Değerli arkadaşlar harfi öğrettikten sonra eğer öğrenciniz harfi diğer harfler arasından ayırt edemiyorlarsa bu oyunu onatabilirsiniz. Oyunun adı Sen sakla sende bul oyunu : Bu oyun için önce iki grup belirlenir ve tahtaya çıkartılır. Bu gruplara çocuklar e harfi sakla bul oyunu oynayacağız denir ve oyun anlatılır. oyunda bir grup dışarı çıkartılır ve içerdeki grubun onlar dışarıda iken sınıfın farklı köşelerine yazdıkları e harflerini bulmarı istenir. İçerdeki grup ise arkadaşlarının harfi kolay bulamaması için harfi farklı yerle yazar. Bu etkinlik sırasında sizde çevreye farklı harfler serpiştirebilirsiniz amaç istenen harfin bulunmasıdır. Bu etkinle öğrencilerden dışarıda olan grup e harfini bulmaya çalışırken aynı zamanda o harfide belleğine yerleştirir, içerideki grup ise oyuna katılabilmek için e harfini çizmek zorunda olduğunu hisseder ve her iki gurupta öğrenmeyi isteyerek gerçekleştirir. Bu etkinliği diğer harflerde de uygulayabilirsiniz. Ben yaptım başta biraz anlamadılar ama sonra öğretmenim ne olur yine yine diye söylenip durudular. Saygılarımla...
Birde öğrencilerinzin eğer harfleri etkili bir şekilde öğrenmesini istiyor, ilerleyen günlerde bu öğrenciler düz yazıları nasıl okuyacak, düz harfleri nasıl tanıyacak diyorsanız mutlaka aşağıdaki harf afiş kağıtlarımı indirin ve sınıfın görülen bir yerine asın. İlerde göreceksiniz ki siz söylemeden anlatmadan el yazı karakterli harfin düz yazı karakterlisine de aşina olan öğrencileriniz olacak. Bunu uygulama ve sonuçlarıma dayanarak söylüyorum Saygılarımla...
Harf Afişleri indirme Linki :
Düzenleyen sinanuzun - 03-Kasim-2006 Saat 10:34