Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eğitim Haberleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Duyurular Eğitim Haberleri | Eğitim Haberleri
Mesaj icon Konu: ZORUNLU EĞİTİM ARTIK 9 YIL !!!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
mehmetaydemirim
Moderatör
Moderatör
Simge
MEHMET AYDEMYR

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1009

Aldigi Alkis: 755
%74
Alıntı mehmetaydemirim Cevaplabullet Konu: ZORUNLU EĞİTİM ARTIK 9 YIL !!!!
    Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2008 Saat 00:02

Milli E?itim Bakanly?y (MEB) Okul Öncesi E?itimi Genel Müdürü Remzi Ynanly, zorunlu e?itimin 2008-2009 e?itim ö?retim yylyndan itibaren 9 yyla çykarylmasy için çaly?ma ba?lattyklaryny belirterek, ''Okul öncesi e?itimi de zorunlu hale getirece?iz'' dedi.

Ynanly, Okul Öncesi E?itimi Genel Müdürlü?ünün 1992 yylynda kurulmasynyn ardyndan okul öncesi e?itimde büyük mesafe katettiklerini vurgulayarak, Türkiye'de 16 yyl öncesinde yüzde 5 seviyesinde olan okulla?ma oranynyn, bugün yüzde 27,5 oldu?unu söyledi. Okul öncesi e?itimdeki okulla?ma oranyny yükseltmek amacyyla büyük u?ra? verdiklerini belirten Ynanly, 5 yyldyr yaptyklary çaly?malarla zoru ba?ardyklaryny, ancak henüz istenilen seviyeye ula?amadyklaryny ifade etti. Ynanly, halen 701 bin ö?rencinin e?itim gördü?ü okullarda ö?renci sayysyny ve okulla?ma oranyny yükseltmek amacyyla çaly?tyklaryny belirterek, ?unlary söyledi:

''Göreve geldi?imiz 5 yyllyk süre içerisinde okulla?ma oranynda yüzde 17,5'lik arty? ya?anyrken, ö?renci sayysy da 2 kat artty. Okulla?ma oranynyn ?u anda en yüksek oldu?u ilimiz, yüzde 65,4 ile Amasya iken, en dü?ük ilimiz de yüzde 11,4 ile A?ry'dyr. Okulla?ma oranynyn dü?ük oldu?u illerimizde yapaca?ymyz hamleyle ülkemizdeki okulla?ma oranyny yüzde 30-40 seviyesine çykaraca?yz. Bunun için çaly?malarymyz devam ediyor.''

-''OKUL ÖNCESYNDE AVRUPA'NIN GERYSYNDEYYZ''

Türkiye'deki okul öncesi e?itimin, Avrupa ülkeleriyle kyyaslandy?ynda çok gerilerde oldu?unu bildiren Okul Öncesi E?itimi Genel Müdürü Remzi Ynanly, en dü?ük seviyedeki Avrupa ülkesinde bile okulla?ma oranynyn yüzde 70'lerde seyretti?ini, bunun da okul öncesi e?itime verilen önemle ilgili oldu?unu söyledi. Ynanly, okul öncesi e?itim kurumlarynda bakycylyk görevi üstlenilmedi?ini belirterek, konu?masyny ?öyle sürdürdü:

''Avrupa ülkelerinde bu kurumlaryn bir e?itim yuvasy oldu?u kavranmy?tyr. Avrupaly ekonomistlerin hazyrlady?y raporlarda, okul öncesi e?itime 1 liralyk yatyrym yapyldy?y takdirde ekonomiye 7 lira olarak geri döndü?ü, bu e?itimi alanlaryn vatanyna, milletine ba?ly, vatanda?lyk görevini yerine getiren insanlar olaca?y vurgulanmy?tyr. Bunlar özellikle Do?u ve Güneydo?u Anadolu bölgelerimizde ya?ayan insanlar için önemlidir. Çünkü burada ya?ayan insanlaryn dil problemi var. Çocuk dil bilmeden okula geliyor. Dil bilene müfredat uygulanyrken, bilmeyen müfredatyn gerisinde kalyyor. Biz okul öncesi e?itime a?yrlyk verirsek tüm çocuklarymyzy e?it ?artlarda ilkö?retime ba?latmy? oluruz.''

-''ZORUNLU E?YTYM 9 YIL OLUYOR''-

Okul öncesi e?itimin 2008-2009 e?itim ö?retim yylyndan itibaren zorunlu e?itime dahil edilece?ini bildiren Remzi Ynanly, ?unlary kaydetti: ''2008-2009 e?itim ö?retim yylynda pilot il uygulamasyna geçerek, okul öncesi e?itimi de zorunlu hale getirece?iz. Pilot uygulamadan alaca?ymyz sonuçlara göre 5 ya?y da zorunlu e?itime dahil etmek için çaly?malarymyz devam ediyor. Bu uygulamalaryn sonunda 8 yyllyk zorunlu e?itim, okul öncesinin de eklenmesiyle 9 yyla çykmy? olacak. Uygulamanyn yapylaca?y pilot illerimiz henüz belli de?il. Yl milli e?itim müdürlüklerine yazy gönderdik. O bilgiler y?y?ynda illerdeki okulla?ma, ö?retmen ve ö?renci sayysyna göre pilot il uygulamasyny ba?lataca?yz.''

-KIRMIZI ÖNLÜK BYR MODAYDI-

Okul Öncesi E?itimi Genel Müdürü Ynanly, 2 yyl önce aldyklary kararla ana synyflarynda kyrmyzy önlük uygulamasyna son verildi?ini kaydederek, bu uygulamadaki temel amacyn ö?rencilerin daha özgür hareket etmesi oldu?unu belirtti. ''Çocu?a resmi bir kyyafet giydirdi?inizde çocuk bir rol üstleniyor'' diyen Ynanly, ?öyle devam etti:

''Ana synyfyna devam eden çocuk özgür olmalydyr. Çocuklara resmi bir elbise giydirdi?inizde o elbise kirlendi?i zaman 'annem kyzacak, ö?retmenim kyzacak' gibi endi?eler ta?yyorlar. O zaman da bu e?itimin gere?ini yapamayyz. Bu serbestlik yalnyzca ö?rencilere de?il, ö?retmenlere de verildi. Çünkü ö?retmen de çocukla beraber yatacak, kalkacak, gerekirse takla atacak. Takym elbise giyen bir ö?retmen synyfa girdi?inde rahat hareket edemez. Bu nedenle hem ö?retmen, hem de çocu?un serbest kyyafetle okula gelmesini uygun gördük. Ana synyflarynda kyrmyzy önlük bir modaydy ve buna son verdik.''

AA

Düzenleyen emelgenc61 - 13-Temmuz-2008 Saat 00:58
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: ******, gökhanaydemir, göktürk, eylül81,
Baş Öğretmen
Baş Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 16
%88
Alıntı ****** Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2008 Saat 00:10
 Te?ekkürler hocam...Bu fikirlein en kysa zamanda uygulamaya geçmesi dile?iyle... 
IP  Tesekkur Et
ardic61
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 40
%27
Alıntı ardic61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2008 Saat 16:15
EVET YN?ALLAH..EN KISAZAMANDA HAYATA GEÇER..ÇOK DAHA YYY OLUR...Smile
Ni?anta?y Ylkö?retim Okulu
IP  Tesekkur Et
beril
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 355

Aldigi Alkis: 32
%9
Alıntı beril Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2008 Saat 19:46
Bilgilendirme için te?ekkürler...
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...
IP  Tesekkur Et
eylül81
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 120

Aldigi Alkis: 40
%33
Alıntı eylül81 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2008 Saat 14:29
       Ben de en kysa zamanda uygulanmasyny diliyorum.Geçen yyl 1.synyf ö?retmeniydim.Okul öncesi e?itim alan ö?renciler o kadar belliydiler ki synyfta.Birçok yönden donanymly geliyorlar okula.En önemlisi okul hayatyna aly?yklar,düzene,kurallara...Arkada?lyk ili?kilerinde zorlanmadylar.Özgüvenleri di?erlerine oranla daha geli?mi?ti.Beni hiç yormamy?lardy.Hatta büyük oranda yükümü hafiflettiler diyebilirim.
Mutlu olmak için, sevmek için, görme, işitme...
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma