Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lütfen yardım edin:(

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2009 -2010 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=3851
Tarih: 04-Mayis-2025 Saat 21:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: lütfen yardım edin:(
Mesajı Yazan: elysion
Konu: lütfen yardım edin:(
Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 22:25
merhaba sevgili meslektaşlarım,
meslekte ikinci yılım.geçen yıl 5. sınıfları okutmuştum ve kendi yetiştirmediğim sınıfı yönetmenin zorluklarını yaşamıştım.bu yüzden bu sene isteyerek 1. sınıfları aldım.akademik açıdan yaşayabileceğim problemleri çözebileceğime inanıyorum.ancak benim sıkıntım davranış kazandırmaktan olumsuz davranışları düzeltebilmekten yana.normal olarak sınıfımda çok çeşitli öğrenci tipi var.ama tecrübe eksiliğim nedeniyle bazı sorunları çözmekte zorlanıyorum.örneğin; bir kız öğrencimin ağzından tek kelime bile duyamadım.inatla konuşmuyor benle ve arkadaşlarıyla.ailesiyle görüştüğümde evde gayet canlı olduğunu belirttiler.ama sınıfa geldiğinde duvardan (tabir için affedin)farksız.adını sorduğumda bile kafasını kaşıyor sesini çıkartmıyor.konuşmaya çalıştım.oyunlar oynadım ama oyunlara bile katılmıyor ve bu durum arkadaşlarını da rahatsız ediyor.ders etkinliklerini de doğru dürüst yapmıyor başında bekliyorum yapabildiği halde yanlış çiziyor ve beni yıldırana kadar kıpırdamıyor.sonunda ben pes ediyorum.ama bu çocuk hiç aklımdan çıkmıyor.

diğer bir erkek öğrencim ise sürekli şiddet uyguluyor.sınıftayken,sıradayken,oyun sırasında,benim olduğum ortamlarda dahi yapıyor.bu olumsuz davranışlarını iyileştirebilirsem başarılı bi öğrenci olabileceğine inanıyorum.

bu konularda bana yardım edebilecek deneyimli meslektaşlarımın tavsiyelerine ihtiyacım var.şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metinogretmen
Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 22:44

Öncelikle böyle duyarlı bir öğretenleri olduğu için bu çocuklar çok şanslı.. Clap

Keşke sizin BAY mı Bayan MI OLDUĞUNUZU BİLSEK ONA göre çözüm üretirdik..
Kız öğrenciniz;Dediklerinize bakılırsa DİKKAT ve İLGİ çekmeye çalışıyor,bir süre üstüne gitmayin..Hatta arka sıralara koyun bir süre,sıra ile kaldırıp basit sorular sorun..Onu görmeyin.. Bakalım ne olacak..
Erkek öğrenciye gelince.. Acaba dede mi şımartmış, o çocuğu sınıf başkanı yapın ve sınıfın ABİSİ olsun,herkesi korusun,şiddetin zararını anlatın..
Her iki öğrencininde ailesini ziyaret edip bir çaylarını içmeniz hem çocuğu onure eder ,hemde bakarsınız sorun hafifler..
Umarım cevabım işinize yarar..Selamlar

-------------
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 22:51
teşekkürler metin öğretmenim.bayan bir öğretmene çare üretmektesiniz.dediklerinizi deneyeceğim inşallah faydası olur..
çalışmalarınızı takip ediyorum.emeğinize sağlık.

Mesajı Yazan: teacher86
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2009 Saat 15:05
hocam o çocuğu bir süre görmezden gelin.eğer olmuyorsa ailesini çağırın evde onunla okulda nasıl davranması gerektiğini konuşsun...eğer bu da işe yaramıyorsa ev ziyareti yapın...beden eğitiminde özellikle onun elinden tutun ve kendinizi ona kabullendirin.tatlı dil herşeyin ilacıdır.bende de öyle bir çocuk vardı.söylediklerimi yaptım şimdi sınıfa ve bana uyum sağladı.
diğer çocuk içinde şiiddetin zararlarını anlatın ama sözlü değil mümkünse şiddetin zararlarını resimli gösteren bir ideo seyrettirin.ben sınıfıma bu hafta seyrettirmeyi düşünüyordum sıra gelmedi ...önümüzdeki hafta mutlaka izleteceğim inşaallah...saygılar ..

Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2009 Saat 17:28
hocam inanın dediklerinizi yaptım.görmezden gelmem işine geliyor.bugün mesela tamamen görmezden geldim. sıralı okuma yaptırıyordum onu geçtim.yazı çalışmalarında bi bakayım dedim kafasını eğmiş gülerek hep aynı yamuk çizgiyi sildi çizdi yani bugün hiç bir çalışma yapmadı.annesini her gün görüyorum ve evde çok hareketli olduğunu söylüyor.durumdan haberi var ama bir şey yapamıyoruz.3. sınıfa giden bi abisi var tenefüslerde hep onunla.gizli gizli izliyorum onunla atlıyor zıplıyor ama arkadaşlarıyla hiç bir paylaşımı yok.benim sinirlerim giderek bozuluyor ve tahammülsüz olmaya başladım.onu tamamen kaybetmekten korkuyorum.

diğer çocuğa gelince metin öğretmenin dediği gibi onu başkan yaptığımı ve sınıfı koruması gerektiğini,şiddetin zararlarını anlattım.ama bugün de davranışları sürdü. 1 günde değişiklik olmasını beklemiyorum ancak diğer öğrencilerin bu durumdan olumsuz etkilenmesinden korkuyorum.onların zihinde 'demekki ben de arkadaşımı döversem başkan olabilirim' düşüncesinin uyanmasından korkuyorum.anlatmayla olmuyor hakikaten. dediğiniz gibi bi video eliniz de varsa paylaşırsanız çok sevinirm.
teşekkürler

Mesajı Yazan: teacher86
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2009 Saat 17:39
haklısınız bazı öneriler sadece lafta kalıyor bende de sorunlu bi öğrenci var...daha doğrusu gitgide tanımaya başlayınca sorunlarını tek tek daha iyi anlıyorum...şiddetle ilgili video indirecem netten ...burayada aktarırım inşaallah...

Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2009 Saat 17:41
allah yardımcımız olsun..

Mesajı Yazan: raziş
Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2009 Saat 16:04
hocam onlara sorumluluk verin işlerinizi onlara yaptırın haftanın enleri tablosu yapın en  dürüst en cesur en çalışkan gibi onları da tablolara dahil ederseniz çok şeyin değiştiğini göreceksiniz ben öyle yapıyorum birde onları dinleyin onların sözlerine değer verdiğinizi gösterince çok hoşlarına gidiyor böyle deneyin hocam umarım işinize yarar iyi çalışmalar

Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2009 Saat 17:10
hocam çok güzel öneriler deneyeceğim de çocuk hiç konuşmuyor nasıl dinleyeyim:)bugün müdürümüz de geldi konuşmaya çalıştı ama ona da cevap vermedi.ve çocuk bunu bilerek inadına yapıyor gibi geliyor bana.çünkü alttan alttan gülüyor:( sinirlerim çok bozuluyor artık ne yapacağımı bilemiyorum:(

Mesajı Yazan: raziş
Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2009 Saat 19:22
hocam meslek hayatımız boyunca bu tür sorunlarla hep karşılaşacağız canınızı sıkmayın lütfen.Madem konuşmuyor siz getir götür işleri yaptırın bakalım belki zamanla açılır hocam hani belki böylece kendine olan güveni artar diye düşünüyorum size iyi çalışmalar

Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2009 Saat 19:38
teşekkür ediyorum hocam deneyeceğim.size de kolay gelsin.

Mesajı Yazan: hülya69
Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2009 Saat 20:25
   merhaba hocam
 öncelikle işiniz zor ama imkansız değil
benim önerim de onları sevdiğinizi gösterin sarılın öpün ben çok yaparım. en ufak bir gelişme gösterdiklerinde teşekkür edin. İnanın faydası olur.
  bu yıl ben de çok yaramaz bir çocuk var. ona sarılıyorum öpüyorum, birini dövdüğü zaman çoook üzüldüm diyorum. Yavaş yavaş kontrolüme girmeye başladı.
   " dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle başlayacak her şey" diyorum...

Mesajı Yazan: Myildirim38
Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2009 Saat 20:34
değerli hocam
zor tabi umarım düzelir
arkadaşların yazdıklarındanda başka bişey gelmiyor
bendede yazmayan sürekli ağlayan erkek çocuk vardı ilgilendim olmadı.görmezden geldim tek istediği tahtada yazmak ve bugün diğer arkadaşlarını okuturken benide okut öğretmenim dedi.çok mutlu oldum tamam seninlede okuyacağız dedim ve e den baştan başladık umarım devamo gelir
sınıfımdan bir örnek hocam
demek istediğim belki çocuğun isteyeceği bir zaman vardır.kolaylıklar diliyorum

Mesaj Tarihi: 22-Ekim-2009 Saat 21:07
hülya hocam aynı şekilde ben de sevgimi gösteriyorum.bazı çocuğa etki ediyor ama bu çocuğa etkisi olmadı.belki de ben acele ediyorumdur ama bir buçuk ay oldu geç kalmaktan korkuyorum.teşekkürler
myıldırım hocam umarım dediğiniz gibi zamanı vardır.
sizlere de kolay gelsin sağolun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info