gibi 12kelime de var.her geçen gün durum daha iy olacak inşallh..1.dönemdeki endişelerimin hepsi bitti artık daha kolay ilerliyolar...ama ben türkçe kitabına geçmedim metinlerle okuma yazma çalışmaları yapıp martın son haftası geçmeyi planlıyorum kitap çok kalın değil gerekli parçaları işler hallederiz inşalalh ...herkese kolay gelsinn... 

Mesajı Yazan: gülümse
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 21:56
Slm
Sınıfımda 3 ayrı seviye grubu var.Okuyup yazanlar,Yeni yeni okuyanlar ve sadece harfleri bilenler.Türkçe kitabına geçemedim.Ama okuyanlarla okuyup anlama,okuma yarışı gibi çalışmalar yapıyorum.Ama 3 ayrı seviye grubuyla çalışmak beni çok yoruyor.Üstelik okuyanlar oranım %60.Okuma bayramı benim için hayal...Ne yapmalıyım arkadaşlar?

Mesajı Yazan: ilkokuma
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 22:54
merhaba öğretmen arkadaşlarım. benim de sizler gibi okumaya geçmeyen öğrencilerim var. mevcudum 50 kişi. ve şuana kadar 30 öğrenciyi okuma yazmaya geçirebildim. aslında aileler evde öğrenciye okutma görevini yapsa sorunum çok az olacak. bu büyük sorunu okul çıkışlarında, teneffüslerde, öğle yemeği arasında hep etüt yaparak halletmeye çalışıyorum.çok ama çok yoruluyorum. onların okumaya geçmesini o kadar çok istiyorum ki. bu konuda bana ne önerirsiniz. veli toplantısı, birebir görüşme fayda etmedi. kendimce iğne ile kuyu kazma işi yapıyorumm gibime geliyo. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Mesajı Yazan: semrabulbul
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 23:10

Merhaba ilkokuma arkadaşım ben okumaya gecemeyen öğrencilerimin velilerini çalıştırmak için onlara tutanak imzalattım.Bu tutanakta öğrencilerinin okuma öğrenmedikleri takdirde sınıf tekrarı yapacaklarına dairveli bu tutanağı görünce şok oluyor tabi onlara müfredatın değiştiğini artık sınıf ta kalma olduğunu söyledim işe yaradı.Sonhızla çocukları çalıştırdılar şu anda iyi gidiyor.

Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 23:30
Valla Semra hocam iyi akıl etmişsiniz. Galiba herkesin şu an ortak sorunu okumaya geçemeyen öğrenciler. Etüt çalışması, velilerle diyalog hepsi faydalı bence ama çocuğun kendisi ile çok alakalı bir durum. Öyle çocuklar var ne yapsan da sonuç alamıyorsun. Olmuyor, kabiliyetimi yok, zeka da mı bir sorun var bilmiyorum ama bu durumda iş daha da zorlaşıyor. Ben de şu anda 1 tane okuyamayan var, 2 tane de az okuyan var ama onlar geçecek kesin. 1 tane kalacak RAM bakalım ne diyecek.

-------------
LOWE KING

Mesajı Yazan: gaye
Mesaj Tarihi: 09-Mart-2007 Saat 23:30
dinleme kurallarını tekrarlayıp durdum sonra hikaye okuyup hikaye ile ilgili sorular yönelttim e fena değildi ayrıca kısa hikaye ve 4 sorudan oluşan mini bir test sonuç 3 şıkkıda işaretleyen çocuklarım vardı düzelecekler bu hayatlarının ilk testi idi .değerlendirme çalışmalarını aman ihmal etmeyin arkadaşlar hepimize kolay

gelsin

-------------
gayem

Mesajı Yazan: Matays63
Mesaj Tarihi: 10-Mart-2007 Saat 01:24
okuma yarışı bende yapıyorum.en iyi okuyan 100 kelimeyi geçiyor.ortalamam 45/50 kelime.matematikte 2 işlemli problemlere geçiş yaptık.Haftasonu kurslarımız da başladı.Paralı olmasına rağmen veliler bayağı duyarlı.Kursa gelen 25 öğrencimle çok zevkli bir haftasonu geçiriyorum.herkese kolay gelsin. Türkçe ve matematikten test çözüyoruz.okumaya geçemeyen 1 kişi kaldı oda yaş biraz küçük.hayırlısıyla yinede tam olarak 2,sınıfa geçmeyi düşünüyorum.

Mesajı Yazan: ilkokuma
Mesaj Tarihi: 10-Mart-2007 Saat 19:01
merhaba semra öğretmenim. uyguladığınız yöntem güzel. ben de velilere toplantıda kalma olayını söyledim. ve okumaya geçmeyeni kesinlikle bırakma taraftarı olduğumu, idarenin bu konuda bana destek verdiğini söyledim. bakalım zaman ne gösterecek.öneriniz için teşekkürler

Mesajı Yazan: mert55
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2007 Saat 11:02
merhabalar  bende de okuduğunu anlamama,ve söyleneni doğru yazamama gibi problemler  var.13 öğrencim var ama  geçen yıl  47 öğrenciiye okuma yazma öğrettim yine de aynı problemleri yaşadım.Velisi ilgilendiği zaman herşey çok daha kolay ve güzel oluyor.Kolay gelsin hepimize.

-------------
Silgisiz resim yapma sanatına hayat denir.

Mesajı Yazan: birsens26
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2007 Saat 19:05
HOCAM SİZ 2.SINIFI OKUTUYOR OLMAYASINIZ.BENİM EN İYİ ÖĞRENCİLERİM ŞU ANDA 48 OKUYOR.SANIRIM ÖĞRENCİLERİNİZ EYLÜLDE OKUMAYA GEÇTİLER BRAVO VALLA NE DİYİMClap

Mesajı Yazan: birsens26
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2007 Saat 19:06
MATAYS63 HOCAM

Mesajı Yazan: aselnaz
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2007 Saat 21:29
merhaba ben hergün bu foruma yazılanları okuyorum ve değerli öğretmen arkadaşlarımın fikirlerinden yararlanıyorum.Ben de de 11 okuyamayan var hala.İkisi özürlü,özel alt sınıfta okumaları gerekiyor ancak aile bunu kabul edemediği için sorun yaşıyorum.Şu sıra okuma üzerine çok fazla odaklanmış olmalıyım ki yazılar çok bozuldu.Bu konuda ne yapmalıyım?Hepimize Allah kolaylık versin..

Mesaj Tarihi: 11-Mart-2007 Saat 21:57
Yazılar genelde bozuk hocam bizde de öyle. Zamanla düzelir diye düşünüyorum. Bu arada en fazla okuyan 100 kelime demiş hocam bencede onda bir yanlışlık olmalı diye düşünüyorum. Çünkü ben de okuyarak gelen öğrenci var normal 3. sınıf öğrencisi ile hemen hemen aynı seviyede okuyor o bile 100 okuyamadı.

-------------
LOWE KING

Mesajı Yazan: kamile bozdemir
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2007 Saat 22:40
ben de okuma yarışması yapıyorum.1. olan öğrencim 120 kelime okuyor ama okumayı bilerek okula başladı .2. öğrencim .106 kelime okuyor 33 öğrencim var 14 öğrencim 50 nin üstünde okuyor.300 kitaptan oluşan bir sınıf kitaplığı oluşturdum.her gün 1 kitap okuma ödevleri var. kitap okuma takip işini velilerim yapıyor her veliye takip formu verdim .okuduğu kitabın adını yazıp imzalyıp gönderiyorlar.veli imzası olmadıkça yeni kitap vermiyorum.1 ayda en fazla kitap okuyan öğrenciye teşekkür belgesi ve bir kitap hediye ediyorum.aldığı hikaye kitabını 3 günde bitirmeyen öğrenci ceza olarak 1 hikaye kitabı alıp okuduktan sonra kitaplığa veriyor.ayrıca son dersin 10 dakikasını kitap okumaya saati olarak düzenledim.öğrencilerimle birlikte bende kitap okuyorum .

Mesajı Yazan: aayygg
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2007 Saat 23:47
yarın z harfi ile ilgili kelime oluşturma çalışması yapacağım

Mesajı Yazan: Matays63
Mesaj Tarihi: 12-Mart-2007 Saat 16:29
 Birsen hocam söylediklerimde abartı yok hatta az bile söyledim. biz hatta tüm derslerde test bile çözmeye başladık.saygılar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info