Konu: 3 Kasım 2006 (Cuma) Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2006 Saat 11:03
Bu gün sınıfta ................................. lütfen yaptıklarımızı paylaşalım ki gelecek sene 1. sınıf okutacak arkadaşlar aynı sıkıntılarla karşılaşınca ne yapmaları gerektiğini bilsinler. Saygılarımla...
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
arkadaşlar ben bugün n yi verdim "a ,l,t"ile hece ve kelimeler oluşturup okuduk.
ANCAK
30 kişilik sınıf ama 2 si psikolojik tedavi görüyor,2 tanesini ram a göndermeyi düşünüyorum,6tanesi sol el kullanıyor yazıları rezalet okuması mükemmel,3tanesi boşanmış aile çocuğu hala atlatamamışlar derse odaklanamıyorlar.açıkcası ne yapacağımı tam bilmiyorum.3tanesi okumaya geçti çok akıcı değil ama dergi yazılarınıda okuyabiliyorlar,sanırım yakın zamanda 3 tanesi daha tam olarak okuyacak ancak ses verme hızım konusunda çok tedirginim.denge kuramıyorum.
Sevgili sas, ben cuma gügü "m" sesini verdim. Bunlarla ilgili kelimeler ve metinlerle çalıştık. ayrıca küçük bir yazılı denemesi yaptık.Başarı yüzde 80. bence öğrencilerin öğreniyor ise hiçte hızlı gitmiyorsun.Benim sınıfımdada 3 kişi okumaya geçti. Gerçi aynı tedirginliği ben de yaşıyordum .Ama sizin mesajınızı okuyunca rahatladım. Ben şunu öğrenmek istiyorum. Hayat bilgisi dersi yapıyor musunuz? Ben yapamıyorum, çümki ancak harf ve sayı öğretimiyle ilgilenebiliyorum.
hayat bilgisi dersini asla aksatmıyorum ve aksatmamaktan yanayım.ilk dersimi mutlaka hayat bilgisi yapıyorum hep.matematikte 6 sayısını vereceğim.harflerden de pzt i ye gececeğim.cumartesi ve pazar çalışmalrı için metin çalışmaları yaptım ve cuma günü sürekli o metinleri okuttum.şimdilik iyi gidiyor bakalım.ben bi köy okulunda çalışıyorum.sizlerin m harfini duyunca gerçekten şaşırıyorum.inşallah çok çooooook geride değilimdir.ama inanın anca anlıyorlar ve veli desteğim yok...
öğretmenim ankara keçiörende bile daha yeni i sesine geçen öğretmenler var,ki sosyo kültürel yapı oldukça iyidir bu okullarda.ben köyden bozma bir ilçede çalışıyorum sizi çok iyi anlıyorum,bende zaman zaman hızım konusunda tedirgin oluyorum.hayat bilgisi dersini diğer dersler içerisinde 10 dak.ayırarak işlerseniz,okuma-yazma ve matematiğe daha çok vaktiniz artar.sesli harflerin tamamını önden verirseniz işiniz kolaylaşır.okumaya geçen ve yakında geçecek çocuklarımda bunun faydası büyük oldu.
Arkadaşlar sınıfımızda kullandığımız" top ses" setinde bulunan okuma kitaplarınında öğrencilerin okumalarına çok faydasını olduğunu gördüm.denemek isterseniz.
Arkadaşlar bende ilk grup sesleri verdikten sonra diger sesli harfleri vermeye başladım.Geçen yıl 1.sınıf okutan arkadaş tavsiye etti. Gerçektende çocuklar sesli harfleri daha iyi aldıkları için açık ve kapalı heceleri ard arda daha iyi oluşturuyorlar.Tavsiye ederim.
ben a sesinden sonra ara ara tüm sınıfa tüm sesli harleri vermeye başladım,kelimelerde sesli harf avı yapıyoruz.8kasım itibarıyla okuyanlarım 5 kişi oldu,bakalım haftaya ne olacak?
ben tüm sesli harfleri verdim.L ve t harflerini daha önce verdiğimde daha zor kavranmıştı.Ama cuma n harfini verdim iyi olan çocuklar tüm sesli harflerle yeni heceleri oluşturdu.Ancak kötü olan çocuklarımda hiçbir gelişme yok.Dün bile gelen yeni kayıt öğrencim var ve kalem bile tutamıyor.Sınıfta bu durumda 5 tane öğrencim var.Ne yapacağımı bilmiyorum.İmdat!!!!!!!!!!!!!
öğretmenim benim okul açıldığından beri kalem tutmayı başarmış ancak hala a sesini yazamayan 3 öğrencim var.2 tanesi bulaşıcı hastalıklar ve ailevi problemlerin etkisiyle pek okula devam edemedi ama birtanesi ilk günden beri geliyor,uygulamadığım yöntem kalmadı, ailede dr a gitmeyi kabul etmiyor yazamıyor,boyayamıyor ancak konuşuyor bakalım ne olacak.üzmeyin kendinizi belki kasları gelişmiştir çabuk kavrarlar kalemi ve okurlar.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma