Ekonomik Y? Birli?i ve Geli?me Te?kilaty (OECD) Uluslararasy Ö?renci De?erlendirme Programy (PISA) sonuçlarynyn ele alynmasy kapsamynda, 10 Nisan 2008 tarihinde Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Kyrmyzy Salon’da bir panel düzenlenecektir.
Panelin açyly? konu?malary Millî E?itim Bakany Doç. Dr. Hüseyin ÇELYK ile Finlandiya’nyn Ankara Büyükelçisi Maria SERENIUS tarafyndan yapylacaktyr.
Millî E?itim Bakanly?y (MEB) Dy? Yli?kiler Genel Müdürü Prof. Dr. Ybrahim ÖZDEMYR’in yönetece?i panele; PISA’da ba?aryly sonuçlar alan Finlandiya’dan PISA Programy Ulusal Koordinatörü Pekka ARINEN, Helsinki Üniversitesi’nden Prof. Kristiina KUMPALAINEN, OECD PISA Merkezi Yönetim Grubundan, Analist Claire SHEWBRIDGE ve MEB adyna PISA çaly?malarynyn yürütücüsü olan E?itimi Ara?tyrma ve Geli?tirme Dairesi (EARGED) Ba?kany Ybrahim DEMYRER panelist olarak katylacaklardyr.
Katylymyn davetle gerçekle?ti?i panele MEB üst düzey yetkilileri ile devlet ve vakyf üniversitelerinin e?itim/fen edebiyat fakültelerinden dekan ve akademisyen düzeyinde katylym beklenmektedir.
T.C MYLLÎ E?YTYM BAKANLI?I YLE FYNLANDYYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇYLY?Y Y? BYRLY?YNDE PANEL
“E?itimde Bir Ba?ary Örne?i, Finlandiya: OECD Uluslararasy Ö?renci De?erlendirme Programy / PISA Sonuçlary Etkenlerinden Ö?retmen E?itimi ve Ö?retim Programlary”
10 Nisan 2008, TOBB Üniversitesi Kyrmyzy Anfi , Sö?ütözü/Ankara
PROGRAM
09.30 – 10.00 Açy? Konu?malary
* Doç. Dr. Hüseyin ÇELYK, Millî E?itim Bakany * Maria SERENIUS, Finlandiya’nyn Ankara Büyükelçisi
10.00 – 11.00 OECD PISA 2006 Sonuçlarynyn Analizleri Claire SHEWBRIDGE, Analist OECD Merkezindeki PISA Yönetim Grubu Üyesi
Sorular ve De?erlendirmeler
11.00 – 11.20 Çay-Kahve Molasy
11.20 – 12.00 PISA 2006 Sonuçlary Ba?lamynda Ülkemizin Durumu Ybrahim DEMYRER, MEB EARGED Ba?kany
12.00 – 13.00 PISA Sonuçlary Ba?lamynda Finlandiya’nyn Durumu Pekka ARYNEN, Finlandiya’nyn PISA 2006 Ulusal Proje Yöneticisi
13.00 – 14.00 Ö?le Yeme?i Molasy
14.00 – 15.00 PISA Sonuçlaryna Göre En Ba?aryly Ö?rencileri Yeti?tiren Finlandiya’da E?itim Ö?retim Pekka ARYNEN, Finlandiya’nyn PISA 2006 Ulusal Proje Yöneticisi
15.00– 16.00 Finlandiya’nyn PISA Ba?arysynyn Yki Önemli Etkeni: Ö?retmen E?itimi ve Ö?retim Programlary Prof. Kristiina KUMPALAYNEN, Helsinki Üniversitesi
16.00 Panel Konularynda Genel De?erlendirmeler ve Kapany?
|