Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 19 Eylül Çarşamba 2007 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: 19 Eylül Çarşamba 2007
    Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2007 Saat 22:27
Bugün Okulda...
IP  Tesekkur Et
suzan_ebru
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı suzan_ebru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 15:31
merhaba
bugün ve gecen iki gün çocuklara en basit çizgi çalışmalarını veriyorum ama hala bir gelişme yok.O kadar minik elleri varki kalemi tutamıyorlar ben bile tutabileceklerine bazen inanamıyorum tutmak zorunda olduklarını bildiğim halde.Hangi elle rahatsanız o elle tutun dedım ve 22 kişilik sınıfımda yarısı sol elle tutuyor .Acaba sağ elle tutun diye zorlamalımıyım?sol elle yazan çocukların hepsimi benim sınıfımda....

sey
IP  Tesekkur Et
alev
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%0
Alıntı alev Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 16:59

slm...ben hayat bilgisi ve matematik derslerini işlemeye dün başladım...diğer derslerde çizgi çalışması, kas geliştirici çalışmalar yapıyoruz.ayrıca bugün e sesi hissetme çalışmalarına da başladım...sınıfımda 4 öğrenci kalem tutmada zorlanıyorlar...umarım yakında bu sorun ortadan kalkar....herkese kolay gelsin..

IP  Tesekkur Et
denizx
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 42

Aldigi Alkis: 1
%2
Alıntı denizx Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 21:51
slm ...ben de bugün sınıfımda basit çizgi çalışmaları yaptım...dalga şeklinde olanı yaptılar fakat keskin çizgili şekli çizemediler...bildikleri gibi yapmaya çalışıyorlar..inşallah onları düzelttikten sonra harflere geçeriz...öğrencilerimin yaşları tam 7 olmadığı için biraz zorlanıyorlar inşallah başarılı olurum herkeze başarılar
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 22:32
Arkadaşlar bende bugün çizgi çalışmaları yaptım. Öğrencilerin bazıları güzel yapıyor. 2 tanesini parmak kasları hiç gelişmemiş. Hele biri kalemi bile tutamıyor:) Ama umutsuz değilim. Düzeleceklerine emin.

Bugün matemetikten sayılar hakkında konuştum öğrencilerimin tamamı ana sınıfına gitmiş olmasının büyük faydası oluyor. Sayıları tanıyorlar ve geneli 1-20 sayıyor.

Öğrencileri sürekli tahtaya kaldırıyorum. Hoşlarına gidiyor. Bir öğrencime 1 yazmasını gösterirken diğer öğrencim öğretmenim ben nasıl yaptım diyip çeketime yapıştı çekette 10 parmak tebeşir izii:) hemen önlük alacağım karar verdim.

Son dersimiz resim çalışması idi. Öğrencileri Resim yapma kabiliyetlerini görmek için serbest bıraktım.
Arkadaşlar yarınki resim dersimizde de  çiçek çizlerini isteyeceğim. Çiçeklerin bazılarını kutu içine almalarını sağlayıp kaç tane olduklarını yazdırmayı düşünüyorum. Sayı kartları gibi...
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
hyprekus_38
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%0
Alıntı hyprekus_38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 22:33
selam sinan ogretmenim ben batmanda gorev yapıorum ve ilk defa bugun yazıyorum size ve arkadaslara inşallah bundan sonra surekli olarak devam edecem ... bende bu sene ilk defa birinci sınıf okutuyorum ama bende ki sıkıntı biraz daha farklı şimdi arkadaşlar çi,zgi çalışmalarından bahsediyor ama benim ogrencilerim daha turkce konusmayı bilmiyor bu konuda lütfen bana yardım edin ..... çalışmaları ne yonde yapmalıyım cevap bekliyorum....
İkiköprü İlköğretim okulu
Beşiri/BATMAN
IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 248

Aldigi Alkis: 117
%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 23:12

Yarın kitaplarımızı işlemeye karar verdim.İlk güne göre öğrencilerde bir hayli ilerleme oldu.Bu yüzden dikteden artık sıkıldılar. Ayrıca yazıları düzgün ve okunaklı olanlar çizgili deftere yazı yazacaklar. Ancak bir grup güzel yazı defterine yazmaya devam edecek. Geçen sene bu siteden bir öğretmenimizden öğrenip uyguladığım ve yararını gördüğüm puanlama yöntemini bu senede uygulamayı düşünüyorum. Herkese başarılar.

IP  Tesekkur Et
suzan_ebru
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı suzan_ebru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 23:30
puanlama yöntemi hakkında bilgi verirmisiniz
sey
IP  Tesekkur Et
gulbey
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

Aldigi Alkis: 2
%20
Alıntı gulbey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2007 Saat 23:37
selam, 46 kişilik sınıfımda çizgi çalışmaları yapıyorum(düzensiz) Yarın düzenli çizgi çalışmalarına geçmeyi düşünüyorum. Yalnız sınıfımdaa dnleme problemi yaşıyorum. Bu da beni çok bunaltıyor. Nasıl aşacağım bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
gulbey
IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 248

Aldigi Alkis: 117
%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2007 Saat 00:03

Suzan-ebru öğretmenim puanlama yöntemini ben şöyle uyguladım. Renkli kartonlardan küçük küçük kare, daire, dikdörtgen, üçgen şekiller kestim. Daire 1, kare 2, dikdörtgen 3 puan oldu. Öğrencilerin bazılarına dersteki aktifliklerine göre puanları dağıttım. 10 puan toplayana yıldız puan (üçgen) aldı. 10 puanı toplayan o günün prens veya prensesi oldu. İstediği arkadaşı ile oturma hakkı kazandı. Siz daha değişik ödüllendirmelerde yapabilirsiniz. Hem böylece şekilleri öğrendiler, hem toplamayı kavradılar hem de en önemlisi derste aktif hale geldiler. Ayrıca sınıf kurallarına uymadıkları takdirdede puanlardan birkaçını geri aldım. Böylece disiplin sorununuda azaltmış oldum. Tabi tümüyle ortadan kaldırmak mümkün olmadı. Bazı arkadaşlarımda renkli renkli taşlar kullandılar. UYGULAMADA BAŞARILAR DİLERİM.

IP  Tesekkur Et
tuba öğretmen
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 17

Aldigi Alkis: 3
%17
Alıntı tuba öğretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2007 Saat 22:13
iyi akşamlar hocam bi tavsiye üzerine sitenize üye oldum iyi ki olmuşum yaptınız çalışmalar harika çok teşekkür ederiz. Hocam ben urfada öğretmenim.Birinci sınıf okutuyorum.İki gündür düzenli çizgi çalışmalarını veriyorum ama pek düzenli çalışma olmuyor. İki öğrencim yanına oturmasam yazmıyor. Ne yapmalıyım? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
IP  Tesekkur Et
nikbin-m
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı nikbin-m Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2007 Saat 15:56
suzan ebru  hocam çok komiksiniz, butun solcular size toplanmış ahahahhahaha