Bugün okulda " k " sesi ile ilgili çalışmalar yaptım. Daha sonraki derste dikte çalışması yaptım. Ben söyledim öğrenciler ezbere yazdılar. 25 öğrenciden 8 tanesi sıfır hata ile yazdılar. Gerisi ufak tefek hatalarla. Cümleleri yazamayan 2 kişi. Sanırım fena değil. Daha iyi olacaklar tabi.Önümüzdeki hafta sadece " ı " sesini verip çok tekrar yapmayı düşünüyorum. O zaman biraz daha iyi olacaktır umarım. Sevgiyle kalın...
öğretmenim stres vermek zaman zaman iyi geliyor çocuklara,pazartesiye sizde sakinleşirsiniz.ben dün verdim stres bu gün çok yüklenmedim çocuklara öyle olunca kolay öğrendiler,bende rahatladım onlarda.
Haftanın son günü ben de istemesem de çok stresliydim bugün.Sınıfıımın durumu çok kötü değil ama daha iyi olması için çok çaba gösteriyorum.Herkes gibi.Fakat bu hafta birtürlü sınıfıma hakim olmadım.Çok iyi giden 3 öğrencim çok gerilediler.Orta dediğim 1 öğrenci çatmaları öğrendi.İşte 1 ileri 3 geri oldu.Diğerleri iyi sayılır bazı heceleri biliyorlar ama daha sistemi kavramadılar.
1 öğrencim malesef çok kötü.Okuma yazma sayılar hiçbir şey yok.Hatta onları bırakalım.Düz çizgi bile yok.Ne yapmalıyım bu çocukla şaşırdım.Ve kaynaştırma da değil.Tabi RAM a gitmedi ama dış özürü yok.Sanırım görsel zekası düşük.
Pazartesi daha enerjili ve güler yüzlü olarak gidicem sınıfa ve y sesini vericem.
BENDE 10 ÖĞRENCİ VAR ARKADAŞLAR DÜN K SESİNİ VERDİM BU GÜN TEKRAR YAPTIRDIM BAKMADAN YAZMA ÇALIŞMASI YAPTIRDIM 10 TANEDEN 3 TANESİ HEPSİNİ TAM DOĞRU DİĞERLERİ BAZILARINI DOĞRU BAZILARINI YANLIŞ YAPTILAR
BÜTÜN SESLERİ BİLİYORLAR ANCAK ÇARPAMIYORLAR BİRBİRLERİNE SONUÇ NE OLACAK BENDE STRESTEYİM
bende bugün d sesi ve diger kelimelerle cümle yaptık ve metin okuması yaptım.ve aynı zmanda dikte yaptım.sınıfım 45 kişi ve 24 tanesi söylediğim her şeyi hatasız yazdılar.diğerleri çat pat.bunun yanında öle bakanda var.yani tavan ve taban ikisi bir arada.yarın da kursum var.hayrılısı bakalım.herkese başarılar...15 harfi verdim.d ile birlikte ğ yide saymassak,geriye 13 ses kaldı.ilk düönem bitcez sanırım.böyle giderse ilk okumaya geçecekler şimdiden bellide,diğerleri için geriye dönüş yapıp baştan almam gerekiyo sanırım yada onlara başka etkinliklerle çalışma yaptırmam.mısır patlaması gibi saçılacaklar ama eğitimde de bu var zaten.hepsi aynı olamaz ve bu süreç içerisinde mutlaka okurlar.ama sabr etmek lazım die düşünüyorum,...
Cuma günü, sanki tüm haftanın yorgunluğunu hissediyor insan.Neyseki hafta sonu geldi.Ben bugün, "y" sesiyle ilgili okuma ve dikte çalışması yaptırdım.İyi çalışmalar arkadaşlar...
mrblar...bende pazartesiye y sesini vericem...2 öğrencim okumaya geçti velileri çok ilgili...diğer öğrencilerim de bir iyi bir kötü ...anlam veremediğim bir şekilde......neyse herkese kolay gelsin...
Selam arkadaşlar,Ben bugün tekrar yaptım,en son ö sesini vermiştim.Çocuklar baya işi kavradılar.Ama yinede 6-7 öğrencimde sorun var.Sesleri tanıyorlar ama birleştiremiyorlar.Ya da okuyorlar ama yazamıyorlar.Böyle sorunlar yaşıyoruz.Ben de bugün haftanın son günü olması nedeniyle oldukça zorlandım,nöbet günümdü ayrıca,okul büyük ve öğrenci sayısı çok olunca zor oluyor tabi.Pazartesi daha iyi olur inşallah...
Yazılanları okuyunca inanın rahatlıyorum sorunlarımız hep aynı ben de ssss sesini verdim ama inanın bugün işlediğim dersten ben bile memnun değilim boğazım ağrımasına sesim kısıık olmasına rağmen derse giriyorum bir de verdiğimi alamadıkları zaman inanın kahroluyorum cumartesi kurslarına başlayacağım belki birkaç öğrenciyi kurtarabilirim. Kendilerini ne çok sevdiğimizi bilseler belki daha çok çaba sarfedecekler ama olsun onları bu halleriylede çok seviyorum iyi ki öğretmenim hepinize kolay gelsin
yaa ne güzel hepiniz öğretmen olmuşsunuz ders veriyosunuz inşallah bende görebilirim o günleri hacettepe ünv 3. sınıf öğrencisiyim sizce başarılı olur muyum ne dersiniz?
Hayat yaşamaya değer ne olursa olsun tadını çıkar...
Mutlaka başrılı olursun.Ama sen bundan önce kpss sınavını düşünmelisin.Amacım seni strese sokmak değil ama bir başlansın arkası geliyor.Önemli olan başlamak.
OOOOOO Maşallah!!! Bende kendimi hızlı gidiyorum sanırdım ama benden hızlı gidenler varmış . Ama şu varki köy okulu farkediyor bir nebze. Çünkü veliler çok ilgisiz. Pazartesi " "ı " sesi ve bu hafta bol tekrar benim niyetim .Hepimize kolay gelsin öğretmenlerim...
doah ben de k sesindeyim sıkma canını veli desteğin yoksa,sorunlu öğrencilerin varsa ve küçük bir yerlerşim bölgesindeysen bu hız iyi bence.sonra insan streslenip çocukları çok üzüyor.zaten çocuklar birleştirme olayını kavrayınca tamamdır.bu arada matematik dersinde neler yapıyorsunuz arkadaşlar?
merhaba arkadaşlar.okula başlayalı iki hafta oldu .ayağım kırıldığı için dört aydır .evdeydim. hemen birinci sınfı verdiler.diğer birinci sınıflardan çıkma bir sınıf yapılmış.sağolsun zümredaşlarım .özenle seçmişler.bir aydır vekil öğretmen varmış .çoculkarın ne günahı var deyip sınıfı sahiplendim.cuma günü u sesini verdim ama çocuklarla çalışırken e sesindeymişim gibi geliyor. hergün ankaradan polatlıya gidip geliyorum.saat 11 de evden çıkıp 19.30 da eve geliyorum.çocuklar rüyalarıma giriyorlar.veli desteği hiç yok.okulda fotokopi sorunlu.çok enterasan bir müdürümüz var.yani arkadaşlar ben iki haftadır aynı şeyleri yapıyorum.umarım başarırım.hepinize selamlar
ben cuma günü "b" sesi ile çalıştım. Resmen olmasa da arada "ü"sesini de bu hafta "ö" ile beraber vermiş oldum. Haftanın en sevindirici tarafı geriden gelen 3 öğrencimin 2'sinin ilk grup sesleri halltmesi oldu.Ancak nakil gelen bir kızımla çizgi çalışmalarına başladık. Anne baba okuma yazma bilmiyor ve şu anda bu konuda kendimi çaresiz hissediyorum. Hem sınıfa kabul ettirmek hem de ona zaman ayırarak ayrı çalışmak çok güç. Okuma yazmayla sorun birbiçimde halloluyor da okuduklarını anlamaları konusunda acilen önlemler almak gerek. Bunun için verdiğim ödevleri buna göre belirlemeye çalışıyorum .Bu nedenle de ödev hazırlamak hayli meşakkatli oluyor. Sanırım bundan sonrası daha çeşitli ve sorunlu olacak. Rahatlamayı beklerken... Matematik, okuduğunu anlama, okuma yazma (hem de farklı düzeylerde) birarada götürmek sizlerede ürkütücü gelmiyor mu? Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Herkese kolay gelsin...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma