Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sizden Gelenler
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Sizden Gelenler
Mesaj icon Konu: Olgunlaşmak.... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Konu: Olgunlaşmak....
    Gönderim Zamanı: 16-Subat-2008 Saat 21:43

OLGUNLAŞMAK
Artyk eskisi gibi her haftasonu birileri ile dysary çykmak istemiyorum. Beni yoran iliskiler, yeni tanysmalar, yeni yüzler aramyyorum. Eski dostluklaryn da özetini çykarmaya basladym. Iliskilerde tasarrufa gidiyorsun her seyde oldugu gibi ve gereksiz insanlari hayatindan atmak istiyorsun. Yapmacik, inanmadan konusmak istemiyorum artyk. Beni anlamayanlarla konusmak cümle kirlili?i yaratyyor ve hak edenlere saklyyorum enerjimi. Istedigime istedigimi deme özgürlügüne sahibim, elestirme hakkyny olusturan yasamislyk ve yeterli yas faktörü artik bende de var. "Ben demistim" ,"ben bilirim","ben zaten anlamystym", sendromunda olanlarla arkadasliklari bir kez daha sorguluyorsun. Yliskilerini sadelestirmeye baslayinca syra iyi ve kötü gün dostlaryny ayyklamaya geliyor. Kötü gün dostlaryny belirliyor ve onlara daha çok önem veriyorsun. Iyi gün dostu bulmak ne kadar kolaysa kötü gün dostu bulmak bir o kadar zor, biliyorum. Dostlar ihtiyaç oldugunda göçmen kuslar gibi sicaga uçuyor ve sadece seninle birlikte sürüden ayri düsenler kalyyor. Zamanyn ne kadar kyymetli oldugunu ögreniyorsun buralara kadar gelirken. Uzun düz otobanlardan oldugu gibi, kestirme bozuk yollardan da ulasabilirsin hedeflerine. Kestirmeleri de ögrendim gide gele. Bos geçen her saniye degerli artyk. Daha yapylacak çok sey var ama, kendimi çok yormaktan çok hyrpalamaktan yana degilim.
Gerektiginde "HAYIR" demeyi ögrendim ve bu kelime basta karsyndakine kyrycy gelse de senin için hayat kurtarycy olabiliyor. Sevgiye önem vermek gerektigini, zamany geldiginde elinde sadece sevginin kalacagyny biliyorum. Sevgi paylasildykça olusuyor, olgunlasyyor. Aileme ve seçtigim tüm dostlaryma daha önce göstermedigim sevgi,anlayis ve ilgiyi gösteriyorum. Biliyorsun ki gidenlerin ardynda sadece iyilikler kalyyor, ne kadar sevgi dolu oldugu hatyrlanyp anylyyor. Bana çok genç olduklaryny hatyrlatyrcasyna nedense tecrübelerimi, fikirlerimi sormaya basladylar. Verecegim cevaplar belki çok anlamsyz geliyor ama yine de dinliyorlar ama ben biliyorum ki yasamadan hiçbir sey ögrenilmiyor. Yasamyslygyn olusturdugu bir alçakgönüllülükle gülüyorum içimden sadece. Artyk daha ?yk giyiniyorum, senelerle birikmis dolaplar dolusu kyyafet var ve bunlary kendimle paylasmalyyym. Önce kendine güzel görünmelisin, kendi zevkime göre giyinmek istiyorum, böyle hissediyorum. Modaya uymak adyna popomun sygmadygy düsük bel pantolonlara sygmyyorum diye kendimi üzme tercihini de kullanabilirim. Ayyp, günah ya da ne derler korkulary çoktan geride kaldy . Dostlaryma, kendimize yemek yapmak hosuma gidiyor. Mutfak eskiden bir zulüm iken simdi zevk aldygym mekanlar arasyna giriyor. Farkly lezzetler denemek güzel ve kendi lezzetimi kendimde yaratabilecegim belli bir damak zevkim ve mutfak kültürüm olustu. Sonra Sezen'in sarkysyndaki gibi anneni daha syk düsünüyorsun ve hatta anlyyorsun. Iste bu yeni alysmaya baslanan ve giderek hosa giden yeni duruma olgunluk deniyor.
Yasamyslygyn, görmüslügün, geride kalmys üflenmis dogum günü mumlarynyn bir sonucu kendiliginden ortaya çykyyor hayatyn bir dönemecinde bu olgunluk. Ne zaman dersen herkese göre, ne kadar dolu yasadygyna göre degisiyor bu olgunluk çagyna ermek. Inanyn bana hayattaki düsüsler, zor alynan virajlar bu zamany hyzlandyryyor. Kendi dünyanyn küçüklügünü kesfetmek ve buna ragmen kendinin kyymetini bilmek çok ise yaryyor. Bir gün hepimizin bu huzurlu olgunlugu bulmasyny diliyorum.

Can Dündar

Düzenleyen emelgenc61 - 19-Temmuz-2008 Saat 17:19
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asahin, beril,
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2008 Saat 21:51
Sevgiye önem vermek gerektigini, zamany geldiginde elinde sadece sevginin kalacagyny biliyorum. Sevgi paylasildykça olusuyor, olgunlasyyor.
IP  Tesekkur Et
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2008 Saat 00:42
BYR Ö?RETMEN HATIRASI
    Fakültede bir ö?rencim ders esnasynda, syrasynyn üzerinde dergi okuyordu. Dikkatimi ondan uzak tutmaya çaly?mama ra?men ba?aryly olamamy?tym. Gözüm ona takylyyor ve bütün dikkatim da?ylyyordu. Yçimdeki ses, “Git ?unun dergisini al çöpe at” diyordu. Yçimdeki ses durmak bilmiyordu: “-20 ya?ynda biri, bir yyl sonra ö?retmen olacak, yapty?yna bak... synyftaki bir hocaya saygysy yok adamyn... insan biraz utanyr...” Daha neler neler? Yçimdeki ses arttykça dikkatim daha çok da?ylyyor ve sinirlerim daha çok bozuluyordu.
Birden sakin olmam gerekti?ini hatyrladym. Yçimden 30’a kadar saydym. Derin bir nefes aldym, nefesimi tuttum ve byraktym. Yçimdeki sese müdahale ettim ve susturdum. Evet ?imdi kendimi daha iyi hissediyorum. Ö?rencimin yanyna gittim. Samimi bir tebessüm ile elimi omuzuna hafifçe koyarak, dostça ve suçlama ifade etmeyen bir ses tonu ile: “-Çok ilginç bir ?ey okuyor olmalysyn. Benim anlattyklarymdan daha ilginç olmaly. Gerçekten merak etti?im için ve ö?renmek amaçly soruyorum. Sanyyorum arkada?laryn da merak ediyordur. Nedir okudu?un ?eyin içeri?i, ne anlatyyor.” dedim. Ö?rencim cevap vermedi, sadece “özür dilerim” dedi ve dergiyi syrasynyn gözüne koydu. Dersten sonra yanyma geldi ve tekrar özür diledi. Daha sonra derslerde, dersimi dikkatle dinleyen bir ö?rencim oldu. Y?in ilginç yany, bu olaydan hemen sonra, ayny synyftan bir ba?ka ö?rencim odama gelerek kendisine 5-10 dakika zaman ayyrmamy istedi. Bana te?ekkür etmek istiyordu. Ba?ka bir hocanyn dersinde ayny durum kendisinin ba?yna gelmi?ti ve güzel bir fyrça yedikten sonra, bütün bir synyf bir ders boyunca “ahlak ve erdem” konulu bir “konferans” dinlemek zorunda kaldy?yny anlatty. Ayny davrany? ile ilgili iki farkly tutum gözlemi?ti. “E?er, sizin dergi okuyan arkada?yma gösterdi?iniz tepkiyi görmemi? olsaydym, do?ru davrany?y ö?renemeyebilirdim, te?ekkür ederim” dedi ve odamdan çykty. Ö?renci odamdan çyktyktan sonra dü?ünmeye ba?ladym. Ayny olayy ya?ayan di?er meslekta?ym benden daha az iyi bir ö?retmen de?il. Ya da farkymyz bu de?il. Aslynda olayyn ba?langycynda muhtemelen ayny duygulary ya?amy?tyk. Ayny içsel konu?ma içine girmi?tik. Tek farkymyz, o yarym dakika sakin olmayy ba?aramamy?ty. Bunu yapabilseydi benim verdi?im tepkiyi verece?inden eminim.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelgenc61, beril,
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2008 Saat 17:21
Her ikiside güzel yazylar. Gerçeken olgun olabilmek, olgunca davranabilmek öyle kolay de?il. Ama ne olursa olsun ?u üçgünlük dünyada olgun olabilmeyi ba?arabilmeli her insan, kalp kyrmamaya dikkat etmeli. Hiç bir ?ey kar?ynyzdakinin kalbini kyrmaya deyecek kadar önemli olamaz bence.  Özür dilemekte kalp kyrmaktan zor olamaz. Her gece yatmadan önce ?öyle bir uzanyr, yanly?lykla incitti?im insanlar olup olmady?yny dü?ünürüm. Sizi bilmiyorum ama sabaha kadar uyuyamamaktansa, kalp kyrmamak için elimden geleni yapmayy tercih ederim her zaman. Saygylarymla..
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma