Konu: Birinci Sınıf Okutmak Ayrıcalıktır Neden mi ? Gönderim Zamanı: 27-Agustos-2007 Saat 15:01
Birinci Synyf Okutmak Ayrycalyktyr
Beklide bir insanyn nadiren tadabilece?i, herkese nasip olmayacak bir duygudur, birinci synyf okutmak. Ö?retmenli?in bir anneli?e, bir babaly?a dönü?tü?ü bir duygu yüküdür.Hele de,ürününüzü kelime kelime, harf harf alabilece?iniz, bir insana verebilece?iniz en güzel hediyedir.
O minik kalplerin dev sevgileriyle etrafynyzy saran duygu fyrtynasy öyle derinlere i?ler ki birden kendinizi bir anne, bir baba gibi hissedersiniz. Gün gelirdü?tü?ü için a?layanö?rencinizi kuca?ynyza alyp yarasyny ?efkatle sarar, gün gelir hiç yapmam, yapamam ki dedi?iniz muziplikleri o minik bedenlerle birlikte yaparsynyz.
An, an yanyndasynyzdyr, ilk kalem tutu?u, ilk harfi yazy?y, ilk heceyi okuyu?u aslynda bir eme?in alyn teridir birinci synyf ö?retmenli?i.Bir sevgi yuma?y, uzun bir yola çyky? için yapylan ilk hazyrlyktyr aslynda.
En çokta minik parmaklaryyla size yazdyklary sevgi yüklü mektuplary okuyunca duygulanyrsynyz. Tatmamy?sanyz mutluluk göz ya?lary dedikleri o duyguyu, doya doya ya?ama fyrsatydyr birinci synyf ö?retmenli?i.
Uzun bir hayatin önsözü,henüz yazylmaya yeni ba?lanmy? bir romanyn ilk sayfasydyr.Sevgidir, hüzündür, payla?ymdyr, emektir. Bunlar zaten birinci synyf ö?retmenli?i demektir.
Düşüncelerinize tamamıyla katılıyorum. Birinci sınıf okutmayan öğretmen arkadaşlar genelde tedirgin olurlar ama sonucunda da sürekli 1. sınıf okutmak isterler.1. sınıf okutmanın zevki diğer sınıflara göre çok farklıdır.Bu yıl 1. sınıf kutacak öğretmen arkadaşlara başarılar diliyorum...
Bu düşüncelerine tamamen katılıyorum sevgili dostum. Senin verdiğin cesaretle inanıyorum ki bu sene 1 sınıfları okuturken hiç zorlanmayacağım. Verdiğin bütün desteklerden ötürü sana şükranlarımı sunuyorum...
Ben geçen yıl birinci sınıf okuttum.Hayatımın en zor yılıydı.Başlangıçta her gün ağlıyordum.71 öğrencim vardı ve 42 tanesi türkçe bilmiyordu.Ayrıca aileleri mevsimlik işçi olduğundan çoğu okula kasım ayında başladı.Ama zorlu bir yıl çok çabuk geçti.Mayıs sonunda 71 öğrencimin 66 tanesi tam anlmıyla okuyor durumdaydı ve benden mutlusu yoktu tabii.şimdi ağladığım günler aklıma geliyor ve kendi kendime gülüyorum.Kimse 1. sınıf okutmaktan korkmasın.Ben o şartlarda başardıktan sonra siz de başarırsınız.bütün öğretmen arkadaşlara başarılar...
Sevgili kumralada82 rumuzlu meslektaşım.Azminden ve başarından dolayı sizi canı gönülden kutluyorum...Bu sene ilk defa 1.sınıf okutacağım..Sizin bu sözleriniz beni kamçıladı.Size çok teşekkür ediyorum.Başarılarınızın devamını diliyorum...
Düşünceleriniz yüreklendirici teşekkürler.Bende bu yıl ilk kez 1.sınıfı okutacağım.Beni korkutan birleştirilmiş sınıf olması(1.2.ve3.sınıf)umarım başarılı olurum.Herkese başarılar diliyorum.
Geçen yıl birleştirilmiş sınıflı bi okulda birinci sınıfları okuttum.İlk yılın heyecanı ve korkusu içinde sıkıntılı geçtiğini zannettiğim günler su gibi geçti.Öğrencilerin Önce ilk heceyi ardından bi kelimeyi okumaları genç bir öğretmene,hayatının en mutlu anını yaşatır,ve bu öğretmen(bazı zamanlar içinden)neden bu mesleği seçtim diye kendine kızdığı için bir kez daha kendinden utanır.
Duygularynyzy okadar güzel dile getirmi?sinizki gönlünüze sa?lyk typky bir anne yada baba gibi dü?ünmek bu olsa gerek tüm ö?retmenlerimizin sizin gibi bir yüre?i oldu?una inanyyorum ve böyle saygyde?er bir meslek edindi?iniz için hepinizi tebrik ediyorum.
Bir anne olarak sabah o?lumu güvenle byraktym okuluna ve ö?retmenine bu okadar zor bir?eyki kelimelerle ifade edemem.Ama dedi?im gibi içim rahat bu çok çok önemli.
hocam kendinize güvenin yeter ...ben 17 yyllyk ö?retmenim...ama geçen yyl okulumuz hasarly oldu?u için prefabriklerde ders yaptyk... ve ben 1.synyf okuttum... meslekte yeni de?ildim. ayryca ilkokum a yazma ö?retimi ile ilgili rize -çayelinde hizmetiçi e?itim kursuna katylmy?tym...buna ra?men prefabrikler ses geçiriyordu , yan synyfyn sesi bize bizimki onlara kary?yyordu...ya?mur ya?arken ses içerdeydi...so?uktu...inanyn bir sabah gittim synyfymyz su içindeydi...
o gün de doktor tarama yapmaya geldi...bana dediki bu ortada sa?lykly ders yapylmaz rapor tutaca?ym dedi... ben de siz bilirsiniz dedim... prefabrik alttan su alyyormu?. beton dökülerek yükseltildi...altyna mineflo dö?ettik... kutu gibi synyf oldu...kysaca zor ?artlara ra?men okumayy 1.dönem ö?rendi ö?rencilerim...yeni okulumuza mart ayynda geçtik...o zamana kadar biz türkçe kitabymyzdan okuma parçalary okuyorduk...hiç endi?elenmeyin ve okuma yazma çok zevkli bir olay ve 1.synyf okutmak çok güzel diyebilirim....
1,5 yıllık yeniyetme bir öğretmenken 1. sınıfları okutmanın tüm endişeleri uçup gitti sayenizde tüm mesletaşlarıma sonsuz teşekkürler ve önümüzdeki eğitim- öğretim yılı için başarılar...
sevgili sinan bey bu yıl mesleğimin 3. yılına başlıyorum ve 3 yıldır 1. sınıfları okutuyorum. sözleriniz çok anlamlı ve eminimki benim gibi pek çok meslektaşımızın duygularını dile getiriyor. iyi çalışmalar.
35 Pınar 35 1.sınıf okutmak tıpkı mısır patlatmak gibidir.Mısırı ısıtırsın ısıtırsın birsüre sonra biri patlayıverir.Hangisinin patlayacağını bilemezsin sonrada bir patırtı kopar tavada patlamayan mısır kalmamıştır.başarılar mayk
mrb arkadaslar bende manisa demirciye atandım bu sene.meslekte ilk yılım ve 1.sınıfları verdiler.1hafta bitti ama cok tedirgin gecirdim hergünümü.sanki onlara hiçbişey öğretemeyecekmiş gibi hissedeiodumm ta ki sizin yazdıklarınızı okuyana kadar.inşallah hepsine verimli olurum.yüreklendiren tüm arkadaşlara tşk ederim..
ne güzel arkadasım manisa demirci.keske bende oraya atanabilseydim.neyse merak etmeyin.bende meslegimin ilk yılında 1. sınıf okuttum.daha cok sarılıyor insan.nasıl okuyacak bunlar derkeb bir bakıyorsunuz okumuşlar bile...
HOCAM BENİM 1. SINIFLARLA BU YIL 4. SENEM HİÇ BIKMIYORUM HER ZAMAN BÜYÜK ZEVK ALIYORUM ARTIK SON BU YIL BU SINIFLA DEVAM EDECEĞİM DİYORUM AMA SENE BAŞINDA YİNE 1. SINIFLAR DÖNÜP DOLAŞIP BANA GELİYO VE BEN HAYIR DİYEMİYORUM
bence de 1. sınıf okutmak ayrıcalık.. geçen sene okuttum... insan emeğinizin karşılığını aldığınızı 1. sınıf okturken daha iyi anlıyormuş.. ve bu sitedende çok yararlandım.. teşekkürler...
Her gün güneş doğar... Yeter ki açık olsun perdeler...
Merhaba arkadaşlar benim meslekte dördüncü yıl bitti. bu yıl üçüncü sefer birinci sınıf okutacağım. Aslında birinci sınıf okutmak sanıldığı kadar zor değil. İlk yılda birinci sınıf işi insanı endişelendiriyor lakin işin içine girince insan işin zevkine varıyor. Hele o pıtırcıkların bir bir okuduklarını görmek kadar zevkli bir şey olamaz. İşte o an öğretmenliğin zevkini anlıyorsunuz. Hem meslek olarak sınıf öğretmenliği o kadar da zor değil. Yeter ki öğrenciye gereği kadar sabırla ilgi gösterebilelim. Allah tüm öğretmen arkadaşlara kolaylık versin. Hürmetler...
Biz Bahar Ülkesi’nin çocuklarıyız.
Bahar Ülkesi’nin, hiçbir baharını yaşamamış çocukları…
Bu yıl 1.sınıf okutacagım.Heyecanı ve güzelliğini şimdiden yaşamaya başladım.Ögrencilerin bizlere olan bakışlarını zaten tarif etmek imkansız ama ben velileriminde bana olan bakışlarını da unutamayacagım. Canından bir parçayı size emanet ederken : Ona iyi bakın....der gibiydiler.Ben kendi adıma bugün çokkk anlamlı bakışlara şahit oldum.Gözlerdeki o duygu alışverişi karşılıklı iyi dileklerle son buldu.
Ben bu yıl 1.sınıfları okutacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
1.sınıfları okutmak ayrıcalıktır diye düşünüyorum.Bence 1.sınıfı okutmadan sınıf öğretmeniyim dememeli.O kadar çok yoruluyorum ki.Saatlerce ayaktayım.oturmaya fırsatım olmuyor.Gerçkten hem çok zor hem de çok zevkli.Çocuklar başlı başına komedi.Tam onlara kzayım biraz derken şirin hareketlerin gülmektekendimi alamıyorum.İnanın onlarla çocukluğumu tekrar yaşıyorum.teneffüste çıkyoum bahçeye onlarla oynuyorum.Ben mutlu onlar mutlu.İnşallah görevimi hakkıyla yerine getirenlerden ourum.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma