Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Özlük Hakları
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Öğretmenler Odası | Özlük Hakları
Mesaj icon Konu: Dnıştay'dan öğretmenlere haberler................. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
eylül81
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 120

Aldigi Alkis: 40
%33
Alıntı eylül81 Cevaplabullet Konu: Dnıştay'dan öğretmenlere haberler.................
    Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2006 Saat 20:41
Dany?tay Ykinci Daire, sözle?meli ö?retmenlerin zorunlu hizmet bölgesinde geçirdikleri sürenin kadrolu ö?retmenli?e geçmeleri durumunda dikkate alynmasy gerekti?ini kaydetti. Daire, ön lisans mezunlaryna ö?retmenlik yolunu kapatan düzenlemenin de yürütmesini durdurdu.
Dany?tay Ykinci Daire, E?itim-Sen ba?vurusu üzerine "Milli E?itim Bakanly?y Ö?retmenlerinin Atama ve Yer De?i?tirme Yönetmeli?i"nin çe?itli maddelerinin yürütmesini durdurdu.
ÖN LYSANSLARIN Ö?RETMENLYK HAKKI SINIRLANAMAZ
Daire, Bakanly?yn yönetmelik ile ö?retmenlik hakkyny sadece lisans mezunlaryna tanyyan düzenlemesinin yürütmesi Dany?tay tarafyndan durdurdu. Dany?tay, Milli E?itim Temel Kanunu'nda ö?retmenlik mesle?ine ili?kin ön lisans mezunlaryna herhangi bir synyrlama getirilmedi?ine dikkat çekerken, getirilmesi dü?ünülen düzenlemenin önceki dönemlerde ön lisans mezunu olarak ö?retmenli?e atanmy? olanlaryn, alan de?i?ikli?ine ba?ly yer de?i?tirme iste?inde bulunabilme imkanlaryny ortadan kaldyraca?yny, bunun da olumsuz hukuki sonuçlar do?urabilece?ini bildirdi.
FORMASYONDA MEB'E GEÇYT YYNE YOK
Daire, Bakanly?yn YÖK'ten ba?ymsyz olarak ö?retmenlere formasyon, sertifika ve orta ö?retim alan ö?retmenli?i tezsiz yüksek lisans programlary açma uygulamasyna da geçit vermedi. Bunun ancak YÖK ile i?birli?i içinde yapylmasy gerekti?ini vurgulayan Daire, "Milli E?itim Bakanly?y'nyn hukuksal düzenlemelere aykyry olarak tek ba?yna söz konusu programlary düzenleyebilme yetkisinin bulundu?undun bahsetmek hukuken mümkün de?ildir" dedi.
Ö?RETMENE BYLGYSAYAR BYLECEK ?ARTI DA
Daire, Bakanly?yn ö?retmen atamalarynda adaylarda aranacak özel ?artlar adaylaryn arasynda syralanan "ö?renimleri süresince en az üç kredilik bilgisayar e?itimi almy? olmak veya Bakanlyk onayly bilgisayar kulanym belgesine sahip olmak" ?artyny da görü?tü. Düzenlemeye ili?kin daha önce iptal karary alynmasy nedeniyle ili?kin olarak daha önce maddeye ili?kin yürütmeyi durdurma karary verdi?i için yeni bir karar.
SORU?TURMALI Ö?RETMENYN YER DE?Y?TYRMESY
Daire, soru?turmayla görev yeri de?i?tirilen ö?retmenlerin, en az iki yyllyk sürenin ardyndan il içi yer de?i?tirme taleplerinde soru?turma öncesi geçirdi?i zamanyn hesaplama dy?ynda tutulmasyny da hukuka uygun bulmady.
VALYLY?YN YETKYSYNE SINIRLAMA
Daire, yönetmeli?in ayny maddesinde valiliklere ö?retmenlerin il içi yer de?i?tirmelerde verilen yetkiyi de kaldyrdy. Valiliklerin iki yyllyk sürenin dolmasyny beklemeden il içinde ö?retmenlerin yerlerini de?i?tirme yetkisinin "synyrsyz istisnalaryn olu?masy" sonucunu do?urabilece?ini vurgulady. Yönetmeli?in 31'nci maddesinde yine valilere ö?retmenlerin görev yerini de?i?tirme yönünde verilen yetki de "synyrsyz" olarak de?erlendirildi, yürütmesi durduruldu.
BAKANLI?IN YETKYSYNE SINIRLAMA
Daire, Bakanly?yn da il içinde ö?retmen da?ylymyny dengeli bir ?ekilde yapma amacyyla bazy okullary yer de?i?tirme dy?ynda tutma yetkisinin de yürütmesini durdur. Böyle bir uygulamada ildeki tüm okullaryn kapsam içinde olmasy gerekti?ine i?aret edildi. Daire, yönetmeli?in 39'ncu maddesinde Bakanly?yn il içi yer de?i?tirmelerde bazy e?itim kurumlaryny dy?ta tutmasyny sa?layan düzenlemesini de durdurdu.
SÖZLE?MELY Ö?RETMENLERE YYY HABER
Daire'nin yürütmesini durdu?u kararlar arasynda sözle?meli ö?retmenleri sevindirebilecek bir kararda bulunuyor. Daire, yönetmeli?in 29'ncu maddesinin (ç) bendinde zorunlu çaly?ma bölgelerinde sözle?meli olarak görev yapan ö?retmenlerin, kadrolu olmasy durumunda sözle?meli dönemde geçirdi?i süreyi zorunlu hizmet açysyndan göz önüne almayan düzenlemeyi hukuka uygun bulmady. Daire, kadrolu ve sözle?meli ö?retmenler arasynda zorunlu hizmet bölgesinde çaly?ma sürelerinin hesaplanmasy açysyndan yasa düzeyinde herhangi bir ayrymynyn yapylmady?yny, bu yüzden yönetmelikle de böyle bir düzenleme getirilemeyece?ini bildirdi.
Daire, ayny maddede zorunlu çaly?ma bölgesinde çaly?ty?y syrada bir soru?turma veya sav üzerinden görevden uzakla?tyrylan ö?retmenin, daha sonra suçsuzlu?u kanytlansa da görevinden ayry kaldy?y dönemin zorunlu hizmetten sayylmamasyny öngören düzenlemenin de yürütmesini durdurdu. Buna göre, ö?retmenin soru?turmanyn devam etti?i süre de zorunlu hizmeti içinde hesaplanacak.
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

Düzenleyen emelgenc61 - 16-Temmuz-2008 Saat 16:37
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma