Bir kadýn, kapýdan dýþarý çýktýðýnda, bembeyaz sakallý üç >>ihtiyarýn kendi evinin önünde oturduklarýný görür. >>>>> >>>>>'Ben sizi hiç tanýmýyorum, der... >>>>> >>>>>Ama aç ve susuz olmalýsýnýz... Lütfen içeriye gelin de sizlere >>>>>bir þeyler ikram edeyim...' >>>>> >>>>>'Evin erkeði içerde mi?' Diye sorar adamlar. >>>>> >>>>>'Hayýr, der kadýn. Þu an evin dýþýnda.' >>>>> >>>>>'O evde olmadýðý sürece bizim bu eve girmemiz mümkün deðil...' >>diye cevap verirler. >>>>> >>>>>Akþam olup kocasý eve döndüðünde kadýn olanlarý anlatýr. >>>>> >>>>>'Peki, onlara söyleyebilir misin, der adam. Ben evdeyim artýk, >>bu eve gelebilirler...' >>>>> >>>>>Kadýn dýþarý çýkýp bu kiþileri içeri davet eder. >>>>> >>>>>Ama bu defa da; >>>>> >>>>>'Hepimiz ayný anda içeri girmeyiz' der yaþlý adamlar. >>>>> >>>>>Kadýn öðrenmek ister; >>>>> >>>>>'Niye giremezsiniz?..' >>>>> >>>>>Ýhtiyarlardan biri açýklar: >>>>> >>>>>'Onun adý ZENGÝN, der bir arkadaþýný göstererek. >>>>> >>>>>Diðeri BAÞARI... >>>>> >>>>>Ben ise SEVGÝ...' >>>>> >>>>>Sonra ekler; 'Þimdi içeri gir ve kocanla konuþ. Hangimizi >>evinizde istersiniz?..' >>>>> >>>>>Kadýn içeri girip söylenenleri kocasýna anlatýr. Adam >>duyduklarýyla neþelenerek; >>>>> >>>>>'Ne güzel, der. Madem öyle, Zengin'i içeri çaðýralým ve >>evimizi zenginlikle doldursun...' >>>>> >>>>>Karýsý itiraz eder; >>>>> >>>>>'Caným, niçin Baþarý'yý çaðýrmýyoruz?' >>>>> >>>>>Bu sýrada, evin diðer köþesinde bulunan gelinleri >>konuþtuklarýný duyar. Koþarak gelir ve kendi fikrini söyler; >>>>> >>>>>'Sevgi'yi çaðýrsak daha iyi olmaz mý? Evimiz sevgiyle >>dolar!..' >>>>> >>>>>'Gelinimizin teklifini dikkate alalým, der adam karýsýna... >>Dýþarý çýk ve bizim misafirimiz olmasý için Sevgi'yi davet et.' >>>>> >>>>>Kadýn dýþarý çýkar ve yaþlý adamlara sorar; >>>>> >>>>>'Hanginiz Sevgi idi?...Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol...' >>>>> >>>>>Sevgi ayaða kalkar ve eve doðru yürümeye baþlar. Fakat diðer >>iki yaþlý adam da onu takip ederler... Kadýn þaþýrmýþ bir halde >>>>>Zengin ve Baþarý'ya sorar; >>>>> >>>>>'Ben sadece Sevgi'yi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?' >>>>> >>>>>Zengin ve Baþarý bir aðýzdan cevap verirler: >>>>> >>>>>'Eðer Zengin'i ya da Baþarý'yý davet etmiþ olsaydýn diðer >>ikisi dýþarýda kalýrdý. >>>>> >>>>>Ama sen Sevgi'yi davet ettin... >>>>> >>>>>O nereye giderse biz de ardýndan oraya gideriz. >>>>> >>>>>Çünkü nerede Sevgi varsa, orda >>>>>Baþarý ve Zenginlik de vardýr!.. >>>>>
------------- gorhan811
|