KARGAYLA E?E?YN UÇAK YOLCULU?U
Kargayla e?ek uçakta yan yana oturmu?lar. Karga önündeki dü?meye basarak hostesi ça?yrmy?. Hostes gelmi? , bir iste?i olup olmady?yny sormu?.Karga " Ne istedi?imi unuttum " demi?. Yani dalga geçmi?. Biraz sonra yine dü?meye basmy? , hostes tekrar gelmi?. Karga yine " Unuttum " demi?. Karga bu ya ! Dü?meye basyp hostesin yanyna kadar gelip gitmesi ho?una gitmi?.
Onu gören e?ek " Bu güzel oyunu bende deneyeyim " demi?. O da basmy? dü?meye . Hostes gelince " Bende ne söyleyece?imi unuttum " demi? syrytarak.
Bu duruma sinirlenen hostes, pilot kabinine gidip durumu haber vermi?. " Yçeride biri karga , di?eri de e?ek olan iki yolcu var; durmadan beni rahatsyz ediyorlar. " demi?. Pilot da " Öyleyse aç kapyyy ve ikisini de at dy?aryya ; ne halleri varsa görsünler " demi?.
Hostes söylenileni yerine getirmi? ve açmy? kapyyy atmy? a?a?yya bunlary. Bu durumda karga uçmaya , e?ekte dü?meye ba?lamy?.
E?ek can haliyle ba?yryrken karga yanyna yakla?my?:" Behey e?ek! Haydi ben o dü?meye bastym , dalgamy geçtim. Benim kanadym vardy.Ya sen? Senin kanadyn yok , uçmayy bilmiyorsun , ne diye bastyn dü?meye? demi? , uçup gitmi?...
Neyi , nerede yapmaya karar verirseniz; kendi ?artlarynyzy göz önüne alarak hareket edin...
( Bir dergiden alyntydyr. Çok ho?uma gitti , sizlerle payla?mak istedim...)