Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Velilerle Bilgi Alışverişi
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Velilerle Bilgi Alışverişi
Mesaj icon Konu: Öğrenci ve Velilere: Karne Aldık Ne Oldu? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
hg orhan
Moderatör
Moderatör

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 391

Aldigi Alkis: 305
%78
Alıntı hg orhan Cevaplabullet Konu: Öğrenci ve Velilere: Karne Aldık Ne Oldu?
    Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2008 Saat 22:09
  Ancak pes etti?inizde yenilmi?siniz demektir. Ba?ary kadar ba?arysyzlyklar da do?aldyr. Bu durumu kabul etti?inizde sorunlara daha uygun çözümler bulabilir, daha uygun önlemler alabilirsiniz. Her ba?arysyzlyk daha sonraki ba?arylar için bir yol göstericidir, bir uyarydyr. Ö?rencinin kendine kyzmasy , ders ba?arysyndaki dü?menin sorumlulu?unu kendi dy?yndaki nedenlere ba?lamasy ve olumsuz duygulara kapylmasy fayda sa?lamayan yakla?ymlardyr. Ba?arysyzlyklar kar?ysynda olumsuz duygulara kapylyp pes etti?inizde, sonraki yenilgiler de kaçynylmaz olacaktyr.

Sorun üzerinde vakit kaybetmektense çözüm üzerinde odakla?maya çaly?yn. Ders ba?arysyndaki dü?me nedeniyle kendinize kyzmak , kendi dy?ynyzdaki nedenler bulmak ve bunun bir ceza oldu?unu dü?ünmek yerine ?u anki durumu nasyl istedi?iniz hale çevirebilirsiniz sorusuna yanyt aramaya çaly?yn.

Kendi kendinizin en iyi dostu olun derslerinde istedi?i ba?aryyy gösteremeyen bir ö?renci ?çok aptalca hatalar yaptym , derslerimi ba?aramadym , ben ba?arysyz bir ö?renciyim ? gibi ö?rencinin kendisini kötü hissetmesine neden olabilecek ifadeler yerine ?bazy hatalar yaptym ve bunlary düzeltece?im, derslerimde iyi bir sonuç bekliyordum ancak ikinci dönem çaly?arak daha iyi bir sonuç elde edece?im, bu dönem istedi?im ba?aryyy gösterememi? olmam benim ba?arysyz bir ö?renci oldu?umu göstermez? gibi daha umut dolu ifadeleri kullanabilirler.

Her ba?arysyzlyk yeniden de?erlendirmeyi gerektirir. Bu de?erlendirme de eksiklerinizi görmenizi, eksikleri gidermek için yeni planlamalar ve çaly?malar yapmanyzy sa?layarak sonuçta ba?aryya ula?manyzy sa?lar.e?er eksiklerimizi göremezsek , tekrar ayny durumla kar?yla?abiliriz.

Sorumlulu?u üzerinize alyn . Sorgulama yapmak için ilk yapylmasy gereken , sorumlulu?u üzerinize almaktyr. Derslerinde ba?aryly olan ö?renciler ile ba?arysyz olan ö?renciler üzerinde yapylan bir ara?tyrmada ba?aryly ö?rencilerin ba?arylaryndan dolayy kendilerini sorumlu hissettikleri, ba?arysyz olan ö?rencilerin ise sorumlulu?u kendi dy?larynda aradyklary bulunmu?tur. Yyi bir sorgulama ile derslere hazyrlyk döneminde hangi alanlarda eksiklerinizin oldu?unu tespit edebilir ve bu eksiklerinizi gidererek ba?aryly olabilirsiniz.

Peki  karnesinde dü?ük notlary bulunan çocuklara anne-baba olarak nasyl davranmak gerekiyor. ?

Öncelikle dönem sonunda alynan karnenin, çocu?un karnesi olmasynyn yany syra, ailenin ve e?itim sisteminin de karnesi oldu?u unutulmamalydyr. Ö?rencinin ba?arysynda ailenin önemli bir yeri vardyr. Aile içi ili?kilerin sa?lykly oldu?u, çocu?un ki?ili?ine saygyda bulunulan, ve çocu?un kendini geli?tirmenin desteklendi?i bir ailede ba?arynyn da o oranda yüksek olmasy beklenir.

Karne sonrasynda ailelerde e?er ö?rencinin notlary dü?ükse genellikle bu durumdan ö?renci sorumlu tutulur. Ele?tirilir, suçlanyr. Oysa yapylmasy gereken, karnedeki dü?ük notlaryn nedenlerinin ana-baba-çocuk üçgeninde de?erlendirilmesidir. Karne çocu?un tüm performansyny yansytmaz. Yani notlary çok yüksek bir çocu?a, hayatta çok ba?aryly olaca?y söylenemez.

Düzenleyen emelgenc61 - 21-Temmuz-2008 Saat 17:03
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma