Konu: Çalışmaları El Yazı Göremiyorsanız Okuyun... Gönderim Zamanı: 10-Agustos-2007 Saat 20:22
Değerli üyelerimiz eğer çalışmlarımızı el yazı şeklinde değilde düz yazı şeklinde görüyorsanız makinenizde el yazı ve kayra tipi yazı şekli mevcut değil demektir. Bu problemi aşmak için bilgisayarınıza bu yaz tiplerini yüklemeniz gerekir. bunun için önce aşağıdaki linki tıklayın ve bu dosyayı c : sürücüne kaydedin. (Neden c: sürücüsüne diye soracak olursanız nedeni birazdan bulması kolay olsun diye. c sürücüsü dediğimiz c: yani program files windows klasörlerinin olduğu yer.)
indirdikten sonra bilgisayarınızda bu rar uzantılı dosyayı rar uzantısından kurtarın. Yani dosya üzerinde sağ buton yapın ve dosyaları çıkartın diyin sonra tamam'a basın.
Daha sonra bilgisayarınızda Başlat/Denetim masası/yazı tipleri sıralamasını takip edip yazı tiplerini ekleyeceğimiz yere gidin.
(Not: Eğer Denetim masasını tıkladıktan sonra gelen ekranda yazı tipleri diye bir klasör yoksa denetim masanızı klasik görünüme almanız gerekecek demektir. Bunun için sol taraftan klasik görünüme geç yazan yeri tıklayın. Bu not denetim masasında yazı tipleri klasörünü göremeyenler için yazıldı)
Şimdi karşımızda yazı tipleri kalsörü varsa tıklayın karşınıza gelen ekrandan sol üst köşede dosya seçeneğine tıklayın sonra yeni yazı tip yükle yazan yeri tıklayın.
Eğer vista kullanıyorsanız ; Vista için yapmanız gereken yazı tiplerinin üstünde boş bir yerde sağ buton yapıp açılan menüde yeni yazı tipi yükleyi seçmektir
Karşınıza çıkan ekrandan sağ tarafta sürücü yazan yerden sizinle az önce indirip rar uzantısından kurtardığımız (kurtardığımızdan kasıt hani dosyanın üzerinde sağ buton yapıp dosyaları çıkarı tıkladığımız ve ortaya çıkan klasör ) yazı tipi klasörünün bulunduğu sürücüyü seçin. Biz başta c sürücüsüne kaydetmiştik c sürcüsünü seçin. otomatikmen sol üsteki boşlukta yani yazı tipleri yazan yerde yazı tipleri belirmiş olacak sonra sağ taraftaki tümünü seç yazan yeri tıklayın ve en son işlem oalark tamam butonunu tıklayın.
Artık Bilgisayarınıza yazı tiplerini yükledik. Çalışmları doğru görebilirsiniz. Saygılarımla...
ya varya hocam..evet anladım siz ii bi öğretmensiniz.işte böyle anlatılır ya.dünden beri fenalık geldi yapamıyorum.denilen şu.dosyayı alın c sürücüsündeki windovsa kopyalayın.şimdi bu ne allahaşkına.herkes biligisayarı yiyip yutmuş olamaz dimi ama.
Hocam bu tamam da bi de alty çizgili yazy fontunu aryyorum ama bi türlü bulamadym.Nerden bulaca?ymy bilen varsa yardymcy olabilir mi??imdiden te?ekkürler
selamlar..bende bu yazı tiplerini yüklemeye çalışıyorum.ancak sol üst köşede yazı tipleri klasörü ve dosya seçenegini göremedim. sistem olarak da vista kullanıyorum.
Vistada sol üst köşede menü yoktur. Vista için yapmanız gereken yazı tiplerinin üstünde boş bir yerde sağ buton yapıp açılan menüde yeni yazı tipi yükleyi seçmektir . Sorası tıpkı yukarıda anlatıldığı gibidir. SAygılarımla...
Sizin belirttiğiniz vista işletim sistemi için yapılması gereken yukarı eklenmiştir hocam. Lütfen yazıyı tekrar okuyunuz. Saygılarımla...
Yardım bölümüne kendinden çizgili yazı fontu da dahil küçük bir font paketi ekledim. Hand writing mutlu grubu, noktalı yazı fontu ve kendinden çizgili (güzel yazı defterindeki gibi çizgileri olan) fontlardan yedisi bir arada eklendi.
Yardım bölümü/kendinden noktalı yazı fontu isteği altından ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar.
el yazısı çizgisi olacak ama aynı zamanda noktalı harflerle yazılan bir font vardı...onu bulamadım bir türlü..o lazımdı da..biliyorum biraz fazla oluyor ama..hatta bir kere indirmiştim biryerlerden..cemiliimam isimli bir fonttu..
MERHABA ÇALIŞMALARI EL YAZISI GÖRMEK İÇİN DEDİKLERİNİZİ YAPIYORUM FAKAT BENİM BİLGİSAYARDA C SÜRÜCÜ YOK DİSKET YERLEŞTİRİN DİYOR BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOKSEVİNİRİM CEVABINIZI BEKLİYORUM
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma