Konu: sınıfım yaramazlık dozunu aşıyor Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 21:08
öğretmenlikte ikinci yılım. Çocuk dediğin biraz yaramaz olur düşüncesi taraftarıyım. ama dozunu bilmeli. sınıfımda birden çok yaramazlık yapan öğrenci var. hepsini sınıfın ayrı yerlerinde oturtuyorum. derste arkadaşlığı bırakıp dersle ilgilenmeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. pekiştireçler kullanıyorum. yine aynı yine aynı. hadi yaramazlık yaptıkları gibi okuma yazmayla da ilgileri yok. sınıfımda çoğu öğrenci elatı okurken bu öğrenciler e ye ela diyor. sınıfımda oyunlarla öğretmeye çalışıyorum okuma yazmayı ama onlar bi haber herşeyden ilgilerini çekmenin başka yolu var mıdır acaba?
MERHABA TOPRAK HOCAM,
SİZİ ANLIYORUM. GERÇEKTEN ÇOK ZOR. BEN 19. YILIMI ÇALIŞIYORUM. BU TÜR ÖĞRENCİLERLE BAŞA ÇIKMANIN TEK YOLU :::SEVGİ::: DOĞRU SÖYLÜYORUM ONLARI GERÇEKTEN SEVİYORSUNUZDUR ZATEN AMA ONLARA SEVGİNİZİ GÖSTERMEKTEN ÇEKİNMEYİN. TABİİ ŞIMARTMADAN TATLI SERT YAPMAYA ÇALIŞIN. ONLAR DA SİZİ SEVSİNLER AMA ÇEKİNSİNLER DE. ONLARLA YALNIZ KONUŞUN, OLUMSUZ DAVRANIŞININ NEDEN YANLIŞ OLDUĞUNU SABIRLA RENCİDE ETMEDEN ANLATMAYA ÇALIŞIN. BU DAVRANIŞLARININ SONUCUNDA ÜZÜLDÜĞÜNÜZÜ BELİRTİN. ÖZELLİKLE YALNIZ KONUŞUP DEĞER VERDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN DERİM.
DENEYİMLE SİZ BUNLARI ZATEN KEŞFEDECEKSİNİZ.
" Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey..."
HEPİMİZE KOLAY GELSİN:)
toppprrak öğretmenim.Bu çocuklarla devamlı okuma yazma mı yapıyorsun?
Müzik, Beden Eğitimi,Resim gibi dersleri es mi geçiyorsun? Enerjilerini tüketmen gerek.Hem seveceksin,hem disiplin yapacaksın ve enerjilerini tüketeceksin.Kolay gelsin.
arkadaşlar benim 2. yılım bitmek üzere.bulunduğum yerde dayak çok fazla.ben bir sürü yöntem denedim.sonunda karar verdim ki gülmek onlara sevgiyi hissettirmek en işe yarayanı.tabi bazen dayanamıyor insan sinirine hakim olamıyor.yaramazlık yapana samimi bir şekilde gülüyorum çocuk da bana bakarak gülümsüyor.he tabi yaptığını onaylayacak şekilde değil.yani onun yaptığının yanlış olduğunu da hissettirip doğru davranmasına gülümsüyorum.deneyin :)) hayatınız gülücüklerle dolu olsun
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma