Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çarem nerde

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2009 -2010 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=3848
Tarih: 05-Mayis-2025 Saat 07:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: çarem nerde
Mesajı Yazan: huzurdahuzur
Konu: çarem nerde
Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 20:24
o kadar çaresiz ve aciz hissediyorum ki kendimi.1. sınıf öğretmeniyim.martta başladım öğretmenliğe.ruh sağlığım bozulmak üzere.çok acil yardıma ve morale ihtiyacım var.bu siteye üye oldum ama bi dosyayı indirmek çok karmaşık geliyo bana.bazen kaynaklarının olmasıda işe yaramıyor  sınıfta.çok tecrübe gerektiriyor.çocukların benim yüzümden mahvolmalarını istemiyorm.sizden yardım istiyorum.

-------------
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Özkanusta
Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 21:00
 Bu siteye önceden üye olmuştum.Paylaşımları takip ediyorum.ilkdefa içimden yazı yazmak geldi.Paylaşımlarını esirgemeyen ilk olarak sinan bey diğer öğretmen arkadaşlara tşkler ederim.Huzurda huzur rumuzlu arkadaş için kısa bir cevap vereyim dedim.bende birinci sınıfı okutuyorum bu yıl.ve belkide 3-4 defa 1. sınıf okutuyor olacağım.Bilinki herşeyden önce  çaresizseniz yine kendinize çare sizsiniz. ilaç yine sizin elinizde .Naçizane kendi fikrim öğretmenlik ilk kez sınıfa adım attığın andan itibaren başlar.Öğretmen kendini sınıfında geliştirir.Tabiri caizse zamanla ne öğrenecekse herşeyi sınıfta öğrencileriyle öğrenir.meslekte 13 yıl oldu ama ben kendimi hala yeni başlamış gibi hissediyorum.Ne öğreneceksem  ve öğrendiysem hep sınıfımda ve öğretmenliğim devam ederken öğreniyorum.Size tavsiyem hiç telaşlanmayın sınıftaki o hava ve zaman size herşeyi sevdirecek.Biraz sabır lazım.Birde en önemlisi böyle değerli insanların olduğu bir siteyi ve paylaşımları takip edin yılmadan bir şeyler öğrenmek için gayret edin.ben herzaman yeni şeyleri öğrenmmek için gayret ediyorum belkide bu emekli olana kadar devam edecek ama yinede çok mutluyum. Bu gülen çiçekleri  hergün gördükçe yeni insanlar tanıdıkça dahada mutlu oluyorum.Burdaki arakadaşlarında paylaşımlarını tşksüz aldığım içinde biraz bencillik yaptım ama telafi edeyim herkese çok tşkr ederim.Saygılar. 

Mesajı Yazan: yellowred
Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 21:07
Orjinalini yazan: huzurdahuzur

o kadar çaresiz ve aciz hissediyorum ki kendimi.1. sınıf öğretmeniyim.martta başladım öğretmenliğe.ruh sağlığım bozulmak üzere.çok acil yardıma ve morale ihtiyacım var.bu siteye üye oldum ama bi dosyayı indirmek çok karmaşık geliyo bana.bazen kaynaklarının olmasıda işe yaramıyor  sınıfta.çok tecrübe gerektiriyor.çocukların benim yüzümden mahvolmalarını istemiyorm.sizden yardım istiyorum.

Sevgili öğretmenim.Umutsuzluğunuz beni de üzdü.Sıkıntı duyduğunuz konu ne ise yardımcı olayım.Evrak ise isteyin.Tecrübe ise hasbelkader yardımcı olalım.Ama kesinlikle bizler olmasakta mutlaka başarırsınız.Buna emin olun.

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 21:19
verdiğiniz morale teşekkür ederim.ne kadar siz beni teselli etsenizde ben kendimi teselli edemiyorum.öğretmenliği okadar ciddiye alıyorum ki sorumluluğu altında eziliyorum.temellerini sağlam atamamaktan korkuyorum.sabır sabır  sabırBig%20smile bi gün patlamam inşallah

-------------

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 21:35
keşke yardımcı olabilseniz.batıdadayım.ama inanın çalıştığım yer doğuyu aratmıyor.öğrenciler garip, veliler garip.öğrencilere kaynak aldıramıyorum.fotokopi dağıtsam diyeceğim ama okulun makinası bozuk.kendi cebimden ödüyorum büyük bölümünü.daha neler neler.anlatmakla bitmez.işte bunlar benim bahanem olmamalı diyorum kendimce.mutlaka herşeyin bir çözümü vardır ama ne onlar.bilmiyorum.çalışmıyor kafam artık.herbir öğrencimle tek tek ilgileniyorum.zaman yetmiyor bile.4 gündür e harfindeyiz.yarın bakalım l ye geçebilecekmiyiz.çocukların dikkatleri sınırlı.o yüzden 40 dakikanın hepsini ders yapamıyorum.ne zaman okuma yazmaya geçeriz bilmiyorum.önemli bir konu daha var.bir öğrencim balı başına problem.hiç birşeyle alakası yok.çok afedersiniz terbiyede yok.çok yanlış davranışları var.aile hiç ilgilenmiyor.gönderiyor okula benim başıma.öyle işte...napim benn..keşke 1. sınıf almasaydım diyorum.geçti artıkk.napimm?bu da geçer mi diyeyimConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 22:42

Öğretmenim, sıkıntınızı tam olarak anlatın yardımcı olayım.Nerde zorlanıyorsunuz?Görev yeri neresi?

Mesajı Yazan: metinogretmen
Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 22:53
Orjinalini yazan: huzurdahuzur

keşke yardımcı olabilseniz.batıdadayım.ama inanın çalıştığım yer doğuyu aratmıyor.öğrenciler garip, veliler garip.öğrencilere kaynak aldıramıyorum.fotokopi dağıtsam diyeceğim ama okulun makinası bozuk.kendi cebimden ödüyorum büyük bölümünü.daha neler neler.anlatmakla bitmez.işte bunlar benim bahanem olmamalı diyorum kendimce.mutlaka herşeyin bir çözümü vardır ama ne onlar.bilmiyorum.çalışmıyor kafam artık.herbir öğrencimle tek tek ilgileniyorum.zaman yetmiyor bile.4 gündür e harfindeyiz.yarın bakalım l ye geçebilecekmiyiz.çocukların dikkatleri sınırlı.o yüzden 40 dakikanın hepsini ders yapamıyorum.ne zaman okuma yazmaya geçeriz bilmiyorum.önemli bir konu daha var.bir öğrencim balı başına problem.hiç birşeyle alakası yok.çok afedersiniz terbiyede yok.çok yanlış davranışları var.aile hiç ilgilenmiyor.gönderiyor okula benim başıma.öyle işte...napim benn..keşke 1. sınıf almasaydım diyorum.geçti artıkk.napimm?bu da geçer mi diyeyimConfused
Değerli Arkadaşım..
Öncelikle buraya yazdığına ve çare dediğine göre idealist bir öğretmensin..Ben 5 defa üst üste 1.sınıf okutmuştum ve heyecanım hep aynıydı..
Mümkünse vereceğim linki önce baştan sona oku.. Sonra günlük takip et.Faydasını göreceksin.. Moralini asla bozma.. Çalışma azmin ve gücün tükenmesin.. Bende kaynak aldırmadım.. Eskiden fotokopi mi vardı.. Olabildiği kadar Big%20smile 
Yani SABIR,SABIR,SABIR..
Ve arkadaşların cevapları için altta ki **teşekkür et** linkini tıklayıp mutluluğunu paylaş..
http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=3732 - http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=3732

VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!

-------------
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 22:57
Bursa inegöldeyim

-------------

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 23:08
Yerini anladım.Ama nerede takıldığını anlatmadın.Anlatırsan yardımcı olmam daha kolay olacak.Sana şunu söyleyeyim ; benim 9. kez 1. sınıf okutuşum olacak bu yıl.İnan her yıl senin şu an yaşadığın duyguları yaşadım.Sadece biliyorum ki sonunda okuyorlar.Bunu anlarsan strese girmezsin.Stres beraberinde hatayı getirir.Meraklanma.Aralık ayı sonunda tekrar görüşürüz.Hoş bir anı olarak kalacaktır bu günler.. 

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 23:12
Şunu merak ettim.Okul, köy okulu sanırım.Tek kişi değilsin diye düşünüyorum.Sana rehberlik edecek bir meslektaşımız yok mu?

Mesajı Yazan: talhabora
Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 23:16
hocam herşeyden önce sakin olmanı tavsiye ederim.. şimdi derin bir nefes al ve rahatla.. öncelikle siz öğretmensiniz.. ve bu öğretmenliği en güzel şekilde yaptığınıza inanıyorum.. ben bir köy okulunda öğretmenim.. sizin zorluklarınızı anlamamak elde değil.. emin olun sizin zorluklarınızın büyük çoğunluğunu bu sitedeki bir çok öğretmen arkadaş çekiyor.. hatta sizden zor durumda olanlarda hiç de az değil..

hocam öğrenciye bir defter bir kalem yeter.. tamam bu sizi biraz yorar ama biliyorsunuz ki öğretmenlik fedakarlık demek.. bir gün öncesinden mutlaka hazırlıklı gidin.. fotokopi yerine yazıcı öneririm.. kendinize ait bir yazıcınız var ise onu kullanın en azından fotokopiden biraz daha ucuza gelir...

azminizi kaybetmeyin.. eninde sonunda öğrenecekler.. siz hiç merak etmeyin...

sitemizi takip edin.. zorlandığınız yerlerde bize yazın.. tüm sitedeki arkadaşlar elinden geldiğince size yardımcı olacaktır...

Not: iyi bir öğretmen olduğunuz şu an bu sitede olduğunuzdan belli.. neden mi? çünkü araştırıyor ve bir şeyler vermeye gayret ediyorsunuz...

çalışmalarınızda başarılar...

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 15-Ekim-2009 Saat 23:30
peki siz istediniz anlatıyorum.28 öğrencim var.oryantasyon haftasında en fazla 10 öğrencim geldi.hiç verimli olmadı.yani okullar açıldıktan sonra oryantasyon yapmaya başladık.2 hafta çizgi çalışması yaptık.çok zorlanmakla birlikte.hala yapamayanlar var.veli toplantısı yaptım.10 kişi ancak geldi.onlarda haklı.her ailenin birsürü çocuğu var.hangisinle ilgilensin.ilçedeyim ama okul kenar mahallede.çok çocuklu aillerin yaşadığı biryer.maddi durumlar iyi deil.okulun durumuda yok.yaz tatili dönüşü okulun arka tarfındaki pencerelerin tamamına yakını taşlanmış.kameralar mahvedilmiş.çok farklı bir okul burası anlatamam.aynı zamanda çok öğretmenli bir okul.okuma yazmayı bir kenara bıraktım bugün.o kadar sinirlendim ki.ama yine sabrettim.önce insanlığı öğretmem gerekmezmi onlara.herşeyi tatlılıkla anlatmaya çalışıyorum.kendime şaşırıyorum bazen nasıl bukadar sabırlı olabiliyorum diye.bugün son iki ders birşey yapmadım.konuştum onlarla.sorular sordum.zorda olsa cevaplar aldım.bir problemli öğrencim var demiştim ya.çantasından hep başkalarına ait şeyler çıkıyor.kızıyorum konuşuyorum tık yok.duyduğuma göre mahalledede belalı ve sevilmeyen bir tip.bir teneffüs dışarı çıkmadım.gözüm hep onun üzerindeydi.fırsat arıyordu işlemini gerçekleştirmek için.ders esnasındada huzursuzluk çıkarıyor.diğerlerini dövüyor.korkusuz korkak gibi bişey.diğerleriylede tek tek ilgileniyorum.zamanım yetmiyor.matematik yapmadım daha hiç.defterini getirmeyenimi arasınız kalemini unutanımı ararsınız.takviye ediyorum süreklide alışıyorlar böyle.getirmeyiveriyorlar.ııııııııııı daha çok.bu siteyide araştırırken buldum.sizlerden destek alacağıma inanıyorum.teşekkür ediyorum.daha çok rahatsız edicem sizleri.ama az da olsa rahatladım şimdi.yarın güzel bir gün olacakSmile

-------------

Mesajı Yazan: emelgenc61
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2009 Saat 00:00
hocam yazdıklarınızı okudum...ve şunu söylemek istiyorum...öğretmenlik gönül işidir vicdan işidir..tabiki zorluklarımız olacak...emeksiz iş olmaz..siizn anlattıklarınızı ve daha alasını inanın hepimiz yaşadık ve hala yaşıyoruz...ben 12 yıllık bir öğretmenim ve hala köy okulunda çalışıyorum..öğrencilerim çoğu taşımlı ve uzak köylerden geliyorlar sosyo ekonomik yapılarıda çokkkk kötüü..1.sınıftan aldım onları ve şuan 4.sınıftayız...ve sınıfım şuan çokk seviyorumm..inanın 1.sınıfta herşey sizin anlatığınızdan dahada zorlujklar yaşadım..benim gibi bir çok arkadaşlarda aynıdır...ama kesinlikle ben bunu sorun etmedim..önüme baktım ilerledimm ..veli mi dedini z veli ben hiç buşlamadım ve hala da yokk toplantılarımızda en fazla 5 veli gelirdi...bence veliyi yok sayın onlar sizin çocuklarınız ve inanın onlar şuan size muhtaçlar..ve sabredinn şurda bir kaç ya sonra bu dediklerinize inanın güleceksiniz...ben size sabır diyorumm..öle bunalıma girdim falan bence demeyinn daha yolunn çokkkk başındasınız..bence her yıl ilk göreve başladığımız yıl gibi olmalıı...ihtiyacınız olduğu heran biz destek için burdayız...bence bir öğretmen elinden ne geliyorsa mutlka yapar sizinde bunu yapacağınıza eminim...çünkü burda bizimlesiniz..Winksorunlu öğrencilerinizle bire bir yapıcı olarak ilgilenin mutlka düzeleckeklerdir..herşey sevgi ile öyle düzeliyork,iiiiiii  onların sevgiye ihtiyacıı varrr...hızlı yazdım hatalarımdan dolayı özür dilerim...Smile

-------------
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....

Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2009 Saat 00:19
çoook teşekkür ederim paylaşımlarınızı almak rahatlattı beni.yolun en başındayım.sizinle başarıcam inşallah.inanın bende onları çok seviyorum.sıkılmam bunalmam,onlara en iyisini vermek isteme çabamdandır.yanlış birşey yapmakta istemem söylemekte istemem.kusuruma bakmayın.acemiliğime vurun.eğitim sabır ve gönül işidir.yürekten katılıyorum.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info