Konu: 13 Kasım 2006 (Pazartesi) Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2006 Saat 16:12
Bu gün sınıfta ................................. lütfen yaptıklarımızı paylaşalım ki gelecek sene 1. sınıf okutacak arkadaşlar aynı sıkıntılarla karşılaşınca ne yapmaları gerektiğini bilsinler. Saygılarımla...
Arkadaşlar, ben "n" sesini vermeden "o" sesine geçmiştim. Pazartesi günü "n" sesini vereceğim. Çok geri kaldığımı düşünmüyorum. Bu sistemde geri dönüp tekrar etme olayı zor oluyor. Çok geri olan öğrencilerimle öğle araları15-20 dakika çalışıyorum. Bence önemli olan çocukların sistemi kavramaları. Sesleri birleştirip hece, heceleri birleştirip kelime oluşturmasını kavradıktan sonra haftada 3 ses bile vereceğimimz günler gelecek. Herkese kolay gelsin...
ben bugün r sesini verdim.hissettirme ve yazma çalışmaları yaptık.bence de ağır ağır sindirerek gitmek en iyisi galiba.bol bol metin yazıp okuyoruz.dikte çalışması yaparken zorlanmalar oluyor.zamanla oturur heralde.
benilk iki ders tekrardan sonra m sesini verdim,hissettirmnin ardından,hece e kelime alıştırmaları yaptım.46 öğrencim var,çoğunlugu işi kvradı,ben tahtaya yazmadan jemen okuyolar,durumu iyi olan velileri yöndiriyorum,kendileri evde harfleri veriyolar,cd.aldılar hepsi,öncelikle kendileri öğrendiler,sonra da çocuklarar öğretiyolar,,bu sayada yük üzerimden bayağı indi,bide 15 tane hafta sonu kurs verdiğim öğrencim var,onlar mükemmel durumdalar şimdi,zaman geçtikçe daha da iyi oluyor,inş.hapimiz bu işi başaracaz.sevğilerle...
Bugün 2 ders tekrarın ardından m sesini verdim anlayan zaten evde öğrenip geliyor ama ilgisiz ailelerin çocukları yine aynı özellikle sınıfımın %80 i sesleri tanıyor ve sesini çıkarıyor ancak yazarken çok zorlanıyorlar. Bazıları da okurken tı e diye okudular mı çıldırıyorum hepimize kolay gelsin
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma