Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eğitim Haberleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Duyurular Eğitim Haberleri | Eğitim Haberleri
Mesaj icon Konu: ÖĞRETMEN ADAYLARI KPSS SİSTEMİNİ DEĞİŞİMİNİ İSTEDİ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
mehmetaydemirim
Moderatör
Moderatör
Simge
MEHMET AYDEMYR

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1009

Aldigi Alkis: 755
%74
Alıntı mehmetaydemirim Cevaplabullet Konu: ÖĞRETMEN ADAYLARI KPSS SİSTEMİNİ DEĞİŞİMİNİ İSTEDİ
    Gönderim Zamanı: 25-Subat-2008 Saat 00:05

Y?siz ve atanamayan ö?retmen adaylary Kamu Personel Seçme Synavy (KPSS) sisteminin de?i?tirilmesini istedi.

Y?siz ve atanamayan ö?retmen adaylary Kamu Personel Seçme Synavy (KPSS) sisteminin de?i?tirilmesini isterken, 180 bin i?siz ö?retmen varken 4 bin 786 ki?inin atanmasyny ""komedi olarak nitelendirdiler. Y?siz ve atanamayan ö?retmen adaylary Milli E?itim Bakanly?y (MEB) önünde basyn açyklamasy yapty.

Açyklamayy 2006 yylyndan beri atama bekleyen Tu?ba Çelik isimli ö?retmen adayy yapty. Yapylan açyklamada, sayysy 180 bini bulan i?siz ö?retmenlerin, 5-6 yylynyn bo?una gitti?ine i?aret edildi. E?itim Fakültesi’nden mezun olan ö?retmenlerin bir de KPSS’ye sokulmasynyn manty?a aykyry oldu?u belirtilen açyklamada, e?itim fakültesi mezunu ki?ilerin ö?retmenlikten ba?ka vasyflarynyn olmady?ynyn alty çizildi.

Açyklamada, "Bugün 180 bin olan i?siz ö?retmen yaryn katlanarak artacak ve ilerisi için maalesef ikinci bir ÖSS kabusu ülkemizin gençli?ini beklemektedir. Sözgelimi 10 yyl sonra ö?retmenler için KPSS devam ederse, 1 milyon ö?retmen i?siz, umutlary tükenmi? olarak kalacaktyr''denildi.

?UBAT ATAMALARI KAMUOYU BASKINI YATI?TIRMAK AMACIYLA YAPILIYOR

Açyklamada, 25 ?ubat’ta yapylacak atamalara da dikkat çekilirken, 4 bin 786 ki?ilik atamanyn 2 bin 500’ünün, sözle?meli olan ö?retmenlerin kadroya geçirilmesi oldu?unun alty çizildi. 180 bin i?siz ö?retmen ve 100 bin ö?retmen açy?y bulunan Türkiye’de 4 bin 786 ö?retmen atamanyn da komediden ba?ka bir ?ey olmady?y ifade edilen açyklamada, "Bu atamanyn kamuoyu baskysyny yaty?tyrmak için yapyldy?y, ihtiyaçla ve beklentiyle hiç örtü?medi?i herkes tarafyndan bilinmelidir'' denildi.

Açyklamada, Milli E?itim Bakanly?y’nyn sistemli bir ?ekilde kadrolu istihdamy byrakarak güvencesiz sözle?meli ö?retmen atady?ynyn alty çizildi.

Düzenleyen emelgenc61 - 13-Temmuz-2008 Saat 00:43
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: argun,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma