Konu: 10 Kasım 2006 (Cuma) Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2006 Saat 20:23
Bu gün sınıfta ................................. lütfen yaptıklarımızı paylaşalım ki gelecek sene 1. sınıf okutacak arkadaşlar aynı sıkıntılarla karşılaşınca ne yapmaları gerektiğini bilsinler. Saygılarımla...
ile verdim. bunlarla ilgili metin çalışması yaptık. birleştirlmiş sınıf okuttuğum için normal diye düşünüyorum. öğrenciler hala işin mantığını kavramadılar...
arkadaşlar ben bugün i sesini son iki saat verebildim.Çoğu arkadaşa göre geri kaldım ama sağlam adımlarla ilerlediğimi düşündüğüm içinde moralimi bozmuyorum.
bugün o sesini verdim,kolay ilerleyecek gibi,bu hafta okumayı söken öğrenci sayım 5 oldu ama bakıyorum bakıyorum aralığıa kadar başka sökecek yok gibi.canım çok sıkılıyor.matemetikten onluk birlik kavramını iyice oturtmaya çalışıyorum iki gündür.sizler neler yaptınız arkadaşlar?
Atamızın izinden giden tüm öğrt. arkadaşlarıma selam,ben en son m sesini vermiştim.Üç gündür m üzerinde çalışıyoruz,tekrarlar yapıyoruz,sınıfın yarısı işin mantığnı baya kavradı,ama m ve n karışıyor arada.m sesi ile ilgili çok sözcük çıkıyor,hepsini vermemiz mümkün değil ama en işlek,günlük hayatta kullanılanları seçip yazdık,okuduk.Bugün Atatürk şiirleri okuduk,şarkılar söyledik.Pazartesi u sesine geçiyorum.Umarım hafta sonu m sesini unutmazlar.
Merhaba, ben bugün o sesini bitirdim. genelde sesli harflerde sorun olmuyor. pazartesi r sesine başlayacağız. yaklaşık 10-15 kişi okuyabiliyor. umarım sesler arttıkça sorunlarda artmaz.
R VE TÜM HARFLER ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ ÇAIŞMALAR YAPTIM,HER HECEYİ VE KELİMEYİ KÜÇÜK KARELERE RENKLİ KALEMLERLE YAZIP İÖĞRENCİLERİ KALDIRARAK,ELLERİNDE HAVADA TUTUP KENDİLERİ VE SINIFA OKUTMA ÇAILŞMASI YAPPTIM,AYRICA SONRA TV DE METİN OKUTTUM,VE 5. DERS DİKTE ÇALIŞMASI YAPTIM,BEŞ TANE CÜMLE YAZDIRDIM.46 KİŞİLİK SINIFIMDA %80 İYİ DERECEDE YAPMIŞLARDI...OLAYI YAVAŞ YAVAŞ KAVRIYOLAR VE İŞİMİZ HER GEÇEN GÜN KOLAYLAŞIYOR.
Atam ruhun şad olsun. Seni asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ben bugün bütün günümü sesli okuma yaparak değerlendirdim ben tahtada renkli kalemlerle hece kelime ve cümle yazdım öğrencilere tek tek okuttum başarı %50
arkadaşlar birşey merak ediyorum okuyor dediğiniz öğrencilerinizde ölçütünüz şuana kada verdiğiniz seslerle yapılan okumalar mı? benim tam olarak okuyor kabul ettiğim öğrenciler tüm sesleri gazete ve dergilerde iri yazılı yerleri okuyup,söylenen herhangi bir kelimeyi yazıp,okuyabilenler.bir de köy ve büyük illerdeki öğrenci ve ailelerin ilgi ve sosyo kültürel gelişimlerinden dolayı seslerde kavrama ve ilerleme hızı değişebiliyor.okullarınızın merkez mi köy mü olduğunu merak ediyorum.
herşeyden önemlisi ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün izinden gidiyor ve pırıl pırıl yetişen çocuklarımızla geleceğe daha umutlu bakıyoruz.ruhun şad olsun ATAM
Arkadaşlar cuma günü "k" sesini verdim. Okumaya geçenlerim 7 oldu.Okumaya geçenler diye kastettiğim gazete okuyanlar.Sınıfım 29 kişi, dar gelirlilerin oturduğu bir bölge.Ama çocuklarım çok akıllılar.Sınıfta beni uğraştıran 7 çocuk var.Geriye kalan 15 kişi ise harf birleştirmeyi yapıyor ama öğrenmediği sesleri okuyamayanlar. Hepinize kolay gelsin.
Arkadaşlar benim sınıfımda 3 tane yeni gelen öğrencim var ve kalem bile tutamıyorlar.Zaten önceden 2 tane durumu kötü olan vardı.Moralim çok bozuldu.Ne yapacağımı bilmiyorum.
pattaban arkadaşım moralini niye bozuyosun ki benim yerimde olsan ne yapardın? 21 olan öğrenci sayım pazartesi itibariyle 42 oldu. şimdi bende ne yapacağımı bilmiyorum...
pelin arkadaşım bu durumda sende moralini bozma.Senin öğrenciler en azından başta beri okulda ise sorun olmaz.Ama benimkiler ilk defa okula geliyorlar ve daha çizgi bile çizemiyorlar.Şuan artık amacım ilk önce iyi olanları okumaya geçirmek olacak.Onlarlada tenefüste ilgilenmeyi düşünüyorum.Sanada kolay gelsin......
elinizde kaynak 1.sınıfla ilgili tüm derslerden performans ödevleri var mı?cuma günü müfettişler geldi ve direk bu performans ve proje ödevlerimi sordu.
elinizde kaynak var mı yada bildiğiniz bi kaynak site..
Sevgili SAS, matematikte 10 kadar olan sayıları öğrendik.Bu sayılarla ilgili toplama alıştırmaları yapıyoruz.Pazartesiden itibaren çıkarmaya geçeceğim.
mat. de toplama ve çıkarma işlemlerine geçmekte biraz erken diye düşünüyorum, bende sayıları sezdirdiyorum 9n dayım şimdi,bitince bol bol alıştırma yapcam,ama işlemlere hemen geçmeyi düşünmüyorum,sayıların gösterimi ile birlikte,yazı ile yazılışlarını da ğretmeyi düşünüyorum,o da bitince işlmleri yapcam. ...
Arkadaşlar öğrencilerim bugün beni çok mutlu ettiler. Ben de bunu sizlerle paylaşmak istedim.Sınıf 29 kişi, 27 'si harf birleştirmeyi (açık ve kapalı hacelerde)öğrendi. Son ders ise yazılı yaptım.Bundada başarı ortalaması %80 yaklaşık olarak.Ben asıl zor olan işi bitirdim, darısı sıkıntıda olan tüm öğretmen arkadaşlarıma. Hepinize kolay gelsin.
arkadaşım senin adına bizde sevindik inşallah bizde görürüz o günleri.bir sorum var,bu harf birleştirmenin bir püf noktası varsa paylaşabilir misin? benim öğrencilerimde böyle bir kıpırdanma yok daha.sanki hiç birleştirme yapamayacak gibi duruyorlar.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma