Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sevgi Sözcükleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Sevgi Sözcükleri
Mesaj icon Konu: Oduncunun Aşkı.... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: Oduncunun Aşkı....
    Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2007 Saat 15:45
Sevgili Uykucu nickli ö?retmenimiz" Neden A?kyn Gözü Körüdür" adly hikayeyi yazynca bende bi hikaye ekleyeyim dedim. 

Sevgi ve a?kyn diyary bir köyde, gözleri yyldyzlar gibi parlayan, sary saçlary rüzgârlarda dalgalanan güzel bir kyz ya?army?. Bu kyza herkes gypta ile bakar onun yerinde olmaya can atarmy?. Herkesin gypta ile bakty?y bu güzel kyzyn kötü bir huyu varmy?. O da her ?eyin en iyisini arar, sonrada arady?yny bulmayynca elde kalanla yetinmeye çaly?yrmy?. Günlerden bir gün köyün yaky?ykly oduncusu ormana gidip a?aç kesmek için yola koyuldu?unda ormanyn giri?indeki evin önünde güzelli?i göz kama?tyran o güzel kyzy görmü?. Ylk görü?te a?yk olmu? ona. Sonra her gün ormana ?arkylar söyleyerek gider,  bu güzel kyzyn evinin kar?ysyndaki çam a?acynyn altynda saatlerce onu seyredermi?.

Bir gün uzaktan bakmanyn artyk kalbindeki yanmayy azaltmady?yny hissetmi? ve bu güzel kyzy istemeye karar vermi?. Anne ve babasy olmayan oduncu, kyzyn babasynyn önüne çykarak güzel kyzyny babasyndan istemi?. Kyzyn babasy bu karary ancak ve ancak kyzynyn verebilece?ini söylemi?. O gün oduncu kyzyn kar?ysyna çykarak  onu ne kadar çok sevdi?ini söylemeye karar vermi?. Ve hiç dikkat etmedi?i kadar dikkat etmi? giysilerine, özenle süslenip püslenmi?. Kyzyn kapysynyn önüne geldi?inde kalbi yerinden çykacak gibiymi?. Kapyyy vurup beklemeye ba?lamy?. Kapyyy açan güzel kyzy görünce önce ne diyece?ini ?a?yrmy? ama sonra her ?eyi, bir bir anlatmaya ba?lamy?. Kyz kar?ysynda gördü?ü yaky?ykly gence evet diyecek gibi olmu? ama sonrasynda içinden “ Demek bu kadar yaky?ykly birisi benim için kapyma kadar gelmi? ve beni ne kadar çok sevdi?ini anlatyyor. Evet olabilir aslynda ama neden daha iyisi olmasyn ki  ” diyerek yaky?ykly gence onunla evlenmeyece?ini söylemi?. Ormancy hemen nedenini sormu?. Kyz ona evlenmeyi istedi?i ki?inin ondan çok farkly özelliklere sahip olaca?yny ve aradyklarynyn onda olamayaca?yny söylemi?. Genç ba?yny öne e?erek puslanmy? gözleriyle ko?arak uzakla?my? oradan.

Sonra sevdi?i kyzla ayny yerde ya?amanyn ona çok büyük acylar verece?ini dü?ünerek vurmu? kendini yolarla. Tam 10 yyl u?ramamy? köyüne. Artyk kalbindeki acynyn dinmeye ba?lady?yny hissetmi? ve dönmü? köyüne. Köyünde gezerken merak etmi? o çok sevdi?i ki?inin evli olup olmady?yny. Ve ormana uzanan yoldan giderek yyllar önce sevdi?i kyzy  uzaktan seyretti?i o çam a?acynyn altyna gelmi?. Beklemeye ba?lamy?. Bir ara kapy açylmy? ve kapydan kysa boylu, kel, ve ?i?man bir adam çykmy?. Oduncu evden çykan bu ki?iye bir türlü anlam verememi?.Ve merakyny bu türlü gidermeyece?ini anlayan oduncu gidip kyzyn kapysyny çalmaya karar vermi?. Kapyyy çalyp beklemeye ba?lamy?. Kapy açyldy?ynda kar?ysynda çok farkly biri varmy? tanyyamamy? bile sevdi?i kyzy. Kyz ba?y önde neden geldin diye sormu?. Oduncu “Merak ettim seni, evlendi?in ki?iyi görmek istiyorum” demi?. Kyz e?inin az önce çykty?yny söylemi?. Oduncu az önce evden çykanyn kel ve ?i?man biri oldu?unu söylemi? ve eklemi? “Sen beni be?enmezken o nasyl e?in olabilir ki ?” Bu soru üzerine kyz onu alyp evlerinin arkasyndaki gül bahçesine götürmü?. Ve oduncuya “?imdi senden bir ?ey yapmany isteyece?im. Ystedi?imi yaptyktan sonra zaten sorunun cevabyny bulacaksyn” demi?.

Oduncu ; “Söyle ne istiyorsun benden demi?.” Kyz ondan önünde duran gül bahçesinden en güzel gülünü koparyp ona getirmesini istemi?. Tamam demi? oduncu. Bahçeye girerken kyz ona kural olarak bahçeye girdikten ve yürümeye ba?ladyktan sonra geri dönemeyece?ini ve bahçeden en az bir gülle çykmasy gerekti?ini söylemi?.

10 dakika sonra oduncu elinde bir kuru gülle gelmi?. Kyz ona “Neden kurumu? gülü kopardyn ki “diye sormu?. Oduncu bahçede gezerken en güzel gülü bulurum diye önüme çykan tüm gülleri eledim. Ama bahçenin sonuna geldi?imde önümde sadece bu kuru gül kalmy?ty. Bense ne geri dönebiliyordum nede gülü koparmadan bahçeden çykabiliyordum.Y?te bu yüzden bu gülü koparmak zorunda kaldym demi?..

Genç kyz oduncuya dönüp ya? dolu gözleriyle; Bende senin yapty?yny yapmak zorunda kaldym. Nerden bilebilirdim sonumun böyle olabilece?ini ki demi?.

Hayat yolunda önünüze çykacak son gülü koparmadan mutlulu?u bulabilmeniz dile?iyle….

Düzenleyen emelgenc61 - 19-Temmuz-2008 Saat 14:17
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelgenc61,
eser
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 11

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı eser Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2007 Saat 15:53
hocam çok güzeldi.Gerçekten insanoglu elyndekynyn degerini hiç bylmyyo.güzel temennynyz için te?ekkürler.
IP  Tesekkur Et
beril
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 355

Aldigi Alkis: 32
%9
Alıntı beril Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2007 Saat 20:00
Harika , çok güzeldi. Elimize geçen fyrsatlary iyi de?erlendiremezsek , önce seçerken sonra seçilmi?lerin durumuna dü?ebiliriz de?il mi? Payla?ym için te?ekkürler , Sinan Hocam...
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...
IP  Tesekkur Et
Uykucu
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 29

Aldigi Alkis: 7
%24
Alıntı Uykucu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2007 Saat 16:24
E?er geç kalynmamy?sa, tüm zorluklara gö?üs germeli, gururu bir kenara byrakyp a?kynyn pe?inden gitmelii . Kyz akly ba?yna geldi?inde ke?ke evlenmese bekleseydi veya oduncuyu bulsaydy yaa. Seven gidiyorsa mutlaka gözü veya kula?ynyn biri sevdi?inde kalmy?tyr. Evlilik haberinide duyar, özlendi?i haberinide. 

Ama gerçekten hayat böyle i?te. Seven bir?ey yapmyyor sonrada oturup a?lyyorsa bu sadece bo?yere ümit edip kendini kandyrmak olsa gerek. Sevenlerin birle?mesi dile?iyle.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hg orhan,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma