Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sevgi Sözcükleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Sevgi Sözcükleri
Mesaj icon Konu: Sevginin Işığı.... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Konu: Sevginin Işığı....
    Gönderim Zamanı: 01-Subat-2008 Saat 00:36
SEVGİNİN IŞIĞI

Otobüs yolculary elinde beyaz bir baston ta?yyan genç ve güzel kadynyn otobüse bini?ini içten gelen bi sempati ile izlediler. Basamaklary geçti, bo? oldu?u söylenen koltu?u el yordamyyle buldu, oturdu, çantasyny kuca?yna aldy. Bastonunu koltu?a yaslady. 34 ya?yndaki susan, bir yyldyr görmüyordu. Bir yanly? te?his sonucu görmez olmu?, birden karanlyk bir dünyanyn içine dü?mü?tü. Öfke, kyzgynlyk kendine acyma.. Hayatta tek dayana?y artyk kocasy Mark'ty. Mark hava kuvvetlerinde subaydy.Susan'y bütün kalbiyle seviyordu. Susan gözlerini kaybedince Mark karysynyn içine dü?tü?ü umutsuzlu?u hemen farketmi?ti. Ona yeniden güç kazanmasy, kaybetti?i kendine güvene yeniden sahip olmasy için yardym etmeliydi.
Susan gene kendi kendine yeterli oldu?una inanmaly, kimseye ba?ymly olmadan ya?ayabilmeliydi. Sonunda Susan'y i?ine dönmeye ikna etti. Peki ama evden i?e nasyl gidecekti? Genelde otobüsle giderdi. Ama ?imdi kenti bir uçtan ötekine tek ba?yna geçmekten korkuyordu.
Mark her sabah onu arabasy ile i?e byrakayy önerdi. Kendi i?i tam tam aksi yönde oldu?u halde. Ylk günler Susan kendini rahat hissetti Mark da " Görmüyorum, artyk hiçbir i?e yaramam " diyen karysyny çaly?maya ba?latty?y için mutludu. Aa bir süre sonra Mark i?lerin iyi gitmedi?ini farketti. Ba?kasyna ba?ymly ya?amyn Susan'y mutlu etmesi mümkün de?ildi. Y?e eskiden oldu?u gibi i?e kendi ba?yna otobüsle gitmeliydi. Ama Susan hala o kadar hassas ,o kadar kyrylgan, o kadar öfkeliydi ki Ne yapabilirdi?
"Otobüs" lafy a?zyndan çykar çykmaz Susan öfkeyle haykyrdy.. "Nasyl yaparym ? Görmüyormusun ben körüm!! Nerde oldu?umu nereden bilirim, nereye gitti?imi nasyl anlarym. Galiba sana a?yr gelmeye ba?ladym, beni ba?yndan atmaya çaly?yyorsun.." Duyduklary Mark'yn kalbini fena halde kyrdy. Ama ne yapaca?yny biliyordu.
"Her sabah ve her ak?am otobüsü arabala takip edece?im. Sen bu yolculuqu tek ba?yna yapmaya hazyr olana dek sürecek bu." Tam iki hafta Mark, Susan'yn otobüsünün arkasyndan gitti Yki hafta boyu karysyna görme dy?yndaki duyularyny nasyl kullanaca?yny anlatty. Özellikle duymanyn pek çok sorunu çözecece?ini izah etti. Kulaklary ona nerede oldu?unu söyleyebilirdi. Yeni ya?am tarzyna aly?masyna yardymcy olabilirdi. Otobüs ?öförü ile ahbap olursa, her?ey kolayla?yr, ?öför hergün önde bir yer ayyryrdy. Nihayet susan yolculu?a tek ba?yna yapmaya hazyr oldu?unu hissetti . Pazartesi sabahy geldi Ayrylyrken otobüsün geçici eskortu kocasyna , hayattaki büyük dostuna saryldy . Gözleri ya?la doluydu Susan'yn . Kocasyna öyle te?ekkürle doluydu ki Onun sabry, sadakati, deste?i ve sevgisiyle umutsuzlyk uçurumundan nasyl çykmy?, nasyl yeniden hayata dönmü?tü.. "Allahasymarladyk " dedi kocasyna ve uzun amandan beri ilk defa ters yönlerde yola çyktylar. Pazartesi ,Saly, Çar?amba.. Hergün mükemmel geçti Susan için. Kendini hiç bu kadar iyi hissetmemi?ti,yapyyordu, ba?aryyordu, tek ba?yna ba?aryyordu. Kendi kendine gidip gelebiliyordu i?te. Cuma sabahy, Susan her günkü gibi otobüse bindi, ofisinin kar?ysyndaki durakta inerken bilet parasyny uzatty ?öföre.
"Sizi kyskanyyorum bayan " dedi ?öför. "Neyimi kyskanyyorsunuz benim " diye sordu ?öföre. " Sizin kadar sevilmek, bu kadar ?efkat ve sevgiyle korunmak çok ho? bir duygu olmaly bayan" dedi söför. " Nasyl yani" dedi Susan . " Bir haftadyr, her sabah yaky?ykly bir subay kö?ede duruyor ve siz otobüsten inene kadar izliyor. Yolu kazasyz geçmenize bakyyor, ofisinize girene kadar oradan ayrylmyyor. Sonra size bir öpücük yolluyor, elini sallyyor ve yürüyüp gidiyor. Siz çok talihli bir kadynsynyz bayan.." Mutluluk gözya?lary Susan'yn yanaklaryndan akmaya ba?lady. Ve birden hatyrlady Mark'y hiç görmüyordu ama bir haftadyr yanynda oldu?unu hem de öyle kuvvatli hissediyordu ki. Talihli gerçekten çok talihli idi. Öyle bir arma?an vermi?ti ki ona hayat, görmeden daha de?erliydi . Bu arma?anyn varly?yna inanmasy için görmesi gerekmiyordu.
"SEVGYNYN AYDINLATAMAYACA?I KARANLIK YOKTUR ÇÜNKÜ..."

Düzenleyen emelgenc61 - 19-Temmuz-2008 Saat 13:43
IP  Tesekkur Et
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Subat-2008 Saat 01:29
SEVGYNYN AYDINLATAMAYACA?I KARANLIK YOKTUR ÇÜNKÜ..."
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: okyanus61,
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2008 Saat 21:17

Sevgi, Sadakat, A?k budur..

Olay Yngiltere'de geçiyor:
Ya?ly bir bey, sabah erken evinden çykmy?, yolda ilerlerken,
bir bisikletlinin kendisine çarpmasy ile yere yuvarlanmy? ve hafif
yaralanmy?. Sokaktan geçenler ya?ly beyi hemen en yakyn sa?lyk
birimine ula?tyrmy?lar. Hem?ireler, adamca?yzyn yarasyna pansuman
yapmy?lar, ama 'biraz beklemesini ve röntgen çekerek her hangi
bir kyryk veya çatlak olup olmady?yny inceleyeceklerini'
söylemi?ler. Ya?ly bey huzursuzlanmy?, acelesi oldu?unu ve
röntgen çektirmek için beklemek istemedi?ini'
söylemi?. Hem?ireler merakla acelesinin sebebini sormu?.
Adamca?yz da karym huzur evinde kalyyor her sabah onunla kahvalty etmeye
giderim,geç kalmak istemiyorum'demi?. Karynyzyn, siz gecikince
merak edece?ini dü?ünüyorsunuz herhalde'demi? hem?ire. Adam
üzgün bir ifade ile 'ne yazyk ki karym Alzheimer hastasy ve benim
kim oldu?umu bilmiyor' demi?.
Hem?ireler hayretle 'madem sizin kim oldu?unuzu bilmiyor neden
hergün onunla kahvalty yapmak için ko?u?turuyorsunuz' demi?ler.
Adam buruk bir sesle ' ama ben onun kim oldu?unu biliyorum' demi?.

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelgenc61,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma