Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: gelişmemiş çocuklar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
fvelmas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 37
%100
Alıntı fvelmas Cevaplabullet Konu: gelişmemiş çocuklar
    Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2009 Saat 20:42
slm arkadaşlar.Bu sene 1.snfı okutacağım. kenar bir mahalle okulunda görev yapıyorum.Öğrencilerimin çoğu, genellikle ilkokul mezunu ve asgari ücretle geçinen ya da okuma yazma bilmeyen ve sürekli bir işi olmayan ailelerden geliyor.Hem fiziksel hem zihinsel yönden
olması gerkenden çok geriler.Şu anda sınıfımda 2003 doğumlu olmasına rağmen çok zorlanacağını tesbit ettiğim bir kaç öğrencim var.eskiden bu tip öğrenciler Kasım ayına kadar denenip başarısız olmaları durumunda kesin kayıtları yapılmıyordu.Ama müdürümüz artık öyle bir şeyin olmadığını hepsinin otamatik olarak kesin kayıtlı olduğunu ve gelmek zorunda olduklarını söyledi.Bu doğru mu? fiziksel görüntüsü ve zihinsel gelişimi geriden gelen bu tip çocuklarımız için ne yapılabilir ?seneye devam etmelerini sağlayabilir miyiz? onları yapamadıkları şeylere ve daha gelişmiş çocuklarla yarışmaya zorlamak haksızlık olmaz mı.Bu konuda MEB in bir kararı var mı?ya da sizlerde nasıl bir uygulama var? neler yapıyorsunuz?cevaplarınızı bekliyorum.
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2009 Saat 21:46

hocam müdürünüz doğru söylemiş. ancak yapılacak şeyi bildiğim kadarı ile anlatayım..

önce çocuğa etkinlikler veriyorsunuz (verdiğiniz etkinlikleri mutlaka dosyalayın) tabi haliyle çocuk yapamıyor. siz okul rehber öğretmeni ile görüşüp ben bu etkinlikleri yaptırdım ama çocuk bunları yapamıyor diyor ve çocuğun diğer zihinsel yada fiziksel sorunları varsa açıklıyorsunuz..(bunları kayıt altına almanız yararınıza olacaktır.) rehber öğretmen çocuğun etkinliklerini inceliyor.(rehber öğretmeninizle aranız iyiyse bir derse davet edin bir de çocuğu sınıf ortamında görsün.)
sonra rehber öğretmen okul rehberlik kuruluna başvuruyo. okul rehberlik kurulu uygun görürse RAM' a yönlendiriyor. orada çocuğa belirli testler yapıp tanı koyuyorlar (örnek öğrenme güçlüğü var gibi.) sonra ya okulda kaynaştırma olarak kalmasına karar verirler ve size BEP (bireysel eğitim planı) veririler siz onu uygularsınız. yada haftanın belirli günlerinde Özel eğitim kurumlarına gitmesine karar verebirlirler..

bu süreçte her zaman sizin yaptığınız etkinlikler baz alınır. bunun için o öğrenciye ait etkinlik örneklerini mutlaka saklayın sizde isteyecekler.

ama daha kısa yol derseniz. okul müdürü anlayışlı ve ilgili biri ise bu prosedürü size hiç yaşatmaz ve sizi yönlendirir. o yüzden siz rehberlik öğretmeni ve müdürle bu konuyu konuşun..
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: fvelmas,
fvelmas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı fvelmas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2009 Saat 21:11
Yaptığım araştırmalar sonucu İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ nin 15. maddesinde şöyle bir hüküm buldum.

Okula Kayıt Yaşı

Madde 15 — İlköğretim okullarının birinci sınıfına, o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Yaşça kayıt hakkını elde eden ancak bedenen yeterince gelişmemiş olan çocuklar, velisinin yazılı isteği üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına devam edebilir veya kayıtları bir yıl ertelenebilir.
aradığım şey buydu işte..demek ki o çocuklarımıza da bir şans tanınabilir,tabiki okul idaresi ve velilerin de aynı fikirde olması gerek.... Bir gösterelim bakalım ne diyecekler...
benimle aynı sorunu yaşayanlara duyrulur.

Düzenleyen fvelmas - 17-Eylül-2009 Saat 21:14
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora, bulentmogul,
cutamko
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 1
%33
Alıntı cutamko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 13:22
sevgili eğitimciler benim oğlum 2003 26 kasım doğumlu. Fiziki görüntüsü küçük ama ne yazma nede okuma problemi var. Hatta benim ona okuduğum masal kitaplarındaki sesleri söylememi istiyor (öğretmeni ikinci grup seslerden "o" sesinde) ben ona m-v-s-k
bu sesleri söylediğimde birleştirerek çözüyor ve okuyor. Ben öğretmenden önce göstermek istemiyorum ama çocuk zorluyor. Doğrumu yapımıyorum kafam çok karışık.
Birde öğretmeni o kadar çok şikayet ediyorki çok hareketli ve yaramaz diyor. Artık bunaldım. Ben çalışan bir anneyim. Lütfen bana yardım edin çocuğum evet hareketli bir çocuk ama okumayı şu anda seslerin tamamını versem çözmüş durumda nasıl oluyor sınıfta durmayan bir çocuk nasıl öğrenecek kafam allak bullak işime konsantre olamıyorum. Bunları düşünmekten ne yapacağımı şaşırdım.  Cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler 
IP  Tesekkur Et
tubaogretmen
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%100
Alıntı tubaogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2009 Saat 11:17
ben 3 sene köyde(1-2-3. sınıflar birarada), bu sene ilçe merkezde(1.sınıf) görev yapan bi öğretmenim. 1.sınıflarla 4. kez karşılaşıyorum.
ilk önce şunu söylemem gerekir ki sizin gibi ilgili veli bulmuş daha ne istiyor öğretmenininz anlamadım.siz masaldan bahsediyorsunuz, ben verdiğim cümleleri öğrencim okurken velilerimin  dinlesinler yeter diyorum.
 benim de bir öğrencim sürekli konuşuyor, etkinliği bitirdiği an, diğer arkadaşlarına okuma yaptırdığım zaman öncelik istiyor ve ben sürekli uyarmak zorunda kalıyorum. ama onun sınıfta olması zenginlik katıyor ve ailesi de ilgili. bu öğrencime nasıl yaramaz derim şimdi. özgüveni yüksek sadece. bunun tersi hiç konuşmayan öğrencilerim de var. bu zenginliği idare etmek bize düşüyor.
 o yüzden çocuğunuz da yada kendiniz de problem aramayın.
iyi günler...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: cutamko,
cutamko
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%33
Alıntı cutamko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2009 Saat 13:24
tuba öğretmenim öncelikle cevapladığınız için çok teşekkürler. İyiki sizin gibi eğitimciler var. Ben çocuğumda bir problem var diye düşünmeye başlamıştım. Galiba biraz zamana bırakmak gerekecek. Tuba öğretmenim tekrar teşekkürler.
IP  Tesekkur Et
fvelmas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı fvelmas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2009 Saat 07:57
Orjinalini yazan: cutamko

sevgili eğitimciler benim oğlum 2003 26 kasım doğumlu. Fiziki görüntüsü küçük ama ne yazma nede okuma problemi var. Hatta benim ona okuduğum masal kitaplarındaki sesleri söylememi istiyor (öğretmeni ikinci grup seslerden "o" sesinde) ben ona m-v-s-k
bu sesleri söylediğimde birleştirerek çözüyor ve okuyor. Ben öğretmenden önce göstermek istemiyorum ama çocuk zorluyor. Doğrumu yapımıyorum kafam çok karışık.

Birde öğretmeni o kadar çok şikayet ediyorki çok hareketli ve yaramaz diyor. Artık bunaldım. Ben çalışan bir anneyim. Lütfen bana yardım edin çocuğum evet hareketli bir çocuk ama okumayı şu anda seslerin tamamını versem çözmüş durumda nasıl oluyor sınıfta durmayan bir çocuk nasıl öğrenecek kafam allak bullak işime konsantre olamıyorum. Bunları düşünmekten ne yapacağımı şaşırdım.  Cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler 

sayın ilgili veli, 12 yıllık öğretmenim. Bu sene 1. sınıfı okutuyorum.sınıfımda okumayı çözen bir öğrencim var. Bu çok güzel hazır öğrenci diyordum ....ama işler gözüktüğü gibi olmuyor.. bir kere ötekilere düşünmek için hiç fırsat vermiyor..herkesten önce yazmayı okumayı tamamlayıp sıkılmaya başlıyor onu meşgul etmek için sürekli görevler veriyorum...yardımcım ol ..arkadaşına yardım et gibi.ama belli bir süre sonra haklı olarak sıkılıyor ve yaramazlıklar başlıyor..yani okumayı bilen çocuk zaten biliyorum havasında..işini bitirip eğlenceye başlıyor doğası gereği ..öğretmeni de haklı bir açıdan ..
bence çocuğunuza eğer sınıfı aynı seviyede değilse yeni harfler öğretmeyin...onun yerine matematiğe yoğunlaşın basit toplama çıkarma 2 şer 5er 10 ar
3 er ileri geri ritmik sayma vb yaptırabilirsiniz.tabiki çocuğunuzun hareketli olması normal çünkü 1. sınıf çocuklarının yüzde 90 ı öyle hele erkek çocuklar..ama bu öğrenme güçlüğü çekecek anlamına gelmiyor..sizinkinin maşallahı var zaten..

Düzenleyen fvelmas - 22-Kasim-2009 Saat 07:58
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: cutamko,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma