ben ve ö?rencilerim olayy 1 ay önce çözdük. bu sistem harf birle?tirme gerektiriyor. hergün birharf veriyorum. sadece harfi sezdirmek yetiyor. gerisini hepsi yapyyor. okumada hiç bir problem yok. dikte çaly?masynda zorlanyyorum. 40 dakikada 5 - 6 cümle yazyyoruz. ama 35 ö?rencimide tek tek kontrol ederek yazamayanlary sesleri vurgulatarak muhakkak yazdyryyorum. tabiii bu arada ses nakavt. bo?az iyice gitti. yylba?y itibaryyla %85-90 okuma yazma i?ini bitirece?im. daha erkende bitebilirdi ama dikte çaly?masy zorlatyyor. ama okuma yazma seri olunca çok daha rahat yazarlar ama ben genede i?i sa?lam götürüyorum. bugün zzzzz harfini bitirdik. pazartesi ççç verece?im. günde bir harf vererek okuma yazma olayyny sonlandyraca?ym.. herkese kolay gelsin. i?in syrryny isteyen herkese anlatabilirim.... selamlar...
d sesiyle ilgili aly?tyrmalr yaptym..her harfe mutlaka 2 gün ayyryyorum.ilk gün yazma ve dikte,2.gün sürekli okuma gün boyunca..herkese bu yöntemi tavsiye ederim de?ilse hergün bir harfle yazmada büyük problemler çykyyor ortaya.her yazan okuyabiliyor ama her okuyan yazmada problem ya?yyor.
planyma görede yaryyylla birlikte harflerin ve yazmanyn tümü bitmi? oluyor.
dün s sesini verdim bugün son saat d sesini hissettirdim.12 ki?i okuyor,5 taneside bu dönem okur gibi ama kalany ne olur bilmiyorum. veli toplantysy yaptym bu hafta, 15 ki?i geldi di?er yarysy yoktu velilerimin.ders çaly?tyrma,ödev yaptyrma,temizlik vs konular hakkynda bilgi verdim.ertesi gün okuma ödevini yapan ö?rencisayysy 17 yazma ödevini yapan sayysy 10 o kadar çaba çaba sonuç yine ayny.yazylary ise bir türlü düzelmiyor.arkada?lar yazylaryny düzeltmek için tavsiyeniz varmy?
Ben de bugün ö sesi ile ilgili okuma ve yazma çaly?masy yaptyrdym.Pazartesi b sesini vericem.Hala daha hafta da iki ses veriyorum.24 ö?rencimden 10 tanesi verdi?im sesleri okuyor.Di?er mysyrlarymy ysytyyorum.Ne zaman patlarlar bilmem.
ö?retmen03 karde? bizimle payla?yr mysynyz çaly?malarynyzy?Buraya yazarsanyz herkes faydalanabilir.Herkese kolay gelsin.
Arkada?lar;ben köy okulunda ö?retmenim ve bana göre ilerdesiniz.Bu hafta sadece" y " sesi ile ilgili çaly?ma yaptym ama önümüzdeki hafta " s" sesi ve " d " sesini verece?im. ?u anda fena de?il.25 ö?renciden 5 ö?renci ful okuyor.Verdi?im sesleri okuyanlarda ço?unlukta .2 ki?ide problem var.Matematik çok zevkli ö?renciler için. Toplama tamam, çykarma verece?im önümüzdeki hafta.Dikte çaly?masy da ba?aryly. Herkese kolay gelsin ve YYY TATYLLER...
sabah toplantym vardy.çok yorucu bi gün oldu.ç sesi ile ilgili kelime ve metin çaly?masy yaptyk.p.tesi yerli maly oldugu için,güme gidecek gün maalesef.çünkü burda yerli maly kutlamasy tam bi ?enlik içinde geçiyor.ö?retmen03 arkada?ym i?in syrryny payla?abilirim demissiniz,i?in syrry ne ise bizimle de payla?yn da ö?renelim.sonuçta burda hepimiz payla?ym için burdayyz...selamlar...
Bugün "g" sesini verdim.Biraz okuma çaly?masy yaptyktan sonra dikte yaptyrdym.Artyk i?i kavradyklary için ses verdikten sonra hemen okuyup yazabiliyorlar.Yyi çaly?malar arkada?lar.
Ynanyn ben de çok merak ettim benim 8 tane ö?rencim var ki hafta sonlary da ders veriyorum 2 kere doktora gittim faranjit yüzünden ama arkada?kadar ba?aryly olamyyorum. ?ayet bizim bilmedi?imiz bir yöntem uygulamakta ise bizimle payla?yrsa çok sevinirim. Pazartesi ççç sesini vermeyi planlyyorum 28 ö?rencimin 13 tanesi verdi?im bütün sesleri okuyor ve dikte yapabiliyor. 5 tanesi seslerin hepsini biliyor ama bir türlü kayna?tyramyyor. 2 synyf tekrary hala ayny 1 kayna?tyrma 7 umutsuz vakaa var ama umutluyum önceki sistemde okumalary nisan mayysy buluyordu ama ?imdi yaryyyldan önce okuyorlar demek ki yeni sistem faydaly ve ezberci olarak de?il de gerçekten ö?renerek okuyorlar. Bütün meslekta?laryma kolay gelsin saygylarymla.
Gelecek bizim ellerimizde şikayet ettiklerimiz gibi eğitmeyelim.Sonra şikayet edilenler bizler oluruz.Çiçeklerimizi soldurmayalım.
ben cuma günü h sesini verdim .29 ö?rencim var 21 tanesi okuma yazmaya geçti .kurban bayramyna tüm harflerim bitiyor.synyfyn tamamy da okuma yazmaya geçiyor.Arkada?lar bu i?in çok özel bir syrry yok i?in syrry çevre ?artlary ve velilerde bitiyor.
Arkada?ym katylyyorum sana ö?rencinizin alym gücü varsa, veli ilgili ise, ders araç gereçleri etkin kullanylyyorsa, bizde gerekli rehberli?i yapabiliyorsak olay bitiyor. Ancak benim bir çocu?um var ki anne yok baba içkici eve u?ramyyor çocuk ordan burdan gelen yardymlarla okula geliyor 2 gün gelip 3 gün gelmiyor gelin siz buna harf ö?retin. Bir de konu?muyor evde o kadar ezilmi? ve acy çekmi? ki hayata küsmü?.
Gelecek bizim ellerimizde şikayet ettiklerimiz gibi eğitmeyelim.Sonra şikayet edilenler bizler oluruz.Çiçeklerimizi soldurmayalım.
merhaba, ben bir köy okulunda çaly?yyorum. sizler bana göre o kadar ilerdesiniz ki. ben daha pazartesi günü u sesini verece?im. 15 ö?rencim var. dört tanesinin durumu hiç iyi de?il. sesleri tanyyorlar ancak birle?tiremiyorlar. veliler çok ilgisiz. okula bile gelmiyorlar. eve verdi?im ödevlerin ço?u bo? geliyor. günde mutlaka iki ya da üç ö?renci okula gelmiyor. ne yapaca?ymy bilmiyorum. çok sykyntylyyym. o kadar çok çaly?yyorum ki uyku bile do?ru dürüst uyuyamyyorum. ama bir türlü olmuyor. ö?renciler sesi do?ru düzgün kavramadan da di?erine geçmek istemiyorum. bana yardymcy olursanyz sevinirim.hepinize kolay gelsin.
Sayyn Hocam, çevrendeki ö?retmenlerin veya buradaki ö?retmen arkada?laryn hangi seste olduklary senin için önemli olmasyn. Seni ilgilendiren görev yapty?yn köyün, okulun ?artlary, ö?rencilerinin kapasitesi. Okuma-yazmada veli deste?i çok önemli, senin velilerde bu yoksa sayyn Hocam yapman gereken, acele etmemek, sesleri tam olarak kavratmak, seslerin birle?mesini tam olarak kavratmak. Devamsyzlyk olayyna müsaade etme. Gerekiyorsa velilerin gözünü korkut. Nasyl olsa önümüzde daha 2. dönem var. Sen yine kendi bildi?in gibi ö?renciler sesi kavramadan di?erine geçme. Ba?arylar diliyorum.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma