Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yaşam Nedir ???

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Diğer Alanlar
Forum Adı: Sevgi Sözcükleri
Forum Tanımlaması: Sevgiye ait sözler
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=1983
Tarih: 30-Haziran-2025 Saat 02:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yaşam Nedir ???
Mesajı Yazan: emelgenc61
Konu: Yaşam Nedir ???
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2008 Saat 21:21
Yaşam nedir acaba??? Fikri olan var mı???Smile

YAŞAM NEDİR???

Gökyüzünde dünyayy ya?arken sonsuz özgürlü?ümle birlikte,ya?amy aryyordum ne oldu?unu bilemeden… Bir su damlasyydym, güne?in y?yklarynda renklerle oynayan, karanlyklarda yyldyzlarla konu?an… Mutluydum rüzgarla birlikte mavili?e savrulurken, mutluydum ku?larla kanat çyrparken,mutluydum gökku?a?y olup renkleri saçarken…

Takylmy?ken bir bulutun pe?ine, görürdüm ya?ayanlary yeryüzünde… Hepsi zamanla ko?ar gibi, hep bir ?eylerin pe?inde… Bazen bir ku?un kanadyna kary?yr,
uçardym onunla, rüzgâra kar?y çy?lyklarla birlikte.

Ya?amy sorardym ku?lara, nedir diye? Özgürlük derlerdi bana… Göklerde özgürce kanat çyrpabilmek, rüzgâra ba? kaldyrmak. Ama ya?mur ya?dy?ynda özgürlükleri elinden alynyr, a?yrla?an kanatlary daha fazla çyrpynamazdy damlalar kar?ysynda… Sy?ynyrken bir kaya kovu?una, özgürlüklerini teslim ederlerdi ya?mura, sessizce…

Kary?tym bir gün ya?mur damlalarynyn arasyna, gücü hissedebilmek için…Topra?a kary?mak istedim, ço?almak istedim, azgyn bir nehir olup akmak istedim, deniz olmak istedim, ya?amy bulmak istedim, ya?am olmak istedim… Terk ettim gökyüzünü güne?e veda edemeden… Altymda gittikçe büyüyen yeryüzü beni kendine do?ru hyzla çekerken daha da büyüdüm, ço?aldym. Ko?maya ba?ladym bir an önce topra?a kavu?abilmek için. Ya?amy hissedebilmek için… Ya?am olabilmek için…

Topra?a ilk dokunu?, ilk saryly?… Sycakty toprak, gökyüzünün olamady?y kadar… Beni sarmalady ?efkatle, beni içine aldy sevgiyle…Sevdim onu… Seviyorum dedim ya?amayy seninle birlikte…Topra?yn derinliklerinde, karanlyk sycaklyklarda güveni hissettim… Zaman geçtikçe büyüdüm, ço?aldym… Yerimde duramaz hale geldim…

Güne?i özledim… Yyldyzlara merhaba demek istedim…. Terk ettim topra?y. Sycakly?yny, ?efkatini. Bir sabah çiçekler açarken gökyüzünü gördüm yeniden… Öylesine mavi, öylesine synyrsyz, öylesine özgür…

Aktym, gittikçe büyüyerek… Beni sarmalayan topra?a dokunarak aktym… Nereye gitti?imi bilemeden… Sadece ya?amy ö?renebilmek için aktym… Benimle çiçekler açty a?açlarda, topraktan otlar fy?kyrdy delicesine… Ben onlara ya?amy sunarken, cevap veremediler bana ya?am nedir diye sordu?umda… Büyümek istedim… Daha hyzly akmak, denize kavu?mak istedim… Aktym gökyüzünün görünmedi?i yssyz ormanlaryn arasyndan, yyllardyr kymyldamaktan korkan ta?lary
pe?imde sürükleyerek, ba?kaldyryrcasyna … Ba?aklaryn rüzgârla dans etti?i ovalara geldi?imde duruldum… Onlary seyredebilmek için yava?ladym… Sordum uçu?an kelebeklere ya?amy… Rüzgarla dans my diye?.. Cevap vermediler bana… Denizi aradym uzaklarda, görebilmek için köpürdüm, ta?tym ona bir önce dokunabilmek için.

Sonra bir sabah, daha güne? y?yklaryny serpmeye ba?lamamy?ken dünyaya, uzaklarda mavili?i gördüm… Gördüm orada canlyly?y,ba?kaldyrmy?ly?y, hasreti… Kavu?mak istedim bir an önce, sarylmak istedim… Koynuna girmek istedim bir sevgili gibi… Sevi?mek istedim onunla… Ya?amy istedim ondan… Dokundu?umda denize,balyklar kaçty benden, suyum kary?ty denize… Bir oldum onunla…

Ufacyk bir damlaydym, bulut oldum, toprak oldum, deniz oldum,
okyanus oldum. Kapladym dünyayy canlyly?ymla. Dalgalarla oynarken derinliklere kary?tym… Derinli?in sessizli?inde güzellikleri buldum… Ya?am gizlenmi? güzellikler midir diye sordum denize?Cevap alamadym… Ynsan olmak istedim… Ya?amyn ne oldu?unu ö?renirim diye…Döl oldum genç bir erke?in ate?li vücudunda…Yyldyzly bir gecede can oldum bir di?iyle… Büyümeye ba?ladym
içinde oldu?um insana fark ettirmeden… Büyüdüm, büyüdüm…

Ayny toprak gibi sycak ve karanlyk bu yer bana güven verdi, huzur  verdi… Zaman geçtikçe, yerime sy?amaz hale geldim… Güne?e sarylmak istedim… Yyldyzlary görmek, denizle konu?mak istedim…Ya?amy insanlara sormak istedim… I?ykla tekrar kavu?tu?umda özgürlü?ümü hissettim yeniden… Küçük bir su damlasyyken
gezdi?im gökyüzünü yeniden görebilmek mutluluk verdi…

Büyüdüm zamanla… Di?er insanlarla birlikte, zamanla birlikte…Sordum insanlara ya?am nedir diye?.. Cevap veremediler…Bir gün a?yk oldum birisine, neden diye sormadan kendime…Bir ku? gibi özgürce, bir nehir gibi delicesine akarak,bir deniz gibi synyrsyzca sevdim birisini…
    O zaman anladym ki; YAŞAM SEVGİDİR… SADECE SEVGİ.

(alynty)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: beril
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2008 Saat 21:26
Evet ya?am sevgidir.Allah herkese sevgi dolu bir hayat nasip etsin...

-------------
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...

Mesajı Yazan: asahin
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2008 Saat 00:02
evet ya?am  sadece  sevgidir... sevgisiz  ya?am dü?ünülemez.... te?ekkürler  payla?ym  için...

Mesajı Yazan: ardic61
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2008 Saat 13:28
sevinçlerin, hüzünlerin, ayrylyklaryn, özlemlerin ve gerçek vuslata layyk olabilmek adyna atylan adymlaryn bütünü..... Smile

-------------
Ni?anta?y Ylkö?retim Okulu

Mesajı Yazan: asahin
Mesaj Tarihi: 13-Subat-2008 Saat 22:24
Aylin Kotil'in çok güzel bir yazysy. Payla?mak istedim...

Arkada?ymyn kyzy bir ya?yna gelmi?ti, 'Sen e?itimcisin,   neler ö?retmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi. Sorusu kolaydy ama yanyty zordu, akyl vermesi basitti ama uygulamasy karma?ykty, anlatmaya ba?ladym:
 Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden ady 'insan yeti?tirmek' olan bir i?. Bir kere bilmelisin ki, zaman alacak. Neye zaman harcarsan onun kar?yly?yny alyrsyn. Y?ine zaman harcarsan i?inden, e?ine zaman harcarsan e?inden, çocu?una zaman ayyryrsan da ondan kar?yly?yny alyrsyn. Yapabiliyorsan gözya?laryny tutmamasyny ö?ret, acy çekmeden olgunla?amayaca?yny... Kyskanmamayy ö?ret ona, arkada?ynyn ba?arysyndan mutlu olmayy, birlikte sevinçleri payla?mayy, içinden 'neden ben de?il de o?' demeden...
 Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama ayny zamanda kaybetmeyi ö?renmesini. Çünkü bir adym sonrasynda görünü?te galip olanlary gösterecek hayat ona. Her ?eyin bir sonu oldu?unu ö?ret. Sahip oldu?u bütün de?erlerin bir gün keyif vermeyebilece? ini, kazanylan ve harcananyn bir sonu oldu?unu, gidilen yerlerin zamanla bykkynlyk verebilece?ini, her ?eyi tüketebilece?ini, tüketemeyece?i tek ?eyin bilgi oldu?unu ö?ret. Kitaplardan keyif almasyny, ders çaly?mak istemiyorsa zorlanmamasyny , ama okumayy sevmesini ö?ret ona. Elbet er ya da geç alacaksyn biliyorum, ama mümkün oldu?unca geç al ona bilgisayary. Ona kendisi ile kalaca?y sakin zamanlar ver, sykylmayy ö?ret ona, sykylyp ta kendini yönlendirmeyi bulmasyny.
 Do?aya götür onu, hayvanlardan korkmamasy gerekti?ini ö?ret. Arylaryn bizi sokmasyndan çok, nasyl bal yapty?yny anlat. Do?anyn kendi içindeki gizemini bulmasyna yardymcy ol, ya?murdan sonraki toprak kokusundan keyif almasyny sa?la. So?uk ky? gecesinde ate? yakmayy ö?ret, belki büyüdü?ünde bir gece sevgilisine ate? yakar ve belki binlerce yyldyzyn altynda birbirlerine sarylyrlar, bunu ö?retmemi? di?er sevgililerin aksine...
 ?artlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerekti?ini ö?ret ona. Kazandy?y elli milyonun piyangodan çykan be? yüz milyardan çok daha keyifli oldu?unu ö?ret. Alyn terine saygyyy ö?ret ona.
A?k acysy çekmenin hiç â?yk olmamaktan daha güzel bir duygu oldu?unu ö?ret. Kendi do?rulary üzerinden kimsenin onu yargylamasyna izin vermemesi gerekti?ini ö?ret, ba?kalaryny da kendi do?rulary üzerinden yargylamamayy. .. Bunun ba?kalaryny dinlememek oldu?unu de?il, söylenenleri kendi ele?inden geçirmesi gerekti?ini ö?ret. Kendi fikirlerine inanmanyn güzelliklerini anlat.
 Hayaty sorgulamayy ö?ret ona... Bilginin en büyük güç oldu?unu ö?ret. Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasyny, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklamasy gerekti?ini ö?ret. Hakly oldu?u konuda sonuna kadar diretmesini ö?ret ve haklyyken dik durmasyny.
 Günün birinde yaptyklary de?il yapmadyklary için pi?manlyk duyabilece?ini ö?ret. Basit ya?amasy gerekti?ini ö?ret ona, çay içmekten keyif almayy... "Ystemiyorum", "hayyr" demeyi ö?ret ona, istedi?inde ise "istiyorum" demeyi, Sevdi?inde ise "seni seviyorum" diyebilmeyi ö?ret ona. Bir kot pantolon ve ti?örtle üniversiteyi bitirmeyi ö?ret ona. Temiz kokmasyny...
 Sorgusuz sevmeyi...  El yazysy ile notlar yazmayy... Lafy dolandyrmamayy ... Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmady?yny, dostlu?a yatyrym yapmasy gerekti?ini, kyymetini bilmeyenlerden uzakla?masyny ö?ret ona. Müzi?i sevmesini, sporla bary?yk ya?amasyny, Y?lerin hiçbir zaman bitmedi?ini söyle ona, en yo?un zamanda bile kendine vakit ayyrmasy gerekti?ini ö?ret...   Ama en çok da kendini sevmesini ö?ret... Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyece?ini. .. Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerekti?ini.. . Kendine özenli yemekler yapyp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazyrlamayaca?yny...

Hayatta her ?eyden çok kendisinin  önemli oldu?unu  ö?ret ona...

Mesajı Yazan: hg orhan
Mesaj Tarihi: 13-Subat-2008 Saat 23:32
asahin hocam,
yazy gerçekten çok güzelmi?. Buraya verdi?iniz için te?ekkürler :)

-------------
gorhan811

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info