Alıntıdır.
Okuma ve ogrenme zorlugu ceken cocuklara ozelegitim veren >>bir okul icin bagis toplama yemeginde, cocuklardan >>birisinin babasi katilimcilar tarafindan asla unutulmayacak bir konusma >>yapti. Okula ve kendini adamis ogretmenleri kutladiktan sonra soyle bir soru >>sordu: 'Disardaki etkenler tarafindan etkilenmedikce doga her seyi mukemmel >>bir sekil ve sirada yapiyor. Ama yinede oglum Shay, diger cocuklarin >>ogrendikleri gibi ogrenemiyor. Diger cocuklarin anlayabildikleri >>gibi anlayamiyor.Oglumda dogal olmasi gereken seyler nerede?' Bu soru >>karsisinda dinleyiciler sessiz kaldilar. Baba devam etti. 'Ben inaniyorum >>ki, dunyaya fiziksel ve zeka engelli Shay gibi bir cocuk geldiginde, gercek >>insan dogasi kendini gosterme firsatini buluyor ve bu da insanlarin o >>cocuga davranis sekillerinde kendini gosteriyor.'Ve sonra asagidaki hikayeyi >>anlatmaya basladi: Shay ve babasi bir gun parkta Shayin tanidigi birkac >>cocugun baseball oynadiklarini gorduler. Shay sordu, 'Acaba oynamama izin >>verirler mi?'Shay'in babasi cogu cocugun Shay gibi bir cocugun >>takimlarinda oynamasini istemeyeceklerini ama ayni zamanda eger ogluna >>izin verirlerse oglunun o cok ihtiyacini duydugu, engellerine >>ragmen baskalari tarafindan kabul edilmenin ozguveni ve sahiplenme >>duygusunu verecegini de biliyordu.Shay'in babasi cocuklardan birinin >>yanina yaklasti ve (fazlabirsey beklemeyerek) Shay in oynayip >>oynayamayacagini sordu. Cocuk soyledanisabilecegibirilerine bakti ve sonra >>'Su anda 6 sayi gerideyiz veoyun sekizinci turunda. Herhalde takima >>girebilir ben de onu dokuzuncu turda vurucu olarak sokmaya calisirim' >>dedi. Shay buyuk bir gayretle takimin yanina gitti ve yuzunde kocaman bir >>gulumseme ile takim t-shirtini giydi. Babasi gozunde yas, kalbi sicak >>duygularla dolu onu izledi. Cocuklar oglunun kabul edilmesinden >>dolayi babanin mutlulugunu gorduler. Sekizinci turun sonunda Shay'in >>takimi birkac puan kazandi ama hala 3 sayi gerideydi. Dokuzuncu turun basinda >>Shay eldiveni elinegecirdive sag acik sahaya cikti. Ona dogru hic top >>isabet etmemesine ragmen oyunda olmaktan son derece mutluydu ve babasinın >>ona tribunlerden el salladigini gordugunde yuzunde kocaman bir gulumseme >>vardi.Dokuzuncu turun sonunda Shay'in takimi yine puan kazandi. Simdi butun >>kaleler doluydu, oyunu kazanma sansi ortaya cikmisti ve topa vurma >>sirasi Shay'e gelmisti.Bu noktada Shay'in vurucu olmasina izin vererek oyunu >>kaybetme riskini mi almaliydilar? Sasirtici bir hamleyle Shay'e >>sopayi verdiler. Herkes topa isabet ettirme sansinin sifir oldugunu >>biliyordu cunku birakin topa vurmayi Shay sopayi bile elinde tutmasini >>bilmiyordu.Ama Shay sahaya ciktiginda top atici, diger takimin >>kazanma sanslarini bir kenara birakarak Shay'e bu firsati >>tanidiklarini gorunce birkac adim one giderek yumusak bir sekilde topu Shay'e >>dogru firlatti. Ilk topa Shay zorlukla sopayi savurdu ama iskaladi. Atici >>tekrar birkac adim one dogru geldi ve topu yine yumusak bir sekilde Shay'e >>dogru atti. Shay sopayi savurdu ve hafifce topa dokunarak yere aticiya dogru >>vurdu.Oyun simdi bitecekti. Atici topu yerden aldi ve ilk kaledeki adamina >>kolaylikla atabilecek ve Shay'i sobeleyerek oyunu bitirebilecekti.Ama atici >>topu aldi ve ilk kaledeki adaminin basinin uzerinden diger takim >>arkadaslarinin erisemeyecegi yere firlatti.Tribunlerdeki herkes ve iki >>takimda bagirmaya basladilar, 'Shay, ilk kaleye kos, ilk kaleye kos!'Shay >>hayatinda hic bu kadar uzaga kosmamisti ama ilk kaleye >>gidebildi.Saskinliktan buyumus gozleriyle yere coktu.Herkes bagirmaya >>devam etti, 'Ikinci kaleye kos,ikinci kaleye kos'Nefes nefese Shay >>zorlukla ikinci kaleye kosabildi.Shay ikinci kaleyegeldigi sirada acik >>sahada diger takimdan biri topu almisti ... takimin en kucugu olan bu cocuk >>kahraman olma sansini elinde tutuyordu.Topu ikinci kaledeki >>adamina atabilirdi ama top aticisinin niyetini anladigindan oda kasitli >>olarak topu ucuncu kaledeki arkadasinin basinin uzerinden atti.Herkes >>bagiriyordu, 'Shay, Shay, Shay, butun yolu kos Shay'Karsi takimdan birinin >>yardim ederek onu ucuncu kaleye dogru dondurmesiyle Shay ucuncu kaleye >>kosabildi, 'Ucuncuye kos! Shay,ucuncuye kos!'Shay ucuncuye gelirken diger >>takimdaki cocuklar ve seyirciler ayaga kalkmislardi ve bagiriyorlardi, >>'Shay, hepsini kos!Hepsini kos!' Shay hepsini kostu ve oyunu takimi icin >>kazanan bir kahraman olarak herkes tarafindan alkislandi.'O gun', dedi >>babasi, gozlerinden yaslar asagiya dogru suzulerek,'iki takimdaki cocuklar >>da dunyaya bir parca sevgi ve insanlik getirmeyi basardilar'.Shay bir >>sonraki yaza yetisemedi. O kis oldu. Bir kahraman oldugunu ve babasini mutlu >>ettigini, ve eve geldiginde annesinin de gozyaslari icinde onu kucakladigini >>asla unutmadi.
------------- gorhan811
|