Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2.Sınıflar Bugün Okulda

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2008 -2009 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=2609
Tarih: 18-Agustos-2025 Saat 00:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: 2.Sınıflar Bugün Okulda
Mesajı Yazan: semaBERKE
Konu: 2.Sınıflar Bugün Okulda
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2008 Saat 20:21
İlk haftamız öğretmenimize ve arkadaşlarımıza özlemimizi gidererek geçti.Türkçe ve hayat bilgisi defterlerimize İstiklal Marşı'nı yazdık.Matematikten 100 e kadar yazdık deste ve düzineyi tekrar hatırladık.Türkçe ders kitabından ve çalışma kitabından ilk konu okuyan insan ı işledik.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: laylaygulay
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2008 Saat 23:55
merhaba!
uzun bir aradan sonra geri dönmek güzel! Okulun ilk günü çocuklar çok farklı geldiler. Kiminin boyu uzamış. Kiminin saçı değişmiş. esmerleşmiş. her neyse hepsini ne kadar da özlemişim. İlk gün tatilde neler ypatıklarını konuştuk. Okumalarını kontrol ettim. Büyük bir kısmının okuması ya ilerlemiş ya da aynı seviyede kalmış. birkaç tanesi gerilemiş. ertesi gün biraz dikte çalışması yaptırdım. Yine gerileyen öğrencilerde sesleri karıştırma ve harflarin yazışlışlarını unutma problemi ile karşılaştım. ama birkaç haftada bol dikte çalışması ile bunun düzeleceğini düşünüyorum.
Türkçe dersinde biz de "okuyan İnsan" parçasını işledik. Ama sanırım ilk konu olarak biraz ağır bir konu seçilmiş.
ya da şöyle söyleyeyim: konu iyi de çocuklar için ilk hafta da anlaşılması zor cümleler kurulmuş.
hayat bilgisi dersinde ilk konuyu bitirdik. ders programını hazırladık.
Matematikte henüz kitaba başlamadım.Geçen yılın tekrarını yaptık kısaca. iyi de oldu.
Cuma günü veli toplantısı yaptık.
Çok yazdım galiba. Şimdilik bu kadar!

-------------
laylaygulay

Mesajı Yazan: esinekinci
Mesaj Tarihi: 17-Eylül-2008 Saat 18:45

biz de ilk parça olarak okuyan insan'ı işledik.gerçekten de çok ağır bir parçaydı.devrik cümle çok fazla kullanılmış tamamen soyut bir parçaydı.özellikle çalışma kitabındaki 5n 1k çalışması faciaydı.zümrece bu etkinliği yaptırmadık.onun yerine dikte ile bir parça yazdırdık onun üzerinden 5n 1k çalışması yaptık.çok daha faydalı olduğuna inanıyorum.bu arada bir etkinlik içinde de  zıt anlamlı ve eş anlamlı kelimeleri sormuş.ilk haftadan çok ağır olmuş çok.

Mesajı Yazan: pelinelif
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2008 Saat 21:09

öncelikle herkese merhaba.bu öğrencilerimi daha bir büyümüş ve olgunlaşmış buldum.ilk hafta dikte okuma ve konu tekrarı ile geçti.ancak bazı öğrencilerim gerilemiş veli toplantısı yaparak bu nasıl hareket edeceğimizi anlattım.sağolsun velilerim ilgililer ne desem yapıyorlar.bu hafta artık 2.sınıf konularına başladık şimdilik sorunumuz yok.sınıf mevcudumuzda azdı.30 öğrenci ile dah iyi ders işleniyor.umarım başarılı bir yıl geçiririz.

Mesajı Yazan: mehmedo1
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2008 Saat 23:22
Sevgili arkadaşlar
2. sınıf Türkçe ders kitaplarındaki okuma metinlerini öğrencilerim için ağır buldum. Kelime sayıları ve Cümlelerin yazımları öğrencilerin anlama becerilerini çok zorluyor. Acaba aynı mı düşünüyoruz?

-------------
mehmetçolak

Mesajı Yazan: laylaygulay
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2008 Saat 16:58
Aynı fikirdeyiz Mehmet Hocam. Seçilen parçalar kesinlikle ağır. Basitten zora hazırlanmalıydı konular.

-------------
laylaygulay

Mesajı Yazan: ilkmir
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2008 Saat 11:51
ne öğrencilerim ne de ben Türkçe dersi yapmak istemiyoruz bu yıl. Giriş parçamız çok soyut ve ağır kaldı yaşlarına göre

Mesajı Yazan: feray06
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2008 Saat 15:31
Merhabalar.Türkçe dersindeki parçaların uzunluğu çocukları öyle isteksiz hale getirdi ki ne yapacağım bilemiyorum.Okuyan insan metninden sonrakiler de aynı şekilde.Sizler neler yapmayı düşünüyorsunuz.Paylaşırsanız sevinirim.Saygılar.

Mesajı Yazan: barkiin
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2008 Saat 16:45
merhaba arkadaşlar.bizim türkçe kitabımız sizden farklı fakat sorun aynı.ben meb in kitaplarını işlemeyi düşünmüyorum .uygun yayıncılığın dregileri süper tavsiye ediyorum bizim okul olarak şansımız var dergilerimizi hayırsever biri karşılıyor ayrıca türkçe dilbilgisi ve uygun matemetik kitabıda çok iyi biz kasabada eğitim veriyoruz.ama öğrencilerimizin şehirdekinden farkı yok buda dergiler sayesinde sadece kitabı işlemeyin bence

Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2008 Saat 20:25
evet biz de uygun yayınlarının dilbilgisi ve matematiğini zümre olarak aldık.gerçekten çok faydalı.sadece ders kitabı çok yetersiz.

Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2008 Saat 20:25
ve sıkıcııııııı....

Mesajı Yazan: ögretmenperis
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2008 Saat 23:23
Türkçe kitabındaki okuma parçaları berbat ötesi,halbuki hep basitten zora olsun herşey diyorlardı.kim hazırlıyor ya bunları bukadar vicdansızlık olmaz.öğrencilerimin ana dili kürtçeyken bukadar soyut kelimelerin anlamlarını nasıl kavratabilirim,tüm yıl türkçe yapsam anca başarırım.çalışma kitabındaki etkinlikler de uçmuş.çocuklarımın okuma yazmayı unutmadıklarına sevinemedim bile ilk konuları görünce...

-------------
peri

Mesajı Yazan: pelinelif
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2008 Saat 22:27
öğrencilerimde dinleme problemi var.bu ne yapacağımı şaşrdım.kuralları öğretmekte zorlanıyorum türkçe dersleri çooook sıkıcı geçiyor matematiğe zaman yetmiyor konular için ayrılan süreleri az buldum ooooooof ooof.

Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2008 Saat 07:02
arkadaşlar nerdesiniiiiz?

Mesajı Yazan: adanalı
Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2008 Saat 00:14

hatay  hassa da bi köyde çalışıyorum.17 tane öğrencim var.geçen sene iki kere öğretmen değişmiş.en son bi işletme mezunundan öğrenmişler okumayı ama hece kavramı bile yok.seslerden başladım.bütün derslerde çok gerideyim.ne yapacağımı şaşırmış bi durumdayımmm

Mesajı Yazan: semaBERKE
Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2008 Saat 00:45
2.sınıf öğretmenlerim katılımlarınızı bekliyoruz sizleri takipteyiz

Mesajı Yazan: denizx
Mesaj Tarihi: 20-Kasim-2008 Saat 23:24
bugün hayat bilgisinden çevremizi güzelleştiriyorum bitti,matematik sıra bildiren sayıları işledik...siz neler yapıyorsunuz...

Mesajı Yazan: barkiin
Mesaj Tarihi: 25-Kasim-2008 Saat 17:19
merhaba arkadaşlar öncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun Atatürk ışığında laik demokrat ve cumhuriyetçi nesiller yetiştirmeniz dileğiyle.... Ben hayatbilgisi konularını kitaptan türkçeyi ve matematiği uygundan takip ediyorum diğer kitapları işlemiyorum bile.sizede tavsiye ediyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info