Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sevgi Sözcükleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Sevgi Sözcükleri
Mesaj icon Konu: Kırlangıcın aşkı... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
eylül81
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 120

Aldigi Alkis: 40
%33
Alıntı eylül81 Cevaplabullet Konu: Kırlangıcın aşkı...
    Gönderim Zamanı: 19-Subat-2007 Saat 22:28
Kırlangıcın biri, bir adama âşık olmuş. Pencerenin önüne konmuş, bütün cesaretini toplamış, röleli tüylerini kabartmış, güzel durduğuna ikna olduktan sonra küçük sevimli gagasıyla cama vurmuş.

Tık. Tık. Tık. Adam cama bakmış. Ama içeride kendi işleriyle uğraşıyormuş. Biraz meşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç! Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, dericin bir nefes almış şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış. Hey adam! Ben seni seviyorum. Nedenini niçin ini sorma. Uzun zamandır seni izliyorum. Bugün cesaret buldum konuşmaya. Lütfen pencereyi aç ve beni içeri al. Birlikte yaşayalım. Adam birden parlamış. Yok, daha neler? Durduk yerde sen de nerden çıktın şimdi? Olmaz, alamam demiş. Gerekçesi de pek sersemceymiş. Sen bir kuşsun! Hiç kuş, insana âşık olur mu? Kırlangıç mahcup olmuş. Başını önüne eğmiş. Ama pes etmemiş, bir süre sonra tekrar pencereye gelmiş, gülümseyerek bir kez daha şansını denemiş; Adam, adam! Hadi aç artık şu pencereni. Al beni içeri! Ben sana dost olurum. Hiç canını sıkmam Adam kararlı, adam ısrarlı; Yok, yok ben seni içeri alamam demiş. Biraz da kaba mıymış, neymiş lafı kısa kesmiş. İşim gücüm var, git başımdan. Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceresine gelmiş; Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda. Aç şu pencereyi al beni içeri. Yoksa sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırım. Çünkü ben ancak sıcakta yaşarım. Pişman olmazsın, seni eğlendiririm. Birlikte yemek yeriz, bak hem sen de yalnızsın yalnızlığını paylaşırım demiş. Bazıları, gerçekleri duymayı sevmezmiş. Adam bu yalnızlık meselesine içerlemiş. Pek bir sinirlenmiş. Ben yalnızlığımdan memnunum demiş. Kuştan onu rahat bırakmasını istemiş. Düpedüz kovmuş. Kırlangıç, son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca, başını öne eğmiş, çekip gitmiş. Yine aradan zaman geçmiş Adam önce düşünmüş, sonra kendi kendine itiraf etmiş; Hay benim akılsız başım. Demiş ne kadar aptallık ettim! Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir dostluk fırsatını teptim. Niye onun teklifini kabul etmedim ki? Şimdi böyle kös oturacağıma keyifli bir vakit geçirirdik birlikte. Pişman olmuş olmasına ama iş işten geçmiş. Yinede kendi kendini rahatlatmayı ihmal etmemiş. Sıcaklar başlayınca, kırlangıcım nasıl olsa yine gelir. Bende onu içeri alır, mutlu bir hayat sürerim. Ve çok uzunca bir süre, sıcakların gelmesini beklemiş. Gözü yollardaymış. Yaz gelmiş, başka kırlangıçlar gelmiş. Ama. Onunki hiç görünmemiş. Yazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşuna. Kırlangıç yokmuş! Gelen başka kırlangıçlara sormuş ama gören olmamış. Sonunda danışmak ve bilgi almak için bir bilge kişiye gitmiş. Olanları anlatmış. Bilge kişi gözlerini adama dikmiş ve demiş ki; Kırlangıçların ömrü 6 aydır.
Hayatta bazı fırsatlar vardır, sadece bir kez elinize geçer ve değerlendirmezseniz uçup gider. Hayatta bazı insanlar vardır, sadece bir kez karşınıza çıkar ve değerini bilmezseniz kaçıp giderler. Ve asla geri gelmezler. Dikkatli olun. Farkında olun. Ve bir düşünün bakalım Acaba siz bugüne kadar pencerenizden kaç kırlangıç kovaladınız?
Mutlu olmak için, sevmek için, görme, işitme...
IP  Tesekkur Et
tongut
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 169

Aldigi Alkis: 15
%8
Alıntı tongut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2007 Saat 01:01
elinize sağlık teşekkürler..

IP  Tesekkur Et
beril
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 355

Aldigi Alkis: 32
%9
Alıntı beril Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2007 Saat 10:26
Anlayana...Önümüze çıkan fırsatları iyi değerlendiremezsek , kıymetlerini bilemezsek gerçekten elimizden uçup gidiyorlar.Teşekkürler , elinize sağlık...
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...
IP  Tesekkur Et
pearl
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 72

Aldigi Alkis: 3
%4
Alıntı pearl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2007 Saat 16:20
Teşekkürler.Güzel bir paylaşım.
Sabırla, koruk pekmez olur.
IP  Tesekkur Et
Bir_ogrtm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 57

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı Bir_ogrtm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2007 Saat 14:21
Paylaştığınız için tşk ler güzel bir paylaşım.
Konya dan Bir_Ogrtm
Göğün her yerde mavi olduğunu anlamak için
dünyayı dolaşman gerekmez.
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2007 Saat 22:59

Eğer elinize gelen fırsatları düşünmeden geri çeviryorsanız. Hayatınızda keşkelerden başka bir şey kalmayacaktır.

IP  Tesekkur Et
eylül81
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%33
Alıntı eylül81 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2007 Saat 13:34
        Çok haklısınız Sinan hocam.
        Biliyo musunuz arkadaşlar, insanlar en çok yapabilecekken yapamadığı ya da yapmadığı şeyler için pişmanlık duyarlarmış.Ve işte bu yüzden de vereceğimiz her karar öncesinde çok iyi düşünmeli.Geçmişi değiştirme lüksümüz olmadığına göre, bari ömrümüzün geriye kalanında, sonunda pişmanlık duymayacağımız kararlar alabilelim.

Düzenleyen eylül81 - 06-Mart-2007 Saat 21:47
IP  Tesekkur Et
Bir_ogrtm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı Bir_ogrtm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2007 Saat 14:12
Aldığımız kararlardan da hiçbir zaman pişman olmayalım. Fırsatlar her zaman çıkmaz insanın karşısına bunu iyi değerlendirmek lazım.
Konya dan Bir_Ogrtm
IP  Tesekkur Et
melike26
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 39

%0
Alıntı melike26 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2007 Saat 20:10
çok güzel teşekkürler
IP  Tesekkur Et
Bir_ogrtm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı Bir_ogrtm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mart-2007 Saat 13:54

ÇOCUĞUNUZDAN MEKTUP VAR !

Sevgili anneciğim, Sevgili babacığım,

Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim, size şunları söylemek isterdim: Sürekli bir büyüme ve değişme içindeyim. Sizin çocuğunuz olsam da, sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum. Beni tanımaya ve anlamaya çalışın. Deneme ile öğrenirim. Bana ayak uydurmakta güçlük çekebilirsiniz. Oyunda, arkadaşlıkta ve uğraşılarımda özgürlük tanıyın. Beni her zaman her yerde koruyup horlamayın. Davranışlarımın sonuçlarını kendim görürsem, daha iyi öğrenirim. Bırakın, kendi işimi, kendim göreyim. Büyüdüğümü başka nasıl anlarım yoksa. Büyümeyi çok istiyorsam da, ara sıra yaşımdan küçük davranmaktan kendimi alamıyorum. Bunu önemsemeyin, ama beni şımartmayın da. Hep çocuk kalmak isterim sonra. Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum. Ancak siz verdikçe, almadan edemiyorum. Bana yerli, yersiz söz de vermeyin. Sözünüzü tutmayınca, sizlere güvenim azalıyor. Bana kesin ve kararlı davranmaktan çekinmeyin. Yoldan saptığımı görünce beni sınırlayın. Koyduğunuz kurullar ve yasakların hepsini begendiğimi söyleyemem. Ancak, hiç kısıtlamayınca, ne yapacağımı şaşırıyorum. Tutarsız davrandığınızı görünce, hem bocalıyor, hem de bundan yararlanmadan yapamıyorum. Öğütlerinizden çok, davranışlarınızdan etkilendiğimi unutmayın. Beni eğitirken ara sıra yanlışlar yapabilirsiniz. Bunları
çabuk unuturum. Ancak birbirinize saygı ve sevginizin azaldığını görmek beni yaralar ve sürekli tedirgin eder. Çok konuşup, çok bağırmayın. Yüksek sesle söylenenleri ben pek duymam. Yumuşak ve
kesin sözler bende daha iyi bir iz bırakır. "Ben senin yaşındayken" diye başlayan söylevleri hep kulak ardına atarım. Küçük yanılgılarımı
büyük suçmus gibi başıma kakmayın. Bana yanılma payı bırakın. Beni yaramazlıklarım için kötü çocukmuşum gibi yargılamayın. Yanlış davranışım üzerinde durup düzeltin. Ceza vermeden önce beni dinleyin. Suçumu aşmadığı sürece, cezama katlanabilirim.
Beni dinleyin. Öğrenmeye en yakın olduğum anlar, soru sorduğum anlardır. Açıklamalarınız kısa ve özlü olsun. Beni yeteneklerimin üstünde işlere zorlamayın. Ama başarabileceğim işleri yapmamı bekleyin. Bana güvendiğinizi belli edin. Beni destekleyin, hiç değilse,
çabamı övün. Beni başkaları ile karşılaştırmayın. Umutsuzluğa kapılırım. Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin. Bütün kuralları birden ögretmeye kalkmayın. Bana süre tanıyın. Yüzde yüz
dürüst davranmadığımı gördüğünüzde ürkmeyin. Beni köşeye sıkıştırmayın. Yalana sığınmak zorunda kalırım. Sizi çok bunaltsam da, soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Kızgınlığınızı haklı görebilirim, ama beni aşağılamayın. Hele başkalarının yanında onurumu kırmayın.
Unutmayın ki, bende sizi başkalarının önünde güç durumda bırakabilirim. Bana haksızlık ettiğinizi anlayınca, açıklamaktan çekinmeyin. Özür dileyişiniz, size olan sevgimi azaltmaz, tersine, beni size daha çok yaklaştırır. Aslında ben sizleri olduğunuzdan daha iyi
görüyorum. Bana kendinizi yanılmaz ve erişilmez göstermeye çabalamayın. Yanıldığınızı görünce üzüntüm büyük olur. Bana verdikleriniz yanında benden istetediklerinizin zor olmadığını da biliyorum. Yukarıda sıraladığım istekler size çok geldiyse, bir çoğundan vazgeçebilirim, yeter ki beni ben olarak seveceğinize
olan inancım sarsılmasın. Benden "Örnek çocuk" olmamı istemezseniz, ben de sizden kusursuz anne-baba olmanızı
beklemem, severek ve anlayışlı olmanız bana yeter. Sizin
çocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama seçme hakkım
olsaydı, sizden başka kimsenin çocuğu olmak istemezdim.
Sizi seviyorum. Ço
cuğunuz.

Konya dan Bir_Ogrtm
IP  Tesekkur Et
hg orhan
Moderatör
Moderatör

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 391

Aldigi Alkis: 305
%78
Alıntı hg orhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mart-2007 Saat 14:04
Tavsiyeler hep keşkeleyen adam için. Peki ya kırlangıçlar ...
gorhan811
IP  Tesekkur Et
eylül81
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%33
Alıntı eylül81 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2007 Saat 20:53
Yanılmıyosam bu mektup Ataol Behramoğlu'na ait.Lisedeydim ilk okuduğumda.Elime geçer geçmez annemle babama okumuştum.Çok duygulanmışlardı.Söylemek isteyip de söyleyemediğim şeylerdi sayın Behramoğlu'nun anlattıkları Embarrassed.
Çok teşekkürler Selim hocam Thumbs%20Up Clap Star.
IP  Tesekkur Et
Bir_ogrtm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı Bir_ogrtm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2007 Saat 10:51
Ben size tşk ederim eylül81.

LEZZETLİ BİR YEMEK TARİFİ

Yemeğin Adı : İNSANLIK

KULLANILACAK MALZEME

Bir Ölçek : GÜNAYDIN,.....

iki ölçek :İYİ GÜNLER,..

Birazcık : İLGİ ..............

Bir Tutam : ANLAYIŞ, .. ....

Kararınca : NEZAKET, ......

Bir tatlı kaşığı : HOŞGÖRÜ. ...........

..............

HAZIRLANIŞI :

Malzemeyi iç dünyanızdan alın,

yıkamaya gerek yoktur,

nasılsa malzemeniz temizdir.

Gönül teknenizde nazikce karıştırın.

Kokusu her yanınıza sinince,

içine duygu şerbeti ekleyip karıştırın.

Karışımı hayat tabağının üzerine

yavaşça yerleştirin.

Üstünü sevgi marmelatı ile süsleyin.

Bir kaç parça gökkuşağı rengi ile süsleyin.

DOYA DOYA İKRAM EDİN VE YİYİN.

AFİYET OLSUN...

Konya dan Bir_Ogrtm
IP  Tesekkur Et
anadolu
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 263

Aldigi Alkis: 561
%100
Alıntı anadolu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2007 Saat 20:44
eylül81 ve Bir_ogrtm öğretmenlerim teşekkürler 
IP  Tesekkur Et
ogretmenim34
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 244

Aldigi Alkis: 46
%18
Alıntı ogretmenim34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2007 Saat 22:37
Çok güzel paylaşımlar.Yüreğinize sağlık...
IP  Tesekkur Et
rukiye neda
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 23

Aldigi Alkis: 6
%26
Alıntı rukiye neda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2007 Saat 23:21
Keşke dememek için bir kez daha düşünüp, hareket etmeli...
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma