Konu: KOKULU SİLGİ YASAKLANIYOR Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2008 Saat 20:29
Çocuklarda ba?ymlylyk yaratabilecek uçucu organik bile?ikleri içeren ürünlerin saty?y yasaklanyyor. Meclis Sa?lyk, Aile, Çaly?ma ve Sosyal Y?ler Komisyonu’nda kabul edilen teklife göre, yapy?tyrycy, kokulu olarak üretilen kalem, defter, silgi gibi ürünler, hangi amaçla olursa olsun çocuklara satylamayacak ve verilemeyecek.
Kanun teklifinin kabul edildi?i Komisyon toplantysynda ilginç önerilerde gündeme geldi. AKP Gümü?hane Milletvekili Kemalettin Aydyn, Türklerde "yalayarak zarf yapy?tyrma" aly?kanly?y bulundu?una dikkat çekerek bunun önlenmesi için bantly zarflaryn zorunlu hale getirilmesini önerdi.
Meclis Sa?lyk, Aile, Çaly?ma ve Sosyal Y?ler Komisyonu, AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ba?kanly?ynda toplandy. Komisyonda, Erdöl’ün geçen dönemde Genel Kurul gündeminde yer alan Uçucu Organik Bile?iklerin Zararlarynyn Önlenmesine Dair Kanun Teklifi görü?ülerek kabul edildi. Komisyon toplantysynda konu?an Sa?lyk Bakany Recep Akda?, uçucu maddelerin toplumda çok yaygyn oldu?unu, temini kolay ve ucuz olmasy nedeniyle çocuklaryn bu maddelere ula?abildi?ini söyledi. Daha çok ergenlik döneminde olan çocuklaryn uçucu maddelere meyilli oldu?unu belirten Akda?, teklifle, çocuklaryn bunlara eri?iminin önlenmesinin amaçlandy?yny belirtti.
TEKLYF NE GETYRYYOR?
Kanun teklifine göre, çocuklarda ba?ymlylyk yaratabilecek uçucu organik bile?ikleri içeren yapy?tyrycy, kokulu olarak üretilen kalem, defter ve silgi gibi kyrtasiye ürünleri hangi amaçla olursa olsun çocuklara satylamayacak ve verilemeyecek. Çocuklaryn kullanma ihtimalinin bulunmasy halinde yeti?kinlere de saty?y yapylmayacak. Uçucu organik bile?ikler içeren ürünlerin üretildi?i ve kullanyldy?y yerlerde çocuklar çaly?tyrylamayacak; bu ürünler e?itim ve ö?retim faaliyetlerinde kullanylamayacak. Kanun kapsamyna giren ürünlerin yaratty?y sa?lyk riskleri konusunda çocuklary ve gençleri bilinçlendirmek üzere Milli E?itim Bakanly?y müfredatyna gerekli e?itim ve ö?retim programlary konulacak.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma