Göreve yeni başlamışsanız aşağıdaki dosyaları tutmayı unutmayınız. Saygılarımla
1. Bayram Dosyası : Bayram dosayası okulda kutlanılan bayramların içeriğini gösteren dosayadır. Bu dosayada bayramda yapılacak her etkinlik yer almalıdır. Eğer ilçede iseniz hazırlnan programın bir örneğini mutlaka ilçeye göndermelisiniz. Eğer il merkezinde iseniz programın il milli eğitime gönderilmesi gerekmemektedir.
Kutlanacak bayramlar (Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım , 24 Kasım Öğretmneler günü, 23 Nisan , 19 Mayıs..... )
Bayram programları yakında siteye gönderilecektedir.
2. Ek ders çizelgesi dosyası (Bu çizelge ilçede çalışıyorsanız 3 nüsha halinde hazırlanacak, bir tanesi okulda, iki tanesi ilçe MEM gönderilir. İlde iseniz 2 tane nüsha hazırlanır. Biri okulda kalır diğeri İl MEM verilir.)
3. İlsis MEİS dosayası : Bilgisayarda yapılan güncellemeler bu dosya içerisinde bulundurulur.
4. Okul aile biriliği dosyası : Harcamaların faturalarıyla belirtildiği ve yapılan yardımların bankaya yatırlmış dekontlarının saklandığı dosyadır.
Okul aile birliği kurmamışsanız öncelikle üyeleri tespit etmelisiniz. Üyeler
Başkan , Başkan Yardımcısı, muhasebe, üye (2 tane) Bu dosyada yapılan harcamalar ve yapılan toplantı tutanakları yer almalıdır. Aynı zamanda ayrı bir defter tututlup aynı kararlar bu deftere yazılmalıdır. (Müfettişler genellikle bu defteri sormaktadırlar.)
5. Veli Toplantı Tutanakları : Yapılan veli toplantılarında alınan kararlar ve katılımcı velilerin imzalarınında gösterildiği dosayadır.
6. Köy okulu teslim tutanağı : Sene sonunda okulun bitimine yakın bu dosya tutularak okulun tüm demir başları (A, B, C) demir başları yazılarak köy muhtarına imza karşılığında teslim edilir. İlçede iseniz 3 nüsha biri MEM biri muhtara, biri okulda kalacak.
7.Okul kurul toplantıtutanağı: Öğretmenlerin katıldığı toplantı tutanaklarının yer aldığı dosyadır. ayrıca bunun içinde ayrı bir defter tutulması gerekmektedir. Eğer tek öğretmenseniz yine gündem maddelerini belirleyerek tutanak tutulması gerekir.
8. ayniyat Donatım dosyası: Okula gelen kömür, ders kitapları, bilgisayar malzemeleri ve diğer eşya ve kağıtlatların alındığına dair belgelerin konulduğu dosyadır.
9. Duyuru dosyası: Yapılacak veli toplantısı, okul kurul toplantısı okul aile birliği gibi toplantıların duyurlması ile ilgili yazıların bulunduğu dosyadır.
Okulda Bulunacak Defterler :
1. Teftiş defteri
2. Nöbet defteri
3. Zimmet defteri
4. Giden evrak defteri
5. Gelen evrak defteri
6. Memur sicil defteri
7. Öğrenci künye defteri
8. Ders denetim defteri
9. Geçici kayıt defteri
10. Memur izin defteri
11. Öğretmen kurul karar defteri
12. Demirbaş eşya defteri
13. Nakil gidenler defteri
14. Nakil gelenler defteri
15. Yoğaltım defteri (okulda kullanılıpta eskiyen atılan eşyalar yazılır çöp kutusu, süpürge )
16. Kitaplık defterleri
17. Belge defteri (diploma kayıt örneği, öğrenci belgesi, nakil belgesi içerisinde yer alır.)