benim bazı öğrencilerim r sesini söyleyemiyorlar.bununla ilgili ne yapabilirim acaba yardımcı olabilirmisiniz.bütün öğretmen arkadaşların öğretmenler günü kutlu olsun.
hocam R sesini soyleyemeyen öğrencıler için ben agızlarına kalem koyup bazı kelimeler soylettırııyorum.zamanla duzelıyor.ılk zaman soylerken zorlanıyorlar ama sonra duzelıyor hocam
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
BÜTÜN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.İNŞALLAH ÖĞRENCİLERİNİZ HAYIRLI İNSANLAR OLARK YETİŞİR SİZLERDE HAYIRLARA VESİLE OLURSUNUZ............
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
Sana çiçek getirdim dikkatini çekmek için, Her sabah karşıladım bir gülücük görmek için, Selam durdum en önde bir günaydın bekledim, Okan'a gülümsedin bana selam vermedin.
Seni sevdim öğretmenim , yine de sevdim, Bisikletim olsaydı inan sana verirdim, Sabah kırağıda geldim, buzda, karda hep gelgim, Çok üşüdüm öğretmenim 'üşümüşün' demedin.
Züleyha'yı, Tolga'yı her fırsatta severdin, Hasta oldum bilerek, bunu hiç fark etmezdin, Sevgini kazanmayı birtek ben beceremedim.
'Yedi binlere kadar birer birer yazın' dedin, Parmacıklarım tutuldu yazmaktan vazgeçmedim, Defterine baktın Altuğ ile Fige'nin, Dokuz yaprak doldurdum ödevimi görmedin,
Şiir verdin Nalan'a, Zuhal'in resmini övdün Süreyya'ya güven verdin beni hiç mi sevmedin, Gücensemde öğretmenim hiç kızmadım, renk vermedim, Arka sıradaki Mehmet, seni seven Mehmetin.
Her gün öğretmen olan bizlerin yılda bir gün de anılması çok hoş olmasa gerek!Çocuğunu sormayan bir velinin bu günde çiçek getirmeyi hatırlaması ne anlama geliyor sizce?????
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
bende aynı anda deftere başladım.yanı once kıtap sonra degı hatta hazırladıgım kagıtlarlar ıyıce yazıorlar sonra defrtere yazdırıyorum.hem daha guzel yazmıs oluyorlar hemde pekısmıs oluyor hocam.ben bugun U sesine gectım.baya üzerınde durdum hece calısması yaptık artık açık heceye daha kolay ulasıyorlar...
arkadaslar ben U sesine gectım ..sizede word dosyalarımı yolluyorum belkı işinize yarayabilir........
ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN...DAHA NİCE VERİMLİ YILLARA İNŞALLAH....EMEKLERİMİZİN KARSILIGINI ALMAK DILEGIYLE......
BENDE DE GERIDEN GELEN 5 OGRENCIM VAR.ONLARLA NAPICAMI BILEMIYORUM.....
BI TURLU SISTEM OTURTAMADIM.BAZEN NE YAPSAM DIYE OYLECE KALIYORUM....BU ARADA ARTIK COK ASABI BIR OGRETMEN OLMUSUM ELIMDE OLMADAN....COK UZULUYORUM HALIME....DUN NERDEYSE SINIRIMDEN AGLAYACAKTIM.RESMEN KENDIME ACIDIM...
BUGUN İ VERDİM.SANIRIM COK GERIYIM...COCUKLAR KENDILERI BIRLESTIRME YAPIYIORLAR AMA TAM BIN OKUMA OLMUYO.MESELE TATİL KELIMESINI OKURKEN ONCE T A TA BIRLESTIR TA SONRA T İ Tİ BIRLESTIR Tİ YANINA L KOY TİL BIRLESTIR TATİL DIYE OKUYO...COK UZUN SURUYO..
BANA BI AKIL VERIN ARKADASLAR NE YAPMALIYIM.....SAYILARI DA HALA YANLIS YAZIYORLAR SIRAYLA YAZAMIYORLAR...
DIKTEDEN HIC BAHSSETMEK ISTEMIYORUM ZATEN...OFFFFF
MORALE IHTIYACIM VAR....YOKSA UMUTLARIM TUKENECEK...
ACIL YARDIMMMMM
selam arkadaslar
nasılsınız???
yukarıdakı mesajımı daha once yollamıstım ama cewap alamadım.soruma cewap alamadım kendımı kotu hıssettım kımse umursamıyor dıye......
n sesıne gectım ama hala kelımelerı tam serı okumaya gecemedık hala hece hece bırlestırerek ve benım yardımım la okuyorlar..ben olmasan bırlestırıp okuyamıyorlar....
lutfen ılgı beklıyorum.....
allah hepımızın yardımcısı olsun..allahın ıznıyle bunları da asıcazz.ınsallah....
selam arkadaslar
nasılsınız???
yukarıdakı mesajımı daha once yollamıstım ama cewap alamadım.soruma cewap alamadım kendımı kotu hıssettım kımse umursamıyor dıye......
n sesıne gectım ama hala kelımelerı tam serı okumaya gecemedık hala hece hece bırlestırerek ve benım yardımım la okuyorlar..ben olmasan bırlestırıp okuyamıyorlar....
allah hepımızın yardımcısı olsun..allahın ıznıyle bunları da asıcazz.ınsallah....
saglıcakla kalın...
h
hocam BENIMDE OYLE YAVAS HATTA ONCE SESLERI CIKARIP SONRA HECELERI BIRLESTIREN SONRA OKUYAN OGRENCILERIM VAR. AMA BU KORKUKLACAK BISI DEGIL.ZAMANLA SUREKLI OKUDUKCA DUZELECEK BU DURUM .HATTA OYLE BISI KI MISIR PATLIYORMUS GIBI TEK TEK OATLAYACAKLAR COK SEVINECEKSINIZ.BEN BU OGRENCILERIM ICIN KUCUK KAGITLARA ONCE HECELERI ,SIONRA KELIMELERI ,AMA HECELER FARKLI RENKTE OLACK SEKILDE YAZIORUM TENEFFUS DE OKUTUYORUM .AYNI KELIMEYI OKUYUNCE BI KERE DAHA OKUMASINI SOYLUYORUM SINRA BIR KERE DAHA AYNI SEYI OKUTTUYORUM HEM AŞİNA OLMUS OLUYORLAR
selam arkadaslar
nasılsınız???
saglıcakla kalın...
Hocam sıkıntı yapmayın demeyeceğim çünkü biliyorum ki öğretmen olarak strese giriyor ve sıkıntı yapıyoruz. Ama şunu belirtmek isterim ki çok ağırdan da gitmeye gerek yok. Çünkü önceki öğrenilen sesler de yeni seslerle birlikte tekrarlanmış oluyor. ve eğer okuma-yazma seti kullanıyorsanız bunların içindeki okuma kitapları çok yararlı oluyor okumayı hızlandırma açısından. Bunları dağıtın bence, çalışsınlar. okutun teker teker ve okuyana 2.,3. kitapları verin. Bu şekilde hırslanıyorlar ve evde de velilerle sesleri pekiştirmiş oluyorlar. Umarım kısa zamanda toparlar öğrencileriniz kendini.. Kolay gelsin tüm 1.sınıf okutan arkadaşlara..
Ben bugün u sesini verdim. Yarında hece kelime çalışmaları yapacam. Arkadaşlar bazı öğrencilerim daha sesleri birleştiremiyorlar önceki öğrendiklerimizi bir kısmı ise çok iyi.. Çok farklı gruplar var hepsine yetişemiyorum. Geride olan öğrencilerim için sesleri birleştirme mantığını daha iyi kavratmak için neler yapabilirim?
yarın bebelerle gezimiz var,bugün ı sesini sezdirdim heceleri okuduk.perşembe ıdan devam.50 öğrencim var ama çok zor oluyor sizin gibi 20 30 öğrencim yok.40 bile olsa baş tacı yapacağım ama nafile.allahtan veliler ilgili de işimi kolaylaştırıyor.5-6 tane sorunlu öğrecim var eve bol bol okuma ve veilere anlatarak ezbere dikte yaptırmalarını söylüyorum.yapanlar hemen sınıfta sırıtıyor zaten.50 öğğrencimin 40 tanesi kavrayınca diger sese geçiyorum.2 aydır 6 kilo verdim inanmassınız akşama eve kendimi zor atıyorum.
ben bişi sormak istıyorum. pano hazırlıyorum da gecenın bu saatınede zamanında yapmadım . acaba yapanlar varsa bana yardımcı olabılırmı:(
Ben bugün u sesini verdim. Yarında hece kelime çalışmaları yapacam. Arkadaşlar bazı öğrencilerim daha sesleri birleştiremiyorlar önceki öğrendiklerimizi bir kısmı ise çok iyi.. Çok farklı gruplar var hepsine yetişemiyorum. Geride olan öğrencilerim için sesleri birleştirme mantığını daha iyi kavratmak için neler yapabilirim?
Arkadaşlar;
Öncelikle SAKİN olun.. Önünüzde daha koskoca 3 ay var...
Sakin olup,panik yapmazsanız hem siz hem sınıfınız daha rahat eder..
Bu arada velilerden ve çocukların evde çalışmalarından fazla sonuç alamadığınız varsa, sınıf şartlarında idare edin..
Kendinizi hırpalamayın..
UNUTMAYIN Kİ VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
arkadaşlar sadece 1 öğrencim var kotu olan.hala iki sesi bir araya getiremiyor......ne yapacagım bılmıyoreum.sureklı aynı seylerı okutuyorum ama hala aynııııı.önerisi olan varmı ne yapabilirim.
arkadaşlar sadece 1 öğrencim var kotu olan.hala iki sesi bir araya getiremiyor......ne yapacagım bılmıyoreum.sureklı aynı seylerı okutuyorum ama hala aynııııı.önerisi olan varmı ne yapabilirim.
HOCAM BENDE DE ÖYLE BİR ÖĞRENCİ VAR VELİSİYLE KONUŞTUM EVDE ÇALIŞTIRMAZSANIZ BIRAKACAĞIM DİYE ''AMAN HOCAM BIRAKMAYIN İDARE EDİN ''DEDİ.BENDE BUŞEKİLDE DEVAM EDERSE BIRAKACAĞIMI SÖYLEDİM .İNTERNETTEN SINIFTA BIRAKMA İLE İLGİLİ Bİ KAÇTANE DOSYA BULDUM. İDARE İLE DE GÖRÜŞECEĞİM GERÇİ SINIFTA BIRAKMAK O KADAR ZORLAŞTI Kİ :(((BULDUĞUM DÖKÜMANI GÖNDERMEYE ÇALIŞIRIM KOLAY GELSİN:)))
HOCAM SINIFTA BIRAKACAKSINIZ BENDE DE Bİ TANE VAR. İNTERNETTEN BULDUĞUM DÖKÜMANI GÖNDERMEYE ÇALIŞIRIM:)))
Ben öğrencimi bırakmak ıstemıyorum.basaracagına ınanıyorum.sadece problrmımınz annesi ilk basta eskı sısteme gore L sesne le demıs cocuk yanlıs ogrendı ve ben bunu degıstıremıyorum..cok zorlanıyorum
Bu siteye sevdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine girdim.Bir süredir paylaşımlarınızı okuyor,sizleri ilgiyle takip ediyorum.Çok hoş bir platform.Eğitimcinin kendini geliştireceği bir fırsat bu.Bu sebeple Sinan Uzun Beye teşekkür edrim.
Ben de müsade ederseniz fikirlerimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Doğunun bu otantik kasabasının ücra köyünde ben de bu şekilde kendime bir pencere açmak istiyorum.
Belki virane dünyam ışıldar.
Umut bu...
Neden olmasın...
Selamlar.
Asıl Hazine Doğruluktur.Gerçek Öğretmen Buna Semboldür.
[QUOTE=ark85]
BAZEN NE YAPSAM DIYE OYLECE KALIYORUM....BU ARADA ARTIK COK ASABI BIR OGRETMEN OLMUSUM ELIMDE OLMADAN....COK UZULUYORUM HALIME....DUN NERDEYSE SINIRIMDEN AGLAYACAKTIM.RESMEN KENDIME ACIDIM...
Sevgili arkadaşım,Satır arasındaki duygularınız apaçık okunuyor.Belliki sıkıntılarınız (belki de size göre) büyük.Unutmayın öğretmenin kaderidir bu.Gerçek gurbeti içinde yaşayanların ortak paydasıdır yaşadığınız sıkıntılar.
Muhattabımız körpe dimağlar bizim belki ilk ve tek doğal limanlarımızdırlar.Biz onlara onlar bize muhtaç.
Ben başka limanlar aradım ve buldum.Size de tavsiye ediyorum.Güzel ve anlamlı sığınaklardır kitaplar. Yeterki siz sığınmasını bilin.
Telafisi mümkün olmayan yanlışlar yapmadıysanız, hade yaptıysanız hala da devam etmekte ısrar etmiyorsanız kendinize acımaktan vaz geçin.
Başarı dileklerimle...
evet ben bugun yeni mezun bir öğretmen olarak ücretlilikten kadroluluğa terfi edenlerdenim :) yakın bir şehrin yaşadığım şehre yakın bir kasabasına atandm ve git-gel yaparak günlük 1 saat yolu göze alıyorum :) yıllarca tv de gördüğüm atama ekranını izleyerek aglayan insanları şimdi cok cok daha iyi anlıyorum :) özel eğitm sınıfındaki cocuklarımsa ben sevndıkce sevındıler bizi de götür bizi de götür die bagrıstılar :) hüzün ve sevinç bir aradaydı yani bugün yalnız cocuklarım için üzülüyorum :( yerime gelecek kişi ben kadar emek verecek mi acaba? herkes için hayırlı seyler olsun inş :)
ben bu gün y sesini verdim ama sesi diğer sesler kadar kolay kavrayamadıllar. I diyen var L diyen var diğre sesleri daha kolay öğrenmişlerdi.Acaba sesi verirken bir hata mı yaptım sesi ben iyi çıkaramamış olabilirim diye de düşündüm.Bir de r sesini normalde de çıkaramayan bir öğrencim var r yerine l diye okuyo.Ben de fazla bunaltmak istemiyorum çocuğumu.Bu konuda bana fikir verebilirseniz çok sevinirim.
Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
ben de bugün y sesini verdim. dediğinz gibi sesi tek başına kavramakta zorlandılar yii dedi pek çoğu.bunu fark edince hece ve kelimelre geçtim hemen tahtaya yazdım ve yüksek sesle okudum zaten önceden bildikleri sesler olunca y sesini kelime içinde daha kolay kavradılar.eğer tek başına sesi kavratamadıysanız bu yolu bence denyin kolay oldu.başarılar
Bu gün k sesine yeni geçtim Çok mu geriden geliyorum bilmiyorum ama öğrenci profilimden daha önce bahsetmiştim. 8 öğrencim çok geride sesleri tanıyorlar ama birleştirmede sorun var.
bende bugun Y sesine gectım bu hafta bununla gecer herhalde
okurken okudularda yazarken cok kotu yazıyorlar yaaa
evet ben bugun yeni mezun bir öğretmen olarak ücretlilikten kadroluluğa terfi edenlerdenim :) yakın bir şehrin yaşadığım şehre yakın bir kasabasına atandm ve git-gel yaparak günlük 1 saat yolu göze alıyorum :) yıllarca tv de gördüğüm atama ekranını izleyerek aglayan insanları şimdi cok cok daha iyi anlıyorum :) özel eğitm sınıfındaki cocuklarımsa ben sevndıkce sevındıler bizi de götür bizi de götür die bagrıstılar :) hüzün ve sevinç bir aradaydı yani bugün yalnız cocuklarım için üzülüyorum :( yerime gelecek kişi ben kadar emek verecek mi acaba? herkes için hayırlı seyler olsun inş :)
YENİ GÖREVİNIZDE BAŞARILAR ÖĞRETMENİM......
Can-ı gönülden sizi tebrik ediyor,yeni görev yerinizde başarılar diliyorum.Sizde bu heyecan bu şevk oldukça ülkeme ve bu gülzel ülkemin güzel insanlarına tarifi na mümkün hizmetler vereceksiniz.Rabbim sizin gibi fedakar vatan evlatlarının sayısını artırsın.
Sevgi ve saygılarımla...
[QUOTE=ark85]
BAZEN NE YAPSAM DIYE OYLECE KALIYORUM....BU ARADA ARTIK COK ASABI BIR OGRETMEN OLMUSUM ELIMDE OLMADAN....COK UZULUYORUM HALIME....DUN NERDEYSE SINIRIMDEN AGLAYACAKTIM.RESMEN KENDIME ACIDIM...
Sevgili arkadaşım,Satır arasındaki duygularınız apaçık okunuyor.Belliki sıkıntılarınız (belki de size göre) büyük.Unutmayın öğretmenin kaderidir bu.Gerçek gurbeti içinde yaşayanların ortak paydasıdır yaşadığınız sıkıntılar.
Muhattabımız körpe dimağlar bizim belki ilk ve tek doğal limanlarımızdırlar.Biz onlara onlar bize muhtaç.
Ben başka limanlar aradım ve buldum.Size de tavsiye ediyorum.Güzel ve anlamlı sığınaklardır kitaplar. Yeterki siz sığınmasını bilin.
Telafisi mümkün olmayan yanlışlar yapmadıysanız, hade yaptıysanız hala da devam etmekte ısrar etmiyorsanız kendinize acımaktan vaz geçin.
Başarı dileklerimle...
Ne dersiniz hocam söylediklerim aklınıza yattı mı?
Katıldınız mı düşüncelerime?
Selamlar.
Hoşçakalın.
hocam aynı sıkıntılar bende de oldu belki ilk defa 1. sınıf almam belki kendi sıkıntılarım ama ne olursa olsun dediğiniz gibi bu sıkıntıların hepsi kendimize göre 1. sınıflardan çok şey öğrendim şimdi sadece onlara hayranlıkla bakıyorum sesi öğrenemediler diye kızmak şimdi anlamsız bana sabır etmeyi öğretiyorlar adama onlar sesi öğrenmeseler de sen sabrı öğreniyorsun sonra bir bakmışın sihirli bir değnek değmiş sanki çok güzel birleştiriyorlar sesi sabır hocam sabır
Yibo da olduğum için annesi de benim orada babası da akşamları gidip çalışıyoruz birlikte
Ayrıca d sesini verdim y sesinde olduğu gibi sıkıntılar var zamanla öğrenecekler saygılarımla iyi günler
teşekkür ederim papatya öğretmenim :) bende yeni görev yerımde işe başladm bugun :) el dokuması halılarıyla meşhurmuş gittiğim yer cocukların durumları gayet yerinde. okulun da ilk senesiymiş ama okul güzel yol üstünde de gerçi 2 saatim gidişte 2saatim döüşte geçio ama idare edicez artık :)
Yibo da olduğum için annesi de benim orada babası da akşamları gidip çalışıyoruz birlikte Ayrıca d sesini verdim y sesinde olduğu gibi sıkıntılar var zamanla öğrenecekler saygılarımla iyi günler
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma