Konu: Okullarda "Yaz Dönemi Kıyafet Uygulaması" Başladı. Gönderim Zamanı: 14-Mayis-2008 Saat 19:57
Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik imzasyyla "Yaz Dönemi Ö?renci Kylyk-Kyyafetleri" konulu genelge yayymlandy.
Genelgede, "Yaz mevsiminin ba?lamasy ve hava sycaklyklarynyn artmasy sebebiyle ö?rencilerin olumsuz etkilenmemesi" için ba?latylan uygulama kapsamynda, bölgelerin iklim ?artlary da dikkate alynarak, belirlenen kurallar çerçevesinde "yaz dönemi kyyafetine" geçilmesi istendi.
Genelgede yer alan kurallar ?öyle:
"- Erkek ö?rencilerin ceket giymesi ve kravat takmasy zorunlu olmayacak. Erkek ö?renciler, ö?renciye yaky?yr, sade, kollu/yarym kollu gömlek veya ti?ört giyebilecekler,
- Kyz ö?renciler ?effaf olmayan, vücut hatlaryny belli etmeyen, badi, streç ve benzeri darlykta kyyafet olmayacak ?ekilde, ö?renciye yaky?yr, sade, kollu/yarym kollu gömlek veya ti?ört giyebilecekler,
- Kyyafetlerin pedagojik esaslara uygun olmasyna özen gösterilecek. Kot, streç, tayt gibi pantolonlar ile okulca belirlenenlerin dy?ynda simge, sembol, ?ekil ve yazylaryn yer aldy?y, vücut hatlaryny belli eden darlyk ve türde yakasyz, kolsuz kyyafetler giyilmeyecek."
Okullarda yaz dönemi kyyafeti uygulamasy bundan böyle her yyl Mayys ayy ba?yndan ba?layarak yeni e?itim-ö?retim yylyna kadar devam edecek.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma