Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sizden Gelenler
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Sizden Gelenler
Mesaj icon Konu: Doğum Günü Hediyesi.... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Konu: Doğum Günü Hediyesi....
    Gönderim Zamanı: 22-Mart-2008 Saat 22:40

Fyryna geldi?imde ortalykta ekmek görünmüyordu. Eski bir dostum olan fyryncy, "Biraz bekleyeceksin hocam," dedi. "Yki-üç dakikaya kadar çykartyyorum."
      Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye ya?lyca bir adamyn girdi?ini gördüm. Eskimi? ceketinin sol yakasy altynda bir madalya paryldyyor ve yürürken hafifçe topallyyordu. Selam verdikten sonra, fyryncynyn tezgahyna yakla?arak,
"Ekmeklerimi alayym," dedi. "Benim ikizler acykmy?tyr."
     Fyryncy, adamyn kendisine uzatty?y torbayy alarak tezgahyn altyna e?ildi ve bir gün öncesine ait oldu?u anla?ylan ekmeklerden dört-be? tane çykardy.
      Ben o arada oturmasy için kendi yerimi o adama vermi?, tezgahyn yanyna iyice yakla?my?tym. Ekmeklerden birkaç tanesinin ?ekli de?i?mi?, katyla?my?, ta? gibi olmu?tu. Fysylty ?eklinde fyryncyya sordum: "Neden taze ekme?i beklemesini söylemiyorsun? Biraz sonra çykacak ya!.. "
"Bayat ekmekleri kendisi istiyor." dedi fyryncy. "Çok fakir oldu?undan, ona yary fiyatyna veriyorum."
"Kim bu adam?"diye sordum.
"Kore gazilerinden " dedi. "O?luyla gelini bir trafik kazasynda vefat edince, ikiz torunlaryny yanyna almy?ty. Yyllardyr onlara bakyyor, hem de çok az bir maa?la."
      Fyryncynyn anlattyklary kar?ysynda içimin yandy?yny hissediyor ve ufak da olsa bir ?eyler yapmak istiyordum.
     "Aradaki farky ben vereyim," dedim. "Hiç olmazsa bugün taze ekmek yesinler." Fyryncy, teklifimi kabul etti ve biraz sonra da, fyryndan yeni çykan taze ekmekleri adamyn torbasyna doldururken ?ekli bozuk, bayat ekmekleri de tezgahyn altyna koydu.
     "Çok ?anslysyn hacy amca," dedi. Çocuklar için sana bugün pasta gibi ekmek verece?im."
      Ya?ly adam, bir evlat sevgisiyle kucaklady?y torbayy gö?süne bastyryrken. "Allah, senden razy olsun evladym" dedi. "Bugün onlaryn do?um günü oldu?unu nereden biliyordun?"

ELİMİZDEKİLERİN KIYMETİNİ BİLMEMİZ DİLEĞİYLE….

Düzenleyen emelgenc61 - 19-Temmuz-2008 Saat 17:05
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: 1fsınıfı,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma