Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

OKUMA YAZMA ÖĞRETEMİYORUM

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Dersle İlgili
Forum Adı: Hangi Harftesiniz Bu Hafta Ne Yapacaksınız ?
Forum Tanımlaması: Arkadaşlar buradan birbirimizi takip edebiliriz
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=3088
Tarih: 19-Agustos-2025 Saat 00:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: OKUMA YAZMA ÖĞRETEMİYORUM
Mesajı Yazan: ecrin23
Konu: OKUMA YAZMA ÖĞRETEMİYORUM
Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2008 Saat 20:15
Bu yılla beraber ben besinci kez birinci sınıfları okutuyorum.Ve her sene bu yılda olduğu gibi asırı stres yasıyorum ve çok yıprandığımı artık hissediyorum.Karamsarlık artık hat safhada ne yapacam bilmiyorum.Köy okulunda öğretmenlik yaptım şimdi de sehir merkezinde bi okuldayım ama ne fayda aynı zorluklara devam.Kesinlikle dikte yaptıramıyorum.Okuma üzerine yoğunlaşınca bu defa en iyi öğrenciler bile çirkin yazmaya baslıyorlar anlamadım anlamadım anlamadım.HİÇ söyleneni yazamıyorlar neden neden neden.YARDIMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM KAFAYI YİYECEĞİM ŞİMDİDEN TŞKKÜRLER.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: k.keskin86
Mesaj Tarihi: 14-Kasim-2008 Saat 00:51
sesi tanıtma,hissettirme çalışmalarına ağırlık vermenı tavsiye edebilirim.dersin formatında yapacağın değişikliklerle bunun önüne geçebilirsin.

-------------
eğitim,genç beyinlerde ilgi uyandırmaktır.

Mesajı Yazan: bursa0016
Mesaj Tarihi: 15-Kasim-2008 Saat 20:21
canım bende de aynı sorun var. 1. sınıf okutan herkes aynı sorunu yaşıyor. ama merak etme sen ses vermeye devam et . okuma bir adım önde olsun herzaman. kendiliğinden düzelir .benim sınıfımda 69 öğrenci var.sende kaç öğrenci var bilmiyorum ama allah kolaylık versin. bu arada hangi sestesiniz?

-------------
bursa0016

Mesajı Yazan: ecrin23
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2008 Saat 18:57
u sesini verdim bu pazartesi k sesini vereceğim size de kolay gelsin çok tesekkür ederim

Mesajı Yazan: apranax
Mesaj Tarihi: 19-Kasim-2008 Saat 11:04
ben k sesini verdim. dikteye alışmaya başlıyorlar. okuma yazma da iyi gibi. ama hep daha iyisi olsunistediğimiz için kendimizi üzüyoruz..

Mesajı Yazan: hagi20200
Mesaj Tarihi: 25-Kasim-2008 Saat 21:43
Arkadaşlar ben yarın u sesini yeni vercem çok mu gerideyim bilemiyorum ama artık daha rahat ilerliyeceğimi düşünüyorum çok mu yavaşım

Mesajı Yazan: rinogest
Mesaj Tarihi: 26-Kasim-2008 Saat 17:21
Orjinalini yazan: hagi20200

Arkadaşlar ben yarın u sesini yeni vercem çok mu gerideyim bilemiyorum ama artık daha rahat ilerliyeceğimi düşünüyorum çok mu yavaşım
biz de b sesindeyiz. artık haftada 3 ses vermelisiniz. meb in takvimine göre öyle .gözünüz korkmasın çünkü çocuklar kendileri istiyor. benim sınıfım 40 kişi.şu an 31 i okuyor ve yazıyor ,9 u ise henüz çat pat diğer arkadaşların nasıl bilmiyorum,iyi durumda mıyım acaba?

Mesajı Yazan: fulyaacar
Mesaj Tarihi: 27-Kasim-2008 Saat 18:31
Arkadaşlar ilk defa 1. sınıf okutuyorum. k sesini verdim ama bağlama ve dikte olmuyor, başaramıyorlar. Ben nerede yanlış yapıyorum? Ne yapmalıyım?

Mesajı Yazan: newwww
Mesaj Tarihi: 27-Kasim-2008 Saat 19:54
hocam sesleeri vurgulayarak oku ve yazdır çocuk hissetsin sesi bir de hece tablosu oluştur veya siteden bul çok yararlı oluyor

Mesajı Yazan: fulyaacar
Mesaj Tarihi: 27-Kasim-2008 Saat 20:14
hocam hece tablosu yaptım verdim, dikte ederken sesleri hissettirmeye çalışırken artık nefesim tükeniyor, başım dönmeye başlıyor:) bunlar öğrenirse kurban mı kessem acaba?:)

Mesajı Yazan: yscz
Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2008 Saat 00:55
tek sesli slayt iki sesli slyt ve üç sesli slayt hazıırlayın hergün tekrar ettirin ve bu heceleri kelime içinde kullandırın. ma hecesi için m sesi ile a sesini birleştirirsek ne olur. şeklinde çalışmalar yapın. düzelecektir inşallah

Mesajı Yazan: __webci__
Mesaj Tarihi: 28-Kasim-2008 Saat 10:22
sayın öğretmenlerim hiç acele etmednize gerek yok. Telaşa kapılmadan yavaş ve temkinli adımlarla yola devam edelim.bakmışşınız patır patır okumaya geçmiş olacaklar. Siz belki öğretemedim diyorsunuz,belki hiç anlamadılar diyorsunuz bir de bakıyoırsunuz ki onlar size öğretmenim bu böyle mi okunuyordu diye söyleyip sizleri şakına uğratabiliyorlar. Allah tüm 1. sınıf öğretmenlerine kolaylık versin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info