Yıl 1965, bir genel müdürlükte özel kalem müdür yardımcısıyım. Bayrama 10 gün var benim müdür hastalandı. İşe gireli iki hafta olmuş olmamış. Genel müdür bey çağırttılar;
- Tebrik kartları hazır mı ?
- Hangi kartlar efendim ?
- Aman evladım, Şükrü bey sana söylemedi mi? Bayram geldi tebrik kartları şimdiye kadar hazır olmalıydı tüh tüh.. Çabuk hemen hazırlayı verin.
- Emredersiniz efendim.
Genel müdür bey bütün kartları çini mürekkebiyle ve en güzel el yazımla yazmamı istediler. 2000 tanesi alt makamdakilere; " Bayramını kutlar gözlerinden öperim " şeklinde, 1000 taneside üst makamdakilere: " Sizin ve eşinizin bayramını saygıyla kutlarken sıhhatli ve başarılı günler niyaz ederim." Şeklinde yazacaktım.
Sabaha kadar üç bin kart yazacağım, düşünebiliyormusunuz? Kolları sıvadım:
" Bayramını kutlar gözlerinden öperim." 1,5,10,18,28,108,188,558...
yazıyorum yazıyorum bitmiyor nasıl sıkıntı bastı !! 738,918...
İki buçuk saatte paket samsunu bu arada bitirmişim. öyle işkence çekiyorum ki, ekmek parası olmasa bırakıp kaçacağım. Sıra 2000. karta geldiğimde şafak söküyordu. Ben de bitmiştim. Ama önümde hala yığınla duruyor. 1000 tane de üst makamlara yazılmasıgereken var. 4. paket sigarayla birlikte " Sizin ve eşinizin bayramını saygıyla kutlarken sıhhatli ve başarılı günler niyaz ederim." diye yazmaya başladım.
1.5.9.19.39.109.... " Sizin ve eşinizin bayramını kutlarken sıhhatli ve başarılı günler niyaz ederim."
Boyuna yazıyorum. Göz kapaklarım iyice ağırlaştı, takoz koysam yine de kapanacak.
209,529,689.... yaz babam yaz... ama artık kalemi parmaklarımın arasında tutamaz oldum. Ben kaleme değil kalem bana hakim.
" sizin ve eşinizin bayramını saygıyla kutlarken sıhhatli ve başarılı günler niyaz ederim."
"Niyaz ederim başarılı günler sizinle eşinizin bayramını kutlarken."
"Kutlarken eşinizin bayramını saygıyla sıhhatli günler diler. Niyazi ile beraber ederim."
"Niyazi ile beraber sizin ve eşinizin bayramını kutlarken ayrıca sıhhatle ederim."
"Önce bayramınıza eder, sonra eşinizle Niyazi'ye başarılı günler dilerim."
"Sizin de eşinizin de Niyazi' nin de bayramını saygıyla eder, sıhhat dilerim
'alıntı'
Düzenleyen tongut - 28-Subat-2007 Saat 16:36