Konu: 2. grup sesler ile oluşturduğumuz sunular.... Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2008 Saat 21:51
2. grup sesler ile olusturdugumuz kelimeler için bir powerpoint gösterisi hazirladim. Umarim yararli olur. Bu sitede yer alan afislerimin aynisi ancak hem renkli hem de heceler sirasiyla geliyor ve çocugun heceleri birlestirmeyi kavramasini amaçliyor. Nasreddin Hocayla okuma yazma ögreniyorum CDsine benzer formatta hazirladim.
Ben bu sunuyu derste su sekilde kullanacagim: 1. Ilk önce resim geliyor. Ögrencilerden resimde gördüklerinin ne oldugunu söylemelerini isteyecegim. 2.Sonra bunu dogru sekilde defterlerine yazmalarini isteyecegim. 3.Yazdiklarini okuyarak kontrol etmelerini isteyecegim. 4.Sonrada bilgisayarda tiklayarak hece hece birlesmeyi gösterecegim. 5.Sesli olarak 1 kerede ögrencilerin hecelemeden kelimenin ne oldugunu söylemelerini isteyecegim. 6.Defterde yazdiklari ile kelimenin dogrusunu karsilastirmalarini isteyecegim. Yanlis yapanlar düzeltecek.
Bu yönteme benzer, cümle ve metinler için dikte yöntemi de uygulayacagim.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma