Konu: Aşk ve Acı Üzerine Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2008 Saat 16:01
En iyi dost, en iyi sevgili,en iyi arkada? kötü gününüzde sizi dertlerinizle ba? ba?a byrakyp giden de?il, sizinle oturup a?layan, siz üzgünsünüz diye bir ?eyler yapmaya çaly?andyr.
Birini kaybetmeyi göze almadan önce,yenisini tekrar kazanyp kazanamayaca?ynyzy mutlaka göz önünde bulundurun, yoksa tek kaybeden siz olursunuz.
Gerçek a?ky aramayyn, vakti geldi?inde zaten o sizi bulacaktyr. E?er sizi buldu?unda onu kaybetmi?seniz mutlaka pe?inden gidin. A?k bazen, kaybedildi?inde anla?ylacak kadar gizli , Ynsany ömür boyu yakacak kadar da gerçektir.
Unutmayyn kendine yardym edemeyene, kimse yardym edemez. Ba?kalaryndan bir ?eyler beklemek sadece acizlerin i?idir.
Her insan hata yapabilir, Do?ru olan hatalarda ysrar etmek de?il, do?ruya yönelmektir.
Hiç bir yanly? affedilemeyecek kadarbüyük olamaz, E?er sizi cezalandyran ki?i, vicdanynyzsa, önce kendinizi affedin, sonra affetmesi gereken ki?iye affettirin.
En büyük de?er, kaybedilmeden önce anla?ylan de?erdir.
Derleyen ; !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
En iyi dost, en iyi sevgili,en iyi arkada? kötü gününüzde sizi dertlerinizle ba? ba?a byrakyp giden de?il, sizinle oturup a?layan, siz üzgünsünüz diye bir ?eyler yapmaya çaly?andyr.
HAYAT; kelimelerle tarif edilemeyecek kadar kary?yk; bazy anlar benim kaldyramayaca?ym kadar a?yr; mutlulu?unu ayryntylarda saklayacak kadar gizemli; bana en kötü olaylary ya?atacak kadar acy; zaman diye bir ilacy da beraberinde sunacak kadar adil ve her an acy ve tatly sürprizleriyle beni bekleyen bir mucizeymi?.
Kimseye oldu?undan fazla de?er vermemek gerekti?ini; Adaletin geçte olsa tecelli etti?ini; Sabretmenin ödülünün eninde sonunda alynaca?yny; Çabalarymyn hiçbir zaman bo? olmady?yny; Çaly?anyn gerçekten kazandy?yny; Dürüstlü?ün en güzel dua oldu?unu; Dünya ne kadar kirli olsada kalbin temiz oldu?unda mutlaka kurtulaca?yny ö?rendim sabretmeyi ö?rendim üzüntüler kar?ysynda ne kadar güçlü oldu?umu ö?rendim Herkesin benim gibi iyi niyetli olmady?yny ö?rendim
Ba?armanyn ne yüce bir duygu oldu?unu ,Yeri geldi?inde insanlaryn seni harcayabilece?ini,Kimi zaman yalnyzly?ynyn ne kadar önemli oldu?unu .yanly? anla?ylmanyn insany dü?ürdü?ü durumu ,insanlaryn ele?tiriye açyk olmady?yny . insanlaryn göründü?ü kadar samimi olmadyklaryny ,kysaca maskenin altynda nice yüzler oldu?unu ö?rendim
“Saate bakmaksyzyn kapysyny çalabilece?i bir dostu olmaly insanyn... "Nereden çyktyn bu vakitte" dememeli, bir gece yarysy tela?la yataktan fyrlady?ynda; "Gözünün dilini" bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamaly... Arka bahçede varly?yny sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefaly bir a?aç gibi köklenmeli hayatynda; sen, her daim onun orada durdu?unu hissetmelisin. Yhtiyaç duydu?unda gidip mü?fik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklaryna saklanabilmelisin. Kucaklamaly seni güvenli kollary, ...dallary bitkin ba?yna omuz, yapraklary kanayan ruhuna merhem olmaly... En mahrem syrlaryny verebilmeli, en derin yaralaryny açyp gösterebilmelisin; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz... Onca dalkavuk arasynda bir tek o, sözünü e?ip bükmeden söylemeli, yanly? anla?ylmayaca?yny bilmeli. Alky?landy?ynda de?il sadece, asyl yuhalandy?ynda yanynda durup koluna girebilmeli. Övmeli alem içinde, ba? ba?ayken sövmeli ve sen öyle güvenmelisin ki ona, övdü?ünde de sövdü?ünde de bunun iyilikten oldu?unu bilmelisin, "hak ettim" diyebilmelisin. Teklifsiz kefili olmaly hatalarynyn; günahlarynyn yegâne ?ahidi... Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir syrda?... Gözbebekleri bulutlandy?ynda yakla?an fyrtynayy sezebilmelisin. Ve sen a?lady?ynda, onun gözünden gelmeli ya?...
* * *
En çok da yylgyn zamanlarda bir dostu olmaly insanyn... "Parkurun bütün zorlu?una ra?men dostlu?umuzu koruyabildik, acylary birlikte gö?üsleyebildik ya; yenildik sayylmayyz" diyebilmeli... Issyzly?yn, yalnyzly?yn en koyula?ty?y anda, küçücük bir ka?yda yazdy?ymyz kysa, ama ümitvar bir yazyyy, yüre?e benzer bir ta?a ba?layyp birbirimizin camyndan içeri atabilmeliyiz: "Bunu da a?aca?yz! Ymza: Bir dost!.."
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma