Bakış açınızı ne kadar geniş tutarsanız, doğruya ulaşmanız o kadar hızlı olur.
Amerikada ünlü bir avukatyn kaybetti?i tek dava....
Ünlü bir futbolcu karysyny öldürmekle suçlaniyordu. Futbolcu yakalanmy?ty. Ama karysynyn cesedi ortada yoktu. Duru?ma Amerikan filmlerindeki gibiydi. Futbolcu sanyk sandalyesinde oturuyordu. Kucak dolusu parayla tuttu?u avukaty jüriyi ikna etmeye u?ra?yyordu: "Sayyn jüri üyeleri, müvekkilimin suçsuz oldu?una yürekten inaniyorum. Buna az sonra sizler de inanacaksiniz. Neden mi? Bakyn, ?imdi 1' den 10' a kadar sayaca?ym ve müvekkilimin öldürdü?ü iddia edilen karisi bu kapidan içeri girecek... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..."
Bütün jüri kapiya döndü. Kimse girmedi içeri. Avukat bir savunma dahisiydi, öldürücü hamlesini yapty :
"Bakyn, siz de kadynyn öldü?üne inanmyyorsunuz. Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapyya baktynyz. Y?te karary buna göre vermenizi talep ediyorum."
Ancak jüri ünlü futbolcuyu suçlu buldu?unu bildirdi ve dava bu sekilde sonuçlandi. Mahkeme çyky?ynda avukat, bayan jüri ba?kanyna yakla?ty :
" 10' a kadar saydy?ymda siz de di?er üyeler gibi kapyya bakmy?tynyz. Neden böyle bir karara imza attynyz?"
"Do?ru" dedi jüri ba?kany; "Ben de kapyya baktym, ama müvekkiliniz kapyya bakmyyordu!.."
NOT: En iyi analist herkes bir noktaya bakarken, o noktaya yönelen bakışları izleyen kişidir...
Düzenleyen emelgenc61 - 21-Temmuz-2008 Saat 15:14