Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
İlkokuma Yazma Çalışma Kağıtları
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | İlkokuma Yazma Materyalleri (Sizden Gelenlenler) | İlkokuma Yazma Çalışma Kağıtları
Mesaj icon Konu: Ata'ya Sesleniş Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: Ata'ya Sesleniş
    Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2006 Saat 20:26
Sevgili meslektaşlarım bildiğiniz üzere yarın 10 kasım. Bu yüzden 10 kasımda sevgili Ata'mıza söyleyecek duygu ve düşüncelerimiz vardır düşüncesinden yola çıkarak bu başlığı açtım saygılarımla...

Düzenleyen sinanuzun - 09-Kasim-2006 Saat 20:28
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2006 Saat 20:42

Sevgili Atam seni  ilk öğretmenlerimiz anlattı bize. Şimdi bizlerde öğretmeniz ve bizlerde seni anlatıyoruz öğrencilerimize. Ruhun şâd olsun Atam. Biz öğretmenler çizdiğin ilkeler doğrultusunda yürümeye devam ediyoruz.

MUSTAFA KEMAL'İ DÜŞÜNÜYORUM

Mustafa Kemal'i düşünüyorum;
  Yeleleri alevden al bir ata binmiş
  Aşıyor yüce dağları, engin denizleri,
  Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda,
  Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri...

Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında
Destanlar yaratıyor cihanın görmediği
Arkasından dağ dağ ordular geliyor
Her askeri Mustafa Kemal gibi.

Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel
Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere.
Al bir ata binmiş yalın kılıç
Koşuyorlar zaferden zafere...

Ölmemiş bir Kasım sabahı!
Yine bizimle beraber her yerde.
Yaşıyor dört köşesinde vatanın
Yaşıyor damar damar yüreklerde.

Mustafa Kemal'i düşünüyorum:
Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda,
Mavi gözleri ışıl ışıl görüyorum.
Uykularıma giriyor her gece.
Elllerinden öpüyorum.

Ü.Yaşar OĞUZCAN

Düzenleyen sinanuzun - 09-Kasim-2006 Saat 20:53
IP  Tesekkur Et
akdas_m
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı akdas_m Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2006 Saat 21:39

Yine 10 kasım geliyor...
Saat 9.05'te sessizlikle bütünleşiyorsunuz, siren seslerinin inadına bağırmalarına rağmen... Yine de sessizsiniz...
Lütfen bir 10 Kasım sabahı şöyle yüksek bir yere çıkın ve ayaklarınızın altındaki kenti bir gözleyin. Zamanın durduğuna tanıklık edeceksinizdir, evet, bu çok özel bir andır.
O sabah okula giden küçüklere bakın, ellerinde rengarenk kasımpatları göreceksinizdir. Çiçeğin boyutu elleri kadardır, ufacık elleriyle hazinelerini kavrarlar, son derece ciddidirler. Ata'larına saygıyla ve sevgiyle tüm dünyanın zenginliklerini içeren armağanlarını verirler.
Saat 9.05'te sessizsiniz, dünyanın keşmekeşliğine rağmen...
Tören alanlarında ellerinde baston olan dedeler göreceksinizdir, göğüslerindeki madalyalardan tanıyacaksınızdır onları. Ha, bir de başlarındaki kalpaklarından. Onlar Ulu Önder'le beraber savunmuşlardır vatanlarını, birlikte gericilik hareketlerini ve ülkenin parçalanmasını engellemişlerdir. Söylemeyi unutuyordum, gözlerindeki birkaç damla yaştan da tanırsınız onları...
Sessizsiniz, sessizlik boğuyor adamı... Kalın ve yağlı bir urgan gibi...
Özlüyorsunuz Mustafa Kemal'i, görmemenize rağmen onun siluetini. Sanki boğazınızda bir şeyler düğümleniyor, bir anda haykırmak istiyorsunuz, zayıf bir ses geliyor gırtlağınızdan. Siluetin ne denli anlamsız, fikirlerinse ne denli önemli olduğunu fark ediyorsunuz...
Sessizliğin sesi kulaklarınızda büyüyor, yanınızdakinin sessizliğini kokluyorsunuz...
Özlem kokuyor...
Hafif de bir burukluk...
Ülkenizin dört bir yanı... Hakkari'den Trakya'ya, Kars'tan Muğla'ya...
Susuyor! Sessizlik onları boğuyor.
Niye Ata'yı bu denli özlemle anıyorlar, niye ata'yı bu denli özlemle arıyorlar?
Niye bu denli özlüyorlar?
Aslında savaştan çıkmış, her tarafı yıkık bir ülkeden bahsediyoruz. Eğitim düzeyi yerlerde, okuma yazma oranı sadece %10 ve işin en kötü tarafı bu okuyan kısım da savaşta yok olmuş. İstanbul Tıp Fakültesi'nin 1915'te mezunu yok, ki bir savaşta cepheye sürülecek en son kişiler doktorlardır. Yarın yokluğu, çaresizliği siz anlayın. sonra dağ gibi osmanlı borçları, Halifelik, saltanat ve abd mandası isteyenler, eskiye bağlı kalmış, daha doğrusu kalmaya zorlanmış bir millet var elinizde ve de jeopolitik coğrafyanızdan ötürü de korkunç önemlisiniz, etrafınızda akbabaların dolandığını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu ana ait nasıl bir varlık özlenebilir ki?
Siren sesleri devam ediyor. Vapurlar, itfaiye araçları bir arada feryad figan...
İnsanlar kuva-yı milliye ruhunu özlüyorlar. Yokluk içinde var olmayı, o dönemdeki gururlu, tüm dünyaya kafa tutan genç Türkiye Cumhuriyeti'ni özlüyorlar. Mustafa Kemal'in bütünleştirici etkisini, insanların ırklarını, dillerini ve dinlerini gözetmeksizin tek bir çatı altında tek yumruk olmasını özlüyorlar. Etraflarındaki bu yabancı, bozulmuş ve özgül olmayan ortamı görüp kendi benliklerini özlüyorlar.
Ve kendi benliklerini Mustafa Kemal'de buluyorlar.
Siren sesleri gittikçe azalıyor, kulaklara yine gürültüler akın ediyor...
Saat dokuzu altı geçiyor, hayat “devam” ediyor. Bana kalırsa hayat asıl şimdi duruyor…

IP  Tesekkur Et
sıla
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 13

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı sıla Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2006 Saat 21:52
  Şunu söyleyebilirim,tüm meslek hayatım boyunca Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda , laik ve  cumhuriyetçi beyinler yetiştirmek için çalışacağım,bu ülkenin bizim gibi öğretmenlere çok ihtiyacı var
IP  Tesekkur Et
Uykucu
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 29

Aldigi Alkis: 7
%24
Alıntı Uykucu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2007 Saat 16:45
Mezarynda rahat uyu Atam. Ö?retmenlerin senin ilkelerin do?rultusunda çaly?maya devam ediyorlar. Her derste sen varsyn, bakty?ymyz her yerde sen.
IP  Tesekkur Et
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2007 Saat 19:47
önemli olan  Atatürkün  izinden  gidebilmek...onun  yapmak istedikleri  do?rultusunda  ya?ayabilmek....
IP  Tesekkur Et
mudo
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 211

Aldigi Alkis: 31
%14
Alıntı mudo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2007 Saat 22:03
evet önemli olan ATA myn arzusu olan güzelim memleketimizi çooooooooook yükseltmek.hyrsyz ve saygysyz insanlaryn azycyk oldu?u güzel memleketimiz için çaly?yyorum in?allah.çiçeklerim de bu memleket için ATAMIN  yolundan gidecekler.
IP  Tesekkur Et
derya924
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 52

Aldigi Alkis: 3
%5
Alıntı derya924 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2007 Saat 00:23
ATATÜRK GÜLÜMSEDY

Atatürk gülümsedi ö?retmenim
Siz synyfa girince
Da?yldy kara bulutlar
Açyldy gonca.

Bakty ki okul yenidir
Siz yenisiniz dü?ünceler yeni
Saklayamady sevincini.

Bakty ki gençsiniz bilgili
E?itiyorsunuz yolunca yöntemince
Sevindi onca.

Bakty ki kary?my? aramyza
Çiziyorsunuz yolu
Gözleri dolu dolu.

Anla?ylan bütün yaz
Atatürk gözünü kyrpmamy?
Çünkü bo?mu? syralar
Çünkü harf okunmamy?.

.............................

Ama bakty ki gün do?mu?
Bir ko?u varmy?yz okula
Özlemle açylmy? kitaplar
Bir i?tah kyzda o?landa.

Bakty ki zil çalmy? synyfa girmi?siniz
Bütün baky?lar sizde
Günaydyn demi? derse ba?lyyorsunuz
Symsycak bir sevgi gözlerinizde

Bakty ki Türkiye'si Türkiye'miz
Aydynlyk ufuklara yürüyor hyzla
Kürsüde kendini görünce.

Talât TEKYN

Ulu Önder Mustafa Kemal'i saygyyla anyyorum..
Karanly?a küfredece?ine bir mum yak!(KONFUCYUS)
IP  Tesekkur Et
derya924
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%5
Alıntı derya924 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2007 Saat 00:27

So?uk bir Kasym sabahy...
insanyn içine i?leyen, adeta iliklerinin donduran serin bir rüzgar var.

Yol kenarynda birikmi? sary yapraklary önüne katmy?, oradan oraya sürükleyip duruyor.
Belli belirsiz aty?tyran ya?mur da zaten so?uk olan havayy daha da so?uk hale getiriyor.
Tela? içinde sokaklarda dola?an üç be? ki?iden ba?ka kimse yok görüntülerde.
Dy?arida olanlar da bir an evvel kendilerini sycak bir çaty altyna atma çabasynda. Tek tük arabalar çykyyor sabahyn bu ilk saatlerinde.

Hüzün hakim sokaklara... caddelere... her bir kö?eye...

Yetim kalmy? bir milletin hüznü kary?yyor esen rüzgara, arada bir ya?an ya?mura... Ata'syny kaybeden bir milletin hüznü bu.

Kasymyn 10 'u oldum olasy bu duygulary çagry?tyran bir gün olagelmi?tir.
Bizi byrakyp gidi?inin acysyny, onsuzlu?un kederini toplum olarak yüreklerimizde duydu?umuz yoklu?unu derin bir ?ekilde hissetti?imiz Büyük Önder'in ölüm yyldönümleri hep bu duruklukla anylagelmi?tir.

Oysa Atatürk, bizden her 10 Kasym 'da gözya?y döküp dövünmemizi de?il, aksine, onun gösterdi?i hedeflere do?ru daha hyzly ilerlememizi istememi? miydi ? Naçiz vücudunun bir gün elbet toprak olaca?yny, ancak "En büyük eserim" dedi?i Cumhuriyetimizin sonsuza dek ya?ayaca?yny, ya?amasy gerekti?ini belirtmemi? miydi?

O halde neden bu hüzün ? Neden bu gözya?lary ? Neden bu ahlar vahlar ? Elbette, hepimiz böylesine büyük bir lideri kaybetmenin üzüntüsünü gönüllerimizde duyuyoruz. Bu çapta insanlar dünyaya pek ender geliyorlar ve göç edip gittiklerinden de byraktyklary bo?luk uzunca bir süre doldurulamiyor.
Fakat bu, Atatürk'ün ölümünden sonra her?eyin bitti?i anlamyna gelmiyor, gelmemelidir de !!!

Aslynda her?ey onun yoklu?undan sonra ba?layacakty. Gösterilen hedeflere ula?ma konusundaki kararlyly?ymyzda ilk günküne oranla bir azalma olup olmayaca?ynyn, emanetine sahip çykan bir millet olarak geli?mi? toplumlar düzeyine eri?ip eri?meyece?imizin cevaby onun kaybyndan sonra alynacakty.

Bugün, ?öyle bir geçmi?e bakyp, 10 Kasym 1938'den bu yana neler yapylyp neler yapylmady?yny dü?ünme günüdür.

Bugün, yapylamayanlaryn neden yapylamady?yny sorgulama günüdür.

Bugün Ata'nyn emanetini sahiplenme, onun, yatty?y yerde mutlu olarak uyumasyny sa?lama günüdür.

Bugün, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine olan ba?lyly?ymyzyn gösterme ve Büyük Önder'e bir kez daha ?ükranlarymyzy sunma günüdür.

10 Kasym syradan bir gün de?ildir...

Bugün, aydynlyk yarynlara açylan bir penceredir.

SEN RAHAT UYU ATAM
Cumhuriyeti emanet etti?in Türk Gençli?i olarak, izindeyiz !!
Kutsal Özlem ..
Sana hasret sana vurgun gönlümüz
Neredesin mavi gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost
Bu gemi bu karadeniz
Sary saçlym mavi gözlüm

Ararym izini Dolmabahçeden
Bir daha dönmez mi bu yola giden
Yçimde sen gözümde sen
Sary saçlym mavi gözlüm

Kurban olam yürüdü?ün yollara
Kara peçe yaky?myyor kullara
Uyan bak bizim hallara
Sary saçlym mavi gözlüm

Bulutlar terinden da?lar kokundan
Sarho?tur sevdi?im Mahzuni bundan
Bir daha gel gel Samsun’dan
Sary saçlym mavi gözlüm

A?yk Mahsuni ?erif
IP  Tesekkur Et
derya924
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%5
Alıntı derya924 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2007 Saat 00:33
ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni halâ anlayamadynyz .
Ve anlamayacaksynyz ça?larca da...
Hep tutturmu? "Yyl 1919, Mayys'yn 19'u" diyorsunuz.
Ve eskimi? sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz .
Mustafa Kemâl'i anlamak bu de?il,
Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz de?il.

Byrakyn o altyn yapra?y artyk,
byrakyn rahat etsin anylarda ?ehitler.
Siz bana, neler yaptynyz ondan haber verin.
Hakkyndan gelebildiniz mi yoklu?un, sefaletin ?
Mustafa Kemâl'i anlamak yerinde saymak de?il.
Mustafa Kemâl'in ülküsü, sadece söz de?il.

Bana, mu?tular getirin bir daha,
uygar uluslara e?it yeni bulu?lardan..
Kuru söz de?il, i? istiyorum sizden anladynyz my ?
Uzaya Türk adyny Atatürk kapsülüyle yazdynyz my ?
Mustafa Kemâl'i anlamak avunmak de?il,

Halâ, o, acykly a?ytlar dudaklarynyzda,
halâ oturmu?, 10 Kasymlarda bana a?lyyorsunuz .
Uyanyn artyk diyorum, uyanyn, uyanyn !
Uluslar, fethine çykyyor, uzak dünyalaryn..
Mustafa Kemâl'i anlamak gözboyamak de?il,
Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz de?il..

Beni seviyorsanyz e?er ve anlyyorsanyz ;
laboratuvarlarda sabahlayyn, kahvelerde de?il.
Bilim a?artsyn saçlarynyzy.. Kitaplar..
Ancak, böyle aydynlanyr o sonsuz karanlyklar...
Mustafa Kemâl'i anlamak a?lamak de?il,

Demokrasiyi getirmi?tim size, özgürlü?ü..
Görüyorum ki, halâ ayny yerdesiniz, hiç ilerlememi?,
birbirinize dü?mü?sünüz, halka e?ilmek dururken.
Hani köylerde y?yk, hani bolluk, hani kaygysyz gülen ?
Mustafa Kemâl'i anlamak iti?mek de?il,

Arayy kapatmanyzy istiyorum uygar uluslarla.
Bilime, sanata varylmaz rezil dalkavuklarla.
Bu vatan, bu canym vatan, sizden çaly?mak ister,
paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter !
Mustafa Kemâl'i anlamak aldatmak de?il,
Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz de?il...
IP  Tesekkur Et
derya924
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%5
Alıntı derya924 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2007 Saat 00:35
ATATÜRK DYYOR KY..

"Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmu? bir milletiz.

"Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlyk kar?ysynda u?ak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyyk sayylamaz."

"Özgürlük ve ba?ymsyzlyk benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadymyn en de?erli mirasy olan ba?ymsyzlyk a?ky ile dolu bir adamym. Çocuklu?umdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatymyn her safhasyny yakyndan bilenler bu a?kym malumdur. Bence bir millete ?erefin, haysiyetin , namusun ve insanly?yn vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve ba?ymsyzly?yna sahip olmasyyla kaimdir. Ben ?ahsen bu saydy?ym vasyflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasyflaryn kendimde mevcut oldu?unu iddia edebilmek için milletimin de ayny vasyflary ta?ymasyny esas ?art bilirim. Ben ya?abilmek için mutlaka ba?ymsyz bir milletin evlady kalmalyyym. Bu sebeple milli ba?ymsyzlyk bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanly?y te?kil eden milletlerden her biriyle medeniyet icaby olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansyz dü?manyyym."

"Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun kar?ysynda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirli?i üzerine kurulmu? müesseseler her tarafta yykylmaya mahkumdurlar. "

"Cumhuriyet fikir serbestli?i taraftarydyr.Samimi ve me?ru olmak ?artyyla her fikre saygy duyaryz. "

"Egemenlik kayytsyz ve ?artsyz milletindir. "

"Gerçi bize milliyetçi derler. Ama, biz öyle milliyetçileriz ki, i?birli?i eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onlaryn milliyetlerinin bütün icaplaryny tanyryz. Bizim milliyetçili?imiz herhalde hodbince ve ma?rurca bir milliyetçilik de?ildir. "

"Bilelim ki milli benli?ini bilmeyen milletler ba?ka milletlere yem olurlar. "

"Milli mücadelelere ?ahsî hyrs de?il, milli ideal, milli onur sebep olmu?tur."

"Türk çocu?u ecdadyny tanydykça daha büyük i?ler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktyr. "

"Milli his ile dil arasyndaki ba? çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olmasy, milli hissin geli?mesinde ba?lyca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil ?uurla i?lensin. Ülkesini, yüksek ba?ymsyzly?yny korumasyny bilen Türk milleti, dilini de yabancy diller boyunduru?undan kurtarmalydyr. "

"Bir dinin tabiî olmasy için akla, fenne, ilme ve manty?a uygun olmasy lazymdyr. "

"Her fert istedi?ini dü?ünmek, istedi?ine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçti?i bir dinin icaplaryny yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanyna hakim olunamaz. "

"Türk Milletinin istidady ve kesin karary medeniyet yolunda, durmadan, yylmadan ilerlemektir. "

"Medeni olmayan insanlar, medeni olanlaryn ayaklary altynda kalmaya mahkumdurlar. "

"Büyük dinimiz çaly?mayanyn insanlykla hiç ilgisi olmady?yny bildiriyor. Bazy kimseler ça?da? olmayy kâfir olmak sayyyorlar. Asyl küfür onlaryn bu zannydyr. Bu yanly? tefsiri yapanlaryn maksady Yslâmlaryn kâfirlere esir olmasyny istemek de?il de nedir? Her saryklyyy hoca sanmayyn, hoca olmak sarykla de?il, dima?ladyr. "

"Arkada?lar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti ?eyhler, dervi?ler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En do?ru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatydyr. "

"Medeniyetin emir ve talep etti?ini yapmak insan olmak için yeterlidir. "

"Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplaryny tatbik edece?iz. "

"Bizim devlet idaresinde takip etti?imiz prensipleri, gökten indi?i sanylan kitaplaryn dogmalaryyla asla bir tutmamalydyr. Biz, ilhamlarymyzy, gökten ve gaipten de?il, do?rudan do?ruya hayattan almy? bulunuyoruz. "

"Milletimiz her güçlük ve zorluk kar?ysynda, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hyzyny, her vasytayla arttyrmaya çaly?mak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir. "

"Ynsan toplulu?u kadyn ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasyny ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlü?ü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarysy topra?a zincirlerle ba?ly kaldykça öteki kysmy göklere yükselebilsin? "

"Ey kahraman Türk kadyny, sen yerde sürünmeye de?il, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layyksyn. "

"Analaryn bugünkü evlatlaryna verece?i terbiye eski devirlerdeki gibi basit de?ildir. Bugünün analary için gerekli vasyflary ta?yyan evlat yeti?tirmek, evlatlaryny bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasyflar ta?ymalaryna ba?lydyr. Onun için kadynlarymyz, hattâ erkeklerimizden çok aydyn, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; e?er hakikaten milletin anasy olmak istiyorlarsa. "

"Ben icap etti?i zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canymy verece?im. "

"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta oldu?unuz terbiye ve irfan ile insanlyk ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kyymetli timsali olacaksynyz. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve ya?atacak sizsiniz. "

"Yüksek Türk! Senin için yüksekli?in hududu yoktur. Y?te parola budur. "

"Benim naçiz vücudum nasyl olsa bir gün toprak olacaktyr. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen ya?ayacaktyr. "

"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatlary! Yorulsanyz dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençli?i gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. "

"Biz cahil dedi?imiz zaman, mektepte okumamy? olanlary kastetmiyoruz. Kastetti?imiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumu? olanlardan en büyük cahiller çykty?y gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çykabilir. "

"Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatlary seven, fikir terbiyesinde oldu?u kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmy? ve yükselmi? olan erdemli, kudretli bir nesil yeti?tirmek ana siyasetimizin açyk dile?idir. "

"Mualimler ! Yeni nesil, Cumhuriyetin fedakâr ö?retmenleri ve e?iticileri, sizler yeti?tireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktyr. Eserin kyymeti, sizin maharetiniz ve fedakârly?ynyz derecesiyle mütenasip bulunacaktyr. "

"Milleti kurtaranlar yalnyz ve ancak ö?retmenlerdir. Ö?retmenden, e?iticiden yoksun bir millet, henüz millet namyny almak istidadyny ke?fetmemi?tir. "

"Dünyanyn her tarafyndan ö?retmenler insan toplulu?unun en fedakâr ve muhterem unsurlarydyr. "

"Okul sayesinde, okulun verece?i ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanaty, Türk iktisadiyaty, Türk ?iir ve edebiyaty bütün güzellikleriyle geli?ir. "

"Türkiye'nin asyl sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. O halde, herkesten daha çok refah, saadet ve servete müstahak ve layyk olan köylüdür. Onun için, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iktisadi siyaseti bu aslî gayeye eri?mek maksadyny güder. "

"Ekonomik kalkynma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahly Türkiye idealinin belkemi?idir. "

"Ancak kendilerinden sonrakileri dü?ünebilenler milletlerini ya?amak ve ilerlemek imkanlaryna kavu?tururlar."

"Milletin sevgisi kadar büyük mükafat yoktur."

"Beni ola?anüstü bir ki?i olarak yorumlamayynyz. Do?u?umdaki tek ola?anüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir."

"Bu ulusu ben de?il içimizdeki ruh, damarymyzdaki kan kurtarmy?tyr."

"Ey Türk gençli?i ! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet korumak ve müdafaa etmektir.Muhtaç oldu?un kudret damarlaryndaki asil kanda mevcuttur"

"Biz uygarlyktan,ilimden ve fenden kuvvet alyyor ve ona göre yürüyoruz."

" Dünyada her ?ey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mür?it ilimdir , fendir. Ylim ve fennin haricinde mür?it aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir "

"Milletimiz daha da dindar olmalydyr diyorum.Ama bütün sadelik ve güzelli?i ile.Dinime,bizzat gerçe?e nasyl inanyyorsam buna da öyle inanyyorum.?uura aykyry ilerlemeye engel hiçbir ?ey ihtiva etmiyor.

"?u anda batyl itikatlardan olu?an ikinci bir din mevcuttur.Fakat bu cahiller syrasy gelince aydynlatylacaktyr."

"E?ini mutlu edecek herkes evlenmelidir. Çoluk çocuk sahibi olmalydyr "

"Bana bakmayynyz.Benim hayatim ba?ka türlü düzenlenmi?tir."

"Çocuk sevgisi insan için bir ihtiyaçtyr."

"Dünyada ne görüyorsak KADIN 'IN eseridir."

"Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmu? bir milletiz."

"Korku üzerine egemenlik kurulamaz."

"Her ilerlemenin ve kurtulu?un anasy özgürlüktür."

"Bu millet ba?ymsyzlyktan yoksun ya?amamy?tyr, ya?ayamaz ve ya?amayacaktyr."

"Tam ba?ymsyzlyk, bizim bugün üzerimize aldy?ymyz vazifenin temelidir."

"Tam ba?ymsyzlyk denildi?i zaman, tabii, siyasi, mali, iktisadi, adli, askeri, vs. her hususta tam ba?ymsyzlyk ve tam serbestlik kasdolunmaktadyr."

"Özgürlük ve ba?ymsyzlyk benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadymyn en de?erli mirasy olan ba?ymsyzlyk a?ky ile dolu bir adamym."

"Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun kar?ysynda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur."

"Tarihimiz en mutlu dönemi, hükümdarlarymyzyn halife olmadyklary zamandyr."

"Peygamberimiz tilmizlerine dünya milletlerine Yslamiyeti kabul ettirmelerini emretti, bu milletlerin hükümeti ba?yna geçmelerini emretmedi. Peygamberin zihninden asla böyle bir fikir geçmemi?tir."

"Milletin saltanat ve hakimiyet makamy yalnyz ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir."

"Hükümetlerin icraaty menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidary dü?ürmezse bütün kusur ve kabahatlere katylmy? demektir."

"Biz do?rudan do?ruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayana?y Türk toplulu?udur."

"Bilelim ki milli benli?ini bilmeyen milletler ba?ka milletlere yem olurlar."

"Türkiye'de Bol?eviklik olmayacaktyr. Çünkü Türk Hükümetinin ilk gayesi, halka hürriyet ve saadet vermek, askerlerimize oldu?u kadar sivil halkymyza da iyi bakmaktyr."

"Türk çocu?u ecdadyny tanydykça daha büyük isler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktyr."

"Dilin milli ve zengin olmasy, milli hissin geli?mesinde ba?lyca etkendir. Ülkesini, yüksek ba?ymsyzly?yny korumasyny bilen Türk milleti, dilini de yabancy diller boyunduru?undan kurtarmalydyr."

"Bizim dinimiz, milletimize hakir, miskin ve zelil olmayy tavsiye etmez. Tam tersine Allah da, Peygamber de insanlaryn ve milletlerin izzet ve ?erefini korumalaryny emrediyor."

"Bütün zorba hükümdarlar hep dini alet edindiler; Hakiki ulema, dini bütün alimler hiçbir vakit bu zorba hükümdarlara boyun e?mediler. Fakat gerçekte alim olmamakla beraber, syrf o kylykta bulunduklary için alim sanylan, çykaryna dü?kün haris ve imansyz bir takym hocalar da vardyr. Hükümdarlar i?te bunlary ele aldylar ve i?te bunlar dine uygundur diye fetva verdiler. Gerektikçe yanly? hadisler uydurmaktan çekinmediler. Gerçek ve imanly ulema her vakit her devirde bunlaryn kinine hedef oldu."

"Yntisap etmekle bahtiyar oldu?umuz Yslam dinini, asyrlardan beri aly?ylmy? oldu?u üzere bir siyaset vasytasy mevkiinden kurtarmak ve yükseltmek elzem oldu?u hakikatini mü?ahade ediyoruz. Mukaddes ve lahuti olan inançlarymyzy ve vicdanlarymyzy çapra?yk ve de?i?ken olan ve her türlü menfaat ve ihtiraslaryn tecellisine sahne olan siyasetten ve siyasetle ilgili bütün hususlardan bir an evvel ve kesin olarak kurtarmak, milletin, dünya ve ahiret saadetinin emretti?i bir zarurettir."

"Bizi yanly? yola sevkeden habisler, biliniz ki, çok kere din perdesine bürünmü?lerdir. Saf ve nezih halkymyzy hep ?eriat sözleriyle aldatagelmi?lerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz, görürsünüz ki, hep din kisvesi altyndaki küfür ve alçaklyktan gelmi?tir. Onlar her hayyrly hareketi dinle kar?ylarlar, halbuki hamdolsun hepimiz dindaryz, artyk bizim dinin icaplaryny, dinin yasaklaryny ö?renmek için ?undan bundan derse ve akil hocaly?yna ihtiyacymyz yoktur. Milletimizin içinde hakiki, ciddi alimler vardyr. Milletimiz bu gibi alimleriyle iftihar eder. Bu gibi alimlere gidin, bu efendi bize böyle diyor, siz ne diyorsunuz deyin. Fakat umumiyetle buna da ihtiyaç yoktur. Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardyr. Bu ölçü ile hangi ?eyin dine uygun olup olmady?yny kolayca takdir edebilirsiniz. E?er bizim dinimiz akla manty?a uygun bir din olmasaydy mükemmel olamazdy, dinlerin sonuncusu olmazdy.

"Bir memleketin, bir memleket halkynyn dü?mandan zarar görmesi acydyr. Fakat kendi yrkyndan büyük tanydy?y insanlardan vefasyzlyk, felaket görmesi daha acydyr."

"Efendiler biz hayat ve istiklal isteyen bir milletiz. Ve yalnyz ve ancak bunun için hayatimizi yok etmeyi göze alyryz."

"Büyük dinimiz çaly?mayanyn insanlykla ilgisi olmady?yny söyler. Bazy kimseler modern olmayy kafir olmak sayyyorlar. Asil kafirlik onlaryn bu inany?ydyr."

"Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti ?eyhler, dervi?ler, müridler, meczuplar memleketi olamaz."

Masum halka be? vakit namazdan ba?ka, geceleri de fazla namaz kylmayy vaiz ve nasihat etmek belki de ömründe hiç namaz kylmamy? olan bir politikacy tarafyndan olursa bu hareketin hedefi anla?ylmaz olur mu?

"Ylk olarak KURAN'yn dilimize çevrilmesini emrettim. Bu da ilk defa olarak Türkçe'ye çevriliyor."

"Sanatsyz kalan bir milletin hayat damarlaryndan biri kopmu? demektir."

"Efendiler siz hayatynyzda mebus olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurba?kany olabilirsiniz. Fakat hiç bir zaman sanatkar olamazsynyz."

"Sayyn ögretmenler, hiç bir zaman dü?üncelerinizden çykmasyn ki cumhuriyet sizden "fikri hur, vicdani hür, irfany hür" nesiller ister."

"Uluslary kurtaranlar yalnyz ve ancak ö?retmenlerdir."

"Ö?retmenler, yeni ku?ak sizin eseriniz olacaktyr."

"Bu memleketin sahibi ve toplumumuzun asil unsuru köylüdür."

"Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek müstakil olan köylüdür. O halde herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete layik olan köylüdür."

"Bir kere memlekette topraksyz köylü byrakmamalydyr. Bir çiftçi ailesini geçindirebilen topra?yn hiç bir sebep ve suretle bölünemez bir mahiyet almasy, büyük çiftçi ve çiftlik sahiplerinin i?letebilecekleri arazi geni?li?i arazinin bulundu?u memleket bölgelerinin nüfus yo?unlu?una ve toprak verim derecesine göre synyrlanmasy gerekir."

"Milletimizin bugünkü yönetimi gerçek özelli?i ile bir halk yönetimidir."

"Büyük davamyz en medeni ve en müreffeh millet olarak varly?ymyzy yükseltmektir."

"Biz Türkler ruhen demokrat do?mu? bir milletiz."

"Milletin kayna?y toplum hayatinin esasi olan kadyn ancak faziletli olursa görevini yerine getirebilir."

"Kadynlarymyz erkeklerden daha çok aydyn, daha çok verimli, daha çok bilgili olmak zorunlulu?undadyr. Gerçekten ulusun anasy olmak istiyorlarsa böyle olmalydyrlar."

"Ben toprak büyütme meraklysy de?ilim. Bary? bozma aly?kanly?ym yoktur. Ancak sözle?meye dayanan hakkimizin iste?icisiyim. Onu almazsam edemem. Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim. Hatay'y alaca?ym. Milletim benim dedi?ime inanyr. Sözümü yerine getirmezsem milletimin huzuruna çykamam. Yerimde kalamam. Ben ?imdiye kadar yenilmedim, Yenilmem. Yenilirsem bir dakika ya?ayamam."

"Ben diktatör de?ilim. Benim kuvvetim oldu?unu söylüyorlar. Evet bu do?rudur. Benim isteyip de yapamayaca?ym bir ?ey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsyzca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kyrarak de?il kazanarak hükmetmek isterim."

"Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek ku?aklaryn ?erefi, varly?y, esenli?i için çaly?makta bulunabilir."

"Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardyr. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur."

"Beni görmek demek ille yüzümü görmek de?ildir. Benim dü?üncelerimi, benim duygularymy anlyyorsaniz bu yeter."

"Benim naciz vücudum bir gün toprak olacaktyr. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyyen payidar kalacaktyr."

"Milletimi ?imdiye kadar söyledi?im sözlerle ve hareketlerimle aldatmamy? olmakla gurur duyuyorum."

"Basyn, ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir."

"Büyüklük odur ki kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksyn. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktyr, seni yoldan çevirmeye çaly?acaktyr. Y?te sen burda direneceksin. Önünde sonsuz engeller yy?ylacaktyr. Kendini büyük de?il, küçük, araçsyz hiç telakki edecek, kimseden yardim gelmeyece?ine inanarak bu engelleri asacak, ondan sonra sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin."
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma