Ö?RENDYMKY Ö?rendim ki... Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsynyz. Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, Gerisini kar?y tarafa byrakyrsynyz.
Ö?rendim ki... Güveni geli?tirmek yyllar alyyor, Yykmak bir dakika.
Ö?rendim ki... Hayatynda nelere sahip oldu?un de?il Kiminle oldu?un önemli.
Ö?rendim ki... Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün Ama sonrasy için bir ?eyler bilmek gerek.
Ö?rendim ki... Kendini en iyilerle kyyaslamak de?il Kendi en iyinle kyyaslamak sonuç getirir.
Ö?rendim ki... Ynsanlaryn ba?yna ne geldi?i de?il O durumda ne yaptyklary önemli.
Ö?rendim ki... Ne kadar küçük dilimlersen dilimle Her i?in iki yüzü var.
Ö?rendim ki... Olmak istedi?im insan olabilmem Çok vakit alyyor.
Ö?rendim ki... Kar?ylyk vermek Dü?ünmekten çok daha basit.
Ö?rendim ki... Bütün sevdiklerinle iyi ayrylman gerek Hangisi son görü?me olacak bilemiyorsun.
Ö?rendim ki... 'Bittim' dedi?in andan itibaren Pilinin bitmesine daha çok var.
Ö?rendim ki... Sen tepkilerini kontrol edemezsen Tepkilerin hayatyny kontrol eder.
Ö?rendim ki... Kahraman dedi?imiz insanlar Bir ?ey yapylmasy gerekti?inde Yapylmasy gerekeni ?artlar ne olursa olsun yapanlar.
Ö?rendim ki... Affetmeyi ö?renmek deneyerek oluyor.
Ö?rendim ki... Bazy insanlar sizi çok seviyor Ama bunu nasyl gösterece?ini bilemiyor.
Ö?rendim ki... Ne kadar ilgi ve ihtimam gösterseniz Bazylary hiç kar?ylyk vermiyor.
Ö?rendim ki... Para ucuz bir ba?ary.
Ö?rendim ki... En iyi arkada?la sykycy an olmaz.
Ö?rendim ki... Dü?tü?ün anda seni tekmeleyece?ini dü?ündüklerinden bazylary Kaldyrmak için elini uzatyr.
Ö?rendim ki... Yki insan ayny ?eye bakyp Tamamen farkly ?eyler görebilir.
Ö?rendim ki... A?yk olmanyn ve a?ky ya?amanyn çok çe?idi vardyr.
Ö?rendim ki... Her ?artta kendisiyle dürüst kalanlar Daha uzun yol yürüyor.
Ö?rendim ki... Hiç tanymady?yn insanlar, iki saat içinde, senin hayatyny de?i?tirir.
Ö?rendim ki... Anlatmak ve yazmak ruhu rahatlatyr.
Ö?rendim ki... Duvarda asyly diplomalar Ynsany insan yapmaya yetmez.
Ö?rendim ki... A?k kelimesi ne kadar çok kullanylyrsa, anlam yükü o kadar azalyr.
Ö?rendim ki... Kar?ysyndakini kyrmamak ve inançlaryny savunmak arasynda çizginin nereden geçti?ini bulmak zor.
Ö?rendim ki... Gerçek arkada?lar arasyna mesafe girmez. Gerçek a?klaryn da!
Ö?rendim ki... Tecrübenin kaç ya?günü partisi ya?ady?ynyzla ilgisi yok, Ne tür deneyimler ya?ady?ynyzla var.
Ö?rendim ki... Aile hep insanyn yanynda olmuyor. Akrabanyz olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven ö?renebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik de?il.
Ö?rendim ki... Ne kadar yakyn olursa olsunlar En iyi arkada?lar da ara syra üzebilir. Onlary affetmek gerekir.
Ö?rendim ki... Bazen ba?kalaryny affetmek yetmiyor. Bazen insanyn kendisini affedebilmesi gerekiyor.
Ö?rendim ki... Yüre?iniz ne kadar kan a?larsa a?lasyn Dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.
Ö?rendim ki... ?artlar ve olaylar, Kim oldu?umuzu etkilemi? olabilir. Ama ne oldu?umuzdan kendimiz sorumluyuz.
Ö?rendim ki... Yki ki?i münaka?a ediyorsa, Bu birbirlerini sevmedikleri anlamyna gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamyna gelmez.
Ö?rendim ki... Her problem kendi içinde bir fyrsat saklar. Ve problem, fyrsatyn yanynda cüce kalyr.
Ö?rendim ki... Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pi?manly?yn uzun yyllar sürüyor
ATAOL BEHRAMO?LU
|