Konu: Düzenli Ders Çalışma Alışkanlığı Kazandırmak İçin Gönderim Zamanı: 18-Subat-2008 Saat 23:47
Çocu?un ödevlerini yapabilece?i fiziki mekany hazyrlayyn. Bu çocu?a ait ba?ymsyz bir oda oldu?u gibi, ders çaly?ma kö?esi de olabilir.
Ev ödevi için hergün düzenli ‘’ödev saati’’ olu?turmasyny sa?layyn.
Okuldan eve geldi?inde, bir saat kadar dinlenme ve kahvaltyya zaman ayyryn. Bunun on dakkikasyny, birlikte sohbet ederek geçirmeye çaly?yn.
Çocu?un düzenli ödev yapma aly?kanly?yny geli?tirmesine yardymcy olun. Ödev saati sona ererken, çocu?un yapmy? oldu?u çaly?mayy kontrol etmenizde yarar vardyr.
Zamanynda tamamlanan ödevin ardyndan, birlikte yapmaktan ho?landy?ynyz ortak bir faaliyeti gerçekle?tirin. (satranç oynamak, film izlemek gibi)
Ödevle ilgili size yöneltilen sorulary yanytlayyn ama çocu?unuzla birlikte masaya oturup ödevini ba?tan sona yapmayyn. Birlikteli?iniz hem olumsuz bir aly?kanly?yn yerle?mesine hem de ho? olmayan gerilimlerin olu?masyna neden olabilir.
E?er çocuk ödevinin tümünü yapmakta zorlanyyorsa, o zaman ödevi küçük parçalara ayyryn.
Örne?in, otuz problemi yapmasy yerine ‘’be? problemi çöz, bana getir bana göster’’ deyin ve mutfa?a yada salona gidin. Çocuk be? problemi çözüp getirdi?inde, çabasyndan dolayy onu övün. ‘?imdi be? tane daha yap, sonra bana göster deyin’.
Çocu?unuzun ev ödevini de?erlendirmek sizin göreviniz de?ildir. Sadece bir hata gördü?ünüzde uyaryn. Fakat bu yüzden onunla mücadeleye girmeyin. Çocu?un okula düzeltilmemi? haliyle ödevi götürmesine izin verin. Ö?retmen, çocu?un nerede sorun ya?ady?yny bilmek ister. E?er siz çocu?u hep düzeltilmi? ödevle gönderirseniz, ö?retmen çocu?u oldu?undan daha farkly bir ?ekilde tanymy? ve yanyltylmy? olacaktyr.
Belirli bir saate kadar ödevin bitirilmesi konusunda çocukla görü? birili?ine varyn. Ystisnalar dy?ynda çocu?u, zaman synyrlamasyna sadyk kalmasy için uyaryn. Gerekt?inde çocuk, tamamlanmamy? ödeviyle okula giderek hesabyny kendi ba?yna vermelidir.
Ders çaly?masy ve ödev yapmasy konusunda ona basky yapmayyn. Önemli olan çocu?un ders çaly?yrken keyif alabilmesi, deste?iniz ve te?vikinizle yapabilece?inin en iyisini ortaya koyabilmesidir. Çocu?unuza yapabilece?iniz en büyük yardym, okul faaliyetlerinde onu destekleyen ve ilgilenen bir veli olmanyzdyr.
Çocu?un sizden istedi?i, ö?retmenlik de?il, ev çinde ve dy?ynda, kar?ylykly keyif alabilece?iniz, ortak etkinliklerde bulu?abilmektir (konser, resim galerisi gibi).
Evde ö?retim faaliyetini üstlendi?iniz zaman, çocukla ya?anacak gerilim ortamy, ili?kilerinizi olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle gerek duyuldu?unda, özel ö?retmen deste?i alynarak bu sorun çözülebilir.
Sonuç olarak, siz çocu?un okul ya?amyna olumlu yönde katky sa?layabilirsiniz. Gerçekçi beklentiler içinde olun. Çocu?un çabalaryny destekleyin. Ö?retmeniyle etkili bir ileti?im kurun.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma