Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 2008-2009 1. Sınıflar Bugün Ne Yaptık? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yazar Mesaj
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2008 Saat 17:46
I sesine girdik.Henüz çıkamadık.İnşallah pazartesi biter.Diktedeki sorunlar yavaş yavaş çözümlenmeye başladı.Zamanla daha iyi olacak.Müfettişlerin ne söylediğine fazla takılmayın.Öğrencilerin vurgulayarak okuması gerekiyor zaten.Sistem onu istiyor.Benim öğrencilerde vurgulayarak okuyor.Kafanıza takmayın doğru yoldasınız.
IP  Tesekkur Et
BURSA66
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

Aldigi Alkis: 1
%20
Alıntı BURSA66 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2008 Saat 00:05

Arkadaşlar ben Cuma günü Ü 'yü verdim. Pazartesi pekiştireceğim. Sınıfta seviye bölükleri oluşturmuyorum. Her şeyi topluca yapıyorum. Yüzde seksen doksan seviyeyi görünce geçiyorum. Okuma ve yazmayı birlikte götürüyorum. Bilmiyorum bana ne diyosunuz. Hepimize Allah kolaylık versin.

IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 7
%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2008 Saat 06:25
her ne kadar takmamaya çalışsakta ister istemez bozuluyor insanın morali ama dediğiniz gibi hocam o kadar da vahim olduğunu sanmıyorum sınıfımın durumunu dikte de zamanla düzelecektir okuma da öyle. bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor zaten müfettişlerin ki. necay hocam sınıflarımızın durumu hemen hemen aynı sanırım yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyor.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2008 Saat 19:06
Arkadaşlar dediğim gibi ; müfettişler inanın bu yeni sistemde bizler kadar tecrübeli değil.Programı bilmek başka,uygulamak başka.Uygulayıcılar siz olduğunuza göre doğrusunuda bilen sizsiniz.Daha önce de dediğim gibi öğrenciler bu sistemde sesleri vurgulayarak ve uzatarak okuyor.Ama zamanla sesleri daha çok tanıdıkça hızlanır.Canınızı sıkmayın.

Düzenleyen yellowred - 30-Kasim-2008 Saat 19:12
IP  Tesekkur Et
CENNETIM
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı CENNETIM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2008 Saat 20:43
selam ben  s sesını bıtrdm pazartesi pekıstırme calısması yapacagım.bu yafta bol bol pekıstırec yapmayı dusunuyorum
IP  Tesekkur Et
kupakızı
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 17

Aldigi Alkis: 4
%23
Alıntı kupakızı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2008 Saat 19:03

Ben hala u sesindeyim.Tam olarak kavranmazsa geçmemeye çalışıyorum.Haftada 1 harf verebiliyoruz.Dikte çalışmasına çok zaman ayırsak da yine de çok zorlananlar var,hatta hiç yazamayanlar da...onlar nasıl yetişecek bilmiyorum vallaa...insanın morali çok bozuluyor...ofoff

"Sevgilim bana yağmurdan bahsetme,yağdır..."
IP  Tesekkur Et
392869
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%0
Alıntı 392869 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2008 Saat 19:06
Benim 16 öğrencim de okuma yazmaya geçti.Senenin başında tedirgindim ama veli ilgili olunca kolay aştım.Sinan Uzun kardeşime bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.
IP  Tesekkur Et
mirzacan99
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı mirzacan99 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2008 Saat 00:33
Kusura bakmayın arkadaşlar ama sadece okuma yazma ve harfler üzerine konuşuluyor. Ben i deyim ben se yi verdim... Güzel, hoş da biz öğrencilere akşama kadar okuma yazma mı öğretiyoruz? Peki Matematikten neler yapılıyo acaba? Hiç bahseden yok.Neler verilmesi lazım, neler yapılması lazım? Diğer derslerden(H.Bilgisi,Beden,Müzik vb.) hangi etkinlikler yapılıyor?Hangi çalışmalarımızdan ve etkinliklerimizden fayda gördük? vs. bu gibi konuların ve etkinliklerin de paylaşıldığı zaman daha verimli olabileceğimizi düşünüyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
IP  Tesekkur Et
sibelogrt
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sibelogrt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2008 Saat 15:03
ewet arkadaşlar bende mirzacan99 a katılıyorum. bıraz da dıger derslerden ozellıkle matemetıkten bahsedebılırız..devlette çalışan arkadaslar nerelerdesınız şimdiye kadar etkılı olanlar nelerdı dıye sormak ıstıyorum.
 ayrıca oğrencılerımden bırısı yazısını duzeltecegı halde tam aksıne daha da kötüleştirmeye başladı.daha cok yazdırsam da  agırlık tam aksı oluyor. nasıl olcak bılemıyorum.bolbol boyama kıtaplarından boya yaptırıyorum ama cok sıkılıyorr yazmayı sevmıyor okumada cok ıyı bı fıkrın olan varmı acaba baska ne yaptırabılırım ?
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2008 Saat 17:50

ben bugün 6 rakamını verdim çok hızlı gidemiyorum matematikten görse sanatlar dersiyle ilişkilendiriyorum faydalı oluyor. 6 tane ağaç çizin 6 tane çocuk çizin gibi şeyler söylüyorum ayrıca büyük 6 yaptırıp boyatıyorum. bu tarz etkinlikler yapıyorum kitaptakilerin dışında. oyun hamurları fasulyeler de kullanıyorum bazen

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2008 Saat 18:19
Bu yıl her nedense kimse paylaşımda bulunmuyor.Her sayfada kendi yazdıklarımı görmekten sıkıldım.Bugün itibari ile bende paylaşımda bulunmayacağım.Nasılsa kimsenin yardıma ihtiyacı yok.Herkese kolay gelsin.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2008 Saat 18:57
H.Bilgisi ve Mateamtik kitabının sayfalarını taramıştım. Sunu yapıp öğrencilere gösterecektim.Çok amaçlı sınıfımza çıktık  ama çok fazla güneş vardı projeksiyon yetersiz kaldı. Ben de ilk ders Ş sesi verdim. sonra Ş sesi ile Şeker adlı 4 cümlelik bir metin yazdık. Kelimeler cümleler oluşturduk.
Annem babama aşık oldu cümlesini yazdık.sınıfta bir güşleme başladı bazıları ayıp öğretmenim dedi:)
Zambak çalışma dergimizde öğrenciler çalışmalar yaptılar.Artık kendi başlarına çözebiliyorlar. Tek sorun erken bitirip ben ne yapacam demeleri. Bu beni çok yoruyor. Hızları farklı olduğu için biri 4 sayfalık çalışamayı bitirken diğer 2. sayfaya geçmemiş oluyor.
Görsel sanatlar dersi yaptık. Çocuklara ağaç çizmesini gösterdim Çam elma ağaçı modelleri yaptık. Yarın bir hikaye okuyacağım akıllarında kaldıklarını yazmalarını isteyeceğim.

Arkadaşım ben yaptığım/düzenlediğim çalışmaların hepsini tek başlık altında topluyorum.

---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2008 Saat 19:16
Orjinalini yazan: yellowred

Bu yıl her nedense kimse paylaşımda bulunmuyor.Her sayfada kendi yazdıklarımı görmekten sıkıldım.Bugün itibari ile bende paylaşımda bulunmayacağım.Nasılsa kimsenin yardıma ihtiyacı yok.Herkese kolay gelsin.
  hocam herkes bayram tatili nedeniyle biraz rahatladı galiba. bayrmandan sonra yeniden eskisi gibi olacağımıza inanıyorum. yoksa benim de dikkatimi çekti. bu arada bugün m sesini  verdim n ile karıştıranlar oluyor yarın da devam edeceğiz bakalım
IP  Tesekkur Et
necay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

%46
Alıntı necay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2008 Saat 20:20

Evet  hocam sınıflarımızın durumu aynı sayılır . Müfettişler  içerisinde çok iyi niyetli meslektaşlarımız var bana yardımcı olmak için elinden geleni yaptı birisi fakat her zaman aynı olmuyor tabi. Önemli olan bizim vicdanımız ben yvaş yavaş rahatlamaya başladım ama 3 tane öğrencim çok direniyor onların geri kalmışlıkları hızımı kesmemeli diye düşünüyorum onları okul lojmanında oturduğum için ctsi pazar sıkmadan 1 er saat çalıştırmaya çalışıyorum inşallah açığı kapatacağım. Bu arada matematik yapamıyorum sayılır onada başladım. Hayırlısı bakalım

IP  Tesekkur Et
dlna
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı dlna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 10:55
   k sesine gelebildim ama canım çıktı.Bugün ko sesi ile başlayan sözcükler üzerinde duracağım.Cuma ki ile başlayan sözcükleri de verince bitecek ama ben de bittim.Tatil yine tam zamanında geldi.Dün çocuklar çok  bocaladı.Dikte de çok zorlandım.Üstelik kabakulakta başladı.iki öğrenci telef olayazdı.bazen kendimi çoban gibi hissediyorummmmmm.
IP  Tesekkur Et
egitim09
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı egitim09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 12:27
U sesi bittii artık sayfalarca yazı yazıyolar. Dikte de biraz zorlanıyoruz haliyle. Tatilde vereceğim ödevler düzenli yapılırsa gaza basıcam..
8 öğrenciden 4 ü müthiş 1 i iyi 2 si eh 1 si ıııhh çünkü ramlık.
Tatilde iyi çalışmaları dileğiylee..
IP  Tesekkur Et
arkay
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%50
Alıntı arkay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 14:55
tüm 1. sınıf öğretmenlerine Allah kolaylık versin.Ben bu sene ilk kez 1. sınıf okutuyorum çok zormuş gerçekten.10 tane öğrencim var. ama şaka gibi. TAM 3 TANESİ RAM'A GİDİYOR.Acayip üzgünüm zaten çok az öğrenci var.Kendimi bazen başarısız hissediyorum.Bugün "b" harfi bitti ama ben de bittim......
IP  Tesekkur Et
plery
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
Alıntı plery Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 16:17
ben "b" sesini verdim. her sesten sonra dikte çalışması yapıyoruz. dikteler ilk başlarda çok kötüydü ama zamanla alıştılar. şu anda çok iyi olanlar  da var.
IP  Tesekkur Et
imge 13
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%33
Alıntı imge 13 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 16:35

S sesindeyim.Sınıfta seviye farkları oluştukça daha yorucu olmaya başladılar.Bol bol dikte yaptırmaya çalışıyorum.Ama yazarken bazı sesleri atlayanlar oluyor.Özellikle ı sesi kelime içinde yutuluyor..

IP  Tesekkur Et
kalamitiy
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
Alıntı kalamitiy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 16:50

Bende ö sesindeyim.Bugün oldukça sıkı bir dikte çalışması yaptım.Kaynaklarım dışındaki farklı kelimeleri türetip yazdırdım.Örneğin hece sayısı 3-4 olanları yazmaya çalıştık.Zor oldu tabi.Ama yazanlar,harfleri eksik yazanlar da oldu.Kesinlikle dikte çok faydalı oluyor.Sadece ben değil kendileride heceleri vurgulayıp yazmaya çalışıyorlar.I sesini oldukça fazla unutuyorlar.....

IP  Tesekkur Et
apo.can
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı apo.can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 17:44
arkadaşlar ben yeniyim. ben hala k sesindeyim. çocuklar su çiçeği oldular ya o yüzden yavaş gidiyorum. çok gelmeyen var napıcam bilmiyom
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 18:00

ben de m sesindeyim m ile nyi karıştırıyorlar. arkay hocam siz elinizden geleni yapıyorsanız o şekilde hissetmenize gerek yok. 3 çocuğun ramlık olması siin suçunuz değil sonu.ta. onları topluma kazandırmakta bir başarıdır

IP  Tesekkur Et
biyolog_27m
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı biyolog_27m Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 22:22
yarın k sesini bitirmeyi düşünüyorum.Her sesten sonra sesle ilgili metin hazırlayıp okuyoruz,yazıyoruz.Yarında k sesiyle ilgili metin hazırlayıp noktayı koyacağız nasipse.1.sınıf öğrencisi tatilden ne anlar demeyin onlar şimdiden tatil moduna girmiş haberiniz olsun tıpkı bizim gini.Herkese iyi bayramlar..........
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2008 Saat 22:39
Çok doğru öğrenciler tatil moduna girdiler.Bugün sordular da sordular. Tatil kaç gün diye:)
---
IP  Tesekkur Et
ezmag41
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%0
Alıntı ezmag41 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2008 Saat 13:36
  perşembe günü s sesini verdim çok çabuk öğrendiler...bazı öğrenciler zayıf durumda onların toparlanması ne kadar zaman alacak bilmiyorum...ilk yılım 1. sınıflarda deneyimim yok...fikirleriniz için teşekkürler şimdiden iyi bayramlar
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

Aldigi Alkis: 5
%10
Alıntı zaranbula Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2008 Saat 22:43
Herkese merhaba arkadaşlar..Ben geçen yıl 1 sınıf okutmuştum.Güzel ve eğlenceli bi yıldı.bu yıl 2. sınıftn devam..Bebelerin hepsi okuyor yazıyor:) Bu yıl 1. sııf okutan arkadaşlara başarılar diliyorum.Strese girmeye hiç gerek yok.Eninde sounda oluyor arkadaşlar:))
IP  Tesekkur Et
ilhank
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı ilhank Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2008 Saat 14:37
merhaba arkadaşlar ben de gruba yeni katıldım. mesleğin ilk yılında 1. sınıf ile başladık bakalım hayırlısı. buradaki paylaşımlar çok hoş, herkese çok teşekkür ederim öncelikle. şimdilik sadece bburdan faydalanıyorum ama alıştıkça birlere kendim de yeni şeyler hazırlamayı ve sizinle paylaşmayı düşünüyorum. şimdilik hoşçakalın, herkese kolay gelsn..
DURGUN SULAR DERİN AKAR.
IP  Tesekkur Et
zuzu3232
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı zuzu3232 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2008 Saat 20:34
arkadaşlar ben ı sesindeyim.bugün müfettişler geldi.9 öğrencimin 8 i okuyor.1 tanesine 4 aydır e yi öğretemedim.hala e ye inatla b diyor.o ram a gidecek.müfettişler öğrencilerimi okuttu.çocuklar okurken tekrar ediyorlar 1 kerede okumıyorlar bunun doğru olmadığını söylediler.bir de k  a  ka  r  kar tek tek sesi birleştiren öğrencilerin yanlış birleştirdiğini söylediler.düzeltmem gerekiyormuş.bunları duyunca tabi haliyle moralim bozuldu.beni üzen yol göstermek yerine eksik buldular.ben ilk defa 1.sınıf okutuyorum ve elimden gelenin fazlasını yapıyorum.

Arkadaşlar ben şunu soracaktım çocuklar çabuk sıkılıyo dersi nasıl daha zevkli hale getirebilirim?lütfen bir cevap daha öncede yardım istedim kimse cevap yazmadı??????????
zzzzzz
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2008 Saat 21:52
zuzu3232 arkadaşım üzülme. Sizin elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza eminim. Gelen arkadaşlar hep olaması gerektiğini söylerler.Kendileri okutsalar aynı problemlerle karşılaşacaklar, belkide aynı eksiklikleri kendileride yapacaklardır. Sadece dışardan misafir konumuyla baktıklarından dolayı her görüdükleri eksik olarak söylüyorlar.
Gerçi ben söylemelerinden memnun olurum.Tabiki söyleyiş biçimleri çok önemli.

Dediğiniz gibi bazı öğrenciler heceyi değilde sesleri birleştirmeye çalışıyorlar. Bunlar için hece kitapları alarak hece hece okuyup direk kelimeyi görmelerini sağlayabilirsiniz.

Dersi zevkli hale getirme konusunda Bir saat okuma-yazma çalışması yapmayın.

Mesela 5 cümle yazalım size bi fıkra anlatacağım. Şu metini okuduktan sonra size bir bilmece soracağım. En güzel otrup ve şu cümleyi okuyana bir bilmece sormasına izin vereceğim. Sıkıldığını hissettiğiniz zaman havadan sudan konuşun. Konuşurken aniden  tahtaya bir ses, kelime, cümle vs.. yazın Erkan bunu okuyamaz diyin. Hadi sessiz olun bakalım okuyabilecek mi?  O zaman bunu Sinan da okusun bakalım. Aferin size.Dur bakim en güzel oturunlardan bir kaç kişiyede okutuyayım.
Ayşe sen olsaydın kime okuturdun. Peki Gel bakalım Ali sen oku bakalım.

Şimdi size bir soru soracağım ama oturma kurallarını unutan arkadaşlarınız var? neydi bizim bu kurallarımız.. Hadi sen söyle bakim. Aferin size Siz bu okuldaki en akıllı öğrencilersiniz. Herkes sizin yerinizde olmak istiyor..

Durup dururken sesli sesli gülün...
Aklıma birşey geldi yolda gelirken.... işi derse bağlayın hemen :)
Yalan serbest ama isabetli olacak.

Aklıma şimdilik bunlar geliyor.

Yani işin sırrı siz böylesiniz siz süpersiniz en iyi en güzelini siz yapıyorsunuz.
Tabi tüm bunlara rağmen içlerinden sizin canınızdan bezdirelenler çıkaktır.

Düzenleyen erkanerbas - 17-Aralik-2008 Saat 21:54
---
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: ezmag41,
yediligamze
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı yediligamze Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2008 Saat 23:36
biz vanın ücra bir köyünde eğitim için çalışan 2 çalıkuşuyuz  ve 1.sınılarımızda n sesini yeni vereceğiz  öğrencilerimize güveniyoruz gelecek sene bu zamanlar sesleri bitirip okuma yazma çalışmalarını tamamlayacağız herkese kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
zuzu3225
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı zuzu3225 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2008 Saat 20:05
erkan hocam deneyimlerinizi paylaştığınız ve yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.yazdıklarınızı uygulıyacağım.Kolay gelsin hocam
IP  Tesekkur Et
necay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%46
Alıntı necay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2008 Saat 22:35

Arkadaşlar ben bu müfettişleri anlamıyorum bana da sesleri vurarak okusalar daha kalıcı olur dediler
    yani k  a   r   kar gibi

IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 3
%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2008 Saat 21:39
Rehberli?e gelen müfetti?imiz ki çok kyymetli biri benden ses panolary olu?turmamy istedi. Avrupada sistemi yerinde incelemi? biri 180 tane harf hazyrladyk. Her harfin büyü?ünden ve küçü?ünden 3'er tane harfler ormanyna gezmeye gidiyoruz. Syralaryn üzerinde rengarenk kartonlara yapy?tyrylmy? boy boy harfler çok e?leniyorlar. Bu harfin yazylymynyn beyinde kalycyly?yny sa?lyyormu?. Y?e yarady?yna inanyyorum.
Her harfe bi resim uyduruyorum neler yaptyk neler. Ylerki zamanlarda resimlerle harfler kitaby bile basabiliriz aslynda. matematikte toplama ve basit çykarmalar yapyyoruz ö?rencilerle. Birim küpler ondalyk panolary falan kullanyyorum. Okul öncesi e?itim almadyklaryndan renk bilgisi zaman bilgisi falan da veriyorum. Her sabah bu gün ayyn kaçy hangi aydayyz ve bu gün günlerden ne sorularyny yylmadan soruyorum baya ilerleme kaydettik. Hayat bilgisinde tema B ye geçtik en sevdikleri ders diyebilirim dolu dolu i?liyoruz. Dramalar yapmaya bayylyyorlar ve en güzeli köy ?ivesi ile konu?malar yok denecek kadar azaldy. Agide? yapamyyy vatyrym demiyorlar. Baba oca?yny izleyen varsa ne dedi?imi anlar. kolay gelsin arkada?lar. Bu arada ü sesini de verdim ba?ary çok yüksek olmasa da 1 ö?rencim tamamen okuyup yazyyor. kayna?tyrmalarymdan biri de geçen belirgin kelimeler söylemeye ba?lady. kendi bebe?imin kelime söylemesi kadar heyecan verici
"Ahmaka verilecek en güzel cevap susmaktır."
IP  Tesekkur Et
ozuzun38
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 4
%26
Alıntı ozuzun38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2008 Saat 21:53
 Bu gün ? sesini verdim. Okuma yazma çaly?malary yaptyk. 5 er ileri ve geri ritmik saymalar yaptyk. Hayat bilgisi dersinde evimizi tanyttyk.

Düzenleyen ozuzun38 - 30-Aralik-2008 Saat 21:55
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2008 Saat 22:12
Geçen hafta sesleri bitirmi?tik. 3 ö?rencim dy?ynda 16 ö?rencim okumaya geçti. bu 16 ki?inin  3 ünde diktede de küçük problemler var. Hayat bilgisi derslerinde kitaptaki yazylary okuyup cevaplayabiliyorlar. Bugün H.Bilgisinden 1. temanyn de?erlendirme sorularyny çözdük.
Matematikten dün onluk birlik kavramy  ve toplama i?leminde yer de?i?tirme i?lemi ile ilgii sunu izletmi?tim. Bugünkü dersimizde de onlarla ilgili kitaptan aly?tyrmalar çözdüm.Ev ödevi olarakta
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen çaly?masyny verdim.
Türkçe dersinde Küçük kyz ady bir metini dikte çaly?masy yaptyrdym. 5 cümle yazdyk. Yazmadan önce motive edince yazylary daha derli toplu oluyor. Yarynda kalanyny yazacaktyk ama kar tatili ilan edildi.
Di?er türkçe dersimizde okuma çaly?masy yaptyrdym. O esnada bende geri kalan ö?rencime okuma çaly?masy yaptyrdym. Tüm sesleri tanyyor ama heceleri birle?tirirken ilk okudu?u heceyi unutuyor.
Müzik dersimizde bir performans görevi yaptyrdym.
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

Getirdikleri ?i?elerin içlerine fyndyk nohut, ta? koydular.Sonra eli?i ka?ydy ile ?i?eleri sardylar. üzerine muzik aletinin adyny yazdylar. Bazylary benim adymy yazdy:)  Biraz gürültülü bir ders oldu ama çocuklaryn ho?una gidiyor bu tür çaly?malar. Keselim yapy?tyrylam diyince dayanamyyorlar.
Ayryca yeni yyl adly parçayy ö?rencilere verdim evde okumalary için.
Son dersimizde 2. synyf ö?retmenimizi ça?yryp ö?rencilerimi okutmasyny istedim. Güzel okuyanlara kurdele takyyoruz. Bazylary üzülüyor göz ya?lary ama hedefe ula?mak için daha gayretli olacaklaryna inanyyorum.
---
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 3
%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralik-2008 Saat 22:33
Gürültü 1. synyf ö?retmeninin ?ikayet edece?i en son ?ey sanyrym. Biz hep beraber ba?yryp zyplayyp hayvan seslerini taklit ederek de?arj oluyoruz. Bi de her yeni okuma kitaby alana tezahurat yapmayy ö?renmi?ler ço?kuyla ba?yryp tebrik ediyorlar. Ba?kasyny ba?arysyny kutlamayy ö?renmeleri çok ho?uma gidiyor.
"Ahmaka verilecek en güzel cevap susmaktır."
IP  Tesekkur Et
abikmaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
Alıntı abikmaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2009 Saat 21:38
sayın öğretmenim benim sınıfımda da 18 kişi tam anlamıyla okumaya ve yazmaya geçti, 5 kişi diktelerde ufak tefek hata yapıyor,diğer 5 kişi ise diktede zorlanıyor ama çok uzun süre bekleyince çok çokkk yavaş okuyorlar. yani sizin sınıfa benzer durumdayım.o 5 kişi yüzünden tam anlamıyla derslere de geçemiyorum okuyan kısım sıkılmaya başladı artık bende biraz bunaldım herhalde eski tolerasım azaldı. siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
IP  Tesekkur Et
eloş
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
Alıntı eloş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2009 Saat 00:00

57 kişilik sınıfımın hepsi okumaya geçti.okumalarını hızlandırmak için ne yapabilirim?tşk.

IP  Tesekkur Et
alba
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı alba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2009 Saat 16:24
çocuklar  okuyor  okumasına  ama  o  yavaşlıkları  insanı  çaresiz  bırakıyor.Metin  çalışması  yapmaktan  ben  bunaldım.BUNLAR  NASIL  HIZLANACAK FİKRİ   OLAN  VAR  MI
IP  Tesekkur Et
imge 13
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%33
Alıntı imge 13 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2009 Saat 19:49
Arkadaşlar ben bugün okuma yarışı yaptırdım.Yavaş bi yarış oldu ama hepsi hızlı okuma gayretine düştüler.Bence işe yaradı.
IP  Tesekkur Et
gülşah17
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%12
Alıntı gülşah17 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2009 Saat 22:28

okumaları hızlandırmak için bol tekerleme okutup bilhassa ezberletmenin çok faydası var.

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hataylı,
coksaglam
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı coksaglam Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2009 Saat 19:40
göz açolarını genişletecek çalışmalar yapılabilir. tahtaya 8  ve z ısaretlerı seklıkde cızımler yapılarak takıp etmelerı saglanabılır. bu satırdakı cumlenın tamamını gormelerını saglayacagı ıcın baglantıyı hızlı yapacakalrdır.
bu oyun üçlü oynanmaz..
IP  Tesekkur Et
eloş
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı eloş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2009 Saat 01:40
arkadaşlar ara tatilde bütün harflerin tekrar yazımını ve bunlarla ilgili kısa metinler mi vermeliyim yoksa test verirsem farklı konularda soru görecekleri için daha mı faydalı olur?lütfen çok acil cevaplayın.tşk.
IP  Tesekkur Et
eloş
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı eloş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2009 Saat 02:05
bir sorum daha olacak.bütün sesleri bitirdik.okuma yazmaya geçtik.şimdi alfabedeki bütün harfleri sırasıyla verip ezberletsem örneğin b seseini be diye okutsam bir sakıncası olur mu?  
IP  Tesekkur Et
imge 13
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%33
Alıntı imge 13 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2009 Saat 17:02
Bence sakıncası olur çünkü çocukların kafası karışır,yeni öğrendiler.Zaten harfleri sırasıyla ve normal adıyla vermek bildiğim kadarıyla ikinci sınıf konusu.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: eloş,
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma